Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. ειμαι αναμεσα σε 2 μητρικες  (MSI Z97 GAMING 5 / MSI Z97-G45 GAMING)

η μια εχει το msata και η αλλη to μ.2 port. απλα ηθελα να μαθω την διαφορα μεταξυ αυτων των 2 και ποιο ειναι καλυτερο για να καταληξω σε καποια μητρικη.

Δημοσ.

Τα m.2 και mSATA είναι ουσιαστικά συνδέσεις για drives με άλλο (μικρότερο) μέγεθος. Είναι form factors. Οι mSATA δίσκοι είναι λίγο μεγαλύτεροι από τους m.2 που είναι και πιό πρόσφατοι και διαφέρουν και στο interface. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Κανονικούς SATA drives είναι το πιθανότερο ότι θα χρησιμοποιούμε για αρκετό καιρό ακόμα στα desktop. Δες άλλα χαρακτηριστικά των μητρικών που σε ενδιαφέρουν, ειδικά αν προορίζονται για oc. 

• Like 1
Δημοσ.

βασικα στην MSI Z97-G45 GAMING ειχα καταληξει. αλλα την εβαλα συγκριση με την αλλη και ειδα οτι εχει και m.2 port και κατι αλλα φυριρικια περισσοτερα και κολλησα και λεω ποια η διαφορα τωρα? ποια να παρω? οι m.2 εννοεις ειναι πιο προσφατοι?

Δημοσ.

Σκοπεύεις να πάρεις m.2 ssd; Αν όχι, τότε είναι ένα χαρακτηριστικό που προς το παρόν δεν είναι σημαντικό. Αυτές οι συνδέσεις αφορούν περισσότερο φορητές συσκευές λόγω έλλειψης χώρου. 

• Like 1
Δημοσ.

m.2 ssd μπα δεν το κοβω. δεν ηξερα καν οτι αφορα περισσοτερο φορητες συσκευες οπως ειπες. οποτε δεν μου χρησιμευει και τοσο pnick για αλλη μια φορα ησουν κατατοπιστικος. σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου :)

• Like 1
Δημοσ.

m.2 ssd μπα δεν το κοβω. δεν ηξερα καν οτι αφορα περισσοτερο φορητες συσκευες οπως ειπες. οποτε δεν μου χρησιμευει και τοσο pnick για αλλη μια φορα ησουν κατατοπιστικος. σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου :)

Δες κάποια βασικά πράγματα εδώ http://rog.asus.com/308552014/labels/guides/ssd-guide-pci-express-m-2-msata-and-sata-express-the-differences-explained/

Έτσι, για να δείς περίπου τί είναι το ένα, και τί το άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα στο έλεγα αλλιώς μιας και η διαφορά ανάμεσα στις 2 μητρικές ειναι 10 euro περίπου γιατι να μην πάρεις την αλλη να εχεις και το m.2 ; ποτε δεν ξέρεις που και ποτε θα χρειαστεί

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξερεις τι? εχω ασχημο παρελθον απο gigabyte οποτε απορριπτεται αυτοματα. οποτε ή παω αναμεσα σε αυτες τις 2 msi που εχω προαναφερει ή σε καποια asus οπως την maximus vii ranger (παντα σε gamimg mobo).

edit: ακυρη η msi gaming g45. ειμαι αναμεσα σε αυτες.

msi gaming 5

msi gaming 7

asus maximus vii ranger

εχω κι ενα contrast οσον αφορα τις msi http://www.msi.com/comparison/mb

κι ενα overview της asus http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VII_RANGER/specifications/

Επεξ/σία από @crysis
Δημοσ.

εχω το συστημα της υπογραφης μου, την msi την z87-g45 που ειναι μια σειρα πιο πριν απο αυτη που γλυκοκοιταζεις και ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος!!!!! και της εχω βαλει και msata ssd που ειναι πιο γρηγορος απο τους κλασσικους ssd λογω οτι δεν εχει καλωδια κτλ κτλ. και η μητρικη μου δουλευει απροβληματιστα απο τον οκτωβρη που την εχω. δεν εχω κανει καμια απολυτως ρυθμιση, ολα αυτοματα τα ρυθμιζει η μητρικη μου, fanακια τα παντα. εγω ψηφιζω z97-g45!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...