Προς το περιεχόμενο

dhl και τελωνειο

georgezaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

SOS 

Μια βοήθεια παιδιά θέλω να αγοράσω ενα μηχάνημα σε διαστάσεις κινητού απο Κίνα που κοστίζει γυρω στα 1700 ευρώ.Ο πωλητής μου ειπε το στελνει με DHL και θα γράψει οτι κάνει 150 ευρώ.

Να το ρισκάρω? τι λέτε? 

υπάρχει περίπτωση να περάσει η απόδειξη με τα 150 ή θα πληρώσω φόρο για 1700?

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος αποστολής?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 600
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, lalalaxi είπε

SOS 

Μια βοήθεια παιδιά θέλω να αγοράσω ενα μηχάνημα σε διαστάσεις κινητού απο Κίνα που κοστίζει γυρω στα 1700 ευρώ.Ο πωλητής μου ειπε το στελνει με DHL και θα γράψει οτι κάνει 150 ευρώ.

Να το ρισκάρω? τι λέτε? 

Άποψη μου να μην το ρισκάρεις... Ότι έρχεται με DHL και κάνει είσοδο ως πρώτη χώρα στην Ελλάδα πληρώνει τελωνείο και μάλιστα η DHL τα εκτελωνιζει η ίδια... Ως αναφορά την τιμή που λέει ο Κινέζος ότι θα βάλει και την διαδικασία δεν την γνωρίζω μπορεί όμως να σου  ζητηθούν παραστατικά... 

2 ώρες πριν, lalalaxi είπε

SOS 

Να το ρισκάρω? τι λέτε? 

Αν ειναι κατι που δεν υπαρχει Ελλαδα/ΕΕ, ισως να εισαι οκ. Αν υπαρχει και κοστιζει πχ 1200 ή 2200, ε θα το εκτελωνισουν με βαση καποιο ιστορικο/λιστα/αναζητηση

3 ώρες πριν, lalalaxi είπε

Ό,τι και να γράψει ο κινέζος η dhl θα σε πάρει τηλέφωνο και θα ζητήσει απόδειξη πληρωμής. Εγώ τους είχα προωθήσει το mail επιβεβαίωσης πληρωμής του paypal και το είχαν δεχτεί.

Άλλος τρόπος αποστολής για να αποφύγεις ενδλεχή ελεγχο? Παλιότερα θα ελεγα παλιότερα συμβατικό ταχυδρομείο όπου πολλές φορές δεν περνάνε τελωνείο. Όμως διαβάζω  ότι τα τελευταία χρόνια τα ελέγχουν και εκεί σχεδόν όλα. Ας επιβεβαιώσει και κάποιος που έχει κάνει πρόσφατες αγορές με κανονικο ταχυδρομείο.

3 ώρες πριν, lalalaxi είπε

SOS 

Να το ρισκάρω? τι λέτε? 

Επειδή τη είχα πατήσει σε εμένα η DHL παρόλο που έστειλα τη απόδειξη δε τη δέχτηκε και το εκτελώνισε η ίδια .

Για προιόν αξίας 150 € που εδω ελλάδα το έβρισκα 400€ + έδωσα επιπλέον τελωνείο 110€ . Αυτό έγινε τέλη 2019 . Έχουν τιμοκατάλογο εάν μπείς στη DHL .

Δε ξέρω εάν ο Κινέζος μπορεί να το στείλει απο Ευρωπαικές αποθήκες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/08/2023 at 20:20, lalalaxi said:

SOS 

Να το ρισκάρω? τι λέτε? 

Δεν υπάρχει περίπτωση... αν ήταν ΕΛΤΑ μπορεί να το χάβανε αλλά DHL ζητάνε πάντα απόδειξη συναλλαγής. Εγώ δεν θα το ρίσκαρα γιατί εδώ DHL, UPS, Fedex βαράνει αστρονομικές τιμές

Επεξ/σία από PrettyNose

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα σας θέλω να αγοράσω δερμάτινο μπουφάν από ένα μαγαζί στην Αγγλία το οποίο θα πάει στα €334.85 + €29.95 τα έξοδα αποστολής με DHL μπορείτε να μου πείτε πόσο θα πληρώσω για τελωνείο και ΦΠΑ γιατί έχω χαθεί τελείως με τι ισχύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/9/2023 στις 6:02 ΜΜ, GPL4 είπε

Καλησπέρα σας θέλω να αγοράσω δερμάτινο μπουφάν από ένα μαγαζί στην Αγγλία το οποίο θα πάει στα €334.85 + €29.95 τα έξοδα αποστολής με DHL μπορείτε να μου πείτε πόσο θα πληρώσω για τελωνείο και ΦΠΑ γιατί έχω χαθεί τελείως με τι ισχύει.

Σελιδα 19. Ο ΦΠΑ θα παει στην τελικη τιμη (προιον + ασφαλεια + εξοδα μεταφορας)

Επεξ/σία από SabotazNic

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, έχω παραγγείλει από Αμερική ένα δέμα αξίας 33€ με 10€ μεταφορικά. Σύνολο δηλαδή 43€ .Έχει αποσταλεί με dhl  και μου ήρθε μαιλ ότι θα παραδοθεί την τάδε μέρα με την επιφύλαξη εκτελωνισμού. Φανταζομαι δεν γλιτώνω τελωνείο.. βέβαια είναι μικρο δέμα δεν ξερω αν μετράει κάπου αυτό. Το θέμα μου είναι ποσο θα πληρώσω αν περάσει τελωνείο;

Επεξ/σία από Evaki23

5 ώρες πριν, Evaki23 είπε

Γεια σας, έχω παραγγείλει από Αμερική ένα δέμα αξίας 33€ με 10€ μεταφορικά. Σύνολο δηλαδή 43€ .Έχει αποσταλεί με dhl  και μου ήρθε μαιλ ότι θα παραδοθεί την τάδε μέρα με την επιφύλαξη εκτελωνισμού. Φανταζομαι δεν γλιτώνω τελωνείο.. βέβαια είναι μικρο δέμα δεν ξερω αν μετράει κάπου αυτό. Το θέμα μου είναι ποσο θα πληρώσω αν περάσει τελωνείο;

24% ΦΠΑ , αν δεν επιβαρυνθεί και από έξοδα εκτελεωνιστή

9 λεπτά πριν, Evaki23 είπε

Κάλεσα dhl και μου είπε 56€ για αυτούς συν το ΦΠΑ άρα γύρω στα 66.. Άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την dhl εφόσον το έχουν ήδη αναλάβει αυτοί 

Όχι δυστυχώς. Την επόμενη φορά για παραγγελίες από Αμερική να ζητάς να στις στέλνουν με USPS που τις εκτελωνίζουν τα ΕΛΤΑ με πολύ πιο μικρό κόστος. 

Δεν γνώριζα ότι θα έρθει από Αμερική το συγκεκριμένο δέμα αλλιώς δεν θα το επαιρνα. Έχω την επιλογή να μην παραλάβω έτσι; Δεν αξίζει καθόλου να πληρώσω διπλάσια τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Evaki23 είπε

Δεν γνώριζα ότι θα έρθει από Αμερική το συγκεκριμένο δέμα αλλιώς δεν θα το επαιρνα. Έχω την επιλογή να μην παραλάβω έτσι; Δεν αξίζει καθόλου να πληρώσω διπλάσια τιμή.

Την επιλογή την έχεις, αλλά ο αποστολέας δεν είναι υποχρεωμένος να σου κάνει επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που έχει επιβάρυνση από το τελωνείο. 

Απο περιέργεια, πως γίνεται να μην ξέρεις από πού θα έστελναν? Λογικά είτε μπήκες σε κάποιο .com σαιτ, ή από ebay/amazon δεν πρόσεξες τον τόπο του αποστολέα. 

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...