Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκεφτομαι να βάλω vdsl μετα απο μετακόμιση την οποια εκανα και ηθελα να ρωτησω και την γνωμη καποιων απο εδω μεσα μιας που υπαρχουνε ατομα με γνωσεις σχετικά με το πως θα μπορει αν τρέχει η γραμμη μου .

Σε τεστακι που εκανα απ την Cyta μου δινει Vdsl μεχρι 35αρι και λεει αποσταση απο τον κομβο 850 μετρα
Απ την αλλη με το 24αρι Vdsl που βρισκομαι τωρα εχω τους εξης αριθμους :

Sync : down/up 21080/1020
Att : down/up 11/3

Mε λιγο ψαξιμο που εκανα πιστευω πως η γραμμη παταει καλα τουλαχιστον για το adsl..για το Vdsl oμως?
Ευχαριστω προκαταβολικα :)

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

καλύτερα να δοκιμάσει πρώτα 35αρι, να δει πόσο actual rate έχει και πόσο max/attainable και μετά αποφασίζει για 50αρι...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκεφτομαι να βάλω vdsl μετα απο μετακόμιση την οποια εκανα και ηθελα να ρωτησω και την γνωμη καποιων απο εδω μεσα μιας που υπαρχουνε ατομα με γνωσεις σχετικά με το πως θα μπορει αν τρέχει η γραμμη μου .

Σε τεστακι που εκανα απ την Cyta μου δινει Vdsl μεχρι 35αρι και λεει αποσταση απο τον κομβο 850 μετρα

Απ την αλλη με το 24αρι Vdsl που βρισκομαι τωρα εχω τους εξης αριθμους :

Sync : down/up 21080/1020

Att : down/up 11/3

Mε λιγο ψαξιμο που εκανα πιστευω πως η γραμμη παταει καλα τουλαχιστον για το adsl..για το Vdsl oμως?

Ευχαριστω προκαταβολικα :)

μια χαρα γραμμη.

ενημερωτικα διαβασε και αυτο για το θεμα καλωδιωσης

http://www.insomnia.gr/topic/535486-προετοιμασια-για-vdsl/

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν το έχει παρατηρήσει κάποιος

έστω σε περιοχή που ο ΟΤΕ δίνει με 30.

και λέει η Forthnet ότι στην ίδια περιοχή δίνει έως 50.

έχετε δει σε τέτοιες περιπτώσεις πόσο πάει η forthnet?

δίνει στον πελάτη γύρω στα 30 τελικά (όσο ο ΟΤΕ) ή θα μπορούσε να πάει πχ και 35-40?

• Super Moderators
Δημοσ.

το DSLAM της Forthnet και του ΟΤΕ είναι στο ίδιο κτήριο, άρα ότι θα πιάνεις με τον ένα θα πιάνεις και με τον άλλο...

• Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν το έχει παρατηρήσει κάποιος

έστω σε περιοχή που ο ΟΤΕ δίνει με 30.

και λέει η Forthnet ότι στην ίδια περιοχή δίνει έως 50.

έχετε δει σε τέτοιες περιπτώσεις πόσο πάει η forthnet?

δίνει στον πελάτη γύρω στα 30 τελικά (όσο ο ΟΤΕ) ή θα μπορούσε να πάει πχ και 35-40?

μιλαμε παντα για adsl απο το αστικο κεντρο διοτι αμα ηταν απο το kv τοτε θα σου διναν 50 αρι λογικα.

οπως ειπε ο thresh ο οτε σου λεει εισαι σε χ αποσταση οποτε 50 δεν θα πιασεις οποτε σου δινω 30 που οκ θα εισαι και πιο σταθερα.στην forthnet σου λενε σου δινω 50 (συνηθως μπορει η τιμη του 50 του παροχου να βγει οσο το 30 του οτε ) και οσο καταφερεις να πιασεις.αν εχεις θεματα σταθεροτητας οκ μονο τοτε σου βαζω Profile>το λεω διοτι μπορει πχ εσυ να μην μπορεις να πετυχεις 50/5 mbit upload αλλα να μπορεις να πετυχεις 40 με 5 mbit upload που ειναι καλυτερο απο το 30 με 2,5 mbt upload του οτε.ειδικα για καποιους το upload Παιζει βασικο ρολο οποτε αυτο το παραπανω που ισως πετυχεις να σε ενδιαφερει.οπως και στην περιπτωση της forthnet δεν υπαρχει 4 mbit η 6 η 8 mbit που δινουν καποιοι.σου λενε δινω 24 και οτι πιασεις.

οποτε καθε περιπτωση ειναι μοναδικη.ποτε δεν ξερεις την ακριβη αποστααση και την ποιοτητα του χαλκου για να πεις οτι η forthnet θα πει πχ 38 ακριβως.μπορει να παει και 45 μπορει και 31

Θεωρητικά όμως Ο ΟΤΕ όταν κάποιος έχει 30άρα δεν στέλνει απευθείας από το DSLAM 30? και λογικά πάντα η FNET  δεν θα στέλνει 50?

ναι θα στελνουν και οι 2 απο το dslam ο ενας μεχρι 50  ο αλλος μεχρι 30.το τι θα πιασεις μετα εξαρτατε απο το Profile του καθενος.ο χαλκος θα ειναι ο ιδιος η αποσταση θα ειναι η ιδια..απλα στον οτε οτι και να γινει θα σε κοψει στα 30 ακομα και αν εχει περιθωριο ενω στην forthnet θα σε κοψει στα 50 αν εχει περιθωριο.

για μια εικονα περι του αστικου κεντρου μπορεις να δεις και το θεμα στην υπογραφη μου για το πως παιζει το adsl/vdsl.

Δημοσ.

μιλαμε παντα για adsl απο το αστικο κεντρο διοτι αμα ηταν απο το kv τοτε θα σου διναν 50 αρι λογικα.

οπως ειπε ο thresh ο οτε σου λεει εισαι σε χ αποσταση οποτε 50 δεν θα πιασεις οποτε σου δινω 30 που οκ θα εισαι και πιο σταθερα.στην forthnet σου λενε σου δινω 50 (συνηθως μπορει η τιμη του 50 του παροχου να βγει οσο το 30 του οτε ) και οσο καταφερεις να πιασεις.αν εχεις θεματα σταθεροτητας οκ μονο τοτε σου βαζω Profile>το λεω διοτι μπορει πχ εσυ να μην μπορεις να πετυχεις 50/5 mbit upload αλλα να μπορεις να πετυχεις 40 με 5 mbit upload που ειναι καλυτερο απο το 30 με 2,5 mbt upload του οτε.ειδικα για καποιους το upload Παιζει βασικο ρολο οποτε αυτο το παραπανω που ισως πετυχεις να σε ενδιαφερει.οπως και στην περιπτωση της forthnet δεν υπαρχει 4 mbit η 6 η 8 mbit που δινουν καποιοι.σου λενε δινω 24 και οτι πιασεις.

οποτε καθε περιπτωση ειναι μοναδικη.ποτε δεν ξερεις την ακριβη αποστααση και την ποιοτητα του χαλκου για να πεις οτι η forthnet θα πει πχ 38 ακριβως.μπορει να παει και 45 μπορει και 31

ναι θα στελνουν και οι 2 απο το dslam ο ενας μεχρι 50  ο αλλος μεχρι 30.το τι θα πιασεις μετα εξαρτατε απο το Profile του καθενος.ο χαλκος θα ειναι ο ιδιος η αποσταση θα ειναι η ιδια..απλα στον οτε οτι και να γινει θα σε κοψει στα 30 ακομα και αν εχει περιθωριο ενω στην forthnet θα σε κοψει στα 50 αν εχει περιθωριο.

για μια εικονα περι του αστικου κεντρου μπορεις να δεις και το θεμα στην υπογραφη μου για το πως παιζει το adsl/vdsl.

Αυτή τη στιγμή έχω ΟΤΕ αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε με ταχύτητα ούτε με το κόστος.

Ο ΟΤΕ με ενημέρωσε ότι στην πολυκατοικία μου φτάνει 24 ενώ με πιο παλιά μέτρηση μου είχαν πει για 29!

Βάσει του ότι ξέρω και έχω διαβάσει ότι συνήθως του ΟΤΕ τα dslam γεμίζουν πιο εύκολα με αποτέλεσμα να πέφτει η ταχύτητα θεωρώ πως με FNET θα έχω καλύτερη ταχύτητα..

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω ΟΤΕ αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε με ταχύτητα ούτε με το κόστος.

Ο ΟΤΕ με ενημέρωσε ότι στην πολυκατοικία μου φτάνει 24 ενώ με πιο παλιά μέτρηση μου είχαν πει για 29!

Βάσει του ότι ξέρω και έχω διαβάσει ότι συνήθως του ΟΤΕ τα dslam γεμίζουν πιο εύκολα με αποτέλεσμα να πέφτει η ταχύτητα θεωρώ πως με FNET θα έχω καλύτερη ταχύτητα..

απλα θα πρεπει να εχεις και σωστη καλωδιωση για να πιασεις αυτα που γινεται.επισης οχι ο συγχρονισμος που βλεπεις δεν εχει να κανει με το αν τα dslam του οτε ειναι γεματα κτλ.το ποσο θα κατεβασεις στο τελος ναι αυτο εχει να κανει με το αν ενα dslam ειναι πιτα που πλεον λιγο δυσκολο.ο συγχρονισμος μπορει να μειωθει λογω crosstalk οταν αρχιζουν και ενεργοποιουνται περισσοτεροι χρηστες ειτε ομως ειναι forthnet ειτε οτε ειτε wind ειτε adsl ειτε vdsl ειτε isdn ειτε Pstn.διαφορετικο dslam ο καθε παροχος μεν αλλα απο το ιδιο καλωδιο ολοι δε.οποτε η διαφορα στο sync θα ειναι καθαρα θεμα εξοπλισμου (η forthnet ευτυχως δινει technicolor και οχι zte στο vdsl) και αφετερου θεμα Profile που εχει ο καθε παροχος.forthnet σε vdsl δινει 8.

o ote σε adsl δινει 9.σε vdsl νομιζω παλι 9

Δημοσ.

μπορεί στο VDSL η χαμηλή ταχύτητα να είναι λόγω ρούτερ? (ZTE)

Η χαμηλη ταχυτητα μπορει να ειναι θεμα καλωδιωσης αλλα και θεμα router.καθε ρουτερ εχει διαφορετικο chipset αρα και διαφορετικο συγχρονισμο.πχ τα zte τα adsl ομως μπορει να συγχρονισουν και 2 mbit Λιγοτερο απο ενα thomson οποτε κατι παρομοιο μπορει να ειναι και στο vdsl.

Πχ σαν τον φιλο σε αυτο το θεμα που με level one adsl συγχρονιζει 3-4 Mbit Λιγοτερο απο thomson.

επισης η καλωδιωση πρεπει να ειναι συμφωνα με αυτο

http://www.insomnia.gr/topic/535486-προετοιμασια-για-vdsl/

Δημοσ.

βέβαια είναι τσιμπημένες οι τιμές σε router vdsl για αγορά (και αφού το δίνει ο πάροχος έστω και με χρησιδάνειο).

οκ Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Δημοσ.

Το http://hyperiontest.gr/?l=1 το έχεις δοκιμάσει;
Ίσως κανένας γείτωνας να έχει δοκιμάσει.
Σε εμένα πούλησε ο ΟΤΕ 50ρα και ενώ είχα στην γειτωνία μου "κουτί VDSL" δεν έπιασα ποτέ πάνω απο 20
και για να μου το κατευάσουν στα 30 είδα και έπαθα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...