Salvation81 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, makfil είπε Έχεις δίκιο σ' αυτό. Expedited shipping χωρίς να πληρώσεις κάποιο ποσό για μεταφορικά, δεν συμβιβάζονται. Από την άλλη, το μαγαζί είναι πολύ αξιόπιστο στις διαδικασίες του. Επομένως, εάν δεχτούμε ότι επέλεξες Expedited shipping και το δέμα ήρθε κανονικά με την DHL, αποκλείεται το λάθος, από πλευράς μαγαζιού και τα μεταφορικά είτε ενσωματώθηκαν στην αξία του αντικειμένου είτε ... στα χάρισαν !!! Κατά τη γνώμη μου, το θέμα που επισημαίνεις, πολύ σωστά, είναι το 2ο σκέλος αυτής της ιστορίας και, συγκεκριμένα, το γεγονός ότι το δέμα που ταξιδεύει με courier αντιμετωπίστηκε ως επαγγελματικό είδος και τιμολογήθηκε με διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να εστιάσεις την επιχειρηματολογία σου στην DHL, δεδομένου ότι δεν είναι αυτή αρμόδια για τον χαρακτηρισμό του εισαγόμενου είδους ως επαγγελματικού. Δλδ τι θα αλλαζε αν το τιμολογουσαν με τον κανονικο τροπο; Παλι θα επρεπε να πληρωσει καμια 90αρια ευρω σε εξοδα + ΦΠΑ. Δλδ 110ε χονδρικα. Δεν νομιζω πως για τον φιλο θα αλλαζε η κατασταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanar Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δλδ τι θα αλλαζε αν το τιμολογουσαν με τον κανονικο τροπο; Παλι θα επρεπε να πληρωσει καμια 90αρια ευρω σε εξοδα + ΦΠΑ. Δλδ 110ε χονδρικα. Δεν νομιζω πως για τον φιλο θα αλλαζε η κατασταση. Θα πλήρωνα τέλη + ΦΠΑ + αμοιβή εκτελωνισμού, δλδ 0 + 19.2 + 39. Αλλά τα δύο πρώτα θα μου τα κάλυπτε η banggood, άρα θα πλήρωνα μόνο τα €39 της DHL. Λογικό ποσό για inverter των $200 που το βρήκα σε flash sale έναντι €80 τελική (μαζί με tariff insurance)! ακόμη free shipping με expedited το έχουν: https://www.banggood.com/Intelligent-Color-Screen-Pure-Sine-Wave-Power-Inverter-12V24V-To-220V-3000W4000W5000W-Converter-p-1243542.html?rmmds=myorder&ID=534723&cur_warehouse=CN Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Thanar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Thanar είπε Θα πλήρωνα τέλη + ΦΠΑ + αμοιβή εκτελωνισμού, δλδ 0 + 19.2 + 39. Αλλά τα δύο πρώτα θα μου τα κάλυπτε η banggood, άρα θα πλήρωνα μόνο τα €39 της DHL. Λογικό ποσό για inverter των $200 που το βρήκα σε flash sale έναντι €80 τελική (μαζί με tariff insurance)! ακόμη free shipping με expedited το έχουν: https://www.banggood.com/Intelligent-Color-Screen-Pure-Sine-Wave-Power-Inverter-12V24V-To-220V-3000W4000W5000W-Converter-p-1243542.html?rmmds=myorder&ID=534723&cur_warehouse=CN Ποιος σου ειπε οτι ειναι 39ε τα εξοδα εκτελωνισμου με την DHL; https://www.dhl.gr/el/express/customs_support/customs_services.html#containerpar_expandablelist_d819 Επιπλέον χρεώσεις για Τελωνειακές Υπηρεσίες. Υπηρεσία Εκτελωνισμού Τρόπος Χρέωσης Ύψος Χρέωσης Διαχείριση και παραμονή στην τελωνειακή αποθήκη Ανά αποστολή και ανά τεμάχιο την ημέρα μετά από 48 ώρες Ελάχιστη χρέωση 12.90 EUR ανά αποστολή και 6.05 EUR την ημέρα μετά τις πρώτες 48 ώρες Διασάφηση Εξαγωγής Ανά αποστολή 36.69 EUR Εκτελωνισμός Εισαγωγής Ανά αποστολή Ελάχιστη χρέωση 92.74 EUR Έγγραφα Εισαγωγής Ανά αποστολή Καμμία χρέωση Πολυκλασική διασάφηση Ανά γραμμή αντικειμένου 5.00 EUR ανά γραμμή μετά την 5η γραμμή Άλλοι Κυβερνητικοί Οργανισμοί Ανά αποστολή 30.00 EUR Απόκτηση Αδειών Ανά υποβολή Καμμία χρέωση Φυσική Παρέμβαση Ανά αποστολή Καμμία χρέωση Τροποποίηση Διασάφησης Ανά αποστολή 50.00 EUR Παράδοση στον εκτελωνιστή του εισαγωγέα Ανά αποστολή 36.69 EUR Προσωρινή Εισαγωγή/Εξαγωγή Ανά αποστολή 40.00 EUR Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Salvation81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanar Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Είχα υπόψιν αυτό: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 43 λεπτά πριν, Thanar είπε Είχα υπόψιν αυτό: Εχω τονισει αρκετες φορες πως αυτες οι τιμες αλλαξαν απο τον Γεναρη του 2018 οποτε νομιζα πως θα το ειχες δει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αφετισμενος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα επειδή όταν είχα παρόμοιο πρόβλημα - απορία για την DHL αυτό το forum με βοήθησε θα παραθέσω και την δικια μου εμπειρία σε περίπτωση που φανεί χρήσιμη σε κάποιον. Εγώ έκανα αγορά μέσω Amazon (2 βιβλια αξιας 85$ με τα μεταφορικά) και με την επιλογή άμεσης παράδοσης, δηλαδή DHL όπως προέκυψε εκ των υστέρων. Μου έστειλαν το γνωστό mail για τα στοιχεία (τα οποία και έδωσα ) αλλά παρά τα όσα άκουσα για την DHL εμένα δεν μου χρέωσαν τίποτα έξτρα. Ισα ίσα το Amazon μου γύρισε και κάποιο πόσο λόγο "importing taxation policy change". Ισως να μην χρεώθηκα τον εκτελωνισμό λόγο χαμηλής τιμής παραγγελίας αλλά στα σίγουρα δεν ξέρω και δεν ρώτησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Ηταν προπληρωμένα τα έξοδα φίλε μου, δηλαδή τα πλήρωσες κατά την αγορά. Εξ ου και η εν μέρη επιστροφή τους απο το amazon. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasozz Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Καλησπέρα παιδιά για αγορά κόστους 20.5€ και 28€ Μεταφορικά με DHL express από Αμερική θα χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο; ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, tasozz είπε Καλησπέρα παιδιά για αγορά κόστους 20.5€ και 28€ Μεταφορικά με DHL express από Αμερική θα χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο; ευχαριστω! Ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 39 λεπτά πριν, tasozz είπε Καλησπέρα παιδιά για αγορά κόστους 20.5€ και 28€ Μεταφορικά με DHL express από Αμερική θα χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο; ευχαριστω! Σχετικα ειναι ολα, απο ιδιωτη η απο εταιρεια το πακετο; ΑΝ κρατηθει στο τελωνειο (λεω ΑΝ γιατι ειναι λιγο πιο χαλαρα τα πραγματα για πακετα απο Αμερικη) τοτε θα πληρωσεις γυρω στα 90ε στην DHL για τον εκτελωνισμο (εκτος αν πας ο ιδιος να το εκτελωνισεις στο αεροδρομιο οποτε υπολογισε να σου παει κανα 40αρι με 50αρι στο νερο) και γυρω στα 12ε ΦΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasozz Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Σχετικα ειναι ολα, απο ιδιωτη η απο εταιρεια το πακετο; ΑΝ κρατηθει στο τελωνειο (λεω ΑΝ γιατι ειναι λιγο πιο χαλαρα τα πραγματα για πακετα απο Αμερικη) τοτε θα πληρωσεις γυρω στα 90ε στην DHL για τον εκτελωνισμο (εκτος αν πας ο ιδιος να το εκτελωνισεις στο αεροδρομιο οποτε υπολογισε να σου παει κανα 40αρι με 50αρι στο νερο) και γυρω στα 12ε ΦΠΑ. Από εταιρεία είναι το πακέτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 48 λεπτά πριν, tasozz είπε Από εταιρεία είναι το πακέτο Μπορει να κρατηθει, μπορει και οχι. Αν ηταν απο ιδιωτη θα περνουσε γιατι η ατελεια αγγιζει τα 50ε. Αφου ειναι απο εταιρεια ολα παιζουν (εχω λαβει πακετο απο εταιρεια με τιμη ανω των 50ε τελευταια που δεν κρατηθηκε πχ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasozz Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Άρα να μην το διακινδυνεύσω.. θα πάω με απλό ταχυδρομείο και θα περιμένω μήνα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tasozz είπε Άρα να μην το διακινδυνεύσω.. θα πάω με απλό ταχυδρομείο και θα περιμένω μήνα! Ε ναι, ακομα και να κρατηθει εκει θα πληρωσεις 15ε εξοδα εκτελωνισμου + ΦΠΑ. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από Salvation81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maximvs Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα....Πακετο απο εταιρια στην Κινα με κοστος υλικων 3€ και μεταφορικα 20€ με DHL , θα χρειαστει να πληρωσω 90€ τελωνειο? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από Maximvs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα