Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop Fujitsu Amilo Li3910. Δεν ειναι δικό μου. Μου το έδωσαν να το φτιάξω και να το κρατήσω. Τέλος πάντων η οθόνη του είναι προβληματική. Παραθέτω 2 βίντεο για να δείτε τι πρόβλημα βγάζει.

Έχω αλλάξει ήδη μια φορά την οθόνη (145€) άλλα το πρόβλημα παραμένει. Όμως σαφώς λιγότερο έντονο. Πριν δεν μπορούσα να δουλέψω. Τουλάχιστον τώρα κάτι κάνω.

Δεν έχω καταλάβει τι είναι. Αν είναι η κάρτα γραφικών (ενσωματωμένη) τότε πως γινεται να παίζει χάλια με την παλιά οθόνη, να παίζει καλά με εξωτερική οθόνη και μέτρια με την καινούργια οθόνη.

Παραθέτω δυο βίντεο.

https://plus.google.com/109549700799...ts/YVvZstJsh1p
(εδώ όταν ανοίγω τα settings του Docky ασπρίζει η οθόνη. Όταν πατάω esc για να βγώ από τα settings, τότε επανέρχεται)

και αυτό:

https://plus.google.com/109549700799...ts/gCRNHsiVAgV
(εδώ φαίνονται άσπρες γραμμές στο κάτω μέρος της οθόνης κατά το logout/login. Οι άσπρες γραμμές εμφανίζονται και κατά τη διάρκεια της χρήσης σε άσχετες φάσεις. Απλά κατά το logout/login είναι πιο έντονες).

Επίσης ενώ έχω λινουξ, δεν παίζει ρόλο γιατί πριν ο φορητός είχε τα windows εγκατεστημένα.

(α) Τι μπορεί να είναι;
(β) Πληρώνοντας την αλλαγή οθόνης στα 145€ τα έχασα τα λεφτά μου;
(γ) Αν φταίει η κάρτα γραφικών τι γίνεται; Τα παίρνω πίσω τα λεφτά μου; Φτιάχνει;
(δ) Το σερβις μου είπε πως μπορεί να δοκιμάσει μια άλλη μάρκα οθόνης μήπως το συγκεκριμένο μοντέλο που είχε και πριν είναι ελαττωματικό. Ισχύει;

Δημοσ.

Καταρχήν σύνδεσέ το σε μια εξωτερική οθόνη να δεις ότι δείχνει κανονικά. Μετά τσέκαρε την καλωδιοταινία που συνδέει την οθόνη στην μητρική. Πολύ πιθανό να είναι εκεί το πρόβλημα. Δεν είναι ακριβό ανταλλακτικό, μπορείς να το αλλάξεις και να καθαρίσεις καλά την υποδοχή που κουμπώνει πάνω στη μητρική

Δημοσ.

(α) Τι μπορεί να είναι;

Από καλωδιοταινία, Inverter μέχρι BGA

(β) Πληρώνοντας την αλλαγή οθόνης στα 145€ τα έχασα τα λεφτά μου;

Εφόσον το πρόβλημα σου παραμένει ναι.

(γ) Αν φταίει η κάρτα γραφικών τι γίνεται; Τα παίρνω πίσω τα λεφτά μου; Φτιάχνει; 

Εάν φταίει η κάρτα γραφικών πας για reflow η για καινούργιο chip η για καινούργια κάρτα (εάν είναι αποσπώμενη). Πως να τα πάρεις πίσω ? Γυρίζοντας την οθόνη ?

(δ) Το σερβις μου είπε πως μπορεί να δοκιμάσει μια άλλη μάρκα οθόνης μήπως το συγκεκριμένο μοντέλο που είχε και πριν είναι ελαττωματικό. Ισχύει;

Λίγο άκυρο μου φαίνεται, δηλαδή τι ; βγάζανε συγκεκριμένη οθόνη για το μοντέλο αυτό ? Ένα καλουπι έχουν σχεδόν όλες

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Σήμερα παρατήρησα κάτι ενδιαφέρον. Όταν ασπρίζει η οθόνη, χτυπώντας ελαφρά λίγο πάνω από το πληκτρολόγιο (δηλαδή λίγο κάτω από εκεί που ενώνει η οθόνη με το υπόλοιπο λαπτοπ) τότε επανέρχεται.

Άρα μάλλον δεν είναι η οθόνη (τσάμπα τα λεφτά) και είναι κάτι που είτε δεν κάνει καλή επαφή είτε έχει φθαρεί... Τι μπορεί να είναι;

Δημοσ.

καλωδιοταινία, Inverter μέχρι και σχεδόν ξεκούμπωτο καλώδιο... (εάν έχεις γνώσεις να το ανοίξεις, ανοιξε και πειραματίσου λίγο, εάν όχι αστο καλύτερα και δες κάποιον τεχνικό) παρεπιπτόντως το laptop το έχεις συνδέσει με VGA ? 

Δημοσ.

καλωδιοταινία, Inverter μέχρι και σχεδόν ξεκούμπωτο καλώδιο... (εάν έχεις γνώσεις να το ανοίξεις, ανοιξε και πειραματίσου λίγο, εάν όχι αστο καλύτερα και δες κάποιον τεχνικό) παρεπιπτόντως το laptop το έχεις συνδέσει με VGA ? 

Ναι το ειχα δοκιμασει παλιοτερα και δουλευε μια χαρα. Και για αυτο ειχα υποθεσει οτι μπορει να ειναι η οθονη και οχι κατι αλλο. Ομως και σε αυτην την καινουργια οθονη παρατηρησα οτι υπαρχουν μερες (σπανια) που δεν εμφανιζει προβλημα. Τωρα ειμαι εκτος και δεν μπορω να το δοκιμασω.  Θα το δοκιμασω τις επομενες μερες να το ξανασιγουρεψω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...