prezakis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας, Έχω ένα ZTE H108NS modem-router από τον ΟΤΕ. Αρχικά, μετά και την εγκατάσταση νέας καμπίνας στην περιοχή μας από τον ΟΤΕ, το ίντερνετ (μετά από πολλαααά χρόνια) δούλευε καλά. Μάλιστα ενεργοποίησα και το my wifi Fon του ΟΤΕ. Πριν ένα μήνα σχεδόν το router άρχισε να κάνει νερά χωρίς ,κατά πάσα πιθανότητα, να γίνει κάποια ρύθμιση διαφορετική από πριν. Λέω κατά πάσα πιθανότητα, γιατί από το ίδιο ρούτερ παίρνει κι ο αδερφός μου(από άλλο όροφο). Στην ουσία είμαστε 3 σπίτια(Ισογειο(με extender) - 1ος router - 2ος(access point)). Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, Σε pc που συνδέομαι με ethernet μέσω του extender-edimax ασύρματα(εξαιρετικό το σήμα) με το ξεκίνημα συνδέεται στο δίκτυο, αλλά δεν έχει ίντερνετ για αρκετή ώρα (3 - 5 λεπτά περίπου) κι έπειτα συνδέεται στο ιντερνετ χωρίς πάλι να είναι απροβλημάτιστη η λειτουργία του. Κάποιες στιγμές θα αποσυνδεθεί. Τα συμπτώματα αυτά μου θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο sleeping mode. Δηλαδή, όταν αδρανήσει για λίγο η σύνδεση, τότε μπαίνει σε sleep mode και φυσικά για να επανέρθει παίρνει χρόνο. Να σημειώσω ότι με laptop συνδέομαι κατευθείαν στο router (όχι μέσω extender) χωρίς προβλήματα, αλλά στο pc που προανέφερα καθώς και στο κινητό (Samsung Ativ S-κι αυτό απευθείας, όχι μέσω extender) παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα. Γι' αυτό αναρωτιέμαι μήπως έχει κάποια σχέση ότι το laptop συνδέεται με πρότυπο 802.11 /n ενώ τα άλλα δύο με παλαιότερο(πιθανόν b ή g); Μπορεί να είπα κοτσάνα τώρα....αλλά στα δίκτυα είμαι λίγο άσχετος. Έχω κρατήσει σε sreenshots τις ρυθμίσεις του router αν θέλετε να δείτε και αναλυτικά τι συμβαίνει. Το έχει συναντήσει κανείς αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αντώνης. router_settings.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα