Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά.

Θέλω να προσθέσω μνήμη σε ένα gaming notebook και το δίλημμά μου είναι το εξής.

Έχει ήδη 4gb, να του βάλω άλλα 4 value ram σαν αυτό:

http://www.e-shop.gr/kingston-kvr16ls11-4-4gb-so-dimm-ddr3-1600mhz-value-ram-p-PER.552754

ή να πάρω 1 8άρι dimm σαν αυτό με καλύτερες επιδόσεις και το υπάρχον να το αφήσω στην άκρη?

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1600c9s-8grsl-8gb-so-dimm-ddr3l-1600mhz-ripjaws-p-PER.550913

ή 3ο σενάριο να βάλω 1 8άρι value dimm και να πάω σύνολο 12 gb

Δεδομένου ότι είναι gaming, θα έχω οφθαλμοφανές όφελος ή δεν συμφέρει το 2?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Καλό είναι οι ram που φοράς να είναι ίδιες. Ίδια μάρκα, ίδιος τύπος.

Όχι δεν θα έχεις όφελος με το 2.

Γενικά στις Ram μετρά η ποσότητα και όχι η ποιότητα.

Πάντως, στη θέση σου,δεν θα έκανα τίποτα.

Δημοσ.

Πρέπει να βάλω γιατί μόνο η Intel VGA του i7 δεσμεύει 2gb (αν και δεν χρησιμοποιείται στο gaming-παίζει η 755).

Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται όταν ανοίγω και παιχνίδι. 

Άρα να πάω για 2ο value dimm 4gb που αν και δε θα είναι ίδια μάρκα θα δουλέψει νομίζω dual channel. Τα specs είναι ίδια

• Like 1
Δημοσ.

Στο αρχικό σου ερώτημα η απάντηση είναι αναλόγως το hardware και τη χρήση αν και τις περισσότερες φορές καλό είναι να κοιτάς τη ποσότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα να πάω για 2ο value dimm 4gb που αν και δε θα είναι ίδια μάρκα θα δουλέψει νομίζω dual channel. Τα specs είναι ίδια

Ναι, και είσαι και κομπλέ!

Μετα πες μας κι αν δεις μεγάλη διαφορά στα παιχνίδια.

Δημοσ.

Πολύ ευχαρίστως.

Το μηχάνημα είναι Lenovo Υ510P με

i7 4700ΜQ,

nvidia GT755

4gb ram ddr3 @1600

128gb SSD samsung PRO

15,6" 1920x1080

Win 7 x64

Δεν περιμένω να δω μεγάλη διαφορά, ίσως σταθεροποιηθούν τα FPS στο παιχνίδι που παίζω όπου μετά την 1η μάχη που είναι 60-70 στις επόμενες πέφτουν στα 40. Επίσης αν βάλω τώρα τον SSD στο πρόγραμμα "αξιοπιστία" (μακροζωία) μειώνεται το μέγεθος του swap file στο 1gb και λαμβάνω συνέχεια μήνυμα (παράθυρο των windows) χαμηλής ram

Δημοσ.

Η επιλογή 2 πάντως, καλύτερες επιδόσεις δεν πρόκειται να δώσει, στα ίδια MHz και timings θα δουλεύει με την απλή.

Δημοσ.

για εμενα πηγαινε στα 12 εφόσον τα σηκωνει το μηχανημα σου... Εως τώρα δεν εχω καταλάβει διαφορά με το dual channel σε κανενα απο τα μηχανήματα μου...

Δημοσ.

δες με το cpu-z τα timings της μνημης που έχες τώρα και με τι ρεύμα τα πετυχαίνει και φρόντισε να πάρεις αντίστοιχες ή τουλαχιστον μνήμες που να μπορούν να τρεξουν στα αντιστοιχα timing και volt, αλλιώς θα ανοιξεις μετα θέμα "αλλαξα μνήμες και έχω bsod" 

oταν τις βαλεις τρέξε ένα memtest για να δεις οτι ολα ειναι οκ

Eπισης έλεγξε αν όντως μέσα το λάπτοπ έχει ένα ή δύο των 2gb απο το cpu-z

Δημοσ.

Eχω ελέγξει ήδη αυτό που φοράει και είναι 1 dimm 4gb ddr3 @1600 1.35V (CL11) της hyundai και έχω ελεύθερο άλλο ένα slot.

Η 1η που έβαλα έχει ίδια χαρακτηριστικά με αυτή που φοράω τώρα.  

Η 2η αν επιλεγεί θα μπει μόνη της γιατί έχει διαφορετικά timmings (CL9)

Η 3η έχει επισης ίδια specs με αυτή που φοράω αλλά είναι 8gb. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...