Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γεια σας, εχω ενα προβλημα.

Εχω μια πλεγμα, κατευθυντηκη, γυρω στις 10°, στα 24 dBi με ενα kinamax high power που βλεπει σημα στα 800 μετρα απο τον δημο, το οποιο, αν και σερνεται, καταφερνω να μοιραζωμαι απο το λαπτοπ με τις υπολοιπες συσκευες του σπιτιου.

Ενα φιλαρακι μενει αρκετα πιο μακρυα, δεν εχει οπτικη επαφη με το δημοτικο wifi αλλα απο μενα απεχει γυρω στα 400 μετρα και με πολυ καλη ορατοτητα.

Ο φιλος εχει μια κλειστη εξωτερικη κατευθυντηκη 20°, στα 18 dBi και ενα φορητο ap/router.

Πως μπορω να μοιραστω εστω και το λιγο σημα που παιρνω μαζι του;

Οποιος μπορει να βοηθησει θα ειμαι ευγνωμων.

Δημοσ.

Με άλλη μία εξωτερική κεραία/ΑΡ, που θα κοιτά προς τον φίλο σου και θα παρέχει πρόσβαση.

Θα συνδεθεί στο switch ή όποια συσκευή χρησιμοποιείς για διαμερισμό στις συσκευές σου.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση jkoukos.

Αν καταλαβα σωστα, θα συνδεσω και την δευτερη κεραια στο λαπτοπ μου, μιας και απο το λαπτοπ μοιραζομαι το ιντερνετ με τις υπολοιπες συσκευες μου και θα την εστιασω προς το σπιτι του φιλου. Υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω στο σεταρισμα, με τις παραμετρους κλπ;

Δημοσ.

Στο laptop θα το συνδέσεις αν έχει δεύτερη ενσύρματη κάρτα δικτύου.

Διαφορετικά θέλεις ένα φθηνό 5πορτο switch ή κάποιο modem/router, που σου έμεινε από οποιονδήποτε πάροχο, που θα δουλεύει ως απλό switch και Access Point.

Ανάλογα ποιες συσκευές (κεραίες/ΑΡ) χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

Γενικά όμως η δικιά σου πρέπει να ρυθμιστεί ως AP (πομπός) και του φίλου σου ως AP Client (δέκτης).

Δημοσ.

Και παλι ευχαριστω φιλε.

Καρτα δυκτιου ενσυρματη υπαρχει στο λαπτοπ.

Την παρασκευη ξεκιναω, θα ακολουθησω την συνδεσμολογια που μου προτεινες, ελπιζω να τα καταφερω στα σεταρισματα.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή συνδέεις την δικιά σου εξωτερική κεραία/ΑΡ στην ενσύρματη κάρτα δικτύου του laptop.
Την δεύτερη κεραία/ΑΡ που θα την συνδέσεις ενσύρματα;

Θέλω να πω, το laptop έχει 2 ενσύρματες κάρτες δικτύου;

Αν ναι, δεν έχεις πρόβλημα. Διαφορετικά θέλεις και switch.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...