Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είπα και ποιο πάνω οτι δεν θέλω να μπλέξω με microtik.

επειδή μπερδεύει το πράμα αμα πάω σε αυτό http://www.e-wireless.gr/Outdoor/2.4-GHz/unifi-ap-outdoor?limit=75 

θα με καλύψει? 

τι απαιτεί για την εγκατάσταση? έχει όλα τα παρελκόμενα μέσα?

έχει manual ?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μισό γιατί έχω μπερδευτεί, αμα έχει dhcp το AP δεν πρέπει να το κλείσω απο το router?

έχει κάποιο manual να το δώ?

γενικά συνδέω με utp απο το router στο AP και μετά τι ρυθμίσεις κάνω στο ρουτερ?

Όχι δεν χρειάζεται να κλείσεις το dhcp στο ρούτερ.

Βάζεις το ap με καλώδιο στον υπολογιστή, το ρυθμίζεις, βγάζεις το καλώδιο απο το laptop και το βάζεις στο router και πρέπει να είσαι οκ. Plug n play που λες :P Manual ναι, έχει η εταιρία για όλα. AirOS τρέχουν, πχ δες για το loco.

Έχει ένα δίκιο ο λεντις απο πάνω.... Άμα το βελάξουν το δίκτυο με youtubες και τα σχετικά θα αργεί πολύ το δίκτυο, mimo είναι καλή ιδέα αλλά τα λεφτά πάνε χ3 κοντά....

Δημοσ.

Όχι δεν χρειάζεται να κλείσεις το dhcp στο ρούτερ.

Βάζεις το ap με καλώδιο στον υπολογιστή, το ρυθμίζεις, βγάζεις το καλώδιο απο το laptop και το βάζεις στο router και πρέπει να είσαι οκ. Plug n play που λες :P Manual ναι, έχει η εταιρία για όλα. AirOS τρέχουν, πχ δες για το loco.

Έχει ένα δίκιο ο λεντις απο πάνω.... Άμα το βελάξουν το δίκτυο με youtubες και τα σχετικά θα αργεί πολύ το δίκτυο, mimo είναι καλή ιδέα αλλά τα λεφτά πάνε χ3 κοντά....

το unifi που λινκαρα ποιο πάνω έχει λέει software για το QoS, βέβαια δεν έχω ρυθμίσει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά θα το βρώ φαντάζομαι :P

ουσιαστικά οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο AP πέρα απο κωδικούς wifi και ssid τι άλλο απαιτεί για να παίξει σωστά?

Δημοσ.

είπα και ποιο πάνω οτι δεν θέλω να μπλέξω με microtik.

επειδή μπερδεύει το πράμα αμα πάω σε αυτό http://www.e-wireless.gr/Outdoor/2.4-GHz/unifi-ap-outdoor?limit=75 

θα με καλύψει? 

τι απαιτεί για την εγκατάσταση? έχει όλα τα παρελκόμενα μέσα?

έχει manual ?

Το Unifi UAP τα έχει όλα, εκτός του controller (bandwidth management μεταξύ άλλων) που είναι ανεξάρτητος με την λειτουργία σαν ΑΡ και θέλει PC για συνεχή λειτουργία.

Επειδή αναφέρθηκε η λειτουργία MΙΜΟ και το πρωτόκολλο 11n, ξέρετε πολλά δημόσια ή γενικά free hotspots που να δουλεύουν σε αυτά;

Το σύνολο σχεδόν, για λόγους συμβατότητας αλλά και λιγότερων παρεμβολών, δουλεύουν σε 11b/g.

Δημοσ.

να προχωρήσω στο unifi που έβαλα παραπάνω ή στο bullet2 με omni?

το unifi περιλαμβάνει τα πάντα αν κατάλαβα(τροφοδοσία κλπ) ενώ το bullet 2 δεν περιλαμβάνει τροφοδοσία.

Δημοσ.

Μεταξύ των 2 θα επέλεγα το Unifi.

Εκτός των περισσότερων δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών, στο μέλλον μπορείς να τρέξεις τον Unifi controller σε ένα Raspberry Pi.

Δημοσ.

καλή φάση ;)

γενικά αποτι είδα στο manual του δεν έχει κάτι ιδιαίτερο απο ρυθμίσεις.

τοποθετώ το unifi->συνδέω με poe-> το poe με το router και μετά απο έναν υπολογιστή που βρίσκεται στο δίκτυο εγκαθιστώ το πρόγραμμα της ubiquiti και ορίζω μόνο ssid και password?

δεν χρειάζεται να ρυθμίσω χειροκίνητα ip's να πειράξω dhcp κλπ. είναι ουσιαστικά plug n play. μετά απλά συνδέονται οι χρήστες.

έχω καταλάβει κάτι λάθος?

Δημοσ.

να προχωρήσω στο unifi που έβαλα παραπάνω ή στο bullet2 με omni?

το unifi περιλαμβάνει τα πάντα αν κατάλαβα(τροφοδοσία κλπ) ενώ το bullet 2 δεν περιλαμβάνει τροφοδοσία.

O poe injector 10€ κάνει για το bullet, δεν είναι τίποτα. Η κεραία κάνει και αυτή 10-20 με την σειρά της. Σύνολο κανένα ~60ρι, άρα πιο πολύ απο το Loco και το AiriGrid πάει... Βέβαια έχεις 360 μοίρες κάλυψη... Δεν θα πιάνει μόνο στην παραλία αλλά και πίσω... 

Εγώ λέω πήγαινε πάρε ένα ρούτερ να δεις αμα κάνεις μόνο με αυτό δουλειά (κόλλα το στο παράθυρο & αλλαγή των κεραιών του με καλύτερες) να γλυτώσεις και τα καλώδια / εγκαταστάσεις κτλπ και άμα δεν γίνει τότε πας και παίρνεις ένα Bullet (το βλέπω overkill το unifi on second thought απο την οπτική του ποιος θα πάει παραλία για να λιώσει στο ίντερνετ και στο κατέβασμα... Και άμα θέλει να λιώσει ας περιμένει... + οτι στα 10mbit κλειδώνει άρα λίγο το θετικό της όλης ιστορίας). 

Εν ολίγοις, εγώ λέω Bullet λόγο της τιμής και του οτι δεν πιστεύω οτι χρειάζεται στην ουσία το UniFi για max 30 άτομα που θα facebookάρουν. Καλό είναι δεν λέω αλλά 140€ είναι πολλά :P

καλή φάση  ;)

γενικά αποτι είδα στο manual του δεν έχει κάτι ιδιαίτερο απο ρυθμίσεις.

τοποθετώ το unifi->συνδέω με poe-> το poe με το router και μετά απο έναν υπολογιστή που βρίσκεται στο δίκτυο εγκαθιστώ το πρόγραμμα της ubiquiti και ορίζω μόνο ssid και password?

δεν χρειάζεται να ρυθμίσω χειροκίνητα ip's να πειράξω dhcp κλπ. είναι ουσιαστικά plug n play. μετά απλά συνδέονται οι χρήστες.

έχω καταλάβει κάτι λάθος?

Στο UniFi έχει πρόγραμμα ναι, δεν το έχω σετάρει ποτέ για να σου πω πως και τι... Στο Bullet απο την άλλη πρέπει να μπεις στην IP του με ethernet απευθείας, να το σετάρεις και μετά να το βάλεις στο δίκτυό σου (στο ρούτερ απάνω δηλαδή) και παίζει.

Δημοσ.

O poe injector 10€ κάνει για το bullet, δεν είναι τίποτα. Η κεραία κάνει και αυτή 10-20 με την σειρά της. Σύνολο κανένα ~60ρι, άρα πιο πολύ απο το Loco και το AiriGrid πάει... Βέβαια έχεις 360 μοίρες κάλυψη... Δεν θα πιάνει μόνο στην παραλία αλλά και πίσω... 

Εγώ λέω πήγαινε πάρε ένα ρούτερ να δεις αμα κάνεις μόνο με αυτό δουλειά (κόλλα το στο παράθυρο & αλλαγή των κεραιών του με καλύτερες) να γλυτώσεις και τα καλώδια / εγκαταστάσεις κτλπ και άμα δεν γίνει τότε πας και παίρνεις ένα Bullet (το βλέπω overkill το unifi on second thought απο την οπτική του ποιος θα πάει παραλία για να λιώσει στο ίντερνετ και στο κατέβασμα... Και άμα θέλει να λιώσει ας περιμένει... + οτι στα 10mbit κλειδώνει άρα λίγο το θετικό της όλης ιστορίας). 

Εν ολίγοις, εγώ λέω Bullet λόγο της τιμής και του οτι δεν πιστεύω οτι χρειάζεται στην ουσία το UniFi για max 30 άτομα που θα facebookάρουν. Καλό είναι δεν λέω αλλά 140€ είναι πολλά :P

Στο UniFi έχει πρόγραμμα ναι, δεν το έχω σετάρει ποτέ για να σου πω πως και τι... Στο Bullet απο την άλλη πρέπει να μπεις στην IP του με ethernet απευθείας, να το σετάρεις και μετά να το βάλεις στο δίκτυό σου (στο ρούτερ απάνω δηλαδή) και παίζει.

το bullet τι ακριβώς σετάρισμα έχει δηλαδή για να παίξει σωστά τι θα πρέπει να ρυθμίσω πέρα απο ssid & password.

ενοείται σας χιλιοευχαριστώ όλους για την συνδρομή σας στο πρόβλημα :D

το ρουτερ αμα το βάλω κολλητά προς το παράθυρο θα ποιάνει μετά απο 30 μέτρα καλά? μεσολαβεί δρόμος btw που ξέχασα να αναφέρω. γιαυτό έλεγα να μπεί κάπου λίγο ποιο ψηλά το AP.

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι. Δες και σε βίντεο.

Edit: Άμα είναι 30 μέτρα και το ρούτερ έχει μια υποτυπώδη δύναμη πρέπει να πιάνει ναι. Σε ανοιχτό χώρο βέβαια, μην είναι κανένα βουνό στην μέση. Να έχεις οπτική επαφή δηλαδή.

Υ.Γ Πόσταρε στο status του poulinos να του πεις να έρθει να σου προτείνει κανένα δυνατό ρούτερ :P 

• Like 1
Δημοσ.

θα πάρουμε ρουτερ πρώτα λοιπόν και μετά θα δούμε τι θα επιλέξει ο φίλος μου bullet 2 η unifi :D

ευχαριστώ πολύ όλους! 

Δημοσ.

επειδη θα σκασεις που θα σκασεις λεφτα θα προτεινα για adsl router draytek vigor2710n εκτος αν ειναι να πας σε vdsl αργοτερα οποτε το 2760.

β.ειτε αφηνεις τον dhcp ανοιχτο στο draytek και κλεινεις τον dhcp στο access point μια που το draytek εειναι αρκετα καλο και δεν θα εχει θεμα να κανει χρεη dhcp ειτε κλεινεις του draytek και ανοιγεις του access point.

γ.αν δεν θες να δωσεις 360 μοιρες και απλα θες να δωσεις στην παραλια εξω(για μεσα εχεις το draytek) τοτε δεν βρισκω απολυτως κανενα λογο να πας σε omni κεραια και οχι σε κατευθυντικη.απλα δες ποσο κατευθυντικη ειναι γιατι μερικα ειναι για links οποτε παραειναι κατευθυντικα.

δ.Utp μπορεις να βαλεις για εξωτερικο χωρο που αντεχει αλλα επειδη ειναι διπλα σε θαλασα εγω θα εβαζα εξωτερικου χωρου (λιγα τα μετρα οποτε δεν θα σου ερθει ακριβα)και θα το περναγα και απο σπιραλ για να αντεξει.οποτε και στο access point οτι πιο βαρβατο παρεις σε μονωση δεν θα ειναι κακο.γιατι δεν μιλαμε απλα για access point εξωτερικου χωρου που οκ ειναι σε μια ταρατσα αλλα μιλαμε για διπλα σε παραλια και το αλατι σκιζει τα παντα.τωρα για access point ηδη τα παιδια ανεφεραν διαφορα.παρε απο την αρχη κατι καλο γιατι οκ τωρα εχεις μια adsl και 20-30 ατομα.μπορει σε 2 χρονια να εχεις μια vdsl και 50 ατομα.και ειτε το ιντερνετ ειναι μετα πληρωμης ειτε το δινεις free καλο θα ειναι επειδη μαλλον κερδιζεις πελατεια απο αυτο να παιζει ωραια και καλα.

σε ρυθμισεις δεν εχει κατι παραξενο.αν το adsl router σου ειναι πχ 192.168.1.1 εσυ βαλε το access point στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.254 και τον dhcp τον ρυθμιζεις αναλογα.κατι παραπανω δεν χρειαζεται .μετα τα κλασσικα ssid που μπορει να ειναι το ιδιο με το μεσα adsl router απλα να εχουν 5 καναλια διαφορα.απεφυγε καναλια 12 και 13 γιατι μερικες συσκευες απο αμερικη δεν τα βρισκουν.καποιοι χρησιμοποιουν και μεγαλα panel,sectors που παιζουν 120 μοιρες αλλα μαλλον ειναι overkill.

το bullet τι ακριβώς σετάρισμα έχει δηλαδή για να παίξει σωστά τι θα πρέπει να ρυθμίσω πέρα απο ssid & password.

ενοείται σας χιλιοευχαριστώ όλους για την συνδρομή σας στο πρόβλημα :D

το ρουτερ αμα το βάλω κολλητά προς το παράθυρο θα ποιάνει μετά απο 30 μέτρα καλά? μεσολαβεί δρόμος btw που ξέχασα να αναφέρω. γιαυτό έλεγα να μπεί κάπου λίγο ποιο ψηλά το AP.

αυτο ειναι η φτηνη λυση..router μεσα και με κατευθυντικο Panel να κοιταει την παραλια.

Το Unifi UAP τα έχει όλα, εκτός του controller (bandwidth management μεταξύ άλλων) που είναι ανεξάρτητος με την λειτουργία σαν ΑΡ και θέλει PC για συνεχή λειτουργία.

Επειδή αναφέρθηκε η λειτουργία MΙΜΟ και το πρωτόκολλο 11n, ξέρετε πολλά δημόσια ή γενικά free hotspots που να δουλεύουν σε αυτά;

Το σύνολο σχεδόν, για λόγους συμβατότητας αλλά και λιγότερων παρεμβολών, δουλεύουν σε 11b/g.

απλα πολλοι θελουν N γιατι πονταρουν στο οτι εχει καλυτερη εμβελεια λογω του n.στην πραξη ειτε n ειτε g σε ταχυτητες δεν θα υπαρει διαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!! :D 

θα τα μεταφέρω και στον φίλο μου και θα πράξουμε ανάλογα!

Δημοσ.

απλα απο την αρχη  κατι και καλο και οχι οικονομια ειδικα αν απο αυτο βγαζεις χρηματα και φερνεις πελατεια.γιατι δυστυχως εχω δει απειρα hot spots που δεν θα πρεπε να λεγονται καν hot spots.με zte ρουτερ και παει λεγοντας.αν φτιαξεις κατι προχειρο αργα η γρηγορα θα αναγκαστεις να το ξαναφτιαξεις και θα πληρωσεις εις διπλουντ τα χρηματα.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...