Προς το περιεχόμενο

dhl και τελωνειο

georgezaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, angel_zaimis_ είπε

Αγόρασα 3 κινητά από έναν πωλητή.Πλήρωσα 60 ευρώ για τα μεταφορικά.

Γεια σας, παρείγγιλα κάτι κινητά από την Κίνα που κάνουν συνολικά 480 € το πακέτο δεν είναι βαρύ είναι 1,5 Κιλά ξέρεται αν θα πληρωσω για εκτελονισμό;;;

Θα πληρώσεις,και θα πληρώσεις πολλά χρήματα για εκτελωνισμο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 600
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μάγκες είχα διαβάσει το φόρουμ γιατί παρήγγειλα ρούχα από Αμερική τα οποία στάλθηκαν με dhl eCommerce  και περίμενα το μύνημα της dhl για εκτελωνισμο. Παρόλα αυτά βλέπω σήμερα στο tracking number ότι έχει φτάσει στα ελτα χωρις  να έχω  ενημερωθεί Αυτο σημαινει πως θα πληρώσω εκτελωνισμο από ελτα δηλαδη σε πακέτο αξίας 50 κάνα 25αρι. Σωστά ??

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αγόρασα έναν συναγερμό από banggood με priority line. Σήμερα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την DHL για εκτελωνισμο. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση?

Αυτή θα ήταν, μάλλον, η επιλογή σου, για την αποστολή του δέματος και μπορείς να το ελέγξεις στην παραγγελία σου.

Οι επιλογές που έχεις τώρα είναι είτε να πληρώσεις τα έξοδα και να παραλάβεις το δέμα σου είτε να συνεννοηθείς με το μαγαζί εξηγώντας με καλό τρόπο ότι δεν μπορείς να πληρώσεις τα έξοδα και να περιμένεις την απάντησή τους. Η 2η λύση δεν έχει πολλές ελπίδες και έχει το μειονέκτημα ότι όσο μένει το δέμα στο τελωνείο επιβαρύνεσαι με αποθήκευτρα κλπ.

1 ώρα πριν, makfil είπε

Αυτή θα ήταν, μάλλον, η επιλογή σου, για την αποστολή του δέματος και μπορείς να το ελέγξεις στην παραγγελία σου.

Οι επιλογές που έχεις τώρα είναι είτε να πληρώσεις τα έξοδα και να παραλάβεις το δέμα σου είτε να συνεννοηθείς με το μαγαζί εξηγώντας με καλό τρόπο ότι δεν μπορείς να πληρώσεις τα έξοδα και να περιμένεις την απάντησή τους. Η 2η λύση δεν έχει πολλές ελπίδες και έχει το μειονέκτημα ότι όσο μένει το δέμα στο τελωνείο επιβαρύνεσαι με αποθήκευτρα κλπ.

Έχω παραγγείλει αρκετά πράγματα με αυτό τον τρόπο και πάντα έρχονταν τα δέματα με ταχυδρομείο Βελγίου η Ολλανδίας. Η επιλογή γράφει priority line που δεν είναι με DHL. Έχω επικοινωνήσει με την εταιρεία περιμένω απάντηση

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και καλή χρονιά!! Έκανα μια παραγγελία από Hoagard. Μετά από επικοινωνία με ενημέρωσαν ότι η εταιρεία βρίσκεται στην Γερμανία έτσι και εγώ προχώρησα με πληρωμή για να αποφύγω τελωνεία και έξτρα χρεώσεις. Το θέμα είναι ότι στο tracking της dhl το δέμα ξεκινάει από Τουρκία πάει Γερμανία και σήμερα που κανονικά θα γινόταν η παράδοση (έτσι ενημερώθηκα από sms) έχει κολλήσει τελωνείο από τις 11 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι την φάγαμε; Η αξία του δέματος είναι 72€.

Εάν είχες διαβάσει τους όρους, πριν παραγγείλεις, θα είχες καταλάβει ότι δεν αναγνωρίζουν τα έξοδα εκτελωνισμού και θεωρούν ότι είναι υποχρέωση του αγοραστή.

20 λεπτά πριν, almantza είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά!! Έκανα μια παραγγελία από Hoagard. Μετά από επικοινωνία με ενημέρωσαν ότι η εταιρεία βρίσκεται στην Γερμανία έτσι και εγώ προχώρησα με πληρωμή για να αποφύγω τελωνεία και έξτρα χρεώσεις. Το θέμα είναι ότι στο tracking της dhl το δέμα ξεκινάει από Τουρκία πάει Γερμανία και σήμερα που κανονικά θα γινόταν η παράδοση (έτσι ενημερώθηκα από sms) έχει κολλήσει τελωνείο από τις 11 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι την φάγαμε; Η αξία του δέματος είναι 72€.

Αν τους ρώτησες που ειναι η έδρα της εταιρείας, ορθα σου απαντησαν Γερμανια και δυστυχώς την πάτησες απο που γινονται οι αποστολές και τυπικά ειναι καλυμμένοι (αυτο που λεει ο makfil)

Αν όμως τους ρώτησες απο που γινονται οι αποστολές, αυτοι σου απαντησαν Γερμανια/Βέλγιο και στο έστειλαν απο Τουρκία τότε σε παιρνει ανετα να πιέσεις για μη παραλαβή και refund. Ειδικά αν πλήρωσες με paypal τα πραγματα ειναι πιο ευκολα, αρκει να το προσεγγίσεις οτι ρώτησες για αποστολή, σου ειπανε Γερμανια/Βελγιο και στο εστειλαν απο Τουρκία που εχει τελωνειακά έξοδα, κλπ κλπ. Το paypal ο,τι εχει να κάνει με τελωνειο, λεει οτι ειναι του αγοραστη, αλλά αν υπάρχει συνομιλία για τρόπο/τοπο αποστολής και αυτό δεν τηρηθεί, παιρνει το μερος του αγοραστη, έστω και με partial refund.

Το έχω πει και παλιότερα. Η ευκολία αγοράς μεσω net, δυστυχώς εχει εξαφανισει τα "αυτονόητα". Πολύ παλιοτερα λεγαμε οτι εφοσον η εταιρεία/site βρίσκεται στην τάδε χώρα, τοτε το ειδος θα σταλεί απο την ίδια χώρα. Πλέον η εταιρεία μπορει να εχει λογιστική έδρα στην Ισλανδία, τα γραφεία στην Ισπανία, η παραγωγή στο βιετνάμ και το κεντρο αποστολής/logistics στη Σιγκαπούρη. Έμαθες με τον κακό τρόπο οτι αν θελουμε να αγοράσουμε κάτι ΠΡΕΠΕΙ να επικοινωνήσουμε με τον πωλητη και να ρωτήσουμε "το τάδε ειδος απο που το στέλνετε; "

Αφού το δέμα ξεκίνησε από Τουρκία, όπως λες,  περνάει κανονικά από τελωνείο.

Τριγωνικές αποστολές κάνουν οι κινέζοι και όχι οι ευρωπαίοι πωλητές.

Κατάλαβα... Οπότε επειδή μου συμβαίνει πρώτη φορά αυτό και βάση του τιμοκαταλόγου της dhl είναι 109,50 έξοδα + φπα του δέματος; Αν πάω εγώ στο αεροδρόμιο να κάνω την δουλειά θα μου έρθει φθηνότερα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...