Προς το περιεχόμενο

απορία περί raw αρχεία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν έχοντας στην κατοχή μου εδω και λίγες ημέρες την Nikon j3 έχω απορία για τα αρχεία raw .

Τι ακριβώς κάνουν; ποια η διαφορά με τα αρχεία jpg; τι να διαλέξω ανάμεσα στα δύο φορματ; ποιο από τα δύο υπερέχει σε ποιότητα και γιατι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φίλε εσύ έχεις εμπειρία, εγώ δεν ξέρω καν τι είναι γιαυτό άνοιξα ποστ.

Φίλε εσύ έχεις εμπειρία, εγώ δεν ξέρω καν τι είναι γιαυτό άνοιξα ποστ.

Ναι, αρκετη θα ελεγα, λοιπον τα raw αρχεια εχουν ενα μεγαλο πλεονεκτημα, διατηρουν καλυτερα ολες τις πληροφοριες στην φωτογραφια και δινουν πολυ μεγαλη ευελιξια στην επεξεργασια αφου την τραβηξεις, οποτε αν βγαλεις φωτογραφια σκοτεινη και ανεβασεις το exposure δεν θα γεμισει θορυβο ολη η φωτογραφια, και θα διατηρηθει το χρωμα και η λεπτομερεια πολυ καλυτερα σε σχεση με ενα jpeg παραδειγμα

Τα raw δεν ειναι πανακεια. Αν εχεις λαθος exposure απο πριν πατήσεις το κλικ τότε όλες οι φωτογραφίες σου θα θελουν διορθωμα. Και μερικές φορές αυτο το διορθωμα θα σου κοστισει σε fine detail.

• Like 1

Τα raw δεν ειναι πανακεια. Αν εχεις λαθος exposure απο πριν πατήσεις το κλικ τότε όλες οι φωτογραφίες σου θα θελουν διορθωμα. Και μερικές φορές αυτο το διορθωμα θα σου κοστισει σε fine detail.

Οπότε εσύ τι προτείνεις; εμένα η j3 τραβάει ταυτόχρονα και τα δύο φορματ σε fine ποιότητα. Τι να πράξω;

Οπότε εσύ τι προτείνεις; εμένα η j3 τραβάει ταυτόχρονα και τα δύο φορματ σε fine ποιότητα. Τι να πράξω;

Ανάλογα τις ανάγκες σου

http://www.slrlounge.com/school/raw-vs-jpeg-jpg-the-ultimate-visual-guide/

Ανάλογα τις ανάγκες σου

http://www.slrlounge.com/school/raw-vs-jpeg-jpg-the-ultimate-visual-guide/

Δεν έχω κάποιες ανάγκες... Όποτε τι προτείνεις εσύ ως πιο έμπειρος;

Έχεις σκοπό να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου στον υπολογιστή? Αν έχεις, τότε το RAW σου δίνει πιο πολλές δυνατότητες για επεξεργασία. Χονδρικά είναι το ψηφιακό αρνητικό. Είναι μόνο για επεξεργασία, δεν έχει κάποια χρήση να το ποστάρεις στο facebook ή να το τυπώσεις. Ανοίγει μόνο με το Photoshop και το πρόγραμμα που σου έχουν δώσει μαζί με τη μηχανή.

• Like 1

<p>Έχεις σκοπό να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου στον υπολογιστή? Αν έχεις, τότε το RAW σου δίνει πιο πολλές δυνατότητες για επεξεργασία. Χονδρικά είναι το ψηφιακό αρνητικό. Είναι μόνο για επεξεργασία, δεν έχει κάποια χρήση να το ποστάρεις στο facebook ή να το τυπώσεις. Ανοίγει μόνο με το Photoshop και το πρόγραμμα που σου έχουν δώσει μαζί με τη μηχανή.</p>

Όχι δεν θα κάνω κάτι τέτοιο. Να τυπώσω θέλω μόνο..

Αν θέλεις να τυπώνεις τράβα σε raw και πριν τα δώσεις για εκτύπωση απλά κάντα tiff ώστε να μπορούν αυτοί που τυπώνουν να διορθώσουν ότι πρέπει με λιγότερες απώλειες

Αν θέλεις να τυπώνεις τράβα σε raw και πριν τα δώσεις για εκτύπωση απλά κάντα tiff ώστε να μπορούν αυτοί που τυπώνουν να διορθώσουν ότι πρέπει με λιγότερες απώλειες

Καντο λίγο πιο απλό αν θες.

αυτο δε προκειται να γινει τσαμπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...