Προς το περιεχόμενο

dhl και τελωνειο

georgezaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, makfil είπε

Έχεις δίκιο σ' αυτό.

Expedited shipping χωρίς να πληρώσεις κάποιο ποσό για μεταφορικά, δεν συμβιβάζονται.

Από την άλλη, το μαγαζί είναι πολύ αξιόπιστο στις διαδικασίες του.

Επομένως, εάν δεχτούμε ότι επέλεξες Expedited shipping και το δέμα ήρθε κανονικά με την DHL, αποκλείεται το λάθος, από πλευράς μαγαζιού και τα μεταφορικά  είτε ενσωματώθηκαν στην αξία του αντικειμένου είτε ... στα χάρισαν !!!

Κατά τη γνώμη μου, το θέμα που επισημαίνεις, πολύ σωστά,  είναι το 2ο σκέλος αυτής της ιστορίας και, συγκεκριμένα, το γεγονός ότι το δέμα που ταξιδεύει με courier  αντιμετωπίστηκε ως επαγγελματικό είδος και τιμολογήθηκε με διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να εστιάσεις την επιχειρηματολογία σου στην DHL, δεδομένου ότι δεν είναι αυτή αρμόδια για τον χαρακτηρισμό του εισαγόμενου είδους ως επαγγελματικού.

Δλδ τι θα αλλαζε αν το τιμολογουσαν με τον κανονικο τροπο; Παλι θα επρεπε να πληρωσει καμια 90αρια ευρω σε εξοδα + ΦΠΑ. Δλδ 110ε χονδρικα. Δεν νομιζω πως για τον φιλο θα αλλαζε η κατασταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 600
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δλδ τι θα αλλαζε αν το τιμολογουσαν με τον κανονικο τροπο; Παλι θα επρεπε να πληρωσει καμια 90αρια ευρω σε εξοδα + ΦΠΑ. Δλδ 110ε χονδρικα. Δεν νομιζω πως για τον φιλο θα αλλαζε η κατασταση.

Θα πλήρωνα τέλη + ΦΠΑ + αμοιβή εκτελωνισμού, δλδ 0 + 19.2 + 39. Αλλά τα δύο πρώτα θα μου τα κάλυπτε η banggood, άρα θα πλήρωνα μόνο τα €39 της DHL. Λογικό ποσό για inverter των $200 που το βρήκα σε flash sale έναντι €80 τελική (μαζί με tariff insurance)!

ακόμη free shipping με expedited το έχουν: https://www.banggood.com/Intelligent-Color-Screen-Pure-Sine-Wave-Power-Inverter-12V24V-To-220V-3000W4000W5000W-Converter-p-1243542.html?rmmds=myorder&ID=534723&cur_warehouse=CN

Επεξ/σία από Thanar

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Thanar είπε

Θα πλήρωνα τέλη + ΦΠΑ + αμοιβή εκτελωνισμού, δλδ 0 + 19.2 + 39. Αλλά τα δύο πρώτα θα μου τα κάλυπτε η banggood, άρα θα πλήρωνα μόνο τα €39 της DHL. Λογικό ποσό για inverter των $200 που το βρήκα σε flash sale έναντι €80 τελική (μαζί με tariff insurance)!

ακόμη free shipping με expedited το έχουν: https://www.banggood.com/Intelligent-Color-Screen-Pure-Sine-Wave-Power-Inverter-12V24V-To-220V-3000W4000W5000W-Converter-p-1243542.html?rmmds=myorder&ID=534723&cur_warehouse=CN

Ποιος σου ειπε οτι ειναι 39ε τα εξοδα εκτελωνισμου με την DHL;

https://www.dhl.gr/el/express/customs_support/customs_services.html#containerpar_expandablelist_d819

Επιπλέον χρεώσεις για Τελωνειακές Υπηρεσίες.

Υπηρεσία Εκτελωνισμού
Τρόπος Χρέωσης Ύψος Χρέωσης
Διαχείριση και παραμονή στην τελωνειακή αποθήκη Ανά αποστολή και ανά τεμάχιο την ημέρα μετά από 48 ώρες Ελάχιστη χρέωση 12.90 EUR ανά αποστολή και 6.05 EUR την ημέρα μετά τις πρώτες 48 ώρες
Διασάφηση Εξαγωγής Ανά αποστολή 36.69 EUR
Εκτελωνισμός Εισαγωγής Ανά αποστολή Ελάχιστη χρέωση 92.74 EUR
Έγγραφα Εισαγωγής Ανά αποστολή Καμμία χρέωση
Πολυκλασική διασάφηση Ανά γραμμή αντικειμένου 5.00 EUR ανά γραμμή μετά την 5η γραμμή
Άλλοι Κυβερνητικοί Οργανισμοί Ανά αποστολή 30.00 EUR
Απόκτηση Αδειών Ανά υποβολή Καμμία χρέωση
Φυσική Παρέμβαση Ανά αποστολή Καμμία χρέωση
Τροποποίηση Διασάφησης Ανά αποστολή 50.00 EUR
Παράδοση στον εκτελωνιστή του εισαγωγέα Ανά αποστολή 36.69 EUR
Προσωρινή Εισαγωγή/Εξαγωγή Ανά αποστολή 40.00 EUR
Επεξ/σία από Salvation81

43 λεπτά πριν, Thanar είπε

Είχα υπόψιν αυτό:

A6CB7DD7-EAA3-4B0D-A399-5B00154FE8EF.jpeg.7427205af2d823978d7421e3e9666762.jpeg

Εχω τονισει αρκετες φορες πως αυτες οι τιμες αλλαξαν απο τον Γεναρη του 2018 οποτε νομιζα πως θα το ειχες δει.

• Thanks 1

Καλησπέρα επειδή όταν είχα παρόμοιο πρόβλημα - απορία για την DHL  αυτό το forum με βοήθησε θα παραθέσω και την δικια μου εμπειρία σε περίπτωση που φανεί χρήσιμη σε κάποιον. Εγώ έκανα αγορά μέσω Amazon (2 βιβλια αξιας 85$ με τα μεταφορικά)  και με την επιλογή άμεσης παράδοσης, δηλαδή DHL όπως προέκυψε εκ των υστέρων. Μου έστειλαν το γνωστό mail για τα στοιχεία (τα οποία  και έδωσα ) αλλά παρά τα όσα άκουσα για την DHL εμένα δεν μου χρέωσαν τίποτα έξτρα.  Ισα ίσα το Amazon μου γύρισε και κάποιο πόσο λόγο "importing taxation policy change". Ισως να μην χρεώθηκα τον εκτελωνισμό λόγο χαμηλής τιμής παραγγελίας αλλά στα σίγουρα δεν ξέρω και δεν ρώτησα. 

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα παιδιά για αγορά κόστους 20.5€ και 28€ Μεταφορικά με DHL express από Αμερική θα χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο;

ευχαριστω!

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, tasozz είπε

Καλησπέρα παιδιά για αγορά κόστους 20.5€ και 28€ Μεταφορικά με DHL express από Αμερική θα χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο;

ευχαριστω!

Ναι

39 λεπτά πριν, tasozz είπε

ευχαριστω!

Σχετικα ειναι ολα, απο ιδιωτη η απο εταιρεια το πακετο;

ΑΝ κρατηθει στο τελωνειο (λεω ΑΝ γιατι ειναι λιγο πιο χαλαρα τα πραγματα για πακετα απο Αμερικη) τοτε θα πληρωσεις γυρω στα 90ε στην DHL για τον εκτελωνισμο (εκτος αν πας ο ιδιος να το εκτελωνισεις στο αεροδρομιο οποτε υπολογισε να σου παει κανα 40αρι με 50αρι στο νερο) και γυρω στα 12ε ΦΠΑ.

9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Σχετικα ειναι ολα, απο ιδιωτη η απο εταιρεια το πακετο;

ΑΝ κρατηθει στο τελωνειο (λεω ΑΝ γιατι ειναι λιγο πιο χαλαρα τα πραγματα για πακετα απο Αμερικη) τοτε θα πληρωσεις γυρω στα 90ε στην DHL για τον εκτελωνισμο (εκτος αν πας ο ιδιος να το εκτελωνισεις στο αεροδρομιο οποτε υπολογισε να σου παει κανα 40αρι με 50αρι στο νερο) και γυρω στα 12ε ΦΠΑ.

Από εταιρεία είναι το πακέτο 

48 λεπτά πριν, tasozz είπε

Από εταιρεία είναι το πακέτο 

Μπορει να κρατηθει, μπορει και οχι. Αν ηταν απο ιδιωτη θα περνουσε γιατι η ατελεια αγγιζει τα 50ε.

Αφου ειναι απο εταιρεια ολα παιζουν (εχω λαβει πακετο απο εταιρεια με τιμη ανω των 50ε τελευταια που δεν κρατηθηκε πχ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tasozz είπε

Άρα να μην το διακινδυνεύσω..

θα πάω με απλό ταχυδρομείο και θα περιμένω μήνα!

Ε ναι, ακομα και να κρατηθει εκει θα πληρωσεις 15ε εξοδα εκτελωνισμου + ΦΠΑ.

Επεξ/σία από Salvation81

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα....Πακετο απο εταιρια στην Κινα με κοστος υλικων 3€ και μεταφορικα 20€ με DHL , θα χρειαστει να πληρωσω 90€ τελωνειο?

Επεξ/σία από Maximvs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...