Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω δώρο έναν απ'τους 2 επεξεργαστές για ένα νέο σύστημα που φτιάχνει ένας γνωστός για τον υιό του.

Το παιδί είναι 15 χρονών και ασχολείται με word/excel, gaming, σερφάρισμα αλλά όλα αυτά παράλληλα αρκετές φορές.

Ουσιαστικά το δώρο το διάλεξε εκείνος μιας κ φτιάχνει high-end μηχάνημα.

(Ζ87 ή Ζ97 μητρική της τάξεως των 160~200€, 8gb ram λογικά στα 1600mhz επειδή προϋπάρχουν & λογικά κάρτα γραφικών κάποια υλοποίηση της amd 280Χ ή gtx 780)

Δεν ξέρω τι να διαλέξω λόγω του future-proof της περίπτωσης αλλά και του τι πραγματικά χρειάζεται ένας τέτοιος άνθρωπος. Η επιλογή του Κ, είναι πως στο μέλλον αντί να κινηθεί για αναβάθμιση θα μπορώ να κλοκάρω έγω τον επεξεργαστή κ το σύστημά του ωστέ να είναι κ πάλι σε αρκετά καλή θέση.

Ευπρόσδεκτες οι γνώμες σας.

Δημοσ.

Λίγο υπερβολή ο i7 για την χρήση του pc και ο i5 μια χαρά θα κάνει την δουλεία του .

με βάση το μέλλον ; αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο.

τη δουλειά την κάνει κ με κατώτερο επεξεργαστή.

Δημοσ.

εξαρτατε περισοτερο απο το πως θελει να δουλεψει τον επεξεργαστη... εαν σκοπευει στο μελλον να χρησιμοποιησει βαριά προγραματα οπως video editing photoshop κτλ. καλυτερα σε i7 ... εαν παλι το θελει κυριως για Gaming παμε σε i5 ... η διαφορα τους στα παιχνιδια ειναι σχεδον μηδενικη αφου το μονο που μπορεις να οφείληθεις απο εναν i7 ειναι το hyper threating ,που δεν εχει ο i5, οπου πια τα καινουρια παιχνιδια δεν εχουν να παρουν πολλα απο αυτο παρα μονο βαριές εφαρμογες οπως ανεφερα και προηγουμενος ... 

Οσο αναφορα αυτο που λες αν αντεξει o ι5 ... και οι δυο ειναι πολυ καλη και οι δυο θα αντεξουν ... αυτο ομως παλι εξαρτατε και απο εσας ... η intel εχει κανει σπουδεα δουλια και με τα δυο chips με υψηλης ποιοτητας κατασκευεις υλικά ... τωρα απο την στιμγη που θα κανετε overclock θα πρεπει να πατε και σε μια καλη ψυξει (υδροψυξη θα προτηνα πχ h100i) ενα καλο κουτι για καλο airflow και να κοιτατε παντα της θερμοκρασιες... 

εαν τα τηρήσετε αυτα και τα δυο chips θα πετανε ακομη και σε 4-5 χρονια... 

Δημοσ.

Απαντάς μόνος σου μάλλον  :)

αν ήταν δική μου απόφαση, θα το έπραττα. δυστυχώς πρόκειται για δώρο κ πρέπει να συμβιβαστώ.

θα ήθελα όμως να μην πιαστώ "χαζός"...δλδ δεν πεθαίνουμε για τα 100$ διαφορά, απλώς να μην πιανόμαστε κορόιδα των εταιρειών.

Δημοσ.

αν ήταν δική μου απόφαση, θα το έπραττα. δυστυχώς πρόκειται για δώρο κ πρέπει να συμβιβαστώ.

θα ήθελα όμως να μην πιαστώ "χαζός"...δλδ δεν πεθαίνουμε για τα 100$ διαφορά, απλώς να μην πιανόμαστε κορόιδα των εταιρειών.

Βασικά και οι 2 επεξεργαστές είναι πολύ δυνατοί. Ο 2ος σαφώς είναι καλύτερος,απλώς είναι κλάσης 10% στα παιχνίδια μόνο όταν ζευγαρωθεί με πολύ δυνατή/ές κάρτα/ες γραφικών. Για παιχνίδια δεν αξίζει το 10% maximum (GTX Titan SLi) όταν ο επεξεργαστής κοστίζει 90€ παραπάνω.

Αν το ήθελε και για video editing/rendering (εφαρμογές που υποστηρίζουν hyperthreading,πολύ μικρό ποσοστό παιχνιδιών το υποστηρίζουν) τότε θα υπήρχε σεβαστή διαφορά 40%+ αλλά έτσι δεν αξίζει.

Τουλάχιστον από τις ερευνούλες που'χω κάνει αυτά τα συμπεράσματα έβγαλα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος

Δημοσ.

εφαρμογές που υποστηρίζουν hyperthreading,πολύ μικρό ποσοστό παιχνιδιών το υποστηρίζουν

μήπως όμως αρχίσουν στο μέλλον ; πχ το 15' ή 16' ;

στόχος είναι το μηχάνημα να παίζει παραπάνω απ'το Μ.Ο για 2 χρόνια.

(γι'αυτό δεν έχει αποφασιστεί κ η κάρτα γραφικών)

Δημοσ.

Μπορεις να περιμενει μεχρι μεσα σεπτεμβριου? Ο i7 5820k 6/12 cores/threads θα εχει γυρω στα 300-350 ευρω.Λογικα μαζι θα βγουνε και ddr4 (μονο που για αυτες θα πληρωνεις premium price 40% τουλαχιστον (100-120 ευρω για 8gb δηλαδη).

Δημοσ.

Μπορεις να περιμενει μεχρι μεσα σεπτεμβριου? Ο i7 5820k 6/12 cores/threads θα εχει γυρω στα 300-350 ευρω.Λογικα μαζι θα βγουνε και ddr4 (μονο που για αυτες θα πληρωνεις premium price 40% τουλαχιστον (100-120 ευρω για 8gb δηλαδη).

δεν μας συμφέρει, γιατί υπάρχουν ddr3 (cl8) 16gb...που δύσκολα θα πουληθούν κοντά στην τιμή αγοράς τους. 

(παρά το lifetime warranty) αλλά αμφιβάλλω αν του χρειάζεται i7 4790k...να θέσω νέο πρόβλημα στο μυαλό με i7 6πύρηνο....;;;

:cry:  :cry:  :cry:

Δημοσ.

8gb ddr4 θεωρητικα θα εχει οσο bandwidth εχουν τα 16gb ddr και σε διπλασιες ταχυτητες xD

Τωρα διαβασα οτι δεν εχεις προβλημα στα 100 ευρω πανω με κατω.Εφοσον δεν υπαρχει προβλημα παρε κατευθειαν unlocked να τελειωνει η δουλεια.Δεν θα του χρειαζεται.αλλα εφοσον μπορει να γινει γιατι οχι?

Δημοσ.

Δίσταζα να γράψω, αλλά... Είπα, ας την κάνω την κουτουράδα! :-)  Όλα αυτά είναι κατά την γνώμη μου (αν μου επιτρέπεις) υπερβολές για ένα παιδί 15 ετών. Ξεκλείδωτοι επεξεργαστές κ.λπ. Ας φτιάξει ένα συστηματάκι απλούστερο τώρα στην αρχή, να μάθει κάποια βασικά πράγματα για να εξοικειωθεί με την τεχνολογία κ.λπ. Όχι ακραίες επιλογές από την αρχή. Δεν ξέρω, το βλέπω και σαν πατέρας το θέμα και βλέπω ότι η εύκολη απόκτηση ακριβών μηχανημάτων τόσο νωρίς βλάπτει παρά ωφελεί. Όταν εγώ ήμουν 15 μαζευόμασταν στο σπίτι φίλου που είχε υπολογιστή (Amstrad ή Commodore, δεν θυμάμαι) και περιμέναμε με υπομονή να φορτώσει το παιχνίδι από την κασέτα!! Ήταν υπόθεση τότε ο υπολογιστής. Τον είχαν λίγοι. Καλύτερα τα πιό δυνατά μηχανήματα να τα πάρει αρκετά αργότερα, όταν θα γνωρίζει και δυό πράγματα για το τί μπορεί ένας υπολογιστής να κάνει και να του προσφέρει σαν εργαλείο και όχι απλά σαν παιχνιδομηχανή.

Αυτά, και συγγνώμη για το θάρρος.

• Like 3
Δημοσ.

8gb ddr4 θεωρητικα θα εχει οσο bandwidth εχουν τα 16gb ddr και σε διπλασιες ταχυτητες xD

Τωρα διαβασα οτι δεν εχεις προβλημα στα 100 ευρω πανω με κατω.Εφοσον δεν υπαρχει προβλημα παρε κατευθειαν unlocked να τελειωνει η δουλεια.Δεν θα του χρειαζεται.αλλα εφοσον μπορει να γινει γιατι οχι?

γιατί δεν είμαστε θύματα των καιρών ή καλύτερα, γιατί δε θέλω να είμαι... :)

• Like 1
Δημοσ.

Απο που και ως που θα εισαι θυμα?Οτι πληρωνεις παιρνεις.

Προσωπικα δεν θα εκανα ποτε O.C. αλλα πολλοι κανουν.Τωρα οταν λες οτι θα εισαι θυμα  επειδη αντι για i5 θα παρεις i7?.Ο i5 ειναι καλος μεχρι το σημειο που θα χρειαστεις το κατι παραπανω.Αυτο το κατι παραπανω πολυ λιγα προγραμματα το χρειαζονται αλλα δεν ξερεις τι θα γινει στο μελλον.Τωρα αν παρεις i7 δεν θα εισαι κοροιδο γιατι θα εχεις αυτο το κατι παραπανω.Αν δεν το χρησιμοποιησεις (στην προκειμενη περιπτωση το παιδι) αυτο,αυτος θα χανει.Οχι εσυ.

Δημοσ.

προσοχη!!! αν πας σε z87 μητρικη μπορει να φας πακετο και με τους 2 επεξεργαστες που αναφερεσαι. Γιατι αν εχει παλια εκδοση bios πιθανον να μη τον δει. Πηγαινε σε z97 που θα φορα πανω bios για τους haswell refresh.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...