Προς το περιεχόμενο

προβλημα με ψυκτρα

kwstasole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια.. επειδη εδω και καιρο το pc μου εκανε πολυ θορυβο εβγαλα συμπερασμα οτι βουιζε απο την ψυκτρα του επεξεργαστη απο την οποια ειδα στο bios οτι γυριζει με 7000rpm μπορω να βαλω μια αλλη με λιγοτερες και με λιγοτερο θορυβο οποιαδηποτε η περνει ψυκτρες με βαση την μητρικη πλακετο που εχω;; ευχαριστω προκαταβολικα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το pc το εχω για gaming.. αλλα μολις το φορτωνω σε παιχνιδι ανεβαζει πολυ και ο ηχος, το βουιτο δηλαδη μετα απο λιγο γινεται απελπιστικα σπαστικο και δεν αντεχω να το ακουω να κανει ετσι.. ναι οντως 7000 πηγαινε που το ειδα απο το bios. και μαλλον δεν κανει καλη δουλεια γιατι η θερμοκρασια του επεξεργαστη φτανει στους 75(!) βαθμους.. αν και εβαλα thermal paste και καθαρισα πληρως τα πτερυγια!!

ειστε βεβαιος οτι εχετε βαλει νορμαλ ποσοτητα θερμοαγωγιμης παστας και οτι η ψυκτρα εχει ''πατησει'' σωστα? επισης φανταζομαι οτι εχετε καθαρισει τελειως το κουτι απο σκονες? φυσικα και παιζει ρολο το κουτι καθως αν εχει περιορισμενο χωρο και αν τα καλωδια δεν ειναι μαζεμενα ωστε να σας εξασφαλιζει σωστη ροη αερα τοτε οι θερμοκρασιες ανεβαινουν ευκολα . μην ξεχναμε οτι ειναι και καλοκαιρι και η ζεστη επηρεαζει

ναι ειναι πληρως καθαρισμενο το κουτι και εχω βαλει αρκετη ποσοτητα παστας. Ο χωρος ειναι λιγο περιορισμενος αλλα σιγουρα χωραει μια ψυκτρα εστω και μεγαλυτερη και η ψυκτρα ειναι καλα κουμπωμενη πανω στον επεξεργαστη! αλλα δεν ξερω γιατι να χρειαζεται ψυκτρα με τοσες πολλες στροφες??? απο οτι μου εστειλε το παιδι πιο πανω μια ψυκτρα και γενικα ριχνοντας μια ματια οτι δεν παιζουν τοσο πολυστροφες ψυκτρες.. εχω βρει και με 2000rpm και με 1800 και οπως φαινονται απο τα πτερυγια τους αν και αεροψυκτες φαινονται καλες! βεβαια δεν ειμαι τοσο ψαγμενος ωστε να μπορω να κανω τις καταλληλες ενεργειες!!!

Δε χρειάζεται αρκετή ποσότητα πάστας, δες το video.

Όσο για τις ψύκτρες δε χρειάζεται να έχει πολλές στροφές για να κάνουν δουλειά. Με τόσες στροφές πιο πολύ θόρυβο θα κάνουν παρά δουλειά. Και οι 1800-2000 εμένα πάλι πολλές μου φαίνονται. Μέτρησε λίγο την απόσταση απ' τη μητρική μέχρι το πλα'ι'νό του κουτιού και γενικά δες αν η ψύκτρα που θες χωράει στο κουτί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...