Προς το περιεχόμενο

dhl και τελωνειο

georgezaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Maximvs είπε

Καλησπερα....Πακετο απο εταιρια στην Κινα με κοστος υλικων 3€ και μεταφορικα 20€ με DHL , θα χρειαστει να πληρωσω 90€ τελωνειο?

Το πιθανότερο είναι ότι το δέμα ταξιδεύει με το γερμανικό ταχυδρομείο και όχι με την DHL Courier.

Γιαυτό, μην ανησυχείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 600
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, makfil είπε

Το πιθανότερο είναι ότι το δέμα ταξιδεύει με το γερμανικό ταχυδρομείο και όχι με την DHL Courier.

Γιαυτό, μην ανησυχείς.

ταξιδευει με DHL On Demand Delivery γιατι μου ηρθε το tracking number

• 7 μήνες μετά...

Καλησπέρα και από εμένα παιδιά.
Εχτές έκανα μια παραγγελία από banggood με μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail και μέθοδο πληρωμής paypal.
Σήμερα είδα στο Orders Detail ότι έχει γίνει shipped και αναγράφεται και το tracking number. Βέβαια δεν έχω λάβει κανένα email ότι όντως το δέμα έχει φύγει. 
Στο 17track το δέμα χαρακτηρίζεται ως Not Found (λογικό αν σκεφτείς ότι σήμερα πήρε tracking number) και ότι έχει φύγει με DHL Paket και το tracking number αρχίζει με CS και τελειώνει με DE.
Ψάχνοντας λίγο, είδα ότι το banggood έχει 2 μεθόδους αποστολής για Priority Direct Mail.
Παραθέτω ακριβώς αυτό που διάβασα. 
Συγνώμη αν απαγορεύεται

Από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το Banggood πλέον χρησιμοποιεί 2 διαφορετικές μεταφορικές εταιρίες για να εξυπηρετεί αποστολές με Priority Direct Mail. Η μία είναι η γνωστή NL (NetherLand) της οποία τα tracking είναι της μορφής LX***NL και κάνει περίπου 10 εργάσιμες. Τέλος, η δεύτερη μεταφορική είναι η DHL Γερμανίας και έρχεται πάλι χωρίς τελωνείο ή δασμούς. Η μορφή του tracking είναι CP***DE και κάνει να παραδοθεί περίπου 15 εργάσιμες. Συνήθως τα πιο μικρά σε μέγεθος πακέτα πάνε με NL και τα πιο μεγάλα με DHL.

Μήπως γνωρίζεται κάτι παραπάνω με αυτό? Παίζει να πληρώσω τελωνείο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι δεν θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού, γιατί το δέμα σου θα εκτελωνιστεί στη Γερμανία και μετά θα έρθει στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιεί το BG με αποστολή PDM. Δεν βλέπεις τίποτε ακόμη γιατί το δέμα θα ταξιδέψει μέσα στην Κίνα, μάλλον, με την Flyt Express, και θα παραδοθεί στο Γερμανικό ταχυδρομείο (Deutsche Post DHL) που θα το πάει στη Γερμανία.

Από εκεί θα ταξιδέψει οδικώς προς την Ελλάδα και θα το παρακολουθείς στο site της DHL. Όταν φύγει από Feuct, θα φτάσει στην Ελλάδα και θα δεις νέο 10ψήφιο κωδικό στο site της DHL. Το δέμα θα στο παραδώσει η DHL μετά από μερικές μέρες, αλλά εάν βιάζεσαι και βρίσκεσαι στην Αθήνα, μπορείς να τηλεφωνήσεις (9890000) και, είτε να το προωθήσουν στο κατάστημα του αεροδρομίου είτε σε άλλο κατάστημα που σε βολεύει.

Επεξ/σία από makfil
  • Like 2

29 λεπτά πριν, Stk_gr είπε

Καλησπέρα και από εμένα παιδιά.
Εχτές έκανα μια παραγγελία από banggood με μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail και μέθοδο πληρωμής paypal.
Σήμερα είδα στο Orders Detail ότι έχει γίνει shipped και αναγράφεται και το tracking number. Βέβαια δεν έχω λάβει κανένα email ότι όντως το δέμα έχει φύγει. 
Στο 17track το δέμα χαρακτηρίζεται ως Not Found (λογικό αν σκεφτείς ότι σήμερα πήρε tracking number) και ότι έχει φύγει με DHL Paket και το tracking number αρχίζει με CS και τελειώνει με DE.
Ψάχνοντας λίγο, είδα ότι το banggood έχει 2 μεθόδους αποστολής για Priority Direct Mail.
Παραθέτω ακριβώς αυτό που διάβασα. 
Συγνώμη αν απαγορεύεται

Από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το Banggood πλέον χρησιμοποιεί 2 διαφορετικές μεταφορικές εταιρίες για να εξυπηρετεί αποστολές με Priority Direct Mail. Η μία είναι η γνωστή NL (NetherLand) της οποία τα tracking είναι της μορφής LX***NL και κάνει περίπου 10 εργάσιμες. Τέλος, η δεύτερη μεταφορική είναι η DHL Γερμανίας και έρχεται πάλι χωρίς τελωνείο ή δασμούς. Η μορφή του tracking είναι CP***DE και κάνει να παραδοθεί περίπου 15 εργάσιμες. Συνήθως τα πιο μικρά σε μέγεθος πακέτα πάνε με NL και τα πιο μεγάλα με DHL.

Μήπως γνωρίζεται κάτι παραπάνω με αυτό? Παίζει να πληρώσω τελωνείο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Παρέλαβα πρίν τις γιορτές με Dhl .

Το δηλώνουν ως απλό δέμα, και δέν πληρώνεις τελωνείο.

Απλώς επειδή ειναι απλό δεμα εμένα δεν με ειδοποίησαν και έγραψαν αδύνατη αποστολή. Τηλεφωνησα στα κεντρικά και με έστειλαν στο συνεργαζόμενο κατάστημα (κάβα ποτών) και παρέλαβα το δέμα . Μου είπε η υπάλληλος στα απλά δέματα δεν παίρνουμε τηλέφωνο ,

1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Παρέλαβα πρίν τις γιορτές με Dhl .

Το δηλώνουν ως απλό δέμα, και δέν πληρώνεις τελωνείο.

Απλώς επειδή ειναι απλό δεμα εμένα δεν με ειδοποίησαν και έγραψαν αδύνατη αποστολή. Τηλεφωνησα στα κεντρικά και με έστειλαν στο συνεργαζόμενο κατάστημα (κάβα ποτών) και παρέλαβα το δέμα . Μου είπε η υπάλληλος στα απλά δέματα δεν παίρνουμε τηλέφωνο ,

Νομίζω ότι είτε με το Ολλανδικό ταχυδρομείο, είτε με το Αγγλικό, είτε με το Γερμανικό, το BG έχει συμφωνήσει να εκτελωνίζονται τα δέματα από Κίνα στις αντίστοιχες χώρες με απλοποημένες διαδικασίες, και από εκεί να προωθούνται στη χώρα του παραλήπτη ως προερχόμενο από την ευρωπαική χώρα, και, επομένως, χωρίς άλλο τελωνείο.

2 λεπτά πριν, makfil είπε

Νομίζω ότι είτε με το Ολλανδικό ταχυδρομείο, είτε με το Αγγλικό, είτε με το Γερμανικό, το BG έχει συμφωνήσει να εκτελωνίζονται τα δέματα από Κίνα στις αντίστοιχες χώρες με απλοποημένες διαδικασίες, και από εκεί να προωθούνται στη χώρα του παραλήπτη ως προερχόμενο από την ευρωπαική χώρα, και, επομένως, χωρίς άλλο τελωνείο.

Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο. 

Σε άλλη παραγγελία που έκανα πρίν 2-3 ημέρες το στέλνουν με NL Post 

1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο. 

Σε άλλη παραγγελία που έκανα πρίν 2-3 ημέρες το στέλνουν με NL Post 

Εξαρτάται από το είδος που παραγγέλνεις.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι, οι λεγόμενες "τριγωνικές" αποστολές του BG λειτουργούν, έστω και με κάποια προβλήματα, ειδικά, με το Γερμανικό επειδή δίνουν κωδικούς που έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω από την ατέλεια για 0.8€

Έρχεται με UPS ή DHL 

Ελπίζω να μην είναι τόσο αυστηροί γιατί θα γυρίσει πίσω όπως είναι. 

Επεξ/σία από karaLRS

Φαίνεται ότι δεν σε ενδιαφέρει να διαβάζουν όλοι τα προσωπικά σου στοιχεία και σε ενδιαφέρει μόνο αν θα σταματήσει το δέμα σου επειδή υπερβαίνει την ατέλεια κατά 0,82€.

Δεν έχεις λάβει υπόψη, όμως, ότι 1) το δέμα έρχεται από Κίνα με courier που σημαίνει ότι εξαρτάται απ' αυτήν αν θα το προωθήσει στο τελωνείο και 2) έχει αρκετούς λόγους να το κάνει.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να έχουν στείλει και email με το tracking number?
Σε παραγγελία που είχα παραλάβει μέσα Δεκεμβρίου είχα λάβει 3 email. Ένα για την επιβεβαίωση παραγγελίας, ένα με την επίδειξη του paypal και μετά 2 εργάσιμες έλαβα και τρίτο με το tracking number.
Τότε βέβαια είχα 2 tracking number. Ένα ήταν από NL post και ένα από UK flytexpress. Άλλη ιστορία και αυτή....
Σε αυτή την παραγγελία το tracking number αναγράφεται μόνο στο order details στο account μου στο banggood, δεν έστειλαν κάποιο email.
Και μέσα σε 18 ώρες μετά την υποβολή της παραγγελίας εμφανίστηκε το tracking number, ούτε καν μία μέρα.

13 hours ago, makfil said:

Εξαρτάται από το είδος που παραγγέλνεις.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι, οι λεγόμενες "τριγωνικές" αποστολές του BG λειτουργούν, έστω και με κάποια προβλήματα, ειδικά, με το Γερμανικό επειδή δίνουν κωδικούς που έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα.

Τι εννοείς έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα?
Δίνουν σε νέες παραγγελίες παλιά trucking number?

Στη δική μου περίπτωση, ο κωδικός που έδωσαν 3/1/20 είχε χρησιμοποιηθεί στις αρχές ΝΟΕ 2019 και το δέμα παραδόθηκε στον Γάλλο παραλήπτη στις 17/11/19!!!

Καταλαβαίνεις τι ένιωσα όταν είδα στην παραγγελία μου στο site του Banggood να εμφανίζονται όλα τα βήματα της πορείας και της παράδοσης του δέματος μου στη Γαλλία !!!

Μίλησα, βέβαια, με το μαγαζί μέσω του messenger, στην αρχή έλεγε τα τρελά ως συνήθως, και όταν εξήγησα αναλυτικά ποιο είναι το πρόβλημα, το εξέτασε και μετά από ώρα με ενημέρωσε ότι σε λίγες μέρες θα φανεί η κίνηση για το δικό μου, όπως και έγινε, στο site της DHL, ενώ όλα τα άλλα εξακολουθούν  να δείχνουν την παράδοση στη Γαλλία..

Ελπίζω σήμερα να παραλάβω αυτό το δέμα από την DHL. Πάντως, έχει συμβεί και σε άλλους αντίστοιχο περιστατικό και γι' αυτό το επισημαίνω, για να μην τρελαθεί ο κόσμος με τους ξαναχρησιμοποιημένους κωδικούς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...