Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ οντως παω πασο, στα δικα μου benchmarks δεν ειχα δει τοσο μεγαλη διαφορα. Σε αυτην την περίπτωση μπορεί και υπάρχει μεγαλη πιθανότητα, η διαφορά αυτη να ωφέιλεται στον sata controller. Παρόλα αυτα αν δεις τα Real World tests, ειναι αρκετά closer.

Εννοείται πως σε τυπική χρήση δε βλέπεις αξιόλογες διαφορές.

Για να σε τσιγκλήσω το πόσταρα :P

• Like 2
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ακριβώς, τις μεγάλες διαφορές μόνο στα benchmarks τις βλέπεις, ή σε εργασίες με προγράμματα που περιμένεις κανά μισάωρα.

Τώρα αν τον θέλεις για να ανοίγεις τo internet ή το outlook (Περίπτωση με πελάτη), και τι έγινε που θα κάνει 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω??? :unsure:

Δημοσ.

Εχω τρεξει τεστ σε ΜοΒο z77 σε sata 2 ports και στα sata 3 ports, αλλά και σε έξωτερικη καρτα PCIe με sata 3 και σε καρτα με sata 2. Μπορεί να ειμουν ολιγον υπερβολικος ως αναφορα την διαφορα 1 ΜΒ/s σίγουρα πάντως πανω απο 10 ΜΒ/s διάφορα δεν βλέπεις ανάμεσα σε sata 2 και sata 3. Αν μου δείξεις benchmark που να δείχνουν το αντίθετο παω πασο, εγω μιλαω απλα απο εμπειρία και διάφορα reviews που είχα διαβάσει.

ΥΓ

Το sata 2 εχει max speed cap στα 3gbit δηλαδή 300MB/s θεωρητικά. Το sata 3 στα 6gbit δηλαδή 600MB/s θεωρητικά παλι. Ένας HDD 5400RPM ειτε 7200RPM δεν μαξαρει πανω απο 130, οπότε σίγουρα εκει διαφορα δεν θα δεις, μπορεί μια ελάχιστη, αμελητέα. Και μια ακομα σημείωση πως εχω τρεξει με διαφορετικά controller, μιας και τα κλασικά marvel sata controllers δεν μαξαρουν τοσο υψηλα οσο αλλα internal σε PCIe, τουλάχιστον οχι σε raid 0 arrays.

αν εχω κρατησει της μετρησεις που ειχα κανει στα δυο μου πισι (με το CrystalDiskMark συγκεκριμενα), με τον SAMSUNG 830 120GB που εχω, θα δεις οτι ειναι σχεδον διπλασιες οι μετρησεις σε SATA 3..! 

ΟΜΩΣ......, ξαναλεω..., στις καθημερινες εργασιες, μεγαλυτερο ρολο παιζει το ACCESS TIME και οχι τα read/write.  αυτα παιζουν ρολο σε μεταφορες μεγαλων αρχειων, πραγμα που δεν το κανεις καθε ωρα και στιγμη...!! 

Γι αυτο και δεν βλεπεις καμια τρελη διαφορα στην πραξη!!   απο τη στιγμη που κανεις κλικ και σε ενα δευτερολεπτο εχεις ανοιξει αυτο που θες, αυτο μετραει.....! 

Δημοσ.

Ρε παιδια εγινε πολυ φασαρια χωρις λογο, συζητηση κανουμε. Οντως ξεχασα να γραωψω το μοντελο του επεξεργαστη το οποιο ειναι¨

intel core 2 duo@ 2,66ghz 

αλλα δεν υπαρχει λογως να τρελενομαστε!!

Επισης θελω να ρωτησω αν για να γυρησω σε 64xbit windows πρεπει να κανω παλι format η υπαρχει αλλος τροπος μιας και  πριν 2 βδομαδες τα εκανα ολα απο την αρχη!! 

http://www.e-shop.gr/gskill-f2-6400cl4d-2gbpk-ddr2-2gb-2x1gb-cl4-pc6400-800mhz-dual-channel-kit-p-PER.554814 

http://www.e-shop.gr/intel-520-series-ssdsc2cw120a310-120gb-ssd-25-sata-3-brown-box-p-PER.305139 

Εχω τσεκαρει αυτα τα 2, πως τα βλεπετε??

Τα links που παραθεσατε δεν δειχουν τιποτε,αναφερονται σε προιοντα που δεν υπαρχουν.

Το συστημα σας ειναι πολυ παλιο ακομη και για για απλο pc καθημερινης χρησης,εχουν περασει περιπου 6 χρονια απο τοτε που αγοραστηκε και με 2 gigabyte ram καψονι στον εαυτο σας κανατε. :) Το τροφοδοτικο ειναι κακης ποιοτητας και μετα απο τοσα χρονια μπορει να χαλασει απο στιγμη σε στιγμη. Αν αγορασετε τωρα 2 gigabyte ram ddr2 ουσιαστικα πετατε αυτο το ποσο απο το παραθυρο στα σκουπιδια γιατι το μινιμουμ για ανετη χρηση του υπολογιστη ειναι 8 gigabytes και μιλαμε για ddr3 ενω συντομα θα ερθουν και οι ddr4.  Το αφησατε πολυ αργα για αναβαθμιση,καθε 3 χρονια το αργοτερο πρεπει να αναβαθμιζετε εστω και με χαμηλο budget γιατι οι εξελιξεις στην τεχνολογια ειναι καταιγιστικες.

Αν τα οικονομικα σας ειναι δυσκολα και χρειαζεστε να κανετε καποιες δουλειες αναγκαστικα και σε καθημερινη βαση και δεν μπορειτε να περιμενετε,τοτε αναγκαιο κακο να αγορασετε παλια,αργη,υπερτιμημενη ram ddr2,ενα στικ των 2 gigs.Παραπανω ουτε cent δεν αξιζει για τον Φρανκεσταιν. :)

Και για windows 64 ποχρεωτικα format για να μεταβειτε εκει απο windows 32 bit.

Το καλυτερο ειναι να δωσετε αυτο το υλικο σε καποιο ιδρυμα και να αγορασετε κατι καινουργιο.Δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θα ειναι ακριβο.Θα πατε στο νημα των αναβαθμισεων,θα πειτε το ποσο διαθετετε μαξιμουμ, τι χρηση κανετε και θα σας συμβουλευσουν πολυ καλα.

Δημοσ.

Τα links που παραθεσατε δεν δειχουν τιποτε,αναφερονται σε προιοντα που δεν υπαρχουν.

Το συστημα σας ειναι πολυ παλιο ακομη και για για απλο pc καθημερινης χρησης,εχουν περασει περιπου 6 χρονια απο τοτε που αγοραστηκε και με 2 gigabyte ram καψονι στον εαυτο σας κανατε. :) Το τροφοδοτικο ειναι κακης ποιοτητας και μετα απο τοσα χρονια μπορει να χαλασει απο στιγμη σε στιγμη. Αν αγορασετε τωρα 2 gigabyte ram ddr2 ουσιαστικα πετατε αυτο το ποσο απο το παραθυρο στα σκουπιδια γιατι το μινιμουμ για ανετη χρηση του υπολογιστη ειναι 8 gigabytes και μιλαμε για ddr3 ενω συντομα θα ερθουν και οι ddr4.  Το αφησατε πολυ αργα για αναβαθμιση,καθε 3 χρονια το αργοτερο πρεπει να αναβαθμιζετε εστω και με χαμηλο budget γιατι οι εξελιξεις στην τεχνολογια ειναι καταιγιστικες.

Αν τα οικονομικα σας ειναι δυσκολα και χρειαζεστε να κανετε καποιες δουλειες αναγκαστικα και σε καθημερινη βαση και δεν μπορειτε να περιμενετε,τοτε αναγκαιο κακο να αγορασετε παλια,αργη,υπερτιμημενη ram ddr2,ενα στικ των 2 gigs.Παραπανω ουτε cent δεν αξιζει για τον Φρανκεσταιν. :)

Και για windows 64 ποχρεωτικα format για να μεταβειτε εκει απο windows 32 bit.

Το καλυτερο ειναι να δωσετε αυτο το υλικο σε καποιο ιδρυμα και να αγορασετε κατι καινουργιο.Δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θα ειναι ακριβο.Θα πατε στο νημα των αναβαθμισεων,θα πειτε το ποσο διαθετετε μαξιμουμ, τι χρηση κανετε και θα σας συμβουλευσουν πολυ καλα.

Αν βγάλεις το κενό (τελευταίος χαρακτήρας) από τα links ανοίγουν. Είναι ο Intel 520 120gb και 2x1GB RAM.

Εντάξει μην το παρατραβάς,όχι και για ίδρυμα ο Core2Duo! Δεν είπε κανέναν Celeron socket 478! Σ'ένα Internet Cafe είναι συνδιασμένοι οι c2d με gts250 και αρκετά παιχνιδάκια παίζουν μια χαρά. 64άρια 7άρα φοράνε τα μηχανήματα με 4gb ram και σε web browsing και εφαρμογές γραφείου πετάνε.

4gb ram είναι μια χαρά,εγώ στο σύστημα της υπογραφής 4 έχω με λίγη βοήθεια από paging και οτιδήποτε και να κάνω (gaming/photoshop) πάει μια χαρά. Όχι ότι το ποσό της ram είναι ισορροπημένο με το σύστημα απλά θέλω να πω πως τα 8gb ram είναι παραπάνω από αρκετά. Δεν είναι το minimum με τίποτα. Το minimum είναι τα 2gb και για να'χει έναν αέρα ένα office σύστημα θέλουμε 4. Τα 8 δεν είναι απαραίτητα με τίποτα.

TS ψάξε στις αγγελίες για ένα σετάκι 2x1gb ddr2 (αν έχεις 2 θύρες κενές) ή ένα σετάκι 2x2gb ddr2.. Καινούργιες δεν αξίζουν γιατί μετά δεν θα κάνουν για κάποιο καινούργιο μηχάνημα. Άλλωστε οι ram δεν χαλάνε ποτέ (κατά 99%!). Καλή ιδέα είναι και να πάρεις τον Intel 520 ή τον Samsung 840 EVO (δεν ξέρω ο intel δεν μου πολυγεμίζει το μάτι,είναι και 2 σειρές intel ssd πίσω).

Αν αντέχει η τσέπη σου πάρε και ένα XFX 450/XFX 550/Thermaltake Smart SE 530 το οποίο θα σου μείνει για καινούργιο σύστημα και θα σ'απαλλάξει από πιθανό "μπαμ" (τροφοδοτικού) και κάψιμο εξαρτημάτων!

840 EVO vs 520 Series : http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-EVO-vs-Intel-520

Δημοσ.

Socket 478, εχω ακομα μερικους τετοιους στην αποθηκη σκονισμενους να την στοιχιωνουνε... Αυτα ειναι μούμιες και εκθεσιακα κομμάτια, εξου και ο λογος που τα κρατάω ακόμα, όταν θα βγουν οι επεξεργαστές Intel Core i17 (duh!) :P εγώ θα πουλήσω τους socket 478 και κατι αλλα αρχαια πραγματα οπως κατι RAM και κατι σκληρούς στο αρχαιολογικο τμημα :P.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...