loic Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Εχω κλειδωσει εναν δισκο με password απο το BIOS. Αν χαλασει το μηχανημα (laptop ειναι), θα μπορεσω να βαλω τον δισκο σε αλλο μηχανημα, και να δουλεψει κανονικα? Τι θα γινει στο νεο μηχανημα? Θα ζητησει password και εκει? Thank you!
kostasxin Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 φίλε μου πιθανότατα έχεις βάλει κωδικό χρήστη στο bios και όχι αυτό δεν κλειδώνει τον δίσκο σου. αν χαλάσει ο η/υ σου τον δίσκο μπορείς να τον βάλεις σε όποιο μηχάνημα αλλά όχι σαν πρωτεύων. 1
άδικος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Εχω κλειδωσει εναν δισκο με password απο το BIOS. Αν χαλασει το μηχανημα (laptop ειναι), θα μπορεσω να βαλω τον δισκο σε αλλο μηχανημα, και να δουλεψει κανονικα? Τι θα γινει στο νεο μηχανημα? Θα ζητησει password και εκει? Thank you! Θα πρέπει να τον ξεκλειδώσεις και στο νέο μηχάνημα - αν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα βέβαια - για να τον χρησιμοποιήσεις φίλε μου. 1
loic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Απ'ολα εχω βαλει , αυτο που με ενδιαφερει ειναι του HDD. Οριστε και φωτο. Καποια στιγμη τον ειχα βγαλει και τον εβαλα σε μια θηκη USB, και διαπιστωσα πως δεν "φαινοντουσαν" τα partitions, φαινοταν ολος σαν unallocated που περιμενει format... Και οσο εγραφα αυτο το post, εμφανιστηκε το post του άδικος. Bασικα δεν εχω αλλο μηχανημα αυτη τη στιγμη να δοκιμασω, απλα σημερα μου εμφανιστηκε μια περιεργη λευκη γραμμη πανω δεξια στην οθονη (βλεπε δευτερη φωτο), και αρχιζω να προετοιμαζομαι για τα χειροτερα, γι'αυτο ρωταω περισσοτερο...
άδικος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Καποια στιγμη τον ειχα βγαλει και τον εβαλα σε μια θηκη USB, και διαπιστωσα πως δεν "φαινοντουσαν" τα partitions, φαινοταν ολος σαν unallocated που περιμενει format... Έτσι. Έχε κατά νου πως πολλά συστήματα δεν δίνουν την εν λόγω δυνατότητα οπότε στη περίπτωση που βγει από το παρόν θα πρέπει ή να είναι ξεκλείδωτος ή να μπορείς να τον ξεκλειδώσεις στο νέο. Όσο αφορά τη γραμμούλα, μπορεί να είναι κάποιο θέμα στο panel. 1
loic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Οποτε να υποθεσω... αν βγει κλειδωμενος και δεν μπορει να ξεκλειδωθει απο αλλο μηχανημα, τον βαζεις σαν δευτερο σε ενα αλλο PC ή σε USB θηκη, και του κανεις ενα format και φευγει η προστασια του password (μαζι με τα δεδομενα φυσικα)?
kostasxin Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Έτσι. Έχε κατά νου πως πολλά συστήματα δεν δίνουν την εν λόγω δυνατότητα οπότε στη περίπτωση που βγει από το παρόν θα πρέπει ή να είναι ξεκλείδωτος ή να μπορείς να τον ξεκλειδώσεις στο νέο. Όσο αφορά τη γραμμούλα, μπορεί να είναι κάποιο θέμα στο panel. όπως τα λέει εδώ ο φίλος βγάλε τους κωδικούς τώρα γιατί δεν ξέρεις αν θα έχεις κάθε μέρα την ίδια ευκαιρία. Οποτε να υποθεσω... αν βγει κλειδωμενος και δεν μπορει να ξεκλειδωθει απο αλλο μηχανημα, τον βαζεις σαν δευτερο σε ενα αλλο PC ή σε USB θηκη, και του κανεις ενα format και φευγει η προστασια του password (μαζι με τα δεδομενα φυσικα)? ναι σε όλα 1
loic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δεν εχω βαλει passwords για πλακα, υπαρχει λογος. Προς το παρον θα το ρισκαρω και θα το αφησω ετσι. Και βλεπουμε...
άδικος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Οποτε να υποθεσω... αν βγει κλειδωμενος και δεν μπορει να ξεκλειδωθει απο αλλο μηχανημα, τον βαζεις σαν δευτερο σε ενα αλλο PC ή σε USB θηκη, και του κανεις ενα format και φευγει η προστασια του password (μαζι με τα δεδομενα φυσικα)? nope. τον mpoulo. Οι επιλογές σου μετά είναι: α) ξεκλείδωμα με brute force διαδικασία (λέμε τώρα) β) αλλαγή pcb δίσκου γ) διαγραφή μέσω DBAN (μαζί με όλους τους υπόλοιπους δίσκους που θα έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο σύστημα) 1
kostasxin Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δεν εχω βαλει passwords για πλακα, υπαρχει λογος. Προς το παρον θα το ρισκαρω και θα το αφησω ετσι. Και βλεπουμε... θες να μας πεις τους λόγους μήπως μπορεί να γίνει διαφορετικά;
loic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Πλαααακα κανεις! Οσον αφορα... το α.) να υποθεσω οτι το password μετατρεπεται σε μορφη που δεν ειναι απλο text αλλα encrypted? το β.) να υποθεσω οτι πρεπει να ειναι ακριβως το ιδιο pcb? Καλα, αυτο δεν θα το εκανα ετσι κι'αλλιως. το γ.) μολις τωρα μπηκα στο www.dban.org για να δω info... Μαλιστα, μαθαμε και κατι χρησιμο σημερα. Ευχαριστω άδικε! Οσον αφορα τους "λογους", δεν θα ηθελα να τους αναφερω...
kostasxin Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 κοιταξε αν θελεις απλα κρυπτογραφηση αρχειων υπαρχουν πιο ευκολοι τροποι 1
άδικος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Οσον αφορα... το α.) να υποθεσω οτι το password μετατρεπεται σε μορφη που δεν ειναι απλο text αλλα encrypted? Απλά το pass δε μπορείς να το διαβάσεις γιατί δε βρίσκεται πάνω στο δίσκο. Από εκεί προκύπτει & το β) περί pcb (το οποίο ναι πρέπει να είναι το ίδιο). Όσο για το γ), πάλι δε θα καταφέρεις τπτ τελικά. Βιάστηκα να γράψω 1 τρόπο παραπάνω, περασμένη η ώρα, έχει θολώσει το μυαλό μαζί με τα μάτια 1
loic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 @kostasxin: Οχι ρε συ, δεν εχω τα απορρητα του πενταγωνου για να θελω κρυπτογραφηση. Οτι εχουν οι περισσοτεροι εχω... apps (warez και μη), mp3, dvds, movies, adult περιεχομενο... αυτα σε γενικες γραμμες. Απλα επειδη στο παρελθον απο το "περιβαλλον" μου (ασ'το ετσι να αιωρειται), καποιος/καποιοι ηταν περισσοτερο "περιεργοι" απ'οτι επρεπε, πλεον παιρνω τις προφυλαξεις μου... @άδικος: Δεν πειραζει ρε συ, ηδη βοηθησες πολυ με τις γνωσεις σου. Thank's again...
άδικος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Να'σαι καλά και μη ξεχνάς: Compute today like your hard drive was going to die tomorrow! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα