timonkaipumpa2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Βασικά ίσως σας φανεί κάπως αστείο. Ο λόγος που θέλω να ασχοληθώ με τον Θάνατο, είναι επειδή 1 χρόνο πριν η μάνα μου πέθανε νέα από καρκίνο. Ενας άνθρωπος με καρκίνο σκέφτεσαι τον θάνατο, φοβάται και τρέμει. Αυτό που με ενοχλεί είναι που δεν μπορούσα να μπω μες στο μυαλό της να δω τι σκεφτόταν για να τις διώξω τις σκέψεις αυτές. Αυτό που θέλω είναι να πλησιάσω όσο γίνεται τον θάνατο - όχι εμπειρικά, αλλά θεωρητικά/φιλοσοφικά - για να μπορέσω...όσο μπορέσω, να καταλάβω την ψυχολογία του μελλοθάνατου. Επίσης, να το πω και συμβολικά, "θέλω να πάρω μια γεύση απ' το σκοτάδι, για να εκτιμήσω καλύτερα το φως". Γι' αυτό ψάχνω προσωπικότητες και συγγράματα που ασχολούνται με τον θάνατο. Το γεγονός πως προσπαθείς να εκλογικεύσεις την θλίψη σου είναι πολύ θετικό. Εάν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό που λες, τότε πρώτα δες τι είναι αυτό που σε θλίβει εσένα και στις εμπειρίες σου και μετά ξεκίνα να διαβάζεις λογοτεχνία...
Mau-Maus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Βασικά ίσως σας φανεί κάπως αστείο. Ο λόγος που θέλω να ασχοληθώ με τον Θάνατο, είναι επειδή 1 χρόνο πριν η μάνα μου πέθανε νέα από καρκίνο. Ενας άνθρωπος με καρκίνο σκέφτεσαι τον θάνατο, φοβάται και τρέμει. Αυτό που με ενοχλεί είναι που δεν μπορούσα να μπω μες στο μυαλό της να δω τι σκεφτόταν για να τις διώξω τις σκέψεις αυτές. Αυτό που θέλω είναι να πλησιάσω όσο γίνεται τον θάνατο - όχι εμπειρικά, αλλά θεωρητικά/φιλοσοφικά - για να μπορέσω...όσο μπορέσω, να καταλάβω την ψυχολογία του μελλοθάνατου. Επίσης, να το πω και συμβολικά, "θέλω να πάρω μια γεύση απ' το σκοτάδι, για να εκτιμήσω καλύτερα το φως". Γι' αυτό ψάχνω προσωπικότητες και συγγράματα που ασχολούνται με τον θάνατο. καθολου αστειο δεν ειναι ! συλλυπητήρια , να ζησεις να την θυμασαι ..
Miracle Worker Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Από τον "Ξένο" και το "Η εξορία και το Βασίλειο" που έχω διαβάσει, θα έλεγα ότι ο Άλμπερ Καμύ έχει γράψει για τον θάνατο. Γενικότερο πάντως ως σκοτεινό του κλασσικού ρεπερτορίου θα ανέφερα τον Πόε, όπως άλλοι πιο πάνω.
pavlinara Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Λιαντινης, πύλες του ανεξηγητου Και Μάνος Δανέζης η ψευδαίσθηση των αισθήσεων Ακομη και μιλα με την τατιανα στεφανιδου (οταν εχει θέματα για τον θανατο ανθρώπων) Εμενα αυτά με παρηγορούν κάπως, λέμε τωρα Θα δω τωρα και το heaven is for real,ταινια για τη μετα θάνατον ζωή
The_Colonel Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Το trolling δεν θα γίνει ανεκτό. ΄Ηδη αφαιρέθηκαν τρία μηνύματα και δύο μέλη θα μας ξαναδούν σε έναν μήνα. και γιατι να απαγορεύεται ή πλάκα/διασκέδαση στο υποφόρουμ μπλαμπλά; και μάλιστα όταν το ερώτημα είναι πείτε μου άτομα που ασχολήθηκαν με τον θάνατο... (άρα και κατα συνέπεια σκοτεινά γιατί ήδη συνδέσαμε τον θάνατο με ένα σκοτεινό γεγονός.. ) trolling δεν είναι όταν κάποιος λέει την πλάκα του... trolling είναι η συστηματική προσπάθεια deralling σε ένα θέμα απο άτομα που χρησιμοποιούν δικά τους επιχειρήματα εσκεμμενα για να εκτροχιάσουν την κουβέντα και δεν έρχονται σε διάλογο (για το αν κάνουν λάθος ή όχι) άρα και κατά συνέπεια κάνει άνω του ενός ποστ για να συνεχίσει (χωρίς να ακούει τι του λένε οι άλλοι ) το παραλήρημα του Άν κάποιος ποστάρει ένα αστείο σχετικό με το θέμα και το αφήσει εκει. δεν κάνει trolling..... my 2 cents...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 και γιατι να απαγορεύεται ή πλάκα/διασκέδαση στο υποφόρουμ μπλαμπλά; και μάλιστα όταν το ερώτημα είναι πείτε μου άτομα που ασχολήθηκαν με τον θάνατο... (άρα και κατα συνέπεια σκοτεινά γιατί ήδη συνδέσαμε τον θάνατο με ένα σκοτεινό γεγονός.. ) trolling δεν είναι όταν κάποιος λέει την πλάκα του... trolling είναι η συστηματική προσπάθεια deralling σε ένα θέμα απο άτομα που χρησιμοποιούν δικά τους επιχειρήματα εσκεμμενα για να εκτροχιάσουν την κουβέντα και δεν έρχονται σε διάλογο (για το αν κάνουν λάθος ή όχι) άρα και κατά συνέπεια κάνει άνω του ενός ποστ για να συνεχίσει (χωρίς να ακούει τι του λένε οι άλλοι ) το παραλήρημα του Άν κάποιος ποστάρει ένα αστείο σχετικό με το θέμα και το αφήσει εκει. δεν κάνει trolling..... my 2 cents... Διότι η ενότητα Μπλα-Μπλα δεν είναι μόνο για πλάκα και διασκέδαση. Διότι για μερικούς είναι πλάκα και διασκέδαση και για μερικούς άλλους είναι πολύ πιο σοβαρό. Διότι για την πλάκα και διασκέδαση υπάρχουν κι άλλα threads. Γι'αυτό. 4
gamanos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Καταραμένοι ποιητές και ΠΟΕ είναι τα πρώτα που έρχονται. Εγώ όμως θα σου πρότεινα να δεις κι αλλού. Ψυχολογία, καθώς αυτό που λες πως θες , είναι πιο κοντά στην ψυχολογία (να δεις τις σκέψεις και να τις διώξεις) Εκλαϊκευμένη ψυχολογία , ψευτοεπιστημονικά, λογοτεχνικά βιβλία με ψυχολογία (πχ Yalom , Μπουκάι που είναι και οι δύο πολυδιαβασμένοι) . Θες να μάθεις για το σκοτάδι, αλλά για να το διώξεις. Αντί να διαβάσεις βιβλία που εντός πολλών εισαγωγικών "κλείνουν κουρτίνες", θα σου έλεγα να διαβάσεις βιβλία που ανοίγουν φώτα. Φιλοσοφία, θετική σκέψη, ανατολικές φιλοσοφίες και άλλες κοσμοθεωρίες από τη δική σου. Από τα κλασικότερα , ο Γλάρος Ιωνάθαν, ο Μικρός Πρίγκηπας, ο (υπερεκτιμημένος) Αλχημιστής. Βιβλία για αισιοδοξία, ώστε να έχεις παραδείγματα και βέλη στη φαρέτρα για να διώξεις τις σκοτεινές σκέψεις. 2
liopyr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Βασικά ίσως σας φανεί κάπως αστείο. Ο λόγος που θέλω να ασχοληθώ με τον Θάνατο, είναι επειδή 1 χρόνο πριν η μάνα μου πέθανε νέα από καρκίνο. Ενας άνθρωπος με καρκίνο σκέφτεσαι τον θάνατο, φοβάται και τρέμει. Αυτό που με ενοχλεί είναι που δεν μπορούσα να μπω μες στο μυαλό της να δω τι σκεφτόταν για να τις διώξω τις σκέψεις αυτές. Αυτό που θέλω είναι να πλησιάσω όσο γίνεται τον θάνατο - όχι εμπειρικά, αλλά θεωρητικά/φιλοσοφικά - για να μπορέσω...όσο μπορέσω, να καταλάβω την ψυχολογία του μελλοθάνατου. Επίσης, να το πω και συμβολικά, "θέλω να πάρω μια γεύση απ' το σκοτάδι, για να εκτιμήσω καλύτερα το φως". Γι' αυτό ψάχνω προσωπικότητες και συγγράματα που ασχολούνται με τον θάνατο. Αδερφέ δεν είναι αστείο, αλλά φοβάμαι πως το προσεγγίζεις λάθος. Στην ψυχολογία κάποιου που αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, όσο και αν φιλοσοφήσεις υπαρξιακά ζητήματα, μάλλον δεν θα μπεις. Διάβασε αν θες αυτό το εξαιρετικό άρθρο από έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση πρόσφατα.
*nenya* Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μερικοί ποιητές: Charles Baudelaire, Emily Dickinson, Paul Verlaine, Edgar Allan Poe, John Keats σε αντιπαράθεση με τον Percy Bysshe Shelley (σκοτάδι-φως, απαισιοδοξία-αισιοδοξία κλπ.). Μερικά συγκροτήματα: Paradise Lost, Cure, Joy Division, Opeth... 2
HadesGR Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Βασικά ίσως σας φανεί κάπως αστείο. Ο λόγος που θέλω να ασχοληθώ με τον Θάνατο, είναι επειδή 1 χρόνο πριν η μάνα μου πέθανε νέα από καρκίνο. Ενας άνθρωπος με καρκίνο σκέφτεσαι τον θάνατο, φοβάται και τρέμει. Αυτό που με ενοχλεί είναι που δεν μπορούσα να μπω μες στο μυαλό της να δω τι σκεφτόταν για να τις διώξω τις σκέψεις αυτές. Αυτό που θέλω είναι να πλησιάσω όσο γίνεται τον θάνατο - όχι εμπειρικά, αλλά θεωρητικά/φιλοσοφικά - για να μπορέσω...όσο μπορέσω, να καταλάβω την ψυχολογία του μελλοθάνατου. Επίσης, να το πω και συμβολικά, "θέλω να πάρω μια γεύση απ' το σκοτάδι, για να εκτιμήσω καλύτερα το φως". Γι' αυτό ψάχνω προσωπικότητες και συγγράματα που ασχολούνται με τον θάνατο. Ο θάνατος είναι καθαρά μία μεταβατική κατάσταση στο επόμενο πεδίο ύπαρξης, προτείνω να ασχοληθείς με την ανέλιξη σου στο μεταβατικό στάδιο αυτό, παρά να μπεις στην φιλοσοφία του Θανάτου και να αναλωθείς εκεί. Έναν συγκεκριμένο συμπαντικό σκοπό επιτελεί ο Θάνατος, στο ανθρώπινο είδος, ανέλιξη. Υ.Γ. Επίσης έχω χάσει τον πατέρα μου από καρκίνο αρκετά νέο 2
Daemonos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 «Καλό ταξίδι, αλαργινό καράβι μου, στου άπειρου Και στις νυχτός την αγκαλιά, με τα χρυσά σου φώτα! Να’ μουν στην πλώρη σου ήθελα, για να κοιτάζω γύρου Σε λιτανεία να περνούν τα ονείρατα τα πρώτα. Η τρικυμία στο πέλαγος και στη ζωή να παύει Μακριά μαζί σου φεύγοντας πέτρα ρίχνω πίσω Να μου λικνίζεις την αιώνια θλίψη μου, καράβι Δίχως να ξέρω που με πας και δίχως να γυρίσω» Κ. Καρυωτάκης «Τελευταίο ταξίδι» Στον Επικήδειο του αγαπημένου μου Παππού, ο θείος μου ως φιλόλογος διάβασε στον κόσμο το παραπάνω (μαζί με άλλα λόγια) για τον τελευταίο χαιρετισμό. Αποφεύγω να το διαβάζω για με παίρνουν τα δάκρυα κάθε φορά. 2
zio10 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Σίγουρα είναι δύσκολη η θέση σου, αλλά προσωπικά δεν ξέρω αν θα σε ωφελήσει τελικά να το ψάξεις έτσι. Καλύτερα να το προσεγγίσεις όπως το λέει ο HadesGR και να προχωρήσεις. Να μη το δεις σαν μαυρίλα δηλαδή, αλλά σαν μετάβαση. 2
HadesGR Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Διάβασε και το ακόλουθο ποίημα του Παλαμά... Ανατριχιαστικός και συγκινητικός , κάθε φορά που το διαβάζω πραγματικά σε πιάνει ρίγος.. Μήτε μὲ τὸ σίδερο,Μήτε μὲ τὸ χρυσάφι,Μήτε μὲ τὰ χρώματαΠοὺ σπέρνουν οἱ ζωγράφοι Μήτε μὲ τὰ μάρμαραΤὰ τεχνοσκαλισμένα·Τὸ σπιτάκι σου ἔπλασαΠαντοτινὸ γιὰ σένα Μόνο μὲ τοῦ πνεύματοςΤὰ μάγια! Σοῦ τὸ ὑψώνωΣ᾿ ἕνα τόπον ἄϋλον,Ἀπείραχτο ἀπ᾿ τὸ χρόνο. Μ᾿ ὅλα μου τὰ δάκρυαΚαὶ μὲ τὸ αἷμα μου ὅλοΤοῦ ἔχτισα τὰ θέμελα,Τοῦ σκέπασα τὸ θόλο Κι ἂ φοβᾶσαι, ἀγάπη μου,Νὰ μένῃς μοναχό σου,Κάλεσε καὶ κράτησεΜέσα στ᾿ ἀρχοντικό σου Ὅλα τὰ ἐρωτόπλασταΚαθὼς ἐσὺ βλάσταριαΠ᾿ ἄνθισαν κι ἀπόσβυσαν,Μιᾶς χρυσαυγῆς καμάρια! ΟΤΑΝ ΕΙΤΑΝΕ ΣΤΗ ΖΩΗ Γύρ᾿ ἐδῶ κι ἀκούμπησεΚαὶ μένε κι ὅλο μένεΣιγαλὸς κι ἀσάλευτος,Ὦ πολυαγαπημένε! Ἂχ καὶ νἄταν νἄνοιωθαΣτὸ μάγουλό μου ἐπάνωΤἁπαλό σου μάγουλονὍσο ποὺ νὰ πεθάνω! Ἂχ καὶ νἄταν νἄνοιωθαΚι ἀκόμα ἀφοῦ πεθάνωΤὴν ἁπαλοσύνη τουΣτὸν σκληρὸν ὕπνο ἐπάνω! Τὴν ἁπαλοσύνη τουΠοιὸ σιγαλὸ τραγούδι,Ποιὰ πνοὴ τὴν ἔπλασε;Τίνος βελούδου χάδι, Τίνος κύκνου πούπουλο,Καὶ τίνος ρόδου φύλλο;Ποιὸ μετάξι ἀνεύρετο,Ποιὸ μαγεμένο μῆλο; Ξέρω ἓν ἀσπρολούλουδο,Ἀνθὸ χωρὶς ψεγάδι,Π᾿ ὅλο χάιδια χαίρεταιἈπ᾿ τὴν αὐγὴ ὡς τὸ βράδι Ποὺ ποτὲ δὲν τρόμαξεΤὰ ὁλόχλωρά του φύλλαΤοῦ βοριὰ τὸ μούγκρισμα,Τῆς μπόρας ἡ μαυρίλα Καὶ στὸν ἴσκιο δείχνεταιΣὰ θείου ὀνείρου κρίνοΚαὶ στὸν ἥλιο χάνεταιΣὰν ἥλιου φῶς κι ἐκεῖνο. Κι ὅ,τι γγίξῃ ἀνάλαφραΣ᾿ αὐτό, καὶ τὸ φαρμάκι,Γίνεται χαμόγελοΚαὶ γίνεται φιλάκι. Γῦρ᾿ ἐδῶ κι ἀκούμπησεΚαὶ διάλεξε γιὰ στρῶμαΤὸ τραχὺ ξερόχωμα,Ποὺ ἀκόμα, ὠιμέ! κι ἀκόμα Τὸ χτυποῦν χιονόβροχα,Τὸ ψέλνουν καλοκαίριαΤῆς φροντίδας ὄχεντρες,Τῆς συμφορᾶς μαχαίρια, Τοῦ Καιροῦ αὐλακώματα,Τοῦ Χάρου συγγενάδια,Πέρασαν, τὸ πάτησαν,Τ᾿ ἀφίσανε σημάδια. Γύρε, κι ἀπὸ τἄφραστοΤ᾿ ἀκούμπισμά σου ἂς πάρῃΧάρην ἀκριβώτερηΚι ἀπ᾿ ὅση παίρνει χάρη Ξέχειλο ἀπ᾿ τἀστάχινοΚυματιστὸ χρυσάφιΚαὶ τὸ πιὸ παραρριχτὸΒραχόσπαρτο χωράφι! ΤΑΦΟΣ Ἥσυχα καὶ σιγαλά,διψώντας τὰ φιλιά μας,ἀπὸ τ᾿ ἄγνωστο γλιστρᾶςμέσα στὴν ἀγκαλιά μας. Ὡς κ᾿ ἡ βαρυχειμωνιὰμ᾿ αἰφνήδια καλοσύνηκ᾿ ἥσυχη καὶ σιγαλὴσὲ δέχτηκε κ᾿ ἐκείνη. Ἥσυχα καὶ σιγαλὰσὲ χάιδευεν ὁ ἀέρας,τῆς νυχτὸς ἠλιόφεγγοκι ὀνείρεμα τῆς μέρας. Ἥσυχα καὶ σιγαλὰμᾶς γέμιζες τὸ σπίτι,γλύκα τοῦ κεχριμπαριοῦκαὶ χάρη τοῦ μαγνήτη. Ἥσυχα καὶ σιγαλὰζοῦσε ἀπὸ σὲ τὸ σπίτι,ὀμορφιὰ τ᾿ αὐγερινοῦκαὶ φῶς τοῦ ἀποσπερίτη. Ἥσυχα καὶ σιγαλὰφεγγάρια, ὢ στόμα, ὢ μάτι,μίαν αὐγούλα σβήσατεστὸ φονικὸ κρεββάτι. Ἥσυχα καὶ σιγαλὰκαὶ μ᾿ ὅλα τὰ φιλιά μας,γύρισες πρὸς τ᾿ ἄγνωστομέσ᾿ ἀπ᾿ τὴν ἀγκαλιά μας. Ἥσυχα καὶ σιγαλά,ὢ λόγε, ὢ στίχε, ὢ ρίμα,σπείρετε τ᾿ ἀμάρανταστ᾿ ἀπίστευτο τὸ μνῆμα! ...[συνεχίζεται]... Ἄφκιαστο κι ἀστόλιστοτοῦ Χάρου δὲ σὲ δίνω.Στάσου μὲ τ᾿ ἀνθόνεροτὴν ὄψη σου νὰ πλύνω. Τὸ χρυσὸ τὸ χτένισμαμὲ τὰ χρυσὰ τὰ χτένια,πάρτε ἀπ᾿ τὴ μανούλα σαςμαλλάκια μεταξένια. Μήπως καὶ τοῦ Χάροντακαθὼς θὰ σὲ κυττάξει,τοῦ φανεῖς ἀχάϊδευτοκαὶ σὲ παραπετάξει! Στὸ ταξίδι ποὺ σὲ πάειὁ μαῦρος καβαλλάρης,κύτταξε ἀπ᾿ τὸ χέρι του,τίποτε νὰ μὴν πάρεις. Κι ἂν διψάσεις μὴν τὸ πιεῖςἀπὸ τὸν κάτου κόσμοτὸ νερὸ τῆς ἀρνησιᾶς,φτωχὸ κομμένο δυόσμο! Μὴν τὸ πιεῖς κι ὁλότελακι αἰώνια μᾶς ξεχάσεις...βάλε τὰ σημάδια σουτὸ δρόμο νὰ μὴ χάσεις, κι ὅπως εἶσαι ἀνάλαφρο,μικρὸ σὰ χελιδόνι,κι ἄρματα δὲ σοῦ βροντᾶνπαλικαριοῦ στὴ ζώνη, κύτταξε καὶ γέλασετῆς νύχτας τὸ σουλτάνο,γλίστρησε σιγὰ - κρυφὰκαὶ πέταξ᾿ ἐδῶ πάνω, καὶ στὸ σπίτι τ᾿ ἄραχνογυρνώντας, ὦ ἀκριβέ μας,γίνε ἀεροφύσημακαὶ γλυκοφίλησέ μας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα