+~CyBeR~+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Παιδια καλησπερα.Σημερα εβαλα το καινουργιο μ pc σε λειτουργεια αφου κανω εγκατασταση τα windows κ βαλω τα drivers+utilities της μητρικης ανοιγω το asrock extreme tuner κ βλεπω οτι η cpu ειναι στους 50 βαθμους κ η μητρικη στους 43 χωρις να τρεχω τιποτα.Την κ αν ανεβασα τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη τη κ αν εβαλα το target cpu temp στους 45 που ειναι το λιγοτερο, τιποτα ακατεβατος.Το ηξερα οτι με την stock ψυκτρα θα εχω προβλημα γ αυτο κ αγορασα αυτην http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-t2-22fp-r1-blizzard-t2-cooler-p-PER.806875 μυπως κ σωθω αλλα παλι τιποτα. με μια γρηγορη αναζητηση στο google διαβασα σε κατι ξενα φορουμ οτι με την stock ψυκτρα εχει γυρο στους 30-35c help guys καιγομαστε
SPANK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Ρίξε μια ματια τι σου λεει και στο bios γιατι καμια φορά τα προγράμματα δεν τα λένε σωστά μπορεί να εχουν ασυμβατότητα με την μητρική κτλπ , δεν ειναι παντως 50 βαθμοί τιποτα ιδιαίτερο και για καλοκαίρι 1
wazzaa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Αν έχεις υπομονή, διάβασε αυτό το post. http://www.insomnia.gr/topic/534185-fx-6300-overclock-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1/Έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα.Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί επίσης να ευθύνεται:1) Στην πάστα2) Να μην ακουμπάει καλά η ψύκτρα3) Σκόνη (πολύ σπάνια)4) Το γενικό Airflow στο κουτί (ανεμιστήρες στο κουτί και πώς βάζουν-βγάζουν αέρα).5) Οι ρυθμίσεις στα bios (που θα δεις και στο άλλο post που σου έβαλα πιο πάνω)6) Η θερμοκρασία του δωματίουΤο 30-35 βαθμοί δεν τους νομίζω..... Με stock ψύκτρα. Μπορεί να μιλάνε για χειμώνα (που τόσο βγάζεις άνετα) Ίσως θα μετράνε temps τον cores και όχι του Socket.Γιατί να έχει 30 βαθμούς ο επεξεργαστής όταν το δωμάτιο μου έχει 28, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
+~CyBeR~+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 1) στο bios λεει την ιδια θερμοκρασια αν τον αφισω 10 λεπτα 2) σκονη με καμια παναγια 3) η παστα ειναι καινουργια τωρα την μαρκα δεν την ξερω ηταν μαζι με την ψυκτρα 4) η ψυκτρα ακουμπαει μια χαρα δλδ την εβγαλα κ την ξαναεβαλα για σιγουρια 5) το airflow δεν παιζει ρολο αυτη τη στιγμη γιατι το κουτι ειναι ορθανιχτο 6) η θερμοκρασια του δωματιου ειναι 28 κ παλι το αλλο pc ουτε σε full load δεν φτανει 55 7) η ρυθμισεις στο bios ειναι οπως της ειχε η asrock δεν πειραξα τπτ 8) στο ποστ π μ εδωσες τα εχασα λιγο #SPANK το ξερω οτι δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα αλλα μετα απο 20 λεπτα αφου ανοιξω το pc ξεκιναει κ βραζει ολο το κουτι κ ιδιετερα πισω απο το socket του επεξεργαστη
SPANK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Αμα λές οτι βράζει και επειδή φαντάζομαι το συναρμολόγησες εσυ μηπως δεν εχει κάτσει καλα η ψύκτρα η την εχεις πολυ σφιχτα ;
+~CyBeR~+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 λοιπον παιδια ευχαριστω πολλυ για'τη βοηθεια σας κ το ενδιαφερον σας.Τελικα αφου ξεσυνδεσα τελιος τον υπολογιστη κ εκανα γιονγκα για 1 ωρα απο πανω του ψαχνοντας να βρω τι εχω κανει λαθος ειδα οτι η ψυκτρα του επεξεργαστη ητανε για λιγα χιλιοστα πιο δεξια απο το κεντρο του,αφου την φερω στα ισια κ αλλαξω τον ανεμιστηρα του κουτιου π βρισκεται διπλα απο την ψυκτρα του επεξεργαστη δλδ τον εβαλα να βαζει αερα αντι να βγαζει η θερμοκρασια επεσε στους 42-43 σε idle και μολις τωρα τελιωσε το stability test π εκανα μεσω του amd overdrive σε ολους τους πυρηνες του fx με θερμοκρασιες max 66c που νομιζω οτι ειναι οκ και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω γιατις απαντησεις σας. 1
nikos1982 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 δεν ειναι οκ στους 66.το overdrive δεν κανει καλο στρες τεστ στο cpu.αν βαλεις κανα prime θα δεις που θα πανε οι θερμοκρασιες.οταν λες εβαλες τον ανεμιστήρα που ειναι διπλα στον επεξεργαστη να βαζει αερα ενoης τον ανεμιστήρα του κουτιου στο πίσω μερος?
+~CyBeR~+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 ναι νικο αυτον λεω,οσο για της θερμοκρασιες εβαλα το cpu hardware monitor κ μου διχνει 30-32 σε idle οποτε ακυρο ενω το asrock extreme...... διχνει 43-45 οποτε τωρα ειμαι οκ
nikos1982 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 αυτο που εκανες στον ανεμιστηρα ειναι λαθος..γτ αν εχεις τον ανεμιστηρα μπροστα στο κουτι να βαζει και αυτο τοτε δεν εχεις σωστη ροη αερα στο κουτι.δλδ δεν εχεις καποιον ανεμιστηρα να πουσαρη τον αερα εξω και θα μενει στατικος μεσα στο κουτι.
+~CyBeR~+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 μην ανχωνεσαι το σκεφτηκα αυτο κ αλλαξα κ τον μπροστα
pc_master_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 παιδια ο αερας δεν ειναι νερο που τον βαζεις σε δοχειο και δεν φευγει ... ηρεμηστε λιγο .. το να εχεις 50 βαθμους δεν λεει κατι το καλοκαιρι , δες οταν τον ζορισεις ποσο θα παει ( και οχι με bencmark και βλακειες ) αλλα με κανονικη λειτουργια , πχ καποιο παιχνιδι .. επισης να ξερεις πως οσο το εχεις στο bios το pc ζεστενεται . αλλα και τα προγραμματα μην τα εχεις και πολυ σε εκτημηση, εγω με τον 6100 το hwmonitor μου δινει 11-12 βαθμους μονο το CPU εων με το προγραμμα της μιτρηκης μου περνω τωρα το καλοκαιρι γυρω στους 38-40 βαθμους. και στα ζορια γυρω στου 65.. πριν το καθαρισω ειχα στο χαλαρο 55-60 και στα ζορια 80 οπου και εσβηνε... αλλα γενικα μην τρελενεσε με θερμοκρασιες.. τα προβληματα υπαρχουν στα λαπτοπ ( σε οσα εχουν bga ) οπως και στην καρτες γραφικων που τα chip ειναι σε μορφη bga
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 παιδια ο αερας δεν ειναι νερο που τον βαζεις σε δοχειο και δεν φευγει ... ηρεμηστε λιγο .. το να εχεις 50 βαθμους δεν λεει κατι το καλοκαιρι , δες οταν τον ζορισεις ποσο θα παει ( και οχι με bencmark και βλακειες ) αλλα με κανονικη λειτουργια , πχ καποιο παιχνιδι .. επισης να ξερεις πως οσο το εχεις στο bios το pc ζεστενεται . αλλα και τα προγραμματα μην τα εχεις και πολυ σε εκτημηση, εγω με τον 6100 το hwmonitor μου δινει 11-12 βαθμους μονο το CPU εων με το προγραμμα της μιτρηκης μου περνω τωρα το καλοκαιρι γυρω στους 38-40 βαθμους. και στα ζορια γυρω στου 65.. πριν το καθαρισω ειχα στο χαλαρο 55-60 και στα ζορια 80 οπου και εσβηνε... αλλα γενικα μην τρελενεσε με θερμοκρασιες.. τα προβληματα υπαρχουν στα λαπτοπ ( σε οσα εχουν bga ) οπως και στην καρτες γραφικων που τα chip ειναι σε μορφη bga για σενα συγχαρητηρια που τηγανιζεις τον FX. οι 65-70 βαθμοι ειναι οριακοι απο την ιδια την amd,αρα οταν ο TS εχει τετοιες θερμοκρασιες κατι δεν εχει βαλει καλα η ειναι αλλου το προβλημα.
+~CyBeR~+ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 πλακωσαν ολοι με τους fx θα γινει χαμος παιδια αρακστε το κουτι ειναι το aerocool strike x btw τωρα εχω αλλο προβλημα χααχαχαχα δεν μπορω να ριξω της στροφες του ανεμιστηρα του (επεξεργαστη παντα) ουτε απο bios ουτε απο το ASRock eXtreme Tuner αν και το βαζω lvl 1 εκει π λεει target fan speed κ απο manual παλι τπτ
pc_master_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 αν οι 65 βαθμοι μετα απο παιχνιδι 3 ωρων το θεωρεις τηγανισμα, τοτε μπραβο ... και αν η amd για εναν gaming επεξεργαστη , δινει ορια τους 65 βαθμους , τοτε ας φροντιζε να δινει και την καταλληλη ψυξη.... επισης να σου πω πως δεν προκειτε ποτε να γινω απο τους χρηστες που εχουν την μανια , ααα θερμοκρασιαα και υδροψυξη και και και .. οτι κοροιδευω δεν γινομαι ... και επιδη πολυ φοβαμε οτι η συζητηση θα μετατραπει σε κατι τετοιο εγω αποχορω..... αυτο που θα πω ειναι πως δεν χρειαζετε να ανυσηχητε για τους 50 και 60 βαθμους... με επεξεργαστες δουλευετε , οχι με τρανζιστορακια... 1
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 3 ωρες ψησιμο στους 65 ειναι λιγο θεωρεις; οταν παιζεις απο 40 βαθμους πας σχετικα ΑΜΕΣΑ στους 60 και μετα τον κρατας εκει. 60 δεν εχω καλοκαιριατικα με τον 6300 στα 4.3! οσο για τις ψυκτρες και η ιντελ στην ιδια κατασταση ειναι. Η εργοστασιακη ψυξη ειναι αρκετα ικανοποιητικη σε κουτι με τρομερα airfow και φυσικα οχι θερμοκρασιες δικες μας δεν αναφερθηκε κανεις σε custom υδροψυξεις και ψυγεια αυτοκινητων για εναν επεξεργαστη. cyber,κατεβασε και το amd overdrive να δεις θερμοκρασιες,αν παλι σου λεει τα ιδια τοτε ειναι 2 πραγματα 1)η asrock γενικα εχει θεμα με τους αισθητηρες θερμοκρασιας της και μαλλον εχεις πεσει στην περιπτωση 2)Ειτε δεν παταει σωστα η ψυκτρα σου,ειτε εχει γινει παλι λαθος τοποθετηση ειτε εχεις βαλει μεγαλη ποσοτητα θερμοαγωγιμης. Αρχιζω να αποκλειω οτι η ψυκτρα που πηρες ειναι τοσο για τα μπαζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα