ΣΕΙΡΙΟΣ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα,αποστολη e-fox απο honghong μεσω dhl express (κινητο αξιας 146 ευρω + μεταφορ.=162 συνολο .Ξερετε αν θα πληρωσω τελωνειο ?Μου ηρθε μυνημα οτι θα παραλαβω την τριτη 5/2 με την επιφυλαξη του εκτελωνισμου εαν εφαρμοστει.Επισης να σημειωσω ο ζητησa μεσα σε 10 λεπτα ακυρωση της αγορας διοτι εγινε λαθος παραγγελεια στο μοντελο του κινητου μεσω chat του e-fox αλλα απαντηση δεν πηρα .την επομενη το πρωι το εδιωξαν με dhl (φυσικα η αγορα εγινε με paypal).Mπορω να μην δεχτω την παραλαβη ειτε περνα ειτε οχι τελωνειο και να επιστρεψει πισω ωστε να χασω μονο τα μεταφορικα ? ή δεν θα δικαιωθω ουτε απο paypal ουτε απο e-fox.Επισης αν αρνηθεις να παραλαβεις το πακετο τι γινεται. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από ΣΕΙΡΙΟΣ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Gigamestin είπε Γεια στην παρέα.Επειδή έχω αρκετό καιρό να παραγγείλω από ebay.Θέλω να παραγγείλω από το βρετανικό ebay κάτι πράγματα.Έχει όριο για να περάσει τελωνίο ή επειδή είμαστε Ευρώπη δεν υπάρχει θέμα?Επίσης μήπως θυμάστε τα κιλά που επιτρέπονται? Δεν ξέρω γιατί ρώτησες σ' αυτό το νήμα, που έχει σχέση με αποστολή με την courier DHL και τα έξοδα εκτελωνισμού. Εάν αυτό που θέλεις να αγοράσεις προέρχεται από την Αγγλία και όχι από άλλη τρίτη χώρα πχ Κίνα, δεν θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του brexit. 1 ώρα πριν, ΣΕΙΡΙΟΣ είπε Καλησπερα,αποστολη e-fox απο honghong μεσω dhl express (κινητο αξιας 146 ευρω + μεταφορ.=162 συνολο .Ξερετε αν θα πληρωσω τελωνειο ?Μου ηρθε μυνημα οτι θα παραλαβω την τριτη 5/2 με την επιφυλαξη του εκτελωνισμου εαν εφαρμοστει.Επισης να σημειωσω ο ζητησa μεσα σε 10 λεπτα ακυρωση της αγορας διοτι εγινε λαθος παραγγελεια στο μοντελο του κινητου μεσω chat του e-fox αλλα απαντηση δεν πηρα .την επομενη το πρωι το εδιωξαν με dhl (φυσικα η αγορα εγινε με paypal).Mπορω να μην δεχτω την παραλαβη ειτε περνα ειτε οχι τελωνειο και να επιστρεψει πισω ωστε να χασω μονο τα μεταφορικα ? ή δεν θα δικαιωθω ουτε απο paypal ουτε απο e-fox.Επισης αν αρνηθεις να παραλαβεις το πακετο τι γινεται. Φυσικά, και θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού και μάλιστα αρκετά περισσότερα αφού το δέμα έρχεται με την courier. Μόνο η αμοιβή του εκτελωνισμού υπολογίζεται στα 80€ περίπου. Εάν αρνηθείς την παραλαβή κανείς δεν σου εγγυάται ότι το μαγαζί θα σου επιστρέψει τα χρήματα. Για το paypal δεν γίνεται λόγος αφού δεν αναγνωρίζει σαν λόγο επιστροφής τα έξοδα εκτελωνισμού. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΣΕΙΡΙΟΣ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Av αρνηθώ να παραλαβω και επιστρέψει πισω και διεκδικησω απο paypal οτι έστειλα μηνυμα ακύρωσης της αγοράς μεσα σε μισή ωρα λογω οτι εκανα λάθος αγορά αλλά ουδέποτε απάντησαν και την επομένη ακομα που έστειλα ξανα στο μαιλ τους για ακύρωση πάλι δεν πηρα απάντηση. Μαλιστα το εστειλαν κατευθείαν, απο εμπειρία που εχω κανενα μαγαζί δεν στέλνει τόσο γρήγορα, υπάρχει ελπιδα μεσω paypal; εως και τώρα δε εχουν απαντήσει. 37 λεπτά πριν, makfil είπε Δεν ξέρω γιατί ρώτησες σ' αυτό το νήμα, που έχει σχέση με αποστολή με την courier DHL και τα έξοδα εκτελωνισμού. Εάν αυτό που θέλεις να αγοράσεις προέρχεται από την Αγγλία και όχι από άλλη τρίτη χώρα πχ Κίνα, δεν θα χρεωθείς με έξοδα εκτελωνισμού, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του brexit. Φυσικά, και θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού και μάλιστα αρκετά περισσότερα αφού το δέμα έρχεται με την courier. Μόνο η αμοιβή του εκτελωνισμού υπολογίζεται στα 80€ περίπου. Εάν αρνηθείς την παραλαβή κανείς δεν σου εγγυάται ότι το μαγαζί θα σου επιστρέψει τα χρήματα. Για το paypal δεν γίνεται λόγος αφού δεν αναγνωρίζει σαν λόγο επιστροφής τα έξοδα εκτελωνισμού. E-fox Αγγλίας αλλά αποστολή απο Hong Kong Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Το έχεις γράψει και στο αρχικό μήνυμα ότι το έστειλαν από ΗΚ. Το paypal δεν αναγνωρίζει αυτούς τους λόγους και δεν θα σε δικαιώσει, σε περίπτωση που ζητήσεις refund. Δυστυχώς, έμπλεξες άσχημα και πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τι θα κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΣΕΙΡΙΟΣ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Ok. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hpdra Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά παρήγγειλα ένα πλαστικό πράγμα αξίας 15€ (έχω απόδειξη PayPal) και ο τρελός ο Κινέζος το έστειλε με DHL (ενώ στο listing έλεγε απλό China post). Παίζει η DHL να μου χρεώσει έξοδα εκτελωνισμου παρα το ότι έχω απόδειξη ότι είναι κάτω από τα 22€? 😯 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overpower Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, hpdra είπε Παιδιά παρήγγειλα ένα πλαστικό πράγμα αξίας 15€ (έχω απόδειξη PayPal) και ο τρελός ο Κινέζος το έστειλε με DHL (ενώ στο listing έλεγε απλό China post). Παίζει η DHL να μου χρεώσει έξοδα εκτελωνισμου παρα το ότι έχω απόδειξη ότι είναι κάτω από τα 22€? 😯 Όχι προφανώς, εκτός και αν το κόστος του προϊόντος και των μεταφορικών (και ασφάλειας) ξεπερνάει τα 22. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hpdra Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Όχι, τα 15ε είναι το σύνολο. Μακάρι να πάνε όλα οκ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, hpdra είπε Παιδιά παρήγγειλα ένα πλαστικό πράγμα αξίας 15€ (έχω απόδειξη PayPal) και ο τρελός ο Κινέζος το έστειλε με DHL (ενώ στο listing έλεγε απλό China post). Παίζει η DHL να μου χρεώσει έξοδα εκτελωνισμου παρα το ότι έχω απόδειξη ότι είναι κάτω από τα 22€? 😯 Σίγουρα το έστειλε με την κούριερ; Μήπως το έστειλε με υπηρεσία που το παραδίδει στα ΕΛΤΑ όταν φτάσει εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, hpdra είπε Παιδιά παρήγγειλα ένα πλαστικό πράγμα αξίας 15€ (έχω απόδειξη PayPal) και ο τρελός ο Κινέζος το έστειλε με DHL (ενώ στο listing έλεγε απλό China post). Παίζει η DHL να μου χρεώσει έξοδα εκτελωνισμου παρα το ότι έχω απόδειξη ότι είναι κάτω από τα 22€? 😯 Να ελέγξεις αν στο έστειλε με DHL Express ή DHL e-commerce ή κάτι τέτοιο που είναι το Γερμανικό ταχυδρομείο (Deustche DHL Post). Αφού δεν πλήρωσες μεταφορικά (τα οποία στην 1η περίπτωση είναι ακριβά), τότε το έστειλε με το Γερμανικό ταχυδρομείο και θα παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hpdra Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 22/2/2019 στις 8:23 ΠΜ, makfil είπε Να ελέγξεις αν στο έστειλε με DHL Express ή DHL e-commerce ή κάτι τέτοιο που είναι το Γερμανικό ταχυδρομείο (Deustche DHL Post). Ω thanks a lot! Είναι όντως DHL e-commerce. Δεν ήξερα γι' αυτή τη διαφοροποίηση! Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από hpdra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanar Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δέχτηκα σήμερα τηλέφωνο από τη DHL για ένα inverter (€79.50 τέλ) από Banggood που μου έστειλαν. Για ποιο λόγο ήρθε με DHL δεν το γνωρίζω, πάντως δεν το επέλεξα εγώ. Σημειωτέον πως είχα πληρώσει στη Banggood το tariff insurance, μπας και μου το περνούσαν τα ΕΛΤΑ τελωνείο. Ήμουν προετοιμασμένος να πληρώσω τα €14-15 της αμοιβής των ΕΛΤΑ, η Banggood θα κάλυπτε το ΦΠΑ που θα προέκυπτε από τον εκτελωνισμό. Η DHL μου ζήτησε το ΑΦΜ. Επειδή ήμουν ανεβασμένος σε μια σκάλα, δεν το πολυσκέφτηκα και τους το έδωσα. Άρχισε λοιπόν η κυρία να μου λέει κάτι περίεργα και επειδή δεν μπορούσα να παρακολουθήσω, της είπα να μου τα στείλει email. Με τα πολλά, αφού αποκωδικοποίησα αυτά που μου ζητούσαν, και μετά από 2-3 τηλέφωνα, φαίνεται πως στη DHL χαρακτήρισαν την αγορά ως αγορά «για εμπορική χρήση», γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και το ΑΦΜ μου είναι εμπορικό. ΔΕΝ έχω άλλο ΑΦΜ. Στους επαγγελματίες, η αμοιβή εκτελωνισμού είναι €155! Η Banggood ΔΕΝ καλύπτει την αμοιβή στο tariff insurance, μόνο τα τέλη! Το 40άρι των ιδιωτών το έδινα, το 115άρι με τίποτα! Καμιά ιδέα, εκτός από το να φύγει από ‘κει που ‘ρθε; Συμπερασματικά, πλέον θέλει πολύ προσοχή το Bangood. Παραγγέλνεις κάτι με "expedited shipping" που είναι ΔΩΡΕΑΝ και αυτοί για κάποιο λόγο το στέλνουν με DHL. Ο μόνος τρόπος για να βγει φτηνότερα ακόμη και με DHL αν το ΑΦΜ σου είναι επαγγελματικό είναι να κάνεις την παραγγελία σε άλλο όνομα, του συνταξιούχου πατέρα σου, του οποίου το ΑΦΜ δεν είναι επαγγελματικό, αλλά αυτό ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα με την πληρωμή μέσω PayPal. Μύλος... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2019 από Thanar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Thanar είπε Δέχτηκα σήμερα τηλέφωνο από τη DHL για ένα inverter (€79.50 τέλ) από Banggood που μου έστειλαν. Για ποιο λόγο ήρθε με DHL δεν το γνωρίζω, πάντως δεν το επέλεξα εγώ. Σημειωτέον πως είχα πληρώσει στη Banggood το tariff insurance, μπας και μου το περνούσαν τα ΕΛΤΑ τελωνείο. Ήμουν προετοιμασμένος να πληρώσω τα €14-15 της αμοιβής των ΕΛΤΑ, η Banggood θα κάλυπτε το ΦΠΑ που θα προέκυπτε από τον εκτελωνισμό. Η DHL μου ζήτησε το ΑΦΜ. Επειδή ήμουν ανεβασμένος σε μια σκάλα, δεν το πολυσκέφτηκα και τους το έδωσα. Άρχισε λοιπόν η κυρία να μου λέει κάτι περίεργα και επειδή δεν μπορούσα να παρακολουθήσω, της είπα να μου τα στείλει email. Με τα πολλά, αφού αποκωδικοποίησα αυτά που μου ζητούσαν, και μετά από 2-3 τηλέφωνα, φαίνεται πως στη DHL χαρακτήρισαν την αγορά ως αγορά «για εμπορική χρήση», γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και το ΑΦΜ μου είναι εμπορικό. ΔΕΝ έχω άλλο ΑΦΜ. Στους επαγγελματίες, η αμοιβή εκτελωνισμού είναι €155! Η Banggood ΔΕΝ καλύπτει την αμοιβή στο tariff insurance, μόνο τα τέλη! Το 40άρι των ιδιωτών το έδινα, το 115άρι με τίποτα! Καμιά ιδέα, εκτός από το να φύγει από ‘κει που ‘ρθε; Συμπερασματικά, πλέον θέλει πολύ προσοχή το Bangood. Παραγγέλνεις κάτι με "expedited shipping" που είναι ΔΩΡΕΑΝ και αυτοί για κάποιο λόγο το στέλνουν με DHL. Ο μόνος τρόπος για να βγει φτηνότερα ακόμη και με DHL αν το ΑΦΜ σου είναι επαγγελματικό είναι να κάνεις την παραγγελία σε άλλο όνομα, του συνταξιούχου πατέρα σου, του οποίου το ΑΦΜ δεν είναι επαγγελματικό, αλλά αυτό ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα με την πληρωμή μέσω PayPal. Μύλος... Expedited shipping συνηθως σημαινει κάποια κουριερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanar Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, spartak1 είπε Expedited shipping συνηθως σημαινει κάποια κουριερ Δεν διαφωνώ, αλλά... free shipping με courier; Χώρια που δεν είχε άλλη επιλογή το συγκεκριμένο προϊόν, ήταν σε flash sale... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2019 Έχεις δίκιο σ' αυτό. Expedited shipping χωρίς να πληρώσεις κάποιο ποσό για μεταφορικά, δεν συμβιβάζονται. Από την άλλη, το μαγαζί είναι πολύ αξιόπιστο στις διαδικασίες του. Επομένως, εάν δεχτούμε ότι επέλεξες Expedited shipping και το δέμα ήρθε κανονικά με την DHL, αποκλείεται το λάθος, από πλευράς μαγαζιού και τα μεταφορικά είτε ενσωματώθηκαν στην αξία του αντικειμένου είτε ... στα χάρισαν !!! Κατά τη γνώμη μου, το θέμα που επισημαίνεις, πολύ σωστά, είναι το 2ο σκέλος αυτής της ιστορίας και, συγκεκριμένα, το γεγονός ότι το δέμα που ταξιδεύει με courier αντιμετωπίστηκε ως επαγγελματικό είδος και τιμολογήθηκε με διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να εστιάσεις την επιχειρηματολογία σου στην DHL, δεδομένου ότι δεν είναι αυτή αρμόδια για τον χαρακτηρισμό του εισαγόμενου είδους ως επαγγελματικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα