Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθειά για ένα projectaki .
Θέλω να δημιουργήσω μια ολοκληρωμένη βδ για να γίνετε αρχειοθέτηση κάποιων εγγράφων.
Η βάση δεδομένων έχει σχέση με λεκάνες ηλεκτρόλυσης, και κάθε φόρμά αποτελεί ένα έγγραφο από το αρχείο που κρατάνε για κάθε μια.
Έχουν όλες διαφορετικό αριθμό αλλά η κάθε μια μπορεί να έχει παραπάνω από μια ημερομηνία ξεκινήματος.

Εγώ αυτό που θέλω να φτιάξω είναι μια βάση που να περαστούν τα στοιχεία και Μέτα με μια αναζήτησή με με τον αριθμό και την ανάλογή ημερομηνία ξεκινήματος να εμφανίζονται τα έγγραφά (φόρμες) , να μπορούν να επεξεργαστούν , και να διαβαστούν .
'Εχω φτιαξει ολους τους πίνακες και ολες τις φορμες αλλα δεν ξερω πως να εμφανιζονται μονο οι φορμες στον χρηστη και πως να φτιαξω την αναζητηση.
Οποιαδήποτε βοήθειά είναι καλοδεχούμενη .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αν καταλαβαίνω καλά, δε γνωρίζεις τον τρόπο να εμφανίσεις στον χρήστη τις φόρμες που έχεις φτιάξει?

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθειά για ένα projectaki .
Θέλω να δημιουργήσω μια ολοκληρωμένη βδ για να γίνετε αρχειοθέτηση κάποιων εγγράφων.
Η βάση δεδομένων έχει σχέση με λεκάνες ηλεκτρόλυσης, και κάθε φόρμά αποτελεί ένα έγγραφο από το αρχείο που κρατάνε για κάθε μια.
Έχουν όλες διαφορετικό αριθμό αλλά η κάθε μια μπορεί να έχει παραπάνω από μια ημερομηνία ξεκινήματος.

Εγώ αυτό που θέλω να φτιάξω είναι μια βάση που να περαστούν τα στοιχεία και Μέτα με μια αναζήτησή με με τον αριθμό και την ανάλογή ημερομηνία ξεκινήματος να εμφανίζονται τα έγγραφά (φόρμες) , να μπορούν να επεξεργαστούν , και να διαβαστούν .
'Εχω φτιαξει ολους τους πίνακες και ολες τις φορμες αλλα δεν ξερω πως να εμφανιζονται μονο οι φορμες στον χρηστη και πως να φτιαξω την αναζητηση.
Οποιαδήποτε βοήθειά είναι καλοδεχούμενη .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

ακριβως , θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που να υπαρχουν μονο οι φορμες και η αναζητηση .
δηλ να το ανοιγει καποιος , να του βγαζει την αναζητηση , να βαζει τα στοιχεια και μετα να του εμφανιζει τις αντιστοιχες φορμες.

Δημοσ.

Άλλο πράγμα να φτιάξεις πρόγραμμα (που να χρησιμοποιεί τη βάση) κι άλλο να τροποποιήσεις κατάλληλα την access για να εκμεταλλευτείς τις φόρμες που έχεις ήδη σχεδιάσει. Αυτό που μάλλον θα σε διευκολύνει για αρχή είναι το switchboard manager. Θα το βρεις στην ενότητα database tools. Επιγραμματικά, δημιουργεί μία κεντρική φόρμα μέσω της οποίας σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίξεις όλες όσες έχεις φτιάξει (κατι σαν main menu). Πριν κάνεις οτιδήποτε κάνε backup τη βάση σου γιατί - αν θυμάμαι σωστά - ο wizard που έχει εγκαθιστά startup script και θα σε δυσκολέψει κάπως αν δεν ξέρεις πως να τα παρακάμψεις.

ακριβως , θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που να υπαρχουν μονο οι φορμες και η αναζητηση .
δηλ να το ανοιγει καποιος , να του βγαζει την αναζητηση , να βαζει τα στοιχεια και μετα να του εμφανιζει τις αντιστοιχες φορμες.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σου , με αυτο περιορίζεις ωστε οι χρήστες να εχουν πρόσβαση μονο σε φόρμες ?
θα μπορούσες να με βοηθήσεις για την δεν εχω  ιδεα :P

Δημοσ.

Ναι, ο βασικός του σκοπός είναι να παρουσιάσει μία φόρμα σαν κεντρικό μενού μέσα από το οποίο επιλέγεις άλλες φόρμες ή αναφορές για παρουσίαση στον χρήστη. Δεν είναι ούτε το ιδανικότερο αλλά ούτε και το πιο ασφαλές (για να κρύψεις τους πίνακες ή τα ερωτήματα) αλλά για αρχή είναι μια χαρά. Όταν μάθεις καλύτερα την access θα διαπιστώσεις ότι θα πρέπει να χωρίσεις πίνακες από φόρμες (δύο ξεχωριστά αρχεία mdb/accdb) και να ασφαλίσεις τις βάσεις δημιουργώντας access project.

ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σου , με αυτο περιορίζεις ωστε οι χρήστες να εχουν πρόσβαση μονο σε φόρμες ?
θα μπορούσες να με βοηθήσεις για την δεν εχω  ιδεα :P

Δημοσ.

πρώτα απ'ολα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον , θα σου στείλω να δεις τι έχω κάνει μέχρι τωρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...