Προς το περιεχόμενο

dhl και τελωνειο

georgezaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 600
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχει αγοράσει κανένας πρόσφατα από aliexpress? Θέλουν να μου το στείλουν με DHL express επειδή είναι πάνω από 2 kgr.

Το έχουμε σίγουρο το τελωνείο με τις παραπάνω χρεώσεις;

Μήπως είναι το απλό ταχυδρομείο τους γιατί από Αγγλία DHL express μου ήρθε με τα ΕΛΤΑ στην πόρτα μου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, koshd είπε

Έχει αγοράσει κανένας πρόσφατα από aliexpress? Θέλουν να μου το στείλουν με DHL express επειδή είναι πάνω από 2 kgr.

Το έχουμε σίγουρο το τελωνείο με τις παραπάνω χρεώσεις;

Μήπως είναι το απλό ταχυδρομείο τους γιατί από Αγγλία DHL express μου ήρθε με τα ΕΛΤΑ στην πόρτα μου....

Τελωνείο σίγουρο και αν τον εκτελωνισμο στον κάνει η dhl ακομα πιο ακριβά. Δες στις μεθοδους αποστολής του πωλητη, αν σε αυτό  που σου προτείνει εχει χρόνο εως 7 ημέρες ειναι το courier της dhl

Περισσότερα στον οδηγό του makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409

6 λεπτά πριν, isay είπε

Τελωνείο σίγουρο και αν τον εκτελωνισμο στον κάνει η dhl ακομα πιο ακριβά. Δες στις μεθοδους αποστολής του πωλητη, αν σε αυτό  που σου προτείνει εχει χρόνο εως 7 ημέρες ειναι το courier της dhl

Περισσότερα στον οδηγό του makfil -> https://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409

Free Shipping to Greece via DHL

Estimated Delivery Time:11-25days

Δεν είναι η courier της dhl αλλά το γερμανικο ταχυδρομειο dhl, που στην ελλαδα εξυπηρετείται απο ελτα.

Θα εχει την τυχη (και χρεώσεις) όλων των πακέτων που ερχονται απο εκτος εε και εκτελωνιζονται απο τελωνειο-ΕΛΤΑ. Δες τον οδηγό για τις χρεώσεις. 

4 λεπτά πριν, isay είπε

Δεν είναι η courier της dhl αλλά το γερμανικο ταχυδρομειο dhl, που στην ελλαδα εξυπηρετείται απο ελτα.

Θα εχει την τυχη (και χρεώσεις) όλων των πακέτων που ερχονται απο εκτος εε και εκτελωνιζονται απο τελωνειο-ΕΛΤΑ. Δες τον οδηγό για τις χρεώσεις. 

Άμα είναι από τελωνείο-ΕΛΤΑ καλά θα είναι... σχετικά με το τελωνείο-DHL....

Επειδή είδα τις χρεώσεις... :-)

γεια σας

θέλω να πάρω κάτι από Κίνα  με DHL EXPRESS που δεν υπάρχει μαγαζί ή εταιρεία κλπ που να το πουλάει στην Ελλάδα (ψαγμένη η φάση έφαγα τον κόσμο)

συνολικό κόστος =  προϊόν + μεταφορικά (18 dhl) = 44.20 ευρω (44 ευρω + 20 λεπτά)

τελικά ισχύει το 45 ευρώ ή 45 δολλάρια?

σας ευχαριστώ 

έχω διασφαλίσει από τον πωλητή ότι είναι DHL EXPRESS κι όχι global mail ή άλλη βλακεία που εδώ σε μας καταλήγουν ΕΛΤΑ (αυτό το ξέρω)

η πλάκα είναι οτι ακομα & σήμερα που γράφουμε πολλοί κινέζοι λένε περί gift ή sample & άλλα αστεία...........τώρα το ξέρουν ή κάνουν τον <<κινέζο>> είναι άλλο θέμα :)

βέβαια συμπολίτες αυτής της χώρας το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι τι γίνεται όταν έχεις 1 συσκευή με εγγύηση? πληρώνεις το στέλνεις & όταν έρχεται πίσω θα ναι σαν να το αγόρασε καποιος καινούριο. γίνεται τίποτα αν έχουμε κρατήσει το αποδεικτικό ότι το στέλνουμε για διαγνωση & επισκευή?; δεν μου χει τύχει ποτέ ευτυχώς αλλά νομίζω είναι καλή ερωτηση/απορία. σαφώς και αγορά απο έξω τοσο μακρυα είναι φτηνότερη αλλά ρίσκο και ποτέ δεν βασίστηκα σε εγγυήσεις. προσπαθώ να παίρνω αξιόλογα πραματάκια που δεν βγάζουν ζημιές, οπότε αν πάθει θα είναι από δικό μου φταίξιμο....

2η απορία είναι η εξής

τα τελωνεία είναι επειδή σου λεει μάγκα δεν πηγες να το πάρεις από μαγαζί πώς θα δουλέψει αυτός. ΔΕΚΤΟΝ

όμως για σπάνιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάτι 100% στην Ελλάδα (google τιποτα) δεν μπορείς να πεις τίποτα?

ή βαράνε οι τελώνες ότι τους κατέβει?;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ατέλεια για αγορές από τρίτες χώρες είναι 22€ και όχι 45€. 

Τα 45€ είναι η ατέλεια για αποστολές (και όχι αγορά) από ιδιώτη σε ιδιώτη.

Αν είχες διαβάσει τον οδηγό της υπογραφής μου, δεν θα είχες αυτή την απορία.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η αποστολή του δέματος με courier σημαίνει πρόσθετα έξοδα, όπως αμοιβή εκτελωνιστή κλπ

Για να επιστρέψεις αντικείμενο με πρόβλημα στο εξωτερικό και να μην έχεις περιπέτειες με το τελωνείο στην επιστροφή, πρέπει να ακολουθήσεις σχετική διαδικασία στα ΕΛΤΑ

Επεξ/σία από makfil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geiannis είπε

θέλω να πάρω κάτι από Κίνα  με DHL EXPRESS που δεν υπάρχει μαγαζί ή εταιρεία κλπ που να το πουλάει στην Ελλάδα (ψαγμένη η φάση έφαγα τον κόσμο)

Για να αποφύγεις την αποστολη με την κούριερ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εταιρία προώθησης πακέτων και να επιλέξεις αποστολη με απλό ταχυδρομείο. Άπο Κίνα δεν γνωρίζω να σου προτείνω αλλά αν ψάξεις σίγουρα θα βρεις.

Επεξ/σία από moutsa

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 10/6/2017 στις 1:31 ΜΜ, stelios18120 είπε

Κουστούμι όσο περίπου κόστισαν τα ρούχα της γυναίκας σου.

Θα σου πάει δηλαδή Χ2 το τελικό ποσό.

Γεια σας, παράγγειλα κάτι από την Κίνα και έρχεται με dhl ξέρεται αν θα πληρώσω τελωνείο;

Γεια σας, παρείγγιλα κάτι κινητά από την Κίνα που κάνουν συνολικά 480 € το πακέτο δεν είναι βαρύ είναι 1,5 Κιλά ξέρεται αν θα πληρωσω για εκτελονισμό;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, angel_zaimis_ είπε

Γεια σας, παράγγειλα κάτι από την Κίνα και έρχεται με dhl ξέρεται αν θα πληρώσω τελωνείο;

Γεια σας, παρείγγιλα κάτι κινητά από την Κίνα που κάνουν συνολικά 480 € το πακέτο δεν είναι βαρύ είναι 1,5 Κιλά ξέρεται αν θα πληρωσω για εκτελονισμό;;;

Aπο ποιο κατάστημα  και με ποια μέθοδο αποστολής επέλεξες;

Συνήθως με Courier πληρώνεις

Επεξ/σία από meletis_m

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, angel_zaimis_ είπε

Αν δεν εχει τριγωνικη αποστολη (δλδ να παει πρωτα πχ Ολλανδια η Γερμανια) ετοιμασου για 105ε εξοδα εκτελωνισμου και 23% πανω στα 480ε.....Δλδ ενα 220αρι στο νερο....(ΑΝ μιλαμε για 1 παραγγελια).

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1

57 λεπτά πριν, angel_zaimis_ είπε

Είναι πολύ γενική η περιγραφή σου και δεν δίνεις στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ουσιαστική απάντηση.

Έχεις αγοράσει τα κινητά (πόσα; ) από ένα πωλητή ή περισσότερους;

Γράφεις για ένα δέμα 1,5 κιλό, που σημαίνει, μάλλον, ότι τα έχεις αγοράσει από ένα πωλητή.

Εάν στέλνει αυτό το ένα δέμα με το απλό Γερμανικό ταχυδρομείο θα πληρώσεις σίγουρα τελωνείο 24% πάνω στην αξία CIF (αξία και μεταφορικά) συν 20€ τέλος ΕΛΤΑ. Εάν το στέλνει με την courier DHL,, εκτός από τον ΦΠΑ, θα πληρώσεις ακριβά τον εκτελωνισμό.

Με δεδομένο ότι είσαι νέος στο forum, προτείνω να διαβάσεις τον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου.

21 ώρες πριν, makfil είπε

Είναι πολύ γενική η περιγραφή σου και δεν δίνεις στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ουσιαστική απάντηση.

Έχεις αγοράσει τα κινητά (πόσα; ) από ένα πωλητή ή περισσότερους;

Γράφεις για ένα δέμα 1,5 κιλό, που σημαίνει, μάλλον, ότι τα έχεις αγοράσει από ένα πωλητή.

Εάν στέλνει αυτό το ένα δέμα με το απλό Γερμανικό ταχυδρομείο θα πληρώσεις σίγουρα τελωνείο 24% πάνω στην αξία CIF (αξία και μεταφορικά) συν 20€ τέλος ΕΛΤΑ. Εάν το στέλνει με την courier DHL,, εκτός από τον ΦΠΑ, θα πληρώσεις ακριβά τον εκτελωνισμό.

Με δεδομένο ότι είσαι νέος στο forum, προτείνω να διαβάσεις τον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου.

Αγόρασα 3 κινητά από έναν πωλητή.Πλήρωσα 60 ευρώ για τα μεταφορικά.

Δηλαδή πλήρωσες 480€ για τα κινητά και 60€ για τα μεταφορικά, σύνολο 540€;

Εάν πλήρωσες 60€ για τα μεταφορικά,  τότε το πιθανότερο είναι ότι το δέμα έρχεται με την courier DHL, που σημαίνει ότι θα πληρώσεις ακριβά τον εκτελωνισμό.

Εάν θέλεις, δώσε link από την αγορά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...