Alexamdros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, andreasosfp είπε Στον τιμοκατάλογο της DHL EXPRESS σελίδα 31 https://www.dhlexpress.gr/files/pdf/XYK_2020.pdf οι τιμές είναι απαγορευτικές. DHL EXPRESS ΤΕΛΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ.pdf 178 kB · 5 downloads Και τι γίνεται εάν αρνηθώ να δεχτώ τη παραγγελία,δε πληρώσω τελωνείο και την αφήσω εκεί μετά τι γίνεται; Θα με κυνηγήσουν νομικά; Θα τα τραβήξουν από τη κάρτα που παρήγγειλα; Δεν με ενδιαφέρει να πάρω το ποσό της παραγγελίας μου πίσω από τη στιγμή που τα ποσά είναι τεράστια του τελωνείου και όλων των άλλων έξτρα χρεώσεων.. όλο και κάτι θα κάνουν πιστεύω
andreasosfp Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Σε περίπτωση άρνησης του παραλήπτη να παραλάβει το ταχυδρομικό αντικείμενο, το αντικείμενο θα επιστρέφεται στον αποστολέα με χρέωση όχι μεγαλύτερη του ποσού που καταβλήθηκε για την αποστολή του. Αυτό λογικά προϋποθέτει να δεχτεί ο αποστολέας να επιστραφεί το αντικείμενο γιατί θα αναλάβει το κόστος.
Alexamdros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, andreasosfp είπε Σε περίπτωση άρνησης του παραλήπτη να παραλάβει το ταχυδρομικό αντικείμενο, το αντικείμενο θα επιστρέφεται στον αποστολέα με χρέωση όχι μεγαλύτερη του ποσού που καταβλήθηκε για την αποστολή του. Αυτό λογικά προϋποθέτει να δεχτεί ο αποστολέας να επιστραφεί το αντικείμενο γιατί θα αναλάβει το κόστος. Πωω έχω μπλέξει πολύ άσχημα..ποιο κόστος θα αναλάβει; Των μεταφορών;
andreasosfp Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Το κόστος των μεταφορικών για την επιστροφή του προϊόντος. Περίμενε πρώτα να σε ενημερώσει η DHL και μετά βλέπεις πως να κινηθείς. Εάν το κόστος εκτελωνισμού δεν σε συμφέρει, μιλάς με τον πωλητή μήπως και δεχτεί να επιστραφεί το προϊόν και σου επιστρέψει τα χρήματα σου (μείον ίσως το έξτρα κόστος που θα επιβαρυνθεί ο πωλητής για την επιστροφή). 1
Alexamdros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, andreasosfp είπε Το κόστος των μεταφορικών για την επιστροφή του προϊόντος. Περίμενε πρώτα να σε ενημερώσει η DHL και μετά βλέπεις πως να κινηθείς. Εάν το κόστος εκτελωνισμού δεν σε συμφέρει, μιλάς με τον πωλητή μήπως και δεχτεί να επιστραφεί το προϊόν και σου επιστρέψει τα χρήματα σου (μείον ίσως το έξτρα κόστος που θα επιβαρυνθεί ο πωλητής για την επιστροφή). Σε ευχαριστώ πολύ ρε συ...πόσο πιθανό είναι να αρνηθούν να επιστρέψουν τη παραγγελία; από τη στιγμή που δεν έχουν κάτι να χάσουν και έπειτα από συννενόηση με τον έμπορο,να τους πω πως μπορούν να κρατήσουν τα λεφτά των μεταφορικών για την επιστροφή από την αξία του δέματος;
moutsa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν αποδεχτεί τον εκτελωνισμό το πακέτο παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα στο χώρο του τελωνείου (δεν γνωρίζω ακριβώς) και μετά πάει στα αζήτητα για καταστροφή. Για να γίνει επιστροφή του πακετου θα πρέπει να δώσει την εντολή ο αποστολέας ο οποίος θα πρέπει σίγουρα να πληρώσει τα έξοδα και με επιφύλαξη χωρίς να είμαι σίγουρος τυχόν φόρους για εκτελωνισμό στην χώρα του. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2020 από moutsa 1
Alexamdros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, moutsa είπε Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν αποδεχτεί τον εκτελωνισμό το πακέτο παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα στο χώρο του τελωνείου (δεν γνωρίζω ακριβώς) και μετά πάει στα αζήτητα για καταστροφή. Για να γίνει επιστροφή του πακετου θα πρέπει να δώσει την εντολή ο αποστολέας ο οποίος θα πρέπει σίγουρα να πληρώσει τα έξοδα και με επιφύλαξη χωρίς να είμαι σίγουρος τυχόν φόρους για εκτελωνισμό στην χώρα του. Κάτι το οποίο σημαίνει πως εγώ το μόνο που θα χάσω είναι το ποσό το οποίο κατέβαλα για τη παραγγελία και τα μεταφορικά μόνο εάν το αφήσω έτσι;
moutsa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Ακριβώς αυτό μην φοβάσαι δεν θα σε κυνηγήσει κανένας και δεν θα έχεις μπλεξίματα με τον νόμο. 1
Alexamdros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, moutsa είπε Ακριβώς αυτό μην φοβάσαι δεν θα σε κυνηγήσει κανένας και δεν θα έχεις μπλεξίματα με τον νόμο. Όλη μου τη μέρα ήμουν μέσα στη μελαγχολία..μου έφτιαξες τη μέρα σ' ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου!!
Stam53 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 58 λεπτά πριν, moutsa είπε Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν αποδεχτεί τον εκτελωνισμό το πακέτο παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα στο χώρο του τελωνείου (δεν γνωρίζω ακριβώς) και μετά πάει στα αζήτητα για καταστροφή. Για όσα έρχονται με πλοίο, παραμένουν για εκτελωνισμό 45 μέρες, τα υπόλοιπα για 20 μέρες νομίζω. Και μια μικρή διόρθωση. Δεν καταστρέφονται τα αζήτητα, κατά διαστήματα πωλούνται σε δημοπρασίες. 1
Salvation81 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, Alexamdros είπε Όντως; Διάβαζα χθες κάποια σχόλια εδώ από άλλες αντίστοιχες εμπειρίες με το πόσο να κυμαίνεται κοντά στα 40 και άκουγα υπέρογκα ποσά και αγχώθηκα..σίγουρα θα μου κοστίσει λιγότερο από 60? Η παραγγελία είναι από Αμερική Καλιφόρνια 99% δεν θα σου παει πανω απο 60ε μην αγχωνεσαι (πριν προχωρησουν με τον εκτελωνισμο μπορεις να ρωτησεις τελικο ποσο). 1
TheTourist098 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ερωτηση για γνωστες. Παρηγγειλα απο ελληνικο σαιτ κατι pop figures και ειχε επιλογες speedex και DHL courier. Για Ελλαδα παντα..Θεσσαλονικη-Αθηνα μιλαμε Επελεξα DHL..Εκανα καλα; Υπαρχει περιπτωση να ερθει γρηγορα; Εχει κανεις εμπειρια με την DHL στο εσωτερικο; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από TheTourist098
UpToDate_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα Πρώτη φορά παραγγέλνω απο έξω οπότε βοήθεια! Παρήγγειλα ενα chuwi gemibook ( https://store.chuwi.com/products/chuwi-gemibook ) Αξίας 288€ . Στο email η Chuwi ελεγε οτι η αναγραφομενη αξία του θα είναι 80$-100$ για να μην χρεωθω πολλά στον εκτελωνισμό. Μου έστειλαν απο την dhl οτι έχει πάει έρθει και να απαντήσω εντός 2 ημερών στο κάτωθι: οι τιμές όμως βλέπω είναι τρελές???? Τι να απαντήσω ?? Δεν με συμφέρει αν είναι να δώσω 120€... ήμαρτον!!!! Επίσης, απο κίνα πήγε Γερμανία και μετά Ελλάδα... και πάλι το email. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από UpToDate_
ΣΕΙΡΙΟΣ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, UpToDate_ είπε Παιδιά καλησπέρα Πρώτη φορά παραγγέλνω απο έξω οπότε βοήθεια! Παρήγγειλα ενα chuwi gemibook ( https://store.chuwi.com/products/chuwi-gemibook ) Αξίας 288€ . Στο email η Chuwi ελεγε οτι η αναγραφομενη αξία του θα είναι 80$-100$ για να μην χρεωθω πολλά στον εκτελωνισμό. Μου έστειλαν απο την dhl οτι έχει πάει έρθει και να απαντήσω εντός 2 ημερών στο κάτωθι: οι τιμές όμως βλέπω είναι τρελές???? Τι να απαντήσω ?? Δεν με συμφέρει αν είναι να δώσω 120€... ήμαρτον!!!! Επίσης, απο κίνα πήγε Γερμανία και μετά Ελλάδα... και πάλι το email. Δεν έχει σημασία τι δήλωσαν αυτοί στο πακέτο.Απο την στιγμή που θα πάει για εκτελωνισμό (προφανώς φταίει ο τρόπος αποστολής που έχει ή chwui μάλλον dhl express) θα πρέπει να το εκτελωνίσεις εσύ με δικό σου εκτελωνιστη ή αυτοί με δικό τους.. και όντως τσιμπάνε οι τιμές τους τώρα βάση των αποδείξεων σου, screenshot ή απόδειξη αγοράς θα τιμολογηθει και θα προκύψει φόρος. Υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσεις να επιστραφεί πίσω στην chwui ώστε να μην γίνει εκτελωνισμός αλλα θα πρέπει να το δεχτεί ο πωλητής (chwui) απο οτι ξέρω δεν το συνηθίζουν και δεν το δέχονται... Οπότε είναι αυτό που λέμε μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζετε. Οπότε πάρε μια ανάσα και πες μέσα σου ότι το αγορασα στην κανονική τιμή από Ελλάδα και όλα καλά. Καλές γιορτές και προχώρα παρακάτω.
UpToDate_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, ΣΕΙΡΙΟΣ είπε Δεν έχει σημασία τι δήλωσαν αυτοί στο πακέτο.Απο την στιγμή που θα πάει για εκτελωνισμό (προφανώς φταίει ο τρόπος αποστολής που έχει ή chwui μάλλον dhl express) θα πρέπει να το εκτελωνίσεις εσύ με δικό σου εκτελωνιστη ή αυτοί με δικό τους.. και όντως τσιμπάνε οι τιμές τους τώρα βάση των αποδείξεων σου, screenshot ή απόδειξη αγοράς θα τιμολογηθει και θα προκύψει φόρος. Υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσεις να επιστραφεί πίσω στην chwui ώστε να μην γίνει εκτελωνισμός αλλα θα πρέπει να το δεχτεί ο πωλητής (chwui) απο οτι ξέρω δεν το συνηθίζουν και δεν το δέχονται... Οπότε είναι αυτό που λέμε μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζετε. Οπότε πάρε μια ανάσα και πες μέσα σου ότι το αγορασα στην κανονική τιμή από Ελλάδα και όλα καλά. Καλές γιορτές και προχώρα παρακάτω. Σε ευχαριστώ πολυ, καλημέρα κ καλες γιορτές . Με δικό μου εκτελωνιστή πως γίνεται ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα