Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ειμαι νεα στο forum και σας γραφω καθως ο υπολογιστης μου παρουσιαζει ενα -οπως θεωρω ασυνηθιστο- προβλημα. Ειχα κατεβασει πριν απο λιγο καιρο ενα προγραμμα που οπως αποδειχτηκε ηταν malware ή κατι τετοιο αφου ο explorer γεμισε με διαφημισεις, κολλαγε, ανοιγε ασχετες σελιδες κλπ. Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε ενα remover το malwarebytes anti-malware οπου μετα απο σαρωση εντοπισε ενα καρο μολυσμενα αρχεια (δεν σχετιζονταν ολα με το εν λογω προγραμμα που προκαλεσε εξ αρχης το προβλημα) τα οποια κι εθεσα σε καραντινα. Τοτε με χαρα διαπιστωσα πως ουτε διαφημισεις πεταγονταν, ουτε τιποτα! Ολα καλα μεχρι εδω γιατι στη πορεια καταλαβα οτι το pc αρχισε να "σερνεται" κανονικοτητα... Οσο ειχα το θεματακι με τον ιο, προβλημα ειχα μονο με το ιντερνετ ενω τωρα κολλαγε ολο το συστημα. Δοκιμασα να αλλαξω browser αλλα τιποτα. Κολλαει τοσο που κανει δεκα ωρες να ανοιξει και αμα ανοιξω καποιο προγραμμα μετα δεν ανοιγει αλλα...Τι φταιει? Παιζει να ειναι πολυ βαρυ το  anti-malware ? Αμα κανω delete τα μολυσμενα αρχεια σιγουρα ο ιος δεν θα ξαναμπει στον υπολογιστη (τωρα οπως προειπα ειναι σε καραντινα) Ας μου δωσει καποιος τα φωτα του! Τα windows που εχει ειναι τα vista. Επεξεργαστη δεν θυμαμαι και μονο αν καποιος χρειαζεται να τον ξερει θα ψαξω, γιατι μονο στην σκεψη οτι θα τον ανοιξω και θα κολλαει μου ερχεται να τον σπασω! Να ενημερωσω τελος οτι το πισακι πριν την ολη περιπετεια δουλευε μια χαρα...(παλιες καλες εποχες...!) Στηριζομαι πανω σας!

Δημοσ.

Κάνε κι ένα scan με το Adwcleaner. Αυτό και το malwarebytes δεν τρέχουν συνέχεια οπότε δεν μπορούν να επιβαρύνουν την απόδοση του υπολογιστή. Ψάξε και ποια προγράμματα εκκινούνται με την έναρξη του υπολογιστή και απενεργοποίησε όσα δε χρειάζονται όπως περιγράφεται εδώ.

Δημοσ.

Κάνε κι ένα scan με το Adwcleaner. Αυτό και το malwarebytes δεν τρέχουν συνέχεια οπότε δεν μπορούν να επιβαρύνουν την απόδοση του υπολογιστή. Ψάξε και ποια προγράμματα εκκινούνται με την έναρξη του υπολογιστή και απενεργοποίησε όσα δε χρειάζονται όπως περιγράφεται εδώ.

τι εννοεις δεν τρεχουν συνεχεια; το malwarebytes συνεχεια λειτουργει....μου βγαζει ολο ειδοποιησεις για το vuze

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μπες και κάνε εκ νέου scan με το malwarebytes και το adwcleaner σε safe mode. Μετά κάνε οριστική διαγραφή των αρχείων που θα βρει και όχι απλά καραντίνα. Επίσης, κατέβασε το hd sentinel να δούμε και πως πάει ο σκληρός.

τι εννοεις δεν τρεχουν συνεχεια; το malwarebytes συνεχεια λειτουργει....μου βγαζει ολο ειδοποιησεις για το vuze

Πόση ram έχεις; Το malwarebytes από μόνο του δεν είναι και τόσο βαρύ αλλά μπορεί να έχεις λίγη ram οπότε τώρα που τρέχει με τα windows μπορεί να το επιβαρύνει.

Δημοσ.

Μάλλον κατά την εγκατάσταση επέλεξες να ενεργοποιηθεί το Anti-Malware Premium Trial που παρέχει real-time protection. Στον task manager φαίνεται κάποια διεργασία να κάνει μεγάλη χρήση CPU ή σκληρού δίσκου;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μπες και κάνε εκ νέου scan με το malwarebytes και το adwcleaner σε safe mode. Μετά κάνε οριστική διαγραφή των αρχείων που θα βρει και όχι απλά καραντίνα. Επίσης, κατέβασε το hd sentinel να δούμε και πως πάει ο σκληρός.

Πόση ram έχεις; Το malwarebytes από μόνο του δεν είναι και τόσο βαρύ αλλά μπορεί να έχεις λίγη ram οπότε τώρα που τρέχει με τα windows μπορεί να το επιβαρύνει.

δεν νομιζω να ειναι η ram το προβλημα...φαντασου εχω αρκετα προγραμματα αλλα μονο τωρα μου κολλαει...εγω αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως απο τα αρχεια που βρηκε μολυσμενα, καποια ειναι χρησιμα και τωρα που ειναι σε καραντινα δεν λειτουργουν και γι αυτο κολλαει..αυτος ειναι και ο λογος που δισταζω να τα σβησω τελειως...

Μάλλον κατά την εγκατάσταση επέλεξες να ενεργοποιηθεί το Anti-Malware Premium Trial που παρέχει real-time protection. Στον task manager φαίνεται κάποια διεργασία να κάνει μεγάλη χρήση CPU ή σκληρού δίσκου;

ναι αυτο εκανα γιατι σκεφτηκα οτι σαν premium εστω και για λιγο θα μου ελυνε το προβλημα...αυτο με το task manager πώς το βλεπουμε; και σε τι ποσοστο θεωρειται μεγαλη η χρηση;

Δημοσ.

δεν νομιζω να ειναι η ram το προβλημα...φαντασου εχω αρκετα προγραμματα αλλα μονο τωρα μου κολλαει...εγω αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως απο τα αρχεια που βρηκε μολυσμενα, καποια ειναι χρησιμα και τωρα που ειναι σε καραντινα δεν λειτουργουν και γι αυτο κολλαει..αυτος ειναι και ο λογος που δισταζω να τα σβησω τελειως...

ναι αυτο εκανα γιατι σκεφτηκα οτι σαν premium εστω και για λιγο θα μου ελυνε το προβλημα...αυτο με το task manager πώς το βλεπουμε; και σε τι ποσοστο θεωρειται μεγαλη η χρηση;

ctrl+alt+delete και πας διαχείριση εργασιών και κοιτάς τα processes...

Δημοσ.

ctrl+alt+delete και πας διαχείριση εργασιών και κοιτάς τα processes...

ωραια θα τα κοιταξω ολα αυτα το βραδυ και θα σας στειλω τα αποτελεσματα...

Δημοσ.

Παιδια γεια.

Εγω κι εχω το malwarebytes, οχι για προστασια σε πραγματικο χρονο αλλα μονο για να κανω περιστασιακες σαρωσεις. Εχω μεινει ομως στην εκδοση 1.70.0.1100. Κανει δουλεια και αυτη, η θα πρεπει να κατεβασω την τελευταια?

Δημοσ.

Παιδια γεια.

Εγω κι εχω το malwarebytes, οχι για προστασια σε πραγματικο χρονο αλλα μονο για να κανω περιστασιακες σαρωσεις. Εχω μεινει ομως στην εκδοση 1.70.0.1100. Κανει δουλεια και αυτη, η θα πρεπει να κατεβασω την τελευταια?

όχι δεν χρειαζεται, οσο ενημερωνεται η database ολα ενταξει.

girly14, ισως εχουν απομεινει πειραγμενα registry keys απο malware.

κατεβασε Ccleaner πηγαινε μητρωο κανε ελεγχο για παρματερους μετα επελεξε ο,τι σου βγει και κανε διορθωση.

Οταν σου ζητησει backup κανε.

• Like 1
Δημοσ.

backup γιατι να κανει?

Εγω δεν εχω κανει ποτε..

Θα πρεπει να κανω?

Κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνεις backup γιατί εάν γίνει κάτι με τον καθαρισμό ή με οτιδήποτε άλλο κάνεις και δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα δεν θα μπορείς να επαναφέρεις το αρχείο ή τα αρχεία και έτσι ο υπολογιστής θα έχει/παρουσιάζει κάποιο/α σφάλμα/τα που μπορεί να σε οδηγίσει και σε φορμάτ, δεν είναι και τόσο τρομακτικό απ' όσο φαίνεται, γιατί πλέον τα περισσότερα έχουν μία λύση.

• Like 2
Δημοσ.

ακριβως οπως ανεφερε ο  Maxalos
το μητρωο (registry) ειναι το μερος οπου τα Windows και καποια σχεδον ολα τα προγραμματα αποθηκευουν πληροφοριες
αν το CCleaner κανει καποιο λαθος μεσα απ'τον κωδικα του και διαγραψει ενα χρησιμο registry key ή πειραξει ενα registry value
τοτε τα Windows δεν θα λειτουργουν σωστα και θα χρειαστει επαναφορα των κλειδιων μητρωου

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...