MySql Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2018 στις 12:06 ΠΜ, makfil είπε 1. Αν το δέμα χαρακτηριστεί σαν μη εμπορικό, δηλαδή δεν πλήρωσες χρήματα, και η αξία του είναι κάτω των 45€, δεν χρεώνεσαι έξοδα εκτελωνισμού. 2. Αξία CIF= κόστος+ μεταφορικά+ ασφάλιση Λοιπόν ένα update επειδή μίλησα με DHL και μου τα είπαν λίγο διαφορετικά. Τηλέφωνο 2103543390 Στο τελωνείο σταματάνε τα δέματα πάνω από 30$(όχι ευρώ) από εταιρίες σε ιδιώτες και πάνω από 45$ από ιδιώτες σε ιδιώτες Οι "γκρίζες ζώνες" είναι δύο 1) Εάν το δέμα είναι κάτω από τα προαναφερθέντα ποσά αλλά ο τελώνης κρίνει ότι είναι υποκοστολογημένα ή χωρίς απόδειξη τα σταματάει και είτε απόδειξής το αντίθετο είτε όχι πληρώνεις εκτελωνισμό 2) Στην περίπτωση που το προϊόν είναι χειροποίητο (πχ πίνακας, κατασκευή κλπ) και έχει σταλθεί από φίλο η όλη κοστολόγηση γίνεται από τον τελώνη και μπορεί να σε χρεώσει ότι γουστάρει Αυτά μου είπε μια νευρική υπάλληλος της dhl που δεν δεχόταν και πολλές ερωτήσεις οπότε δεν ξέρω εαν ήταν σωστά ή παραπλανητικά Όποιος γνωρίζει ας με διορθώσει/επιβεβαιώσει... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από MySql Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Η νευριασμένη υπάλληλος της DHL σου είπε ότι γνώριζε ή της είπαν και όχι αυτά που λέει η τελωνειακή νομοθεσία (22€ η ατέλεια για την περίπτωση αγοράς από τρίτη χώρα και 45€ για αποστολή από ιδιώτη χωρίς να έχεις πληρώσει και όχι από ιδιώτη σε ιδιώτη). Είναι διαφορετική η διαδικασία εκτελωνισμού μέσω courier από εκείνη μέσω ΕΛΤΑ. Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε τον (επικαιροποιημένο) οδηγό της υπογραφής μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, makfil είπε Η νευριασμένη υπάλληλος της DHL σου είπε ότι γνώριζε ή της είπαν και όχι αυτά που λέει η τελωνειακή νομοθεσία (22€ η ατέλεια για την περίπτωση αγοράς από τρίτη χώρα και 45€ για αποστολή από ιδιώτη χωρίς να έχεις πληρώσει και όχι από ιδιώτη σε ιδιώτη). Είναι διαφορετική η διαδικασία εκτελωνισμού μέσω courier από εκείνη μέσω ΕΛΤΑ. Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε τον (επικαιροποιημένο) οδηγό της υπογραφής μου. Toν έχω διαβάσει το όδηγό σου και μπράβο για τον χρόνο που έβαλες. Αυτό που δεν βρίσκω είναι το τι γίνεται στην περίπτωση που παρότι ανήκεις στην κατηγορία της ατέλειας δλδ κάτω από 22 ή 45 ευρώ σταματάει το δέμα σου στο τελωνείο και ύστερα με έγγραφα αποδεικνύεις ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με την υπάλληλο θα πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού, ισχύει; Επίσης τι γίνεται όταν είναι free shipping; η υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το free shipping δεν το δέχονται οι τελώνες και κοστολογούν την αποστολή της μεταφορικής έξτρα από το ποσό που πλήρωσες, ισχύει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 1. Ας πάρουμε την περίπτωση της διαδικασίας με τα ΕΛΤΑ. Είναι άλλο θέμα η δηλωμένη στο δέμα και άλλο η πραγματική του αξία. Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι υποτιμολογούν από χρόνια τη δηλωμένη αξία και αυτό το γνωρίζουν οι τελωνειακοί. Όταν, λοιπόν, διαβάζουν την περιγραφή για ένα αντικείμενο, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική, σε μια συσκευασία που δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή και μια χαμηλή δηλωμένη αξία είναι εύκολο να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει με το δέμα και αν η αξία είναι κοντά στην ατέλεια ή και κάτω απ' αυτήν σίγουρα θα ζητήσουν αποδείξεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη διαδικασία μέσω courier, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αμφισβητούν οι τελωνειακοί τη δηλωμένη αξία. Άλλωστε, courier και Κινέζος πωλητής είναι έννοιες που δεν τις συναντούμε συχνά. 2. Για τον εκτελωνισμό μετράει η αξία CIF (κόστος + μεταφορικά+ασφάλιση), οπότε, αν το 2ο ή το 3ο ή και τα δύο είναι μηδενικά, τότε αξία CIF είναι η υπόλοιπη. Όλα αυτά τα στοιχεία αναγράφονται στο αυτοκόλλητο, αλλά μπορεί να τα αμφισβητήσει ο τελωνειακός. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να μην δεχτεί το free shipping που προσφέρει κάθε κινεζομάγαζο. Γενικά, αυτά που σου είπε η υπάλληλος της DHL δεν θα τα λάμβανα υπόψη στα σοβαρά, πολύ περισσότερο αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας που δουλεύει και δεν έχει σχέση με το Δημόσιο (τελωνειακοί υπάλληλοι) και τα συμφέροντά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 43 λεπτά πριν, makfil είπε 1. Ας πάρουμε την περίπτωση της διαδικασίας με τα ΕΛΤΑ. Είναι άλλο θέμα η δηλωμένη στο δέμα και άλλο η πραγματική του αξία. Είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι υποτιμολογούν από χρόνια τη δηλωμένη αξία και αυτό το γνωρίζουν οι τελωνειακοί. Όταν, λοιπόν, διαβάζουν την περιγραφή για ένα αντικείμενο, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική, σε μια συσκευασία που δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή και μια χαμηλή δηλωμένη αξία είναι εύκολο να καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει με το δέμα και αν η αξία είναι κοντά στην ατέλεια ή και κάτω απ' αυτήν σίγουρα θα ζητήσουν αποδείξεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη διαδικασία μέσω courier, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αμφισβητούν οι τελωνειακοί τη δηλωμένη αξία. Άλλωστε, courier και Κινέζος πωλητής είναι έννοιες που δεν τις συναντούμε συχνά. 2. Για τον εκτελωνισμό μετράει η αξία CIF (κόστος + μεταφορικά+ασφάλιση), οπότε, αν το 2ο ή το 3ο ή και τα δύο είναι μηδενικά, τότε αξία CIF είναι η υπόλοιπη. Όλα αυτά τα στοιχεία αναγράφονται στο αυτοκόλλητο, αλλά μπορεί να τα αμφισβητήσει ο τελωνειακός. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να μην δεχτεί το free shipping που προσφέρει κάθε κινεζομάγαζο. Γενικά, αυτά που σου είπε η υπάλληλος της DHL δεν θα τα λάμβανα υπόψη στα σοβαρά, πολύ περισσότερο αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας που δουλεύει και δεν έχει σχέση με το Δημόσιο (τελωνειακοί υπάλληλοι) και τα συμφέροντά του. Κατανοητό δεν μου απαντάς όμως στα ενδεχόμενα που σου ανέφερα. Εάν δεν αναγράφεται το CIF στο κουτί παρότι η αξία του είναι ευτελής; Εάν αναγράφεται αλλά το θεωρήσει υποκοστολογημένο ο τελώνης και εσύ του αποδείξεις ότι είναι η πραγματική του αξία τι γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Απάντησα έμμεσα στις απορίες σου. Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να δηλώσει αξία Ο τελωνειακός έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία ακόμη και αν αυτή είναι η πραγματική. Εάν σου ζητήσει απόδειξη, μπορεί να τη δεχτεί αν είναι η πραγματική ή κοντά σ' αυτή. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από makfil προσθήκη "αν¨" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 49 minutes ago, MySql said: Κατανοητό δεν μου απαντάς όμως στα ενδεχόμενα που σου ανέφερα. Εάν δεν αναγράφεται το CIF στο κουτί παρότι η αξία του είναι ευτελής; Εάν αναγράφεται αλλά το θεωρήσει υποκοστολογημένο ο τελώνης και εσύ του αποδείξεις ότι είναι η πραγματική του αξία τι γίνεται; Ο τελωνειακός έχει πάντα δίκαιο συμβαίνει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, makfil είπε Απάντησα έμμεσα στις απορίες σου. Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να δηλώσει αξία Ο τελωνειακός έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία ακόμη και αυτή είναι η πραγματική. Εάν σου ζητήσει απόδειξη, μπορεί να τη δεχτεί αν είναι η πραγματική ή κοντά σ' αυτή. Noμίζω ότι δεν ισχύει αυτό όταν ένα site px amazon έχει επιλογή gift στέλνει το προιον χωρίς την αξία/απόδειξη. Επίσης όλες τις φορές που έχει κρατηθεί παραγγελία μου σε τελωνείο μου έχει ζητηθεί αποδειξη γεγονός που δείχνει ότι δεν μπορούσε να βρει και να αναγνωρίσει ο τελωνειακός την τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Η επιλογή "gift" του amazon έχει την έννοια της αποστολής του δέματος με το χαρακτήρα του πραγματικού δώρου και όχι με την έννοια που έχουμε δώσει εμείς για την αποφυγή των εξόδων τελωνείου. Γιαυτό και δεν βάζει μέσα στο δέμα απόδειξη. Για το "συμπέρασμα" που έβγαλες στη 2η φράση έχω απαντήσει σε προηγούμενα και σημαίνει ότι αμφισβήτησε τη δηλωμένη αξία και όχι ότι δεν μπορούσε να βρει την αξία. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, makfil είπε Η επιλογή "gift" του amazon έχει την έννοια της αποστολής του δέματος με το χαρακτήρα του πραγματικού δώρου και όχι με την έννοια που έχουμε δώσει εμείς για την αποφυγή των εξόδων τελωνείου. Γιαυτό και δεν βάζει μέσα στο δέμα απόδειξη. Για το "συμπέρασμα" που έβγαλες στη 2η φράση έχω απαντήσει σε προηγούμενα και σημαίνει ότι αμφισβήτησε τη δηλωμένη αξία και όχι ότι δεν μπορούσε να βρει την αξία. Τότε πως εξηγείς ότι κανένα δέμα μου που έχει περάσει τελωνείο δεν έχει εξωτερικά ή εσωτερικά του κουτιού με κάποιο διακριτικό την τιμή; Την αφαιρούν; Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από MySql Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Foustanoss Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα!Την εφαγα και εγω δεμα 55 ευρω με πηραν τηλεφωνο για τα μαντατα....Γινετε να πληρωσο το συνολικο ποσο που θα μου βγαλουν online? Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από Foustanoss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν ακόμη αυτή την πολυτέλεια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Foustanoss Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Oxi Elta DHL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Θα μιλήσεις μαζί τους. Οι περισσότεροι σ' αυτό το νήμα, δεν επιλέγουν courier για αποστολή του δέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 40 minutes ago, Foustanoss said: Καλησπερα!Την εφαγα και εγω δεμα 55 ευρω με πηραν τηλεφωνο για τα μαντατα....Γινετε να πληρωσο το συνολικο ποσο που θα μου βγαλουν online? Θα το εκτελωνίσεις μόνος σου ή αυτοί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα