Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα , ένας φίλος μου θέλει να επεκτήνει το ασύρματο ίντερνετ απλά κολλάμε στο αν είναι σωστός ο εξοπλισμός και αν θέλει κάποιο ιδιαίτερο σετάρισμα.

παρακάτω έχω ένα διάγραμμα μπας και σας βοηθήσω λίγο.

HtttlNO.png

σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω ένα τέτοιο http://www.e-wireless.gr/Outdoor/2.4-GHz/bullet2-high-power-80211bg-800mw(ubuquiti bullet 2) την οποία λέω να την βάλουμε στην ταράτσα όσο ποιο έξω γίνεται στην θέση antenna του σχεδιαγράμματος.

η κεραία αυτή θα μας καλύψει ώστε να έχουμε καλό σήμα σε όλη την μπλέ περιοχή? 

αμα πηγαίναμε σε grid κεραία θα ήταν overkill?

ευχαριστώ :D

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το bullet είναι μόνο Access Point, χωρίς κεραία. Οπότε θα χρειαστείτε κάποια.

Η περιοχή (μπλε) που θέλετε να καλυφθεί, είναι ανοικτός χώρος (π.χ. αυλή) ή κτίριο.

Μεταξύ των 2 χώρων υπάρχουν εμπόδια;

Δημοσ.

Το bullet είναι μόνο Access Point, χωρίς κεραία. Οπότε θα χρειαστείτε κάποια.

Η περιοχή (μπλε) που θέλετε να καλυφθεί, είναι ανοικτός χώρος (π.χ. αυλή) ή κτίριο.

Μεταξύ των 2 χώρων υπάρχουν εμπόδια;

λοιπόν είναι ανοικτός χώρος χωρίς κανένα απολύτος εμπόδιο.

συγκεκριμένα είναι παραλία :P

να πω οτι το πλάτους(του μπλέ χώρου είναι μια 10αρια μέτρα και αυτό)

με τι κεραία να το συνδιάσουμε το bullet?

Δημοσ.

Για 30μ γιατί δεν βγάζεις απλά το ρούτερ στο παράθυρο; Εκεί δώσε του φούλ δύναμη στο ασύρματο και πρέπει να είσαι κομπλέ... Ποιο ρούτερ έχεις;

Δημοσ.

Για 30μ γιατί δεν βγάζεις απλά το ρούτερ στο παράθυρο; Εκεί δώσε του φούλ δύναμη στο ασύρματο και πρέπει να είσαι κομπλέ... Ποιο ρούτερ έχεις;

το ρουτερ είναι μούφα, είναι απλό του οτε και επειδή θα μπαίνουν και 20-30 άτομα ταυτόχρονα δεν τραβάει.

εφόσουν δεν έχουμε θέμα με τα λεφτά γιατί να μην κάνουμε το καλύτερο?

η επόμενη ερώτηση θα είναι ποιο ρούτερ να πάρουμε(η γραμμή συγχρονίζει στα 12 mbps αλλά το ρουτερ του οτε κολάει μόλις μπούμε 7-8 άτομα ταυτόχρονα)

Δημοσ.

Εγώ λέω πάρε πρώτα ένα ρούτερ καλό (πες budget άμα είναι να σου προτείνει κανένας κανένα) και μετά άαααααμα χρειαστεί πας σε κεραία εξωτερική... 

Όπως σε βολεύει πάντως... Για την bullet που ρώτησες πας σε κεραία με n-type βύσμα, υπάρχουν σε διάφορα db (λινκ), εσύ για αυτήν την απόσταση δεν θες και πολλά.... Απλά δες να είναι N-Type ο κονέκτορας για να κάνει στο ap. πχ

Εναλλακτικά πας σε κανένα nanostation που δεν θέλει κεραίες... Απλά με αυτό πρέπει να στοχεύσεις την παραλία.....

Υπολόγισε και καλώδιο ethernet κάμποσα μέτρα άμα κάνεις την παραγγελία και αφού θα το βγάλεις έξω και λίγο σπιράλ για να μην το κάψει ο ήλιος.

Δημοσ.

Εγώ λέω πάρε πρώτα ένα ρούτερ καλό (πες budget άμα είναι να σου προτείνει κανένας κανένα) και μετά άαααααμα χρειαστεί πας σε κεραία εξωτερική... 

Όπως σε βολεύει πάντως... Για την bullet που ρώτησες πας σε κεραία με n-type βύσμα, υπάρχουν σε διάφορα db (λινκ), εσύ για αυτήν την απόσταση δεν θες και πολλά.... Απλά δες να είναι N-Type ο κονέκτορας για να κάνει στο ap. πχ

Εναλλακτικά πας σε κανένα nanostation που δεν θέλει κεραίες... Απλά με αυτό πρέπει να στοχεύσεις την παραλία.....

Υπολόγισε και καλώδιο ethernet κάμποσα μέτρα άμα κάνεις την παραγγελία και αφού θα το βγάλεις έξω και λίγο σπιράλ για να μην το κάψει ο ήλιος.

απο το ρούτερ δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις, αρκεί να μην κλατάρει όταν συνδέονται άτομα σε αυτό ταυτόχρονα.(τα άτομα θα είναι το πολύ καμια 20αρια άντε 30 ταυτόχρονα μόνο σερφάρισμα σε σπάνιες περιπτώσεις, συνήθως θα είναι γύρω στα 15)

τι πρέπει να προσέξω για αυτό?

τα 8db καλύπτουν ή είναι λίγα?

αυτή είναι κεραία + AP ή μόνο κεραία? http://www.e-wireless.gr/Outdoor/2.4-GHz/airgrid-m2-16dbi

Δημοσ.

Για ρούτερ καλύτερα να σου έλεγε ο poulinos που ξέρει περισσότερα... Εγώ θα πήγαινα σε ένα απο αυτά τα 2: vigor  dgn1000.

Για 15-20 άτομα μια χαρά πρέπει να αντέχουν τα παραπάνω, δεν πρέπει να έχεις θέμα...

Τα 8db πρέπει να είναι αρκετά, δίπλα είναι η κεραία και το ap έχει πολύ δύναμη... Ποια έχεις βάλει στο μάτι;

Το airgrid είναι και κεραία και ap μαζί... Σπέρνει... Κορυφαία κεραία... Απλά είναι για μια κατεύθυνση, δεν απλώνει το σήμα, το εστιάζει μπροστά ακόμα πιο πολύ απο την loco....

Δημοσ.

Για ρούτερ καλύτερα να σου έλεγε ο poulinos που ξέρει περισσότερα... Εγώ θα πήγαινα σε ένα απο αυτά τα 2: vigor  dgn1000.

Για 15-20 άτομα μια χαρά πρέπει να αντέχουν τα παραπάνω, δεν πρέπει να έχεις θέμα...

Τα 8db πρέπει να είναι αρκετά, δίπλα είναι η κεραία και το ap έχει πολύ δύναμη... Ποια έχεις βάλει στο μάτι;

Το airgrid είναι και κεραία και ap μαζί... Σπέρνει... Κορυφαία κεραία... Απλά είναι για μια κατεύθυνση, δεν απλώνει το σήμα, το εστιάζει μπροστά ακόμα πιο πολύ απο την loco....

ααχ αρα η airgrid δεν μας κάνει, θέλω να κάνει spread το σήμα.η airgrid είναι κατευθηντική ε?

είμαι μεταξύ bullet 2 και loco απλά φοβάμαι μην έχω θέμα με την loco. θα κάλύψει τον χώρο που θέλω χωρίς θέματα ?

κάτι άλλο πως τροφοδοτούνται η bullet και η loco?

απο σετάρισμα τι χρειάζεται? το dhcp θα το αναλάβει το ρουτερ φαντάζομαι, για να δουλέψει το AP/κεραία και να μπορούν να συνδέονται τι ρυθμίσεις απαιτεί?

Δημοσ.

Αρχικά λόγω κόστους θα επέλεγα το Nanostation Loco Μ2. Με 60° άνοιγμα σε οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα, μπορεί άνετα να καλύψει όλο τον χώρο.

Το ίδιο και η λύση Bullet 2 με κάποια κεραία panel ή omni.

Τι θέμα είναι ότι τα παραπάνω έχουν θεωρητικό όριο ταυτόχρονων χρηστών, περίπου 35 και αυτό σε 20MHz εύρος καναλιού.

Ο πραγματικός αριθμός παίζει συνήθως στους 20-25.

Πρότασή μου είναι ένα εξωτερικό Unifi UAP, που αντέχει αρκετούς παραπάνω (50-60) ταυτόχρονους χρήστες.

Το ίδιο και με το Mikrotik Groove ή το Metal (ανθεκτικότερο σε δυσμενές περιβάλλον). Και τα 2 θέλουν κεραία σαν τα Bullet. Έχουν πολλές δυνατότητες αλλά απαιτούν σχετικές γνώσεις. Υπάρχουν όμως πολλοί οδηγοί και μέλη στο φόρουμ.

Δημοσ.

Αρχικά λόγω κόστους θα επέλεγα το Nanostation Loco Μ2. Με 60° άνοιγμα σε οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα, μπορεί άνετα να καλύψει όλο τον χώρο.

Το ίδιο και η λύση Bullet 2 με κάποια κεραία panel ή omni.

Τι θέμα είναι ότι τα παραπάνω έχουν θεωρητικό όριο ταυτόχρονων χρηστών, περίπου 35 και αυτό σε 20MHz εύρος καναλιού.

Ο πραγματικός αριθμός παίζει συνήθως στους 20-25.

Πρότασή μου είναι ένα εξωτερικό Unifi UAP, που αντέχει αρκετούς παραπάνω (50-60) ταυτόχρονους χρήστες.

Το ίδιο και με το Mikrotik Groove ή το Metal (ανθεκτικότερο σε δυσμενές περιβάλλον). Και τα 2 θέλουν κεραία σαν τα Bullet. Έχουν πολλές δυνατότητες αλλά απαιτούν σχετικές γνώσεις. Υπάρχουν όμως πολλοί οδηγοί και μέλη στο φόρουμ.

καλό αλλά δεν θέλω να μπλέξω με microtik λόγο χρόνου, θέλω κάτι όσο ποιο plug n play γίνεται.

αν παίξω με bullet 2 και omni πρέπει να την έχω σε κάποιο συγκεκριμένο ύψος ή θα είναι οκ αν μπεί στην πρόσοψη του κτηρίου όσο ποιο ψηλά γίνεται?

Δημοσ.

ααχ αρα η airgrid δεν μας κάνει, θέλω να κάνει spread το σήμα.η airgrid είναι κατευθηντική ε?

είμαι μεταξύ bullet 2 και loco απλά φοβάμαι μην έχω θέμα με την loco. θα κάλύψει τον χώρο που θέλω χωρίς θέματα ?

κάτι άλλο πως τροφοδοτούνται η bullet και η loco?

απο σετάρισμα τι χρειάζεται? το dhcp θα το αναλάβει το ρουτερ φαντάζομαι, για να δουλέψει το AP/κεραία και να μπορούν να συνδέονται τι ρυθμίσεις απαιτεί?

Όχι απόλυτα, θα κάνει δουλειά για τόσο μικρή απόσταση αλλά καλύτερα να πας σε άλλη που να είσαι 100% σίγουρος... Κατευθυντική είναι, ναι, δες το manual για το πως στέλνει το σήμα. Όπως και η loco κατευθυντική είναι αλλά απλώνει παραπάνω.

Τροφοδοσία παίρνουν με poe, έχει αντάπτορα στο κουτί.

Απο σετάρισμα δεν είναι κάτι δύσκολο, θα βγει άκρη... DHCP έχει το ap, το σετάρεις και δίνει αυτό ip.

Δημοσ.

μισό γιατί έχω μπερδευτεί, αμα έχει dhcp το AP δεν πρέπει να το κλείσω απο το router?

έχει κάποιο manual να το δώ?

γενικά συνδέω με utp απο το router στο AP και μετά τι ρυθμίσεις κάνω στο ρουτερ?

Δημοσ.

Το UBNT Bullet  καθώς και το Mikrotik Groove / Metal ΔΕΝ είναι ΜΙΜΟ.

Θεωρό λάθος την υλοποίηση None MIMO WiFi για πολούς και διαφόρους λόγους. 

Αν επιλέξεις UBNT, προσανατολίσου στην σειρά UniFi (Η σειρά UniFi προορίζεται για Legacy συσκευές, ενώ η σειρά AirMax είναι περισσότερο για Barebone ή Wisp).

Αν θες να πας σε Mikrotik, πολύ καλή λύση είναι το SXT G-2HnD με Mim o Sector κεραία.

Δημοσ.

Με omni κεραία μικρού κέρδους, μπορεί να μπει σχετικά ψηλά (ας πούμε 4-5 ή και παραπάνω μέτρα).

Όσο μεγαλώνει το κέρδος, μικραίνει η δέσμη εκπομπής/λήψης, άρα θα πρέπει να τοποθετηθεί χαμηλότερα.

Με τα panel δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αρκεί να δοθεί η κατάλληλη κλίση.

Όλα τα εξωτερικά ΑΡ έχουν το δικό τους DHCP server, που για τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να το έχουν ενεργοποιημένο και σε άλλο εύρος από το δικό σου δίκτυο.

Μπορείς βέβαια να το απενεργοποιήσεις αν θέλεις, αλλά θα φορτώσεις τον κύριο router.

Όσον αφορά τα Mikrotik, μπορείς να κάνεις παπάδες. Σκέψου το πιο απλό πρόβλημα μιας σύνδεσης 10Mbps που πρέπει να μοιραστεί σε 30 χρήστες.

Χωρίς bandwidth management, με μόλις 5 χρήστες που κατεβάζουν πρώτοι κάτι, μπλόκαρε όλο το δίκτυο.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...