Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, makfil είπε

Από όαα αναφέρονται στα σχετικά νήματα, ο τελωνειακός δεν βασίζεται στη δηλωμένη αξία του κινέζου, αφού γνωρίζει ότι είναι μούφα.

Αν πέρασε το δέμα χωρίς χρέωση, δεν σημαίνει ότι και με το επόμενο θα συμβεί το ίδιο.

Άρα θεωρείς ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο το ψευτικο κολλημένο τιμολόγιο επάνω στο κουτί? Γενικά το κουτί ήταν σχετικά μεγάλο αλλά πολύ ελαφρύ λογω lcd οθόνης. Κι ένας φίλος πρόσφατα παρήγγειλε κάτι απο DHL express, με δηλωμένη αξία εκει γυρω στα $30 και δεν του ζήτησαν ουτε και εκεί τιποτα. Γιαυτό αναρωτιέμαι μήπως έγιναν κάπως πιο ελαστικοί όταν γενικά το δέμα περιέχει κάτι που θα μπορούσε όντως να κοστίζει $30, όπως μια LCD οθονη απο laptop, υπαρχουν πολλές για παλιά λαπτοπ με 20 και 30 ευρω πραγματική αξία.

• Απαντ. 601
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βασικό σ' αυτή την ιστορία είναι ότι η DHL (courier) δεν ακολούθησε τη γνωστή διαδικασία, με ιδιώτη εκτελωνιστή και σχετικά υψηλή αμοιβή και άλλα έξοδα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, markbass είπε

Άρα θεωρείς ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο το ψευτικο κολλημένο τιμολόγιο επάνω στο κουτί? Γενικά το κουτί ήταν σχετικά μεγάλο αλλά πολύ ελαφρύ λογω lcd οθόνης. Κι ένας φίλος πρόσφατα παρήγγειλε κάτι απο DHL express, με δηλωμένη αξία εκει γυρω στα $30 και δεν του ζήτησαν ουτε και εκεί τιποτα. Γιαυτό αναρωτιέμαι μήπως έγιναν κάπως πιο ελαστικοί όταν γενικά το δέμα περιέχει κάτι που θα μπορούσε όντως να κοστίζει $30, όπως μια LCD οθονη απο laptop, υπαρχουν πολλές για παλιά λαπτοπ με 20 και 30 ευρω πραγματική αξία.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την EMS σε μια βδομάδα το πολύ δέκα μέρες θα έχεις παραλάβει μέσω ΕΛΤΑ και δεν θα έχεις το άγχος της DHL.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, markbass είπε

Σε γενικες γραμμες πλεον ζητανε αποδειξη αγορας, δεν κοιτανε τοσο τα invoice που κολανε πανω στα πακετα.

1 ώρα πριν, moutsa είπε

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την EMS σε μια βδομάδα το πολύ δέκα μέρες θα έχεις παραλάβει μέσω ΕΛΤΑ και δεν θα έχεις το άγχος της DHL.

Με EMS μου κρατησαν 2 πακετα την προηγουμενη εβδομαδα για εκτελωνισμο (ΕΛΤΑ Courier).

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Παρήγγειλα δυο ρουχα απο μια ιστοσελίδα , που οπως βλέπω είναι Καναδας. Με ρωτησαν αν θελω DHL η ΕΛΤΑ. Τα ρούχα κάνουν 60Ευρω. Πάλι να περιμενω γυρω στα 100?ευχαριστω

Δημοσ.

Πέρα από το ότι η αγορά του Καναδά είναι ακόμη ασύμφορη τόσο από πλευράς τιμών όσο και μεταφορικών, η DHL είναι courier και θα σου στοιχίσει πολύ ο εκτελωνισμός και δεν θα τον αποφύγεις, ενώ η αποστολή με ΕΛΤΑ θα στοιχίσει φτηνότερα ο εκτελωνισμός εάν το δέμα σταματήσει στο τελωνείο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, makfil είπε

Πέρα από το ότι η αγορά του Καναδά είναι ακόμη ασύμφορη τόσο από πλευράς τιμών όσο και μεταφορικών, η DHL είναι courier και θα σου στοιχίσει πολύ ο εκτελωνισμός και δεν θα τον αποφύγεις, ενώ η αποστολή με ΕΛΤΑ θα στοιχίσει φτηνότερα ο εκτελωνισμός εάν το δέμα σταματήσει στο τελωνείο.

Χιλια συγγνώμη. Αμερική πρέπει να ναι. Αρα μπορεί  κ να μη σταματήσει ε; Μήπως να ζητήσω αυτο το EMS?

Δημοσ.

Εάν το στείλει με DHL, ισχύουν τα ίδια (EMS δεν δουλεύουν στην Αμερική), και εάν με USPS (αμερικάνικο ταχυδρομείο) θα έχεις την αντιμετώπιση  των ΕΛΤΑ που έγραψα παραπάνω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zarkadi1 είπε

Χιλια συγγνώμη. Αμερική πρέπει να ναι. Αρα μπορεί  κ να μη σταματήσει ε; Μήπως να ζητήσω αυτο το EMS?

Να μην το σταματησουν δεν παιζει, απλα με DHL θα πληρωσεις γυρω στο 95αρι (οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ πριν) ενω με USPS θα πληρωσεις γυρω στο 30αρι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω φέρει δεκάδες δέματα απο εξωτερικό, αλλά πρώτη φόρα μου έτυχε τελωνείο.

Αγόρασα ενα διαγνωστικό , με Paypal απο την επίσημη σελίδα. 

Ήρθε με DHL και με πήραν τηλέφωνο, επειδή με μπέρδεψαν περισσότερο.

Μου είπαν θέλουν την απόδειξη του Paypal.

Η αξία η πραγματική είναι 85 ευρώ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι θα πληρώσω έξοδα εκτελωνισμού (109 ευρω) + φ.π.α της αξίας του αντικειμένου;

Εάν τους πληρώσω τα παραπάνω , πληρώνω και επιπλέον για έλεγχο;

Έχω ζητησει επιστροφή του δέματος , αλλά δεν γνωρίζω εάν θα μου επιστρέψει ο πωλητής το ποσό του προιόντος. 

Μεταφορικά δέν είχε κάποια χρέωση

Δημοσ.

Το ποσο που ζητά η dhl εμπεριέχει την αμοιβή του ελέγχου-διαδικασίας και το φπα. Δηλαδή αυτό που θα ζητησουν τα εχει ολα, εκτος αν καθυστερήσεις πολύ να αποφασίσεις-απαντησεις που μετά απο κάποιες μέρες χρεώνουν ενα ποσο για αποθηκη ανα ημέρα. 

Σπάνια οι πωλητες επιστρέφουν ποσο, εκτος αν εχει συμφωνηθει κάτι τετοιο. Επισης επειδη στην περιπτωση σου τα μεταφορικά ήταν μεσα στην τιμή (αφου δεν ειχε επιπλεον χρεωση) τοτε αν σου επιστρεψουν χρήματα θα ειναι 85 πλην το κοστος της dhl. Τέλος μη δοκιμάσεις dispute απο paypal, θα φας πανηγυρική πορτα. Μονο με ευγενεια και παρακαλετο στην εταιρεία, ισως πάρεις πισω καποιο ποσο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, isay είπε

Το ποσο που ζητά η dhl εμπεριέχει την αμοιβή του ελέγχου-διαδικασίας και το φπα. Δηλαδή αυτό που θα ζητησουν τα εχει ολα, εκτος αν καθυστερήσεις πολύ να αποφασίσεις-απαντησεις που μετά απο κάποιες μέρες χρεώνουν ενα ποσο για αποθηκη ανα ημέρα. 

Σπάνια οι πωλητες επιστρέφουν ποσο, εκτος αν εχει συμφωνηθει κάτι τετοιο. Επισης επειδη στην περιπτωση σου τα μεταφορικά ήταν μεσα στην τιμή (αφου δεν ειχε επιπλεον χρεωση) τοτε αν σου επιστρεψουν χρήματα θα ειναι 85 πλην το κοστος της dhl. Τέλος μη δοκιμάσεις dispute απο paypal, θα φας πανηγυρική πορτα. Μονο με ευγενεια και παρακαλετο στην εταιρεία, ισως πάρεις πισω καποιο ποσο. 

Επειδή ειμαι και εκτός Αθηνών , και δεν μπορω να κανω ο ίδιος τη διαδικασία.

Αρα εαν πληρώσω οτι λέει η Dhl θα παραλάβω το δέμα , και δεν πληρωνω επιπλέον. 

Δέν σου τα εξηγούν οι υπάλληλοι , νομίζοντας οτι τα ξέρεις. 

Η πραγματική αξία του δέματος φαίνεται και στο paypal είναι 99USD -> 85.5 ευρω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, meletis_m είπε

Επειδή ειμαι και εκτός Αθηνών , και δεν μπορω να κανω ο ίδιος τη διαδικασία.

Αρα εαν πληρώσω οτι λέει η Dhl θα παραλάβω το δέμα , και δεν πληρωνω επιπλέον. 

Δέν σου τα εξηγούν οι υπάλληλοι , νομίζοντας οτι τα ξέρεις. 

Η πραγματική αξία του δέματος φαίνεται και στο paypal είναι 99USD -> 85.5 ευρω

Άμα δε στα λένε, τους ρωτάς. Απλό ειναι τα πραγματα και αυτή ειναι η δουλειά τους. 

Αν πληρώσεις το ποσο που θα σου πουν, τα εχει ολα μεσα και θα ερθει στο σπιτι σου με dhl (η συνεργαζομενη courier αν εισαι σε μικρη πολη). 

Αν τους πεις, δεν το δέχομαι (το δεμα) και να σταλει πισω στον αποστολεα, αυτο θα κάνουν <- αυτο το ζητάς πάντα γραπτά

Τα εξοδα υπολογιζονται στην αξια cif και λεπτομέριες μπορεις να διαβάσεις εδω -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/9/2018 στις 1:39 ΠΜ, isay είπε

Άμα δε στα λένε, τους ρωτάς. Απλό ειναι τα πραγματα και αυτή ειναι η δουλειά τους. 

Αν πληρώσεις το ποσο που θα σου πουν, τα εχει ολα μεσα και θα ερθει στο σπιτι σου με dhl (η συνεργαζομενη courier αν εισαι σε μικρη πολη). 

Αν τους πεις, δεν το δέχομαι (το δεμα) και να σταλει πισω στον αποστολεα, αυτο θα κάνουν <- αυτο το ζητάς πάντα γραπτά

Τα εξοδα υπολογιζονται στην αξια cif και λεπτομέριες μπορεις να διαβάσεις εδω -> https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

Επικοινώνησα και τούς έστειλα την απόδειξη Paypal.

Εν τω μεταξύ έλαβα και email με το τιμοκαταλογο (γιατί δέν μου είχαν στείλει τίποτα) , η υπεύθυνη μου ειπε θα πληρωσω 109.5 ευρω +οτι βγάλει το τελωνειο

2120417723_DHL2018.JPG.4b31ba8e0d3caa05e78188917a7b5ecd.JPG

Επεξ/σία από meletis_m

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...