jkoukos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Βάσει κανονισμού, στην Ευρώπη (και την χώρα μας) η μέγιστη επιτρεπόμενη συνολική ισχύς εκπομπής στους 2,4GHz είναι 20dBm EIRP. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρώντας το κέρδος της κεραίας, που για την AirGrid M2 AG-2G20 είναι 20dBi, η νόμιμα επιτρεπτή ισχύς εκπομπής είναι 1dBm. Κάποιοι κατασκευαστές κάνουν την ρύθμιση αυτόματα, όταν επιλέγουμε χώρα λειτουργίας. Κάποιοι άλλοι το αφήνουν ως επιλογή στον χρήστη. Οι συσκευές της Ubiquity ρυθμίζουν αυτόματα την μέγιστη ισχύ. Αν κάποιος θέλει παραπάνω (αλλά παράνομη), απλά επιλέγει άλλη χώρα με μεγαλύτερο όριο (π.χ. ΗΠΑ).
Ανδρέ@ς Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 οκ, ευχαριστώ πολύ φίλε μου για όλες τις απαντήσεις στις απορίες που είχα, πραγματικά το εκτιμώ πολύ... θα επανέλθω όταν την έχω στα χέρια μου και δυσκολευτώ στην εγκατάσταση
Ανδρέ@ς Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 ας γράψω έτσι για την ιστορία... 5 γραμμές (φουλ σήμα) στο laptop από ασύρματη εκπομπή 3 χιλιόμετρα μακρυά; Μήπως σε έχει μπερδέψει κάποιο SSID; Εκτός κι αν υπάρχει αναμεταδότης στη γειτονιά σου. Η διαφορά των κεραιών (βασικά είναι ΑΡ) έχει να κάνει με την μεγαλύτερη (παράνομη αλλά ρυθμίζεται) ισχύ και του γρηγορότερου μενού, της δεύτερης. Η Ubiquity από την άλλη, έχει μεγαλύτερη αγορά και κοινότητα, οπότε βρίσκει κανείς πληθώρα πληροφοριών. τελικά η ασύρματη αυτή εκπομπή είναι 8.2 χλμ μακρυά(μετριμένο με το google maps) και αφού ακολούθησα την συμβουλή σου πήρα την AirGrid M2-HP 2G20 , την έστρηψα μα βαράει προς το έκανα lock πάνω της(μιας και ηταν free του δήμου) με Signal Strength: -68 dBm και Noise Floor: -96 dBm (αν και δεν ξέρω κατά πόσο καλά είναι αλλά τεσπα) Κοίτα μου φαίνεται παράξενο ένα ελεύθερο hotspot να έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια. Μπορεί να χρησιμοποιεί κατευθυντικές κεραίες (συνήθως όχι) ή απλά να πρόκειται για ζεύξη 2 σημείων που απλά το λαμβάνεις, αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι ελεύθερα και ζητούν κωδικό. τελικά κοιτώντας τα στοιχεία της σύνδεσης μέσα από το μενού της κεραίας λέει Device Name: UBNTοπότε λογικά ο ισχυρισμός σου ήταν σωστός! ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια γιατί πραγματικά δουλεψε και πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα
scape25 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/7/2014 στις 5:57 ΜΜ, jkoukos είπε Εκπλήσσομαι που πιάνεις με laptop (φαντάζομαι σε εξωτερικό χώρο), την εκπομπή του εσωτερικού HUAWEI και μάλιστα σε 200 μέτρα απόσταση. Σου κάνει οποιοδήποτε ΑΡ εσωτερικού χώρου, που μπορεί να δουλέψει ως αναμεταδότης (Universal Repeater), αρκεί να έχει τη δυνατότητα να δώσει την λήψη, ταυτόχρονα ασύρματα και ενσύρματα (δεν την έχουν όλοι). Έτσι θα έχεις ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση. Μόνο θα πρέπει που είτε να μπει μέσα στο σπίτι σε σημείο που να πιάνει καλά είτε σε εξωτερικό χώρο, αλλά προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Τη λύση που γράφεις με ΑΡ + εξωτερική κεραία + καλώδιο RF χαμηλών απωλειών δεν την προτιμώ. Προσωπικά θα επέλεγα την λύση εξωτερικού ΑP, που θα το συνδέεις με καλώδιο δικτύου σε ένα εσωτερικό απλό ασύρματο router, που κάλλιστα μπορεί να είναι και ένα εφεδρικό modem/router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο. Ένα παράδειγμα, εξωτερικό ΑΡ Ubiquity NanoStation Loco 2 MiMO και ένα ασύρματο router TP-LINK TL-WR841N (δεν αλλάζουν οι κεραίες). Αν υπάρχει εφεδρικό modem/router θέλεις μόνο Το εξωτερικό ΑΡ. Ρε παιδιά χρειάζομαι βοήθεια. Έχω μία nanostation loco m2 και ένα tp link access point και δεν ξέρω την διαδικασία καθόλου τι πρέπει να κάνω..
jkoukos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Αν έγραφες τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με αυτές τις 2 συσκευές, θα μπορούσαμε να απαντήσουμε. Μάντεις δεν ήμαστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα