Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Renaki17 είπε

Τελικά το πακέτο ήρθε και πέρασε το τελωνείο ελεύθερο. Σε 4 μέρες αφού το έστειλαν ήρθε, ζύγιζε 0.7kg και ήταν σχετικά μικρό το μέγεθος. Επάνω έψαξα και δεν είχε καμία τιμή ούτε κάτι που να λέει gift κτλ. Μόνο είχε γραμμένο Music compact cd. 

Λογικο ακουγεται, σιγα μην σκεφτηκε ο τελωνειακος πως o δισκος εκανε 30ε :)

• Απαντ. 601
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Λογικο ακουγεται, σιγα μην σκεφτηκε ο τελωνειακος πως o δισκος εκανε 30ε :)

Με συμφέρει αυτό όποτε όλα εντάξει😁 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορά κινητού μέσω Geekbuying. Σήμερα έλαβα το ακόλουθο μήνυμα:

We check the shipping method you choose for order is by Registered Airmail.
But the order amount is quite big, more than USD500.

We suggest to change to the following method which is more safer:

DHL economy, shipping fee USD9.6, it takes about 10-20 business days.

If you agree, we will send a link to your email box for paying.
Kindly let us know your decision about it.

Sincerely Yours,
Customer Service Representative

Η DHL economy είναι κούριερ ή ταχυδρομείο? Προσπάθησα να συνεννοηθώ με τον Ασιάτη φίλο μου και μου είπε ότι σταματάει Λυψεία και ίσως και κάπου αλλού, δεν θα έρθει κατευθείαν αλλά δεν απάντησε σαφώς για το τι μέθοδος αποστολής είναι. Αυτό μάλλον σημαίνει ταχυδρομείο? Δεν τον εμπιστεύομαι βέβαια.
Επεξ/σία από G4747
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, G4747 είπε

Αγορά κινητού μέσω Geekbuying. Σήμερα έλαβα το ακόλουθο μήνυμα:

We check the shipping method you choose for order is by Registered Airmail.
But the order amount is quite big, more than USD500.

We suggest to change to the following method which is more safer:

DHL economy, shipping fee USD9.6, it takes about 10-20 business days.

If you agree, we will send a link to your email box for paying.
Kindly let us know your decision about it.

Sincerely Yours,
Customer Service Representative

Η DHL economy είναι κούριερ ή ταχυδρομείο? Προσπάθησα να συνεννοηθώ με τον Ασιάτη φίλο μου και μου είπε ότι σταματάει Λυψεία και ίσως και κάπου αλλού, δεν θα έρθει κατευθείαν αλλά δεν απάντησε σαφώς για το τι μέθοδος αποστολής είναι. Αυτό μάλλον σημαίνει ταχυδρομείο? Δεν τον εμπιστεύομαι βέβαια.

Η DHL Economy ειναι courier αλλα οχι το express που φτανει το δεμα σε 1-3 εργασιμες (αναλογα απο που εχεις παραγγειλει) αλλα κινειται κυριως με φορτηγο και παλι αναλογα με το δρομολογιο του δεματος.

Αν εχεις παραγγειλει απο Ασια θα κινηθει οδικα μεχρι καποιο σημειο και απο εκει θα πεταξει προς Λειψια η Μπεργκαμο και απο εκει θα συνεχιστει το οδικο κομματι.

Δεν ειναι ταχυδρομειο σε καμια περιπτωση.

Δημοσ.

Το κρισιμο ειναι αν εχει τελωνειο, λόγω του ότι είναι economy και δεν θα έρθει κατευθείαν απο Κίνα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να παραγγείλω κάτι ανταλλακτικά και μαζί με μεταφορικά κάνουν 145 και 175 αντίστοιχα θα έρθουν με dhl express και θέλω να δω πόσα θα πληρώσω για να δω αν με συμφέρει ! Μπορεί να βοηθήσει κανείς ? Με απλό ταχυδρομείο ξέρω πόσα πληρώσεις 

Και πως μπορώ να το στείλουν με απλή μέθοδο dhl πάλι η τριγωνική? Μπορείτε να βοηθήσετε ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/6/2020 στις 4:50 ΜΜ, gregorykon είπε

Καλησπέρα θέλω να παραγγείλω κάτι ανταλλακτικά και μαζί με μεταφορικά κάνουν 145 και 175 αντίστοιχα θα έρθουν με dhl express και θέλω να δω πόσα θα πληρώσω για να δω αν με συμφέρει ! Μπορεί να βοηθήσει κανείς ? Με απλό ταχυδρομείο ξέρω πόσα πληρώσεις 

Και πως μπορώ να το στείλουν με απλή μέθοδο dhl πάλι η τριγωνική? Μπορείτε να βοηθήσετε ? 

Χοντρα Χοντρα υπολογισε 90-100ε εξοδα εκτελωνισμου απο την DHL συν το 24% επι της τελικης τιμης συμπεριλαμβανομενων μεταφορικων (ανα πακετο βεβαια). Νομιζω υπαρχουν και δασμοι ανω των 150ε αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.

Αν μπορουν να στο στειλουν με τριγωνικη εννοειται συμφερει.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gregorykon είπε

100?? Να μου λείπει ! Για όλα τα άλλα δεν με πειράζουν 

Με απλο ταχυδρομειο θα πληρωσεις 15ε + 24% + δασμους, δεν γινεται να μην πληρωσεις τιποτα ομως.

Δημοσ.

Καλημέρα 

Παραγγελια που είχα κάνει από Αγγλία για κάποιο λόγο το πακέτο μου σταμάτησε από χτες στο τελωνείο.

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με την dhl χωρίς να λάβω διευκρινίσεις για ποιο λόγο σταμάτησε τελωνείο μου ζήτησαν τηλέφωνο και αφμ και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με τον αποστολέα για κάποιο έγγραφο.

Φυσικά αφμ δεν έδωσα αλλά για ποιο λόγο να ζητάνε εκτελωνισμό από την στιγμή που η αποστολή έγινε από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει?

Είναι φυσιολογικό που ζητάνε αφμ? 

https://ibb.co/vwfcy7m

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, moutsa είπε

Καλημέρα 

Παραγγελια που είχα κάνει από Αγγλία για κάποιο λόγο το πακέτο μου σταμάτησε από χτες στο τελωνείο.

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με την dhl χωρίς να λάβω διευκρινίσεις για ποιο λόγο σταμάτησε τελωνείο μου ζήτησαν τηλέφωνο και αφμ και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με τον αποστολέα για κάποιο έγγραφο.

Φυσικά αφμ δεν έδωσα αλλά για ποιο λόγο να ζητάνε εκτελωνισμό από την στιγμή που η αποστολή έγινε από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Καταρχήν το ΗΒ ΔΕΝ είναι πια στην ΕΕ.

Απλά μέχρι και 31/12/20 ισχύει το προηγούμενο καθεστώς.

Επίσης αυτό που αγόρασες τι είναι;;;;

Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να μπει στην χώρα Νόμιμα;;;;;

Δημοσ.
58 minutes ago, moutsa said:

Καλημέρα 

Ναι είναι φυσιολογικό, όλα τα πακέτα σταματούν στο τελωνείο απλά δεν εκτελωνίζονται όλα λόγο ΕΕ. Μην σε απασχολεί οτι σταμάτησε.

Από την άλλη η DHL είναι πολύ τυπικοί στην δουλειά τους, όσο δεν τους λες τα στοιχεία που ζητούν δεν πρόκειται να αποδεσμεύσουν το πακέτο.

Με fedex είχα ένα αντίστοιχο περιστατικό με πακέτο που έρχονταν από την Φιλανδία, ναι μεν μπήκε τελωνείο όπως είθισται, ωστόσο δεν με ενόχλησαν καθόλου. Το πακέτο ήρθε μαζί με την φόρμα διασάφησης.

Δημοσ.

Σε επικοινωνία που είχα ξανά με την dhl ενημερώθηκα ότι ο αποστολέας έχει στείλει το πακέτο με λάθος τρόπο ( σαν να έχει σταλεί από χώρα εκτος ΕΕ) και αν δεν σταλεί πρωτότυπο το έγγραφο Τ2L που απ ότι κατάλαβα είναι απίθανο να επιτευχθεί για να το παραλάβω θα πρέπει να πληρώσω. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση.

Έστειλα mail στον πωλητή αλλά δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση και σε περίπτωση που δεν βγάλουμε άκρη θα μπορέσω να δικαιωθώ στο PayPal?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει μια παραγγελία από Κίνα η οποία δεν έχει φτάσει ακόμη Ελλάδα. Όταν φτάσει θα πρέπει να περάσει τελωνείο από εκτελωνιστή των ΕΛΤΑ. Αυτή η διαδικασία αυτόν τον καιρό από όσο ξέρω μπορεί να κάνει και μέχρι 2+ μήνες. Η ερώτησή μου είναι, μπορώ να ορίσω σαν εκτελωνιστή την DHL και να κάνει άμεσα τον εκτελωνισμό και να μου φέρει το πακέτο σπίτι αμέσως μόλις φτάσει Ελλάδα ; Πόσο θα κοστίσει περίπου για ένα μικρό πακέτο των 45 ευρώ ; Είναι χαζό να πρέπει να περιμένεις 2+ μήνες να φτάσει το πακέτο Ελλάδα και άλλο τόσο για να φτάσει το πακέτο από το αεροδρόμιο σπίτι σου. Ήθελα να ήξερα σε όλες τις χώρες τα κρατικά ταχυδρομεία τόσο Σ@@@Α είναι;

Επεξ/σία από Partalas0
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Partalas0 είπε

Έχω κάνει μια παραγγελία από Κίνα η οποία δεν έχει φτάσει ακόμη Ελλάδα. Όταν φτάσει θα πρέπει να περάσει τελωνείο από εκτελωνιστή των ΕΛΤΑ. Αυτή η διαδικασία αυτόν τον καιρό από όσο ξέρω μπορεί να κάνει και μέχρι 2+ μήνες. Η ερώτησή μου είναι, μπορώ να ορίσω σαν εκτελωνιστή την DHL και να κάνει άμεσα τον εκτελωνισμό και να μου φέρει το πακέτο σπίτι αμέσως μόλις φτάσει Ελλάδα ; Πόσο θα κοστίσει περίπου για ένα μικρό πακέτο των 45 ευρώ ; Είναι χαζό να πρέπει να περιμένεις 2+ μήνες να φτάσει το πακέτο Ελλάδα και άλλο τόσο για να φτάσει το πακέτο από το αεροδρόμιο σπίτι σου. Ήθελα να ήξερα σε όλες τις χώρες τα κρατικά ταχυδρομεία τόσο Σ@@@Α είναι;

Αν στάλθηκε με ταχυδρομείο θα περιμένεις. Αν βιάζεσαι θα ζητάς εξαρχής αποστολη με dhl/courier

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...