Προς το περιεχόμενο

Απομακρυσμένη πρόσβαση ανάμεσα σε Linux και Windows.

Chaos.74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Ο τίτλος του νήματος είναι και η καρδιά του ερωτήματος. Οι λεπτομέρειες είναι οι εξής: έστω δύο μηχανήματα (Linux @64bit) και Windows 7 (@64bit -δυστυχώς Home Basic ή Premium, δεν θυμάμαι ακριβώς). Αυτό με το Linux είναι φορητός υπολογιστής, ως επί το πλείστον σε οικιακό δίκτυο. Το δεύτερο (δηλαδή αυτό με τα Windows 7) βρίσκεται σε ΑΕΙ και έχει (σταθερά) την ανάλογη σύνδεση (T1 ή κάτι παρόμοιο).  Ζητούμενο είναι λοιπόν, η απομακρυσμένη σύνδεση (υποθέτω μέσω της σταθερής IP του συστήματος με τα Windows 7) ανάμεσα στα δύο -για να μπορεί κάποιος από το Linux να τρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σε Windows. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Πρέπει αμφότερα τα συστήματα να έχουν τον ίδιο "client"; Π.χ. στο Linux σύστημα υπάρχει η Remmina (στο άλλο, οι "φτηνιάρηδες" της M$ δεν έχουν κάποιο εργαλείο για RDP -κάτι που υπάρχει στις πιό ακριβές εκδόσεις των 7). 

2. Υπάρχει κάποια εύκολη (ει δυνατόν) πρόταση;

Σημείωση: Θα ήθελα να αποφύγω λύσεις που απαιτούν Wine (όπως π.χ. teamviewer).

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Enable Remote Desktop On Windows 7 Home Basic and Home Premium 32 and 64 bit

By Default Windows 7 Home Basic and Premium versions doesn’t support Remote Desktop.

But you can make it work with some tricks...

Click Here to Download termsrv.dll and rdpclip.exe files.

Now just copy these files to %Windir%\System32 (Here C:\Windows\System32 is default but it may be different than C:)

Select Overwrite Yes if asked.

If you can’t copy as files are being used.

Try in safe mode or use Unlocker to get access of running process files. just overwrite these files and restart the system.

Another option is to let it be done automatically.. just download and run following patch.

Click Here to Download Windows MultiRemote

Article taken from HERE

To θεμα ειναι πως θα περασεις απο το πιθανο router που υπαρχει.

Πρεπει μαλλον να ενημερωσεις για να ανοιξει port...

-loic-

Article taken from HERE

To θεμα ειναι πως θα περασεις απο το πιθανο router που υπαρχει.

Πρεπει μαλλον να ενημερωσεις για να ανοιξει port...

-loic-

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχει router στο σύστημα με τα Windows 7 -απλώς είναι μέρος ενός ευρύτερου δικτύου του ΑΕΙ. Eπίσης, δεν θα κατέβαζα αρχεία από τυχαίες σελίδες :)

Τι εννοεις?

Οτι δεν εμπιστευεσαι τα παραπανω αρχεια?

Το MD5 hash του .exe αρχειου (του πρωτου link) ειναι 25d284eb2f12254c001afe9a82575a81.

Ειναι το ιδιο αρχειο, με αυτο που εχω και εγω στην δικη μου εγκατασταση με Windows 7 Ultimate SP1.

Μπορεις να κανεις και ενα google search με το MD5 hash για να το επιβεβαιωσεις...

Τι εννοεις?

Οτι δεν εμπιστευεσαι τα παραπανω αρχεια?

Το MD5 hash του .exe αρχειου (του πρωτου link) ειναι 25d284eb2f12254c001afe9a82575a81.

Ειναι το ιδιο αρχειο, με αυτο που εχω και εγω στην δικη μου εγκατασταση με Windows 7 Ultimate SP1.

Μπορεις να κανεις και ενα google search με το MD5 hash για να το επιβεβαιωσεις...

Όπως και να έχει δεν απαντά, η λύση που παραθέτεις, σε ό,τι έχω ρωτήσει.

Tightvnc server θα βάλεις στα windows, αλλα όπως σου είπε θα πρέπει να ενημερώσεις να ανοίξει πόρτες  στο δίκτυο ο διαχειριστής. Αν ψάξεις στο google θα βρεις tutorial για να κάνεις ssh tunneling μεταξυ win-linux όπως γίνεται σε linux για να βγαίνει encrypted όλη η κίνηση κ όχι μόνο το authentication. Νομίζω freesshd λέγεται ο δαίμονας στα windows.

Tightvnc server θα βάλεις στα windows, αλλα όπως σου είπε θα πρέπει να ενημερώσεις να ανοίξει πόρτες  στο δίκτυο ο διαχειριστής. Αν ψάξεις στο google θα βρεις tutorial για να κάνεις ssh tunneling μεταξυ win-linux όπως γίνεται σε linux για να βγαίνει encrypted όλη η κίνηση κ όχι μόνο το authentication. Νομίζω freesshd λέγεται ο δαίμονας στα windows.

Ευχαριστώ.

Από την άλλη μεριά -τί βάζω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισό λεπτό. Έστω ότι στο σύστημα με τα Windows βάζω τον server (ενώ στο σύστημα με το Linux, χρησιμοποιώ το υπάρχον πακέτο της Remmina ως client). Τα θέματα της encryption/authentication:

α) δεν είναι ζήτημα πρωτοκόλλου (vnc εν προκειμένω);

β) δεν τα αναλαμβάνει ο server; 

ΥΓ. Από εδώ, ο tigervnc μοιάζει ελαφρώς καλύτερος από τον tightvnc (σε κάποια σημεία βέβαια).

Επεξ/σία από Chaos.74

ssh  με local port forwarding θα κάνεις στο target σύστημα, έτσι θα γίνεται tunneling όλη η κίνηση του vnc μέσα απο ssh. Στο client κατόπιν θα κάνεις κάτι του στυλ vnc://127.0.0.1:5900

http://www.cyberciti.biz/tips/tunneling-vnc-connections-over-ssh-howto.html

Στα ερωτήματα σου απο ότι ξέρω οι free εκδόσεις μόνο τα password περνάνε κρυπτογραφημένα-ίσως οι επι πληρωμή να κρυπτογραφούν και το session. Κοινως ότι κάνεις το βλέπουν.

ssh  με local port forwarding θα κάνεις στο target σύστημα, έτσι θα γίνεται tunneling όλη η κίνηση του vnc μέσα απο ssh. Στο client κατόπιν θα κάνεις κάτι του στυλ vnc://127.0.0.1:5900

http://www.cyberciti.biz/tips/tunneling-vnc-connections-over-ssh-howto.html

Στα ερωτήματα σου απο ότι ξέρω οι free εκδόσεις μόνο τα password περνάνε κρυπτογραφημένα-ίσως οι επι πληρωμή να κρυπτογραφούν και το session. Κοινως ότι κάνεις το βλέπουν.

Nα είσαι καλά... Κάτι τελευταίο.

Αν κατάλαβα καλά κάθε φορά που θέλω να έχω μια τέτοια σύνδεση θα πρέπει:

α) να τρέχω τον vnc server στο Windows σύστημα

β) παραλλήλως, από το Linux σύστημα να δίνω τις εντολές του συνδέσμου που παρέθεσες

σωστά;

Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ. Πάντως το tigervnc (επειδή είναι εξ ολοκλήρου δωρεάν, ως fork -εκ μέρους της Red  Hat και άλλων- του tightvnc) γράφει ότι έχει SSH/TLS encryption (και θα ήταν πολύ περίεργο αν αναφερόταν μόνο σε passwords).

Ναι... τώρα το είδα (από εδώ):

Summary

TigerVNC 1.1 will be next major release which contains bunch of new features, notably VeNCrypt support which allows VNC traffic to be encrypted via TLS (and to use X.509 certificates) and PAM integration.

Eπομένως με το tigervnc είμαι καλυμμένος από όλες τις απόψεις -εκτός αν "χάνω" κάτι.

εγώ θα σου έλεγα teamviewer γιατί συνήθως τα πανεπιστήμια, κολέγια δύσκολα ανοίγουν πορτ στον έξω κόσμο λόγω κενών ασφαλείας! Οπότε το teamviewer δε θα το γλυτώσεις... στο σπίτι είχα κάποια στιγμή dyndns και με βόλευε πολύ με vnc! Διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά το vnc δεν παρέχει κάποια κρυπτογράφηση ή συμπίεση δεδομένων, όπως το freenx!

Το teamviewer παίζει χωρίς wine πάντως...

http://www.teamviewer.com/en/download/linux.aspx

Το ξέρω -και παλιά έτσι έλεγαν στην σελίδα και τελικώς το πακέτο περιέχει το Wine (άσε που δεν υπάρχει στα repositories της διανομής -πράγμα απαγορευτικό για εμένα). Συν ότι είναι θλιβερή η απόδοση -όταν το είχα δοκιμάσει (σε Ubuntu, αν θυμάμαι καλά).

εγώ θα σου έλεγα teamviewer γιατί συνήθως τα πανεπιστήμια, κολέγια δύσκολα ανοίγουν πορτ στον έξω κόσμο λόγω κενών ασφαλείας! Οπότε το teamviewer δε θα το γλυτώσεις... στο σπίτι είχα κάποια στιγμή dyndns και με βόλευε πολύ με vnc! Διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά το vnc δεν παρέχει κάποια κρυπτογράφηση ή συμπίεση δεδομένων, όπως το freenx!

Αν θες ρίξε μια ματιά σε όσα περαθέτω περί tigervnc -ίσως σου φανεί και εσένα χρήσιμο. Εγώ θα το δοκιμάσω πάντως.

Όχι, σίγουρα δε θέλει wine. Τώρα το ξανακοίταξα και δεν έχω κανένα πακέτο σχετικό με wine εγκατεστημένο. Όσο για την απόδοση, μια-δυο φορές που το χρειάστηκα δε θυμάμαι να παρουσίασε κανένα πρόβλημα αλλά ως γνωστόν your mileage may vary... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...