Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για αρχη καλημερα

#wazzaa το φαν του επεξεργαστη εχει 3 pin ενω στη μητρικη παιρνει εως και 4........ 

Για αυτο δεν μπορεις να ρυθμισεις μεσω μητρικης τις στροφες του cpu cooler.

Στα specs του motherboard βλεπω οτι εχει 2 cpu fan connectors εναν 4 pin και ενα 3.Αν συνδεσεις στον δευτερο λογικα θα ελεγχεται η ταχυτητα του cpu fan.

Χρειαζεσαι και αλλους 2 12αρηδες fans για το κουτι,αλλα οι θερμοκρασιες σου ειναι στα ορια του καλου.Θα μπορουσαν να ειναι καλυτερες,σου ειπα πως.

Εναξει εισαι σε γενικες γραμμες,μονο πουλα το τωρινο cooler,παρε εκεινο που σου ειπα,βαλε και αλλους 2 fans στο κουτι και εισαι οκ,τζιτζικος. :)

Η μητρικη πολυ vfm, μια χαρα. :)

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λοπον μου μπεικε μια ιδεα λιγο χαζη μαλλον στον core2duo που εχω ειχα ακριβως αυτην εδω την ψυκτρα http://www.ebay.co.uk/itm/ZALMAN-nVidia-green-LED-Heatsink-amp-Fan-for-AMD-AM2-AM3-processors-ZF9225ATH-/111059386884αλλα δεν εχω αυτο το το συδερακι που ειναι για τους amd δλδ αυτο π σφιγγει τον ανεμιστηρα πανω στην cpu ΑΝ τεριαζει αν κ εμενα μου φενεται οτι μπαινει κ μια χαρα μαλιστα και αν οντως μπαινει που θα βρω αυτο το σιδερακι για amd επεξεργαστες 

Δημοσ.

Ναι ξερω τι λες ενα εξαρτημα που στερεωνει τον cooler πανω στον επεξεργαστη.Θα ψαξω και αν το βρω θα ποσταρω.

Δεν το βλεπω να υπαρχει αυτη τη στιγμη διαθεσιμο σε καταστηματα.Αλλα αν το βρω πουθενα,θα σου πω.Μπορεις να βαλεις και μια αγγελια ζητησης εδω στο insomnia μηπως και καποιος εχει και δεν το θελει η το πουλαει φτηνα.

Δημοσ.

φιλε benign ευχραριστω πολλυ για το ενδιαφερον σου αλλα δεν χριαζεται.Μιας κ ειμαι ελληνας κ την πατεντα την εχω κ εγω στο αιμα μου πειρα αυτο π ειχε η στοκ ψυκτρα του επεξεργαστη κ το ανοιξα λιγο στο κεντρο ωστε να μπαινει σφινοτα κ τελικα τον εβαλα πανω κ τεριαξαι μια χαρα αλλα η βλακια ειναι οτι ο ανεμιστηρας κοιταει προς τα κατω η προς τα πανω δεξια αριστερα δεν γινεται γιατι περναναι αυτα τα σολινακια δν ξερω πως λεγονται τελος παντων απο θερμοκρασιες εχουμε αρκετη μιωση αλλα οπως θα δεις κ στην φωτο πιο κατω γινεται ενα μπαχαλο με τα προγραμματα το καθενα διχνει ξεχωριστει θερμοκρασια..να αναφερω οτι στο bios ητανε σταθερα στους 38

δες και μονο σου   https://imageshack.com/i/ip006431j

• Like 1
Δημοσ.

φιλε benign ευχραριστω πολλυ για το ενδιαφερον σου αλλα δεν χριαζεται.Μιας κ ειμαι ελληνας κ την πατεντα την εχω κ εγω στο αιμα μου πειρα αυτο π ειχε η στοκ ψυκτρα του επεξεργαστη κ το ανοιξα λιγο στο κεντρο ωστε να μπαινει σφινοτα κ τελικα τον εβαλα πανω κ τεριαξαι μια χαρα αλλα η βλακια ειναι οτι ο ανεμιστηρας κοιταει προς τα κατω η προς τα πανω δεξια αριστερα δεν γινεται γιατι περναναι αυτα τα σολινακια δν ξερω πως λεγονται τελος παντων απο θερμοκρασιες εχουμε αρκετη μιωση αλλα οπως θα δεις κ στην φωτο πιο κατω γινεται ενα μπαχαλο με τα προγραμματα το καθενα διχνει ξεχωριστει θερμοκρασια..να αναφερω οτι στο bios ητανε σταθερα στους 38

δες και μονο σου   https://imageshack.com/i/ip006431j

Για το μπαχαλο δεν φταινε τα προγραμματα αλλα εμεις οι χρηστες (και εσυ μαζι). 3η σελιδα και δεν αναφερει κανεις (ουτε ρωτας) οτι πρεπει να προσεχεις την package-temp και αυτη δεν πρεπει να ξεπερασει τους 65-70C. Συνεπως σου χρειαζεται 1 μονο προγραμμα. Οσα δεν καταγραφουν core-temp/package-temp ειναι επιοικως αχρηστα. (το overdrive καταγραφει το περιθωριο αυτης της θερμοκρασιας οποτε δεν ειναι αχρηστο, απλα αναποδο)

Η μητρικη σου ειναι ψιλο-απαραδεκτη οταν με καμποσα ευρω παραπανω βρισκει κανεις αυτην ή οταν αυτος που σου προτεινε το συστημα θα επρεπε να σου προτεινει αυτην ή αυτην και τιποτα λιγοτερο.

Παντως ολα τωρα φαινονται μια χαρα, αν και δεν μπορεις με καποιο τροπο να μετρησεις που βρισκονται τα VRM. (τα οποια απ οτι βλεπω ειναι χωρις ψυκτρες)

• Like 2
Δημοσ.

φιλε μου η μητρικη ητανε δικη μου επιλογη και δεν μ πειραζε να δωσο ενα 20αρι παραπανω αλλα εγω γουσταρω μονο ASROCK γιατι ολα τα pc που ειχα εκτος απο ενα ειχανε asrock μητρικη κ μ εχουνε βγαλει ασπροπροσωπο πολλες φορες btw το αλλο pc που δεν εχει asrock ειχε gigabyte κ ητανε εντελος για πεταμα μιας και ξερω την γευση που εχουνε(αν με καταλαβαινεις) η asrock ειπα θα μεινω σε αφτη τη μαρκα οσο για την asus μ ειχε φερει ενας φιλος το pc του για φορματ κ οπως μπεικα στο bios να ρυθμισω να κανει boot απο το stick δεν ξαναανοιξε.......... ουτε μπιπ ουτε τπτ, αφτη ειναι  προσωπικη μου αποψη χωρις να θελω να παρεξηγησω κανεναν απλα μου αρεσει αφτη η μαρκα και επειδη την παω πολλη θα την μεινω σε αφτη...

αν κ απο'τι ειδα στην υπογραφη σ κατι πηγε στραβα με την gigabyte μαλον απο μα....α σου :P 

Δημοσ.

Να προσθέσω οτι το κουτί, οταν το ανοίγουμε απλα κανουμε τα πραγματα χειρότερα, γιατι δεν φευγει σωστά ο αέρας απο μπροστά τραβάει αέρα και απο πίσω φυσάει. Άρα παίρνει "κρύο" αέρα απο το μπροστά fan και βγάζει "καυτό" αέρα απο το/τα πίσω fan. Όταν ανοίγεις το κουτί απο τη μία μεριά όλη αυτή η "δουλειά" ακυρώνεται.

Γι'αυτό δεν ανοίγουμε ποτέ το πλαϊανό του κουτιού μας για να... κρυώνει καλύτερα.

ΥΓ: Μόλις πριν λιγες μέρες πήρα και εγώ τον FX6300, δεν τον push-άρω γιατι πρεπει να πάρω ενα καλό τροφοδοτικό, μεχρι τότε απλα δουλευω στο "ρελαντί" διοτι μολις εγκατέστησα 2-3 "βαριά" παιχνίδια, τράβάνε τα τροφοδοτικά (εχω 2, ένα για το mobo (350) και ένα για την κάρτα γραφικών, που απ'ότι φαίνεται, το 400-άρι που της έχω συνδέσει δεν είναι αρκετό. Είναι πολύ ενεργοβόρα η Ati 5870HD που έχω και με απλά λόγια κλατάρει μολις τραβήξει 10-20w παραπάνω απο'τι αντέχει αυτο το παν-άρχαιο τροφοδοτικό). Φοβάμαι οτι θα γίνει ζημιά. Πιστευω με 50-60€ να ξεμπερδευω το συντομοτερο..

Ε, κυρίως λογω καλοκαιριού γινονται ολα αυτα, πρεπει να εχουμε το νου μας γενικοτερα, είναι και μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την ψύξη του μηχανηματός μας. Ε, να είναι και αθόρυβο...αφου γίνεται! Γιατί να μην το απολαμβάνουμε κιολας?

:)

Δημοσ.

τελος παντων φενεται πως το προβλημα δεν ητανε αυτο μιας και ειχα χρονο για να παιξω και να δω τι κανει στην πραξη μετα απο κανενα 20λεπτο παιχνιδιου εκει π ειμουνα στα 1++ fps μπαμ παιφτει στα 5 και μενει σταθερα εκει μαζεβω το παιχνιδι κατω και βλεπω cpu hm max temp ητανε 55...... που σημαινει οτι κατι αλλο παιχτεικε κανω ενα restart τσεκαρω θερμοκρασιες ολα κανονικα ανοιγω παλι το λολ παω να παιξω και μετα απο κανενα 10λεπτο μπαμ κολαει το pc δεν ανταποκρινεται σε τπτ ανοιγω τον πυργο με κλειστο τον υπολογιστη παντα αγγιζω την ψυκτρα του επεξεργαστη ητανε απλα ζεστη ακουμπαω της μνημες και ητανε πολλυ καφτες αγγιζω κ αφτες της χαλκινες ψυκτρες που εχει η μητρικη και αυτες καιγανε λοιπον μιας και εχω κουραστει πλεον οπως ειναι ο πυργος τον παω μια απο το e-shop να το δουνε κ επειτα βλεπουμε ..............

Δημοσ.

Πάντως για την EVO την ψύκτρα εχω ακούσει τα καλύτερα, καλα πηγαινέ το, αν του ρίξουν μια ματιά μπορεί να είναι κατι πασιφανές που δεν εχεις προσεξει εσύ. πχ να έχεις βάλει λάθος το CPU Fan, η κάτι παρόμοιο. Ικανοποιημένος απο τον AMD πάντως? Εγω ναί θα έλεγα απο πλευράς μου..  :-)

Δημοσ.

Δεν ειναι προβλημα υπερθερμανσης του επεξεργαστη γιατι οι θερμοκρασιες που αναφερεις δεν μπορει να προκαλεσουν προβλημα.

Μπορει να ειναι τροφοδοτικο,vga, η καποιο αλλο προβλημα. Ειναι καινουργιο το pc και ολα τα parts?

Επισης καλο θα ηταν να μην αρχισουμε αντεκλησεις σχετικα με μητρικες και μαρκες. Ο καθενας μπορει να αγοραζει οποια του αρεσει,στις τιμες τους ειναι ολες πανω,κατω της ιδιας αξιας.

Αν και εμενα μου αρεσουν οι Asrock, τα τελευταια χρονια ειναι η κορυφαια εταιρια value for money και στην σταθεροτητα των bios και ατην ποιοτητα των συστατικων των μητρικων και στα extra δικα τους features που προσφερουν μονο αυτοι και σε ολα. Εχω στησει πολλα pc ειτε amd ειτε intel based και οχι μονο δεν υπηρξε προβλημα αλλα ειχαν πολυ καλες επιδοσεις.

Οι gygabyte ειναι μια χαρα μητρικες και αυτες,αλλα σε χαμηλες τιμες εχω συναντησει προβληματα με gigabyte μερικες φορες,οχι συχνα αλλα ποτε ποτε.Σε Asrock ποτε ,ειναι rock solid.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι ολα τα κοματια καινουργια η ram και η καρτα γραφικων ειναι απο το παλιο pc 

και μιας και δεν ανεφερα καθολου τα αλλα μερη ας το κανω λοιπων 

m/b asrcok 970 pro3 

cpu amd fx 6300 

psu thermaltake litepower 600 

ssd adata premier pro sp600

gpu sapphire radeon hd 5850 xfx black edition 

ram kingston hypper x blue 2x2gb 1333 mhz 

edit: εγινε κ HOT το θεμα ΑΗΗΑΗΑΑΗΗΑΗΑΑΑΗΑ :lol:  :P

Δημοσ.

δεν ειναι ολα τα κοματια καινουργια η ram και η καρτα γραφικων ειναι απο το παλιο pc 

Στο προηγουμενο pc δεν υπηρχε προβλημα ετσι?

Δημοσ.

Την κάρτα γραφικών την πήρες καινούργια? Πριν πόσο καιρό?

-

Μου μυρίζει βραχυκύκλωμα.  :-D  :ph34r:

Ένα -"τυχαίο"- πράγμα καμιά φορά ε? Σου δίνει π.χ. η ASUS, 5 χρόνια εγγύηση (απο την ημ/νια κατασκευής). 5 χρόνια και 1 1/2 μέρα αργότερα:

Burning-Graphics-Card-768344.jpg

Τι να πώ, ας του ρίξουν μια ματιά, μπορει να εισαι τυχερός και να φτιαχτεί..

----------

@+~CyBeR~+

Οι gygabyte ειναι μια χαρα μητρικες και αυτες,αλλα σε χαμηλες τιμες εχω συναντησει προβληματα με gigabyte μερικες φορες,οχι συχνα αλλα ποτε ποτε.Σε Asrock ποτε ,ειναι rock solid.

Αν και εμενα μου αρεσουν οι Asrock, τα τελευταια χρονια ειναι η κορυφαια εταιρια value for money και στην σταθεροτητα των bios και ατην ποιοτητα των συστατικων των μητρικων και στα extra δικα τους features που προσφερουν μονο αυτοι και σε ολα. Εχω στησει πολλα pc ειτε amd ειτε intel based και οχι μονο δεν υπηρξε προβλημα αλλα ειχαν πολυ καλες επιδοσεις.

Συμφωνώ, έχει πολύ ενδιαφέροντα και αξιοποιήσιμα προγραμματάκια η ASRock. Θα τολμούσα να πώ πρωτοποριακά, ώρες ώρες :Ο

Μόλις μου είχε κάει μια m-ATX amd mobo που είχα, έψαξα και πήρα την N68C-GS FX για να βάλω τον παλιό dual amd που είχα αλλα να μπορώ να βάλω και τις παλιές μου μνήμες, κρατώντας την επιλογή για DDR3.

Έχει τα μειονεκτήματα του η επιλογή μου, αλλα μια χαρά.

Τώρα και DDR3 εχω βάλει πιά και 6-πυρηνο στο AM2,AM3,AM3+ "πάτησα" :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...