Προς το περιεχόμενο

απορία περί raw αρχεία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι μια δραστική απόφαση που γλιτώνει πολύ χώρο αλλά ίσως έρθει κάποια στιγμή που θα το μετανιώσεις.

Έχεις δοκιμάσει να τα zipαρεις;

μιλαω για απλες φωτογραφιες.

αν ηταν επαγγελματικο το θεμα θα τα κραταγα.

παλια βαραγα Jpeg Με τη προηγουμενη ψηφιακη και τα κραταγα οπως ηταν

τωρα ο μονος λογος που τραβαω raw ειναι για την λιγο καλυτερη ποιοτητα και για να τα επεξεργαστω οπως θελω,και οταν το κανω αυτο τα σωζω σε jpg που ειναι αρχειο φωτογραφιας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λογικός. Από περιέργεια ρώτησα αν έχεις zipάρει raw για να καταλάβω πώς συμπεριφέρονται σε lossless compression. Τα tiff π.χ. στις περισσότερες περιπτώσεις μικραίνουν αρκετά με το zip κα έτσι κρατάς ασυμπίεστο υλικό σε σχετικά μικρό όγκο.

τα raw που τραβαω ειναι Uncompressed,γι αυτο ειναι 33mb το καθενα.

ειναι τοσο μεγαλα που ζοριζουν ακομα και τον ssd οταν κοιταω φωτογραφιες :P

<p>τα raw που τραβαω ειναι Uncompressed,γι αυτο ειναι 33mb το καθενα.</p>

<p>ειναι τοσο μεγαλα που ζοριζουν ακομα και τον ssd οταν κοιταω φωτογραφιες :P</p>

Αυτό πως γίνεται ; εγώ με την j3 μπορω να τραβάω ασυμπίεστα;

δεν δοκιμασα το Losless

πηγα κατευθειαν στο uncompressed

δεν εκατσα να ψαξω,ισως να χει διαφορα,ισως οχι

τσαμπα ειναι παντως γι αυτο το βαλα :P

Unizzer wrote:
NEF Compression OFF

- Larger files,
 but how much bigger?

Approximately 32 MB each for a 16 MP D5100. For lower MP cameras they'll be smaller, for higher MP - bigger (obviously).

Unizzer wrote:
NEF Compression Lossless

- Smaller files,
 but how much smaller?

- There's no information lost? Or not for the human eye? 
Can someone explain this more into detail?

They're approximately 40% smaller, at 20 MB each. Lossless compression causes no information loss. I have no idea why uncompressed option is even there..

Λοιπόν αφού στο τέλος βλέπω ότι η κουβέντα έχει ξεφύγει από αυτό που ρωτάει το μέλος να κάνω και εγώ μια ερώτηση :

''Με samsung Νx1000 έβγαλα κάποιες φωτό στην Νάξο με Ηλιοβασίλεμα σε raw+jpeg ( S.fine)  οι οποίες είναι υπερ φωτισμένες ,αυτό είναι και το ερώτημα μου μέσο επεξεργασίας αλλάζει σε ικανοποιητικό βαθμό, δηλαδή θα δω διαφορά αν το προσπαθήσω ή είναι τσάμπα κόπος? ''

( Να πω ακόμα ότι κάποια στιγμή έκανα ένα τεστάκι την φωτογραφική όταν την είχα πάρει πάνω σε αυτό το θέμα με φωτό που ήταν και στα δυο φορμάτ  (raw+jpeg) , τις raw τις πέρασα μέσα από fotoshop L.R. αλλά αυτό που έβγαλα σαν τελικό συμπέρασμα ήταν ότι η μηχανή παρήγε καλύτερο jpeg από μόνη της ακόμα και μετά από αρκετή επεξεργασία που είχα κάνει σε μερικές ( το μόνο κέρδος που είχα δει ήταν σε κάποιες υποφωτισμένες βραδινές  που τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα αρκετά  καθώς και όταν ήθελα να κάνω τα χρώμα έντονα >( μέχρι εκεί όμως και τίποτα περισσότερο σε γενικές γραμμές η μηχανή είχε φτιάξει ποιο φυσικές φωτό από εμένα ....αυτό με είχε βάλει σε σκέψεις κι όλας για το αν αξίζει ,αλλά για να είμαι Καλυμμένος επειδή δεν το έψαξα όσο θα ήθελα και λόγο του μεγάλου (Ν-εός) στον χώρο τράβηξα και στα δύο.    ( Λοιπόν ? )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...