Ανδρέ@ς Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Χαίρετε!!!Μετά από ψάξιμο στα αντίστοιχα θέματα κατέληξα ότι χρειάζομαι ένα access point, μία κατευθυντική κεραία και το αντίστοιχο καλώδιο για να τα συνδέσω μεταξύ τους.Δεδομένου ότι η πηγή εκπομπής του wifi(HUAWEI HG530 PSTN) είναι καμια 200αριά μέτρα από το σπίτι και με το laptop πιάνω 3-4 γραμμές, υποθέτω πως με αυτόν τον εξοπλησμό θα καταφέρω να συνδέσω και τον σταθερό υπολογιστή με utp από το AP...Θέλω λοιπόν να μου προτείνετε AP, κατευθυντική κεραία και καλώδιο για την μεταξύ τους σύνδεση με τα εξής χαρακτιριστικά: Access point: 1)Καλή/Αξιόπιστη μάρκα(μην βάζω περιορισμούς και εδώ...)2)Υποδοχή σύνδεσης καλωδίου utp (τουλάχιστον μία).3)Υποδοχή σύνδεσης καλωδίου εξωτερικής κατευθυντικής καραίας.4)Μέχρι 60-70 ευρώ.5)Αυτό δεν ξέρω καν αν γίνεται... δυνατότητα λειτουργείας του AP σαν client και σαν repeater ταυτόχρονα!Κατευθυντική κεραία:1)Υψηλή κατευθυντικότητα(για 300-350 μέτρα).2)Αντίστοιχη υποδοχή καλωδίου με το AP.3)Από τιμές δεν ξέρω για να θέσω όριο...Καλώδιο:1)Να είναι low-loss.2)Γύρω στα 4-5 μέτρα.3)Από χρήματα δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να μην έχει πολλές απώλειες.Υ.Γ.: Στον σταθερό υπολογιστή η θύρα utp είναι της μητρικής(δεν έχω κάρτα δικτύου), αλλά αν είναι απαραίτητη προτείνετε καμία... Η μητρική είναι: infoquest GBTUACPIΞέρω ότι ο εξοπλισμός που ζητάω είναι και για μεγαλύτερες απ' ότι θέλω αποστάσεις, αλλά καλό-κακό αν κάποια στιγμή χρειαστεί, να μην ξαναγοράσω. Ελπίζω να μην παρέλειψα κάτι σημαντικό. Sorry αν σας κούρασα αλλά όσες φορές έψαξα δεν έβγαλα άκρη...Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Ανδρέας. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2014 από Ανδρέ@ς
ThOmPsOn Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Netgear-Wireless-Smart-WiFi-Router-Nighthawk-AC-1900-R7000-100PES.htm αυτό. αν θες δες.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Netgear-Wireless-Smart-WiFi-Router-Nighthawk-AC-1900-R7000-100PES.htm αυτό. αν θες δες. αυτό παρά είναι ακριβό και απ' ότι διαβάζω στα χαρακτηριστικά δεν έχει υποδοχή για καλώδιο SMA/RP SMA/ τύπου N κτλ. που μου είναι απαραίτητο για την εξωτερική καντευθυντική κεραία... ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Εκπλήσσομαι που πιάνεις με laptop (φαντάζομαι σε εξωτερικό χώρο), την εκπομπή του εσωτερικού HUAWEI και μάλιστα σε 200 μέτρα απόσταση. Σου κάνει οποιοδήποτε ΑΡ εσωτερικού χώρου, που μπορεί να δουλέψει ως αναμεταδότης (Universal Repeater), αρκεί να έχει τη δυνατότητα να δώσει την λήψη, ταυτόχρονα ασύρματα και ενσύρματα (δεν την έχουν όλοι). Έτσι θα έχεις ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση. Μόνο θα πρέπει που είτε να μπει μέσα στο σπίτι σε σημείο που να πιάνει καλά είτε σε εξωτερικό χώρο, αλλά προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Τη λύση που γράφεις με ΑΡ + εξωτερική κεραία + καλώδιο RF χαμηλών απωλειών δεν την προτιμώ. Προσωπικά θα επέλεγα την λύση εξωτερικού ΑP, που θα το συνδέεις με καλώδιο δικτύου σε ένα εσωτερικό απλό ασύρματο router, που κάλλιστα μπορεί να είναι και ένα εφεδρικό modem/router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο. Ένα παράδειγμα, εξωτερικό ΑΡ Ubiquity NanoStation Loco 2 MiMO και ένα ασύρματο router TP-LINK TL-WR841N (δεν αλλάζουν οι κεραίες). Αν υπάρχει εφεδρικό modem/router θέλεις μόνο Το εξωτερικό ΑΡ.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Εκπλήσσομαι που πιάνεις με laptop (φαντάζομαι σε εξωτερικό χώρο), την εκπομπή του εσωτερικού HUAWEI και μάλιστα σε 200 μέτρα απόσταση. Σου κάνει οποιοδήποτε ΑΡ εσωτερικού χώρου, που μπορεί να δουλέψει ως αναμεταδότης (Universal Repeater), αρκεί να έχει τη δυνατότητα να δώσει την λήψη, ταυτόχρονα ασύρματα και ενσύρματα (δεν την έχουν όλοι). Έτσι θα έχεις ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση. Μόνο θα πρέπει που είτε να μπει μέσα στο σπίτι σε σημείο που να πιάνει καλά είτε σε εξωτερικό χώρο, αλλά προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Τη λύση που γράφεις με ΑΡ + εξωτερική κεραία + καλώδιο RF χαμηλών απωλειών δεν την προτιμώ. Προσωπικά θα επέλεγα την λύση εξωτερικού ΑP, που θα το συνδέεις με καλώδιο δικτύου σε ένα εσωτερικό απλό ασύρματο router, που κάλλιστα μπορεί να είναι και ένα εφεδρικό modem/router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο. Ένα παράδειγμα, εξωτερικό ΑΡ Ubiquity NanoStation Loco 2 MiMO και ένα ασύρματο router TP-LINK TL-WR841N (δεν αλλάζουν οι κεραίες). Αν υπάρχει εφεδρικό modem/router θέλεις μόνο Το εξωτερικό ΑΡ. ναι με το λαπτοπ είμαι στο μπαλκόνι και παρεμβάλλεται μόνο ένας τείχος μεταξύ HUAWEI και λαπτοπ... όπως είπα πιάνω 3-4 γραμμές και κάτι που δεν είπα, συχνά η σύνδεση διακόπτεται για μερικά(30-60) δευτερόλεπτα έτσι συμπεραίνω πως το πρόβλημα είναι από την μεριά του λάπτοπ που ενώ δέχεται πακέτα δεν μπορεί να τα στείλει τόσο μακρυά στο HUAWEI τώρα για την λύση που προτείνεις είναι καλή, αλλά αναφέρεται μόνο στη σύνδεση με το HUAWEI και γενικότερα στα κοντινής απόστασης wifi hotspot... οπότε στην περίπτωση που ο δήμος αποφασίσει τελίκά να βάλει μια κεραία στο κέντρο του χωριού(~800 μέτρα) δεν θα μου κάνει πλέον. γι' αυτό επέλεξα να πάρω αυτόν τον εξοπλισμό ΥΓ: παίζει με την σύνδεση μιας τέτοιας---> Site: GoldWireless GOLD SAD24024 Grid Antenna κατευθυντικής κεραίας πάνω σε αυτό---> Site: DAP-1360 το μαραφέτι με το αντίστοιχο καλώδιο να καταφέρω να συνδεθώ με ένα wifi hotspot περίπου 4 χιλιόμετρα μακρυά(είναι σε μια πλαγιά ενός ορεινού χωριού) χωρίς κανένα απολύτως φυσικό εμπόδιο(πέρα του αέρα) λαμβάνοντας υπόψην πως με το λαπτοπ έχω full σήμα αλλά καμία ελπίδα σύνδεσης. Λογικά δεν γίνεται, αλλά είναι εν τέλει αυτή η σύνδεση μεταξή της Grid Antenna και του DAP-1360 είναι εφικτή? αν όχι καμιά αλλαγή σε κάποιο από τα δύο?
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Πιάνεις τώρα με το laptop εκπομπή από τα 4 χλμ (άλλο αν δεν συνδέεσαι) ή αναφέρεσαι για το μέλλον; Για μακρινές αποστάσεις χρειάζεται και οι 2 θέσεις να έχουν αντίστοιχων δυνατοτήτων συσκευές. Μη νομίζεις, αν η άλλη θέση έχει μια omni κεραία, ότι στα 4 χλμ θα συνδεθείς μαζί της. Θα πρέπει και αυτή να έχει μια κατευθυντική και να κοιτά προς το μέρος σου. Όσον αφορά το κέρδος της κεραίας (τα dBi), αυτά επιδρούν μόνο στην εκπομπή και καθόλου στην λήψη. Τώρα ως αντίστοιχη λύση προτείνω ένα ΑΡ είτε Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20, είτε Deliberant APC-2S-20.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Πιάνεις τώρα με το laptop εκπομπή από τα 4 χλμ (άλλο αν δεν συνδέεσαι) ή αναφέρεσαι για το μέλλον; Για μακρινές αποστάσεις χρειάζεται και οι 2 θέσεις να έχουν αντίστοιχων δυνατοτήτων συσκευές. Μη νομίζεις, αν η άλλη θέση έχει μια omni κεραία, ότι στα 4 χλμ θα συνδεθείς μαζί της. Θα πρέπει και αυτή να έχει μια κατευθυντική και να κοιτά προς το μέρος σου. Όσον αφορά το κέρδος της κεραίας (τα dBi), αυτά επιδρούν μόνο στην εκπομπή και καθόλου στην λήψη. Τώρα ως αντίστοιχη λύση προτείνω ένα ΑΡ είτε Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20, είτε Deliberant APC-2S-20. 5 γραμμές σήμα μου δείχνει το λαπτοπ τώρα αν υπάρχει λογική εξήγηση σε αυτό δεν ξέρω, επειδή δεν το έχω με τις αποστάσεις μπορεί να είναι και ~3 χλμ αλλά και πάλι πολύ μακρυά είναι για να το εντοπίζει... τεσπα δεν ξέρω που οφείλεται πάντως κάτι δυνατό θα έχει εκεί πάνω... όσο γι αυτό: "Για μακρινές αποστάσεις χρειάζεται και οι 2 θέσεις να έχουν αντίστοιχων δυνατοτήτων συσκευές."είναι λογικό... όσο για τις κατευθυντικές που προτείνεις σε τι διαφέρει από την άλλη?(είμαι ψιλοάσχετος σε αυτά )
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 5 γραμμές (φουλ σήμα) στο laptop από ασύρματη εκπομπή 3 χιλιόμετρα μακρυά; Μήπως σε έχει μπερδέψει κάποιο SSID; Εκτός κι αν υπάρχει αναμεταδότης στη γειτονιά σου. Η διαφορά των κεραιών (βασικά είναι ΑΡ) έχει να κάνει με την μεγαλύτερη (παράνομη αλλά ρυθμίζεται) ισχύ και του γρηγορότερου μενού, της δεύτερης. Η Ubiquity από την άλλη, έχει μεγαλύτερη αγορά και κοινότητα, οπότε βρίσκει κανείς πληθώρα πληροφοριών.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Πιάνεις τώρα με το laptop εκπομπή από τα 4 χλμ (άλλο αν δεν συνδέεσαι) ή αναφέρεσαι για το μέλλον; Για μακρινές αποστάσεις χρειάζεται και οι 2 θέσεις να έχουν αντίστοιχων δυνατοτήτων συσκευές. Μη νομίζεις, αν η άλλη θέση έχει μια omni κεραία, ότι στα 4 χλμ θα συνδεθείς μαζί της. Θα πρέπει και αυτή να έχει μια κατευθυντική και να κοιτά προς το μέρος σου. Όσον αφορά το κέρδος της κεραίας (τα dBi), αυτά επιδρούν μόνο στην εκπομπή και καθόλου στην λήψη. Τώρα ως αντίστοιχη λύση προτείνω ένα ΑΡ είτε Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20, είτε Deliberant APC-2S-20. τωρα που το ξαναδιαβάζω, αν κατάλαβα καλά... αρκεί να πάρω είτε ένα Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20, είτε ένα Deliberant APC-2S-20 χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί πάνω σε access point κτλ. απλά με ένα utp από το desktop pc πάνω στον PoE Adapter και από εκεί με άλλο ένα utp στην κεραία και είμαστε κομπλέ... σωστά?
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 τωρα που το ξαναδιαβάζω, αν κατάλαβα καλά... αρκεί να πάρω είτε ένα Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20, είτε ένα Deliberant APC-2S-20 χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί πάνω σε access point κτλ. απλά με ένα utp από το desktop pc πάνω στον PoE Adapter και από εκεί με άλλο ένα utp στην κεραία και είμαστε κομπλέ... σωστά? Σωστά.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) 5 γραμμές (φουλ σήμα) στο laptop από ασύρματη εκπομπή 3 χιλιόμετρα μακρυά; Μήπως σε έχει μπερδέψει κάποιο SSID; Εκτός κι αν υπάρχει αναμεταδότης στη γειτονιά σου. Η διαφορά των κεραιών (βασικά είναι ΑΡ) έχει να κάνει με την μεγαλύτερη (παράνομη αλλά ρυθμίζεται) ισχύ και του γρηγορότερου μενού, της δεύτερης. Η Ubiquity από την άλλη, έχει μεγαλύτερη αγορά και κοινότητα, οπότε βρίσκει κανείς πληθώρα πληροφοριών. αναμεταδότης δεν υπάρχει πουθενά εδώ κοντά... απευθείας αν είναι θα έρχεται τωρα για το SSID που λες τι να σου πώ... απλά έχει το όνομα του χωριού που είναι φάτσα κάρτα μπροστά μου και υποθέτω ότι από εκει έρχεται το σημα... μπορώ να συνδέσω το utp που φεύγει για τον υπολογιστή σε switch και να το μοιράζω σε περισσότερα pc? τελικά ποιό από τα δύο προτείνεις? Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2014 από Ανδρέ@ς
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Κοίτα μου φαίνεται παράξενο ένα ελεύθερο hotspot να έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια. Μπορεί να χρησιμοποιεί κατευθυντικές κεραίες (συνήθως όχι) ή απλά να πρόκειται για ζεύξη 2 σημείων που απλά το λαμβάνεις, αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι ελεύθερα και ζητούν κωδικό. Ναι οποιαδήποτε ΑΡ, άρα και αυτά που προτείνω, συνδέονται σε switch ή ασύρματο router, για να έχουν πρόσβαση περισσότερες συσκευές. Προτιμώ συσκευές της Ubiquity, αλλά και η Deliberant είναι καλή.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 και κατι ακόμα... το καλώδιο που θα φεύγει από τον PoE Adapter για την κεραία(ΑP) πρέπει να είναι κάποιο συγκεκριμένο(cat5/cat5e/cat6, utp/ftp/stp...κτλ) ή όλα μου κάνουν? ά και... από ταχύτητες σε mbps υπάρχει καποιο όριο στην Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20 ή εξαρτάται καθαρά από τις δυνατότητες του hotspot?
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Με σειρά προτίμησης για καλώδιο, stp-ftp-utp. Είτε Cat5e είτε Cat6. Το μέγιστο θεωρητικό της AirGrid είναι τα 150Mbps. Η πραγματική είναι μικρότερη και εξαρτάται και από την συσκευή του άλλου σημείου. Αυτή πάντως είναι η ταχύτητα μεταξύ των 2 σημείων και όχι η σύνδεση προς το διαδίκτυο, που εξαρτάται από τον συγχρονισμό της γραμμής, το διαθέσιμο bandwidth από τον router και τον αριθμό των ταυτόχρονων χρηστών της γραμμής.
Ανδρέ@ς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 η ισχύς του Ubiquiti AirGrid M2 AG-2G20 είναι στάνταρ σε κάθε σύνδεση με κάποιο AP/router/hotspot χωρίς δυνατότητα να την αλλάζει κανείς με οποιονδίποτε τρόπο, ή ρυθμίζεται από το μενού του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα