Προς το περιεχόμενο

Mac or Windows ?

pirbo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως ξαναγράφω για το αστείο της υπόθεσης μία παρατήρηση που έχω κάνει στα διάφορα forums (και κιθαριστικά, εκεί να δείτε τί γίνεται που αρκετοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν mac -logic- για ηχογραφήσεις κλπ...

Όσοι έχουμε apple, για όποιο λόγο κι αν έχουμε πάρει, δεν επιστρέφουμε σε άλλο λειτουργικό, κυρίως win, παρόλ'αυτά αναγνωρίζουμε την αξία του και δεν θέλουμε να θίξουμε κανέναν. Απεναντίας, όσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ mac κι επομένως δεν έχουν άποψη, εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια...Με αυτά και με αυτά λοιπόν...

@Black Adder

Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σου απαντήσω γιατί αφενός χάνεις το δίκιο σου. Αφετέρου, ο τρόπος γραφής σου, αν εξαιρέσω τα γραφόμενά σου περί βλακείας (έχω συνηθίσει βλέπεις σε τέτοια 'εκ του ασφαλούς' σχόλια όταν ο άλλος είναι πίσω από μία οθόνη, από εποχές irc) είναι το λιγότερο αχαρακτήριστος που αποτρέπει κάποιον να χάσει το χρόνο του και να σου απαντήσει εμπεριστατωμένα. Το μόνο που διαπιστώνω είναι η υποκειμενική σου άποψη την οποία θέλεις να παρουσιάσεις για σωστή, όταν μάλιστα δεν έχεις αφενός προσωπική εμπειρία, ενώ αφετέρου είναι εμφανές πως παρουσιάζεις ό,τι έχεις διαβάσει στις περιηγήσεις σου στο ινετ μην έχοντας την απαραίτητη γνώση για να κρίνεις αν αυτό που διαβάζεις είναι σωστό (μην με ρωτήσεις, φαίνεται από τις ασάφειες των κειμένων σου).

Να είσαι καλά και keep trolling σ' ένα κόσμο με την οικονομική ανάπτυξη που φαντάζεσαι εσύ ;)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω mbp εδώ και 4 χρόνια και χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και windows στο desktop μου. Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό τον ενθουσιασμό και εκφράσεις "άλλος τρόπος ζωής", "συναρπαστική εμπειρία" κτλ από τους χρήστες του MacOS, ειδικά όταν το 95% των χρηστών ασχολούνται με internet browsing / facebook / youtube. Τι διαφορετικό δηλαδή έχει το Safari από το Firefox/Chrome/MSIE ως προς την εμπειρία του Facebook;

Τα περισσότερα σχόλια από αυτούς που άφησαν τα Windows είναι: “δεν θέλω να σχολούμε με μπλε οθόνες, κρασαρίσματα, φορματ, βρήκα την υγειά μου με τα mac, τα mac τρέχουν για 10 χρόνια μία χαρά χωρίς να κάνεις τίποτα”. Νομίζω ότι εκτός του ότι πρέπει να χρησιμοποίησαν τελευταία φορά Windows το 1998, δεν έχουν χρησιμοποιήσει και αρκετά τα mac ή δεν παρακολουθούν τον χώρο του mac. Και το MacOS έχει προβλήματα (αρκεί μία ματιά σε ένα mac forum) και χρειάζονται format, (ειδικά μετά από αναβάθμιση του λειτουργικού η νούμερο 1 συμβουλή είναι clean install).

Θέλω να καταλήξω ότι παντού υπάρχουν προβλήματα, θετικά και αρνητικά. Τα λειτουργικά δεν έχουν ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους στην λειτουργικότητα για το μέσο χρήστη. Η ποιότητα κατασκευής και το hardware που περιέχει παίζει ρόλο, όπως και τα προγράμματα (ή παιχνίδια) που θέλεις να χρησιμοποιείς και η συμβατότητά τους με το λειτουργικό - αν πρέπει να είσαι σε bootcamp το 50% του χρόνου χρήσης μάλλον έκανες λάθος επιλογή.

Καταλαβαίνω ότι κάποιος νιώθει καλύτερα και διαφορετικός, μέρος μίας μικρής ομάδας, όταν κυκλοφορεί στο πανεπιστήμιο με το macbook air αντί για ένα lenovo των 400€, αλλά αυτό που πρέπει να απασχολεί πρωτίστως είναι το κόστος (ειδικά αν δεν έχεις την άνεση) και η λειτουργικότητα σε σχέση με τη χρήση που θέλεις να κάνεις.

• Like 2

Clean install? Δεν νομίζω. 

Έχω αλλάξει 4 Λ.Σ. στο MAC μου, έχω homebrew, έχω βγάλει και βάλει macport, έχω CMake, svn, git, Perl, python, apache, php5 (όχι MAMP), postgresql, στήνω και ξεστήνω βιβλιοθήκες και framework καθ'μερνώς, πειραγμένα τα strings για settings σε finder και εν γενεί στο Λ.Σ., δικούς μου deamons και agents, έχω κρεμάσει το σύστημά μου με zombie processes που δημιουργούσαν άλλα zombies (συχνά πυκνά σε πειράματα), ελεύθερο χώρο στο σκληρό μου το πολύ 80GB και παρ' όλα αυτά format δεν έχω χρειαστεί και ούτε προβλέπεται. 

Οπότε είναι άκυρο το περί format και clean install. 

Ακριβώς ίδια χρήση σε Windows... format κάθε χρόνο. Μέχρι Windows 7 (no service pack) πήγα από Windows 98. Και ναι, η μπλε οθόνες και το hang του λειτουργικού δεν παιζόταν. 

Το πρόβλημα με το "prestige" το έχουν όσοι δεν έχουν MAC και στοχεύουν μόνο σε αυτό ως σημείο αντιπαράθεσης επειδή δεν ξέρουν και κάποιο άλλο... (προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσένα).

Επίσης, ακριβώς για τον μέσο χρήστη έχουν διαφορά. Θα ξαναγράψω το απλούστατο παράδειγμα του "Preferences". Σε Windows πάντα ψάχνω να το βρω για κάθε λογισμικό. Στο MAC OS είναι πάντα στο ίδιο σημείο. Αυτό σου αφαιρεί effort από το να χρησιμοποιήσεις τον Η/Υ και άρα είναι πιο βολικό και άρα έχεις enhanced εμπειρία χρήσης.

Για το άλλο απλούστατο παράδειγμα ότι μπορείς να κάνεις scroll σε παράθυρο χωρίς να το επιλέξεις, να το αναφέρω; 

Πόσοι Windows users δεν βλαστημάνε όταν θέλουν να διαβάζουν κάτι από ένα παράθυρο και να γράφουν σε ένα άλλο και πρέπει να είναι Alt+Tab για να αλλάζουν παράθυρα για να μπορούν να κάνουν scroll; Αυτό δεν είναι εμπειρία χρήσης; 

Και από απλά παραδείγματα... 

• Like 2

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω mbp εδώ και 4 χρόνια και χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και windows στο desktop μου. Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό τον ενθουσιασμό και εκφράσεις "άλλος τρόπος ζωής", "συναρπαστική εμπειρία" κτλ από τους χρήστες του MacOS, ειδικά όταν το 95% των χρηστών ασχολούνται με internet browsing / facebook / youtube. Τι διαφορετικό δηλαδή έχει το Safari από το Firefox/Chrome/MSIE ως προς την εμπειρία του Facebook;

Εδώ θα διαφωνήσω κυρίως με το post σου. Υπάρχουν διαφορές και παραδείγματα ακόμα και για τον μέσο χρήστη, ορισμένα από τα οποία παραθέτει ο timonkaipumpa2. Για να μην αναφερθώ στο trackpad για παράδειγμα στο mbp που προσωπικά δεν μπορώ πλέον να δουλέψω χωρίς αυτό.

Για το άλλο απλούστατο παράδειγμα ότι μπορείς να κάνεις scroll σε παράθυρο χωρίς να το επιλέξεις, να το αναφέρω; 

Πόσοι Windows users δεν βλαστημάνε όταν θέλουν να διαβάζουν κάτι από ένα παράθυρο και να γράφουν σε ένα άλλο και πρέπει να είναι Alt+Tab για να αλλάζουν παράθυρα για να μπορούν να κάνουν scroll; Αυτό δεν είναι εμπειρία χρήσης; 

Αυτό ξαναπέστο! Ειδικά εγώ που χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα... Άστα!

Βέβαια, πρέπει να 'respect' στην δυνατότητα των windows 7 να βάζει αριστερά και δεξιά τα παράθυρα εύκολα κι απλά ;)

Γενικά λοιπόν, όλα είναι υποκειμενικά κι εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός. Δεν υπάρχει λόγος για αντιπαράθεση εκτός κι αν κανείς δεν έχει δουλειά να κάνει. Όπως και να έχει όμως, το να ανταλάσσεις απόψεις κόσμια και πολιτισμένα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

bb

• Like 1

Κάνε μία αναζήτηση με τον όρο "clean install" σε αυτό το forum και θα δεις τα απολέσματα. Οι προσωπικές ιστορίες είναι απλά προσωπικές και δεν μπορούν να αναχθούν σε κανόνα, χρειάζεται κάποια στατιστική και ικανό αριθμό δείγματος για να βγάλεις συμπέρασμα για κάτι. Το ότι εγώ δεν έχω κάνει format σε windows τα τελευταία 8 χρόνια ή ότι αναγκάστικα να κάνω clean install σε Lion μετά από αναβάθμιση από SL σημαίνει κάτι από μόνο του;

Eγραψα και παραπάνω ότι τα λειτουργικά έχουν τα συν και πλην. Αναφέρατε το scroll και το preference menu, εγώ να πω για το κάκιστο finder και την άχαρη λειτουργικότητα των παραθύρων - ο καθένας έχει τις προσωπικές προτιμήσεις του. Όμως η βασική χρήση του υπολογιστή είναι μέσω προγραμμάτων που είναι ίδια σε όλες τις πλατφόρμες.

Και για να γυρίσουμε στο αρχικό θέμα, αξίζει να δώσει ο φίλος 1300€ για αγορά ενός φορητού 13" ώς βασικού υπολογιστή με χρήση internet, facebook, office (με όποια προβλήματα συμβατότητας) και άντε και κανένα photoshop (με ανάλυση 1440x900);

Edit: Να προσθέσω ότι και τα 1500€ του surface pro 3 είναι πολλά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Και για να γυρίσουμε στο αρχικό θέμα, αξίζει να δώσει ο φίλος 1300€ για αγορά ενός φορητού 13" ώς βασικού υπολογιστή με χρήση internet, facebook, office (με όποια προβλήματα συμβατότητας) και άντε και κανένα photoshop (με ανάλυση 1440x900);

Edit: Να προσθέσω ότι και τα 1500€ του surface pro 3 είναι πολλά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εξαρτάται...

Εάν το βρίσκει σαν αφορμή ώστε να δει και να μάθει ένα νέο λειτουργικό, να αγοράσει ένα μηχάνημα με εκπληκτικό design, σχεδίαση και respect στο R&D της εν λόγω εταιρείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την αξιοπιστία του στο πέρασμα των ετών κι αν έχει φυσικά την οικονομική άνεση να το κάνει, σαφέστατα ναι.

Αν δεν τον νοιάζουν πολλά από τα παραπάνω μπορεί να κατευθυνθεί σε κάποιο high-end windows μηχάνημα.

Αν πάλι ανοίγει το pc μία στο τόσο, βλέπει video στο youtube και κάνει πού και πού καμιά εργασία, τότε μ'ένα acer των 300Ε θα είναι μια χαρά.

Τέλος, αν μετά από τ'άνευ λόγου trollarismata το παλικάρι έβγαλε συμπέρασμα, εμένα γράψτε μου :)

Εάν θες να δεις εάν αξίζει η αγορά, τότε βρες ένα all in one desktop με ίδιες ή καλύτερα tech specs και τότε να το συζητήσουμε επί αντικειμενικών πραγμάτων και όχι κρίνοντας τα θέλω και τις ανάγκες του αλλουνού. 

Σου βρήκα.Μάλλον το προσπέρασες..

Εάν κάποιος τα θέλει, τότε ο άλλος που κρίνει την άποψή του ή παρέχει συμβουλή, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προτείνει ένα ισάξιο ή καλύτερο σύστημα το οποίο να έχει όλα όσα έχει έναν MAC και να κοστίζει φθηνότερα. 

Δύο ποστ,και ακόμα κλικ στο σύνδεσμο για κανένα λόγο..ΑΥΤΟ ΕΔΩ,φθάνει για να λύσουμε το θέμα;Ή κοστίζει και το κόψιμο για το μήλο,οπότε δεν είμαστε στα ίδια specs και πάλι;

@Black Adder

Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σου απαντήσω γιατί αφενός χάνεις το δίκιο σου. Αφετέρου, ο τρόπος γραφής σου, αν εξαιρέσω τα γραφόμενά σου περί βλακείας (έχω συνηθίσει βλέπεις σε τέτοια 'εκ του ασφαλούς' σχόλια όταν ο άλλος είναι πίσω από μία οθόνη, από εποχές irc) είναι το λιγότερο αχαρακτήριστος που αποτρέπει κάποιον να χάσει το χρόνο του και να σου απαντήσει εμπεριστατωμένα. Το μόνο που διαπιστώνω είναι η υποκειμενική σου άποψη την οποία θέλεις να παρουσιάσεις για σωστή, όταν μάλιστα δεν έχεις αφενός προσωπική εμπειρία, ενώ αφετέρου είναι εμφανές πως παρουσιάζεις ό,τι έχεις διαβάσει στις περιηγήσεις σου στο ινετ μην έχοντας την απαραίτητη γνώση για να κρίνεις αν αυτό που διαβάζεις είναι σωστό (μην με ρωτήσεις, φαίνεται από τις ασάφειες των κειμένων σου).

Να είσαι καλά και keep trolling σ' ένα κόσμο με την οικονομική ανάπτυξη που φαντάζεσαι εσύ ;)

Υποκειμενική άποψη είναι πως δε χρειάζεσαι μικρές διαστάσεις στα desktop;Η κατηγορία δημιουργήθηκε υπολογίζοντας πως δε σε απασχολεί ο χώρος,υποκειμενική άποψη και αυτών που αποφάσισαν την δημιουργία της.Δεν την κάνει λιγότερο σωστή.

Αυτό που το υποκειμενικό είναι και λάθος,με ξεπερνάει.

Κάποιος αποφάσισε να φτιάξει desktop ,με διαστάσεις λάπτοπ.

Ονομάστηκε η κατηγορία all-in-one,και πέρασαν το επιπλέον κόστος του σχεδιασμού στη τιμή.

Αντικειμενικά,απλά σπατάλησαν πόρους που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη κάτι άλλου,προτίμησαν όμως να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία μέσω marketing,για να έχουν να λαμβάνουν και από εκεί.

Υποκειμενικά,μπορεί να σου αρέσει η έλλειψη πύργου σε βαθμό που να μη σε απασχολεί το παραπάνω κόστος.

Υποκειμενικά,κάποιος έχτισε και πυρ.αντιδραστήρα χωρίς τσιμεντένιο περίβλημα.

Αλλά μην πω κανένα βλάκα,γιατί τον χαρακτηρίζω και αυτό χαρακτηρίζει και εμένα γιατί βασίζομαι σε υποκειμενικές απόψεις και δε σέβομαι το διαφορετικό,και η σπατάλη πόρων για να πουλήσεις ένα μάρκετινγκ προϊόν ,είναι δικαιολογημένη,γιατί σε 10000 χρόνια εξέλιξης δε καταφέραμε να ξεφύγουμε από το πιθηκάκι με τη μεγαλύτερη δύναμη και το σχέδιο να αποκτήσει περισσότερη,να κάνει κουμάντο.

Λαμπρά.

Κανονικά ο topic st. Θα έπρεπε να παει και στο windows forum να κάνει την ίδια ερώτηση για να έχει τις απόψεις και άλλων άσχετων και όχι μόνο όσων μπαίνουν σε apple topic για να βγάλουν την πίκρα τους....

ΥΓ. Αν και νομίζω περισσότερες γνώσεις έχουμε εμείς οι apple users σε windows απο ότι έχουν οι ίδιοι windows users....

• Like 1

Θέλεις δεν θέλεις, η άποψη "Τι να το κάνεις το extra space" δεν είναι επιχείρημα για σύγκριση μηχανημάτων. 

Σχετικά με το μηχάνημα που παρέθεσες, δεν το είχα δει. Όμως, η διαφορά με τον 21.5'' είναι μηδαμινή στα χρήματα σε δολάρια και εάν δεν απατώμαι και σε ευρώ. 

Αυτό το έχω ήδη πει πιο πριν. Άρα ακόμα και αυτό δεν στηρίζει το επιχείρημά σου. 

Πια μηδαμινή;

280 ευρώ διαφορά έχουνε,με 1,5 ίντσα μεγαλύτερη οθόνη,μακράν καλύτερο επεξεγαστή,μακράν καλύτερη μνήμη,κοκ...

Μπορεί η άσπρη μπογιά στο αλουμίνιο να κοστίζει 400+ ευρώ σε σχέση με τη μαύρη,δε ξέρω..

Model: Inspiron One 2350 (DLPCINS0770)
• CPU: 4th Generation Intel Core i7-4700MQ (6M Cache, up to 3.40 GHz)
• Memory: 12GB Dual Channel DDR3 1600MHz - 2 DIMMs
• Display: 23 inch WLED backlit touch Display with Anti Glare and FHD resolution (1920 X 1080)
• Hard Drive: 1TB SATA Hard Drive + Intel SRT 32GB SSD Cache
• Graphics: AMD Radeon HD 8690A with 2GB GDDR5
• LAN: 10/100/1000, 802.11b/g/n, Bluetooth v4.0+LE
• I/O Ports: 3x OSD keys, Power button, HDD LED, Stand (side), 4x USB 3.0, 8:1 MCR: MS/MS pro/MS pro hg/MS, xc/SD/SDHC/SDXC/MMC, 1x Microphone/headphone jack, Stand (back), 1x Audio Line out, 1x RJ-45, 2x USB 2.0, HDMI in (1), HDMI out (1), DC in
• Form Factor: All-in-One Desktop Computer
• Power Supply: 180 Watts
• Weight: Starting At 2.45Kgr
• Warranty: 24 Months Next Business Day

• Επεξεργαστής: 2.9GHz quad-core Intel Core i5 processor (Turbo Boost up to 3.6GHz) with 6MB L3 cache
  • Οθόνη: Ενσωματωμένη 21,5''LED-backlit display με IPS, ανάλυση 1920x1080
  • Μνήμη: Mνήμη 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3
  • Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce GT 750M graphics processor με 1GB μνήμη GDDR5
  • Δίσκος: Εσωτερικός 1 TB Serial ATA στις 5400 στροφές
  • Οπτική Συσκευή: Δεν περιλαμβάνεται
  • Θύρες επικοινωνίας: Θύρα καρτών SDXC, 4xUSB 3.0 θύρες, 2xThunderbolt θύρες, έξοδος Mini DisplayPort με υποστήριξη για DVI, VGA, και dual-link DVI (οι αντάπτορες πωλούνται ξεχωριστά), 10/100/1000BASE-T Gigabit θύρα Ethernet (RJ-45), κλειδαριά Kensington lock
  • Συσκευές Δικτύωσης και Διασύνδεσης: 802.11ac Wi-Fi wireless networking IEEE 802.11a/b/g/n compatible, Bluetooth 4.0 wireless technology, 10/100/1000BASE-T Gigabit θύρα Ethernet (RJ-45)
  • Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένα ηχεία και διπλό μικρόφωνο, facetime HD camera Yποδοχή για ακουστικά και θύρα optical digital audio output/ Θύρα audio line input, Έξοδος Mini DisplayPort με υποστήριξη για DVI, Dual DVI και VGA (απαιτούνται adapters που πωλούνται χωριστά) Υποστήριξη για Apple Stereo Headset with microphone
  • Πληκτρολόγιο: Ελληνο-Λατινικό Apple Wireless Keyboard
  • Πoντίκι: Magic mouse. Αέρινο, εύχρηστο ποντίκι με επιφάνεια Multi-Touch για απλά gestures (scrolling και swiping). Κάντε κλικ και διπλό κλικ οπουδήποτε. Σχεδιασμός που βολεύει δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.
  • Εγκατεστημένο Λογισμικό: Mac OS X Mountain Lion (περιλαμβάνει iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Maps, iBooks, Safari, Mail, FaceTime, Messages, Calendar, Contacts, Reminders, Time Machine, Photo Booth, iTunes, Game Center, Preview, Notes, Mac App Store) και iLife '09 (περιλαμβάνει iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)
  • Εγγύηση: 1 έτος

Θέλεις δεν θέλεις, η άποψη "Τι να το κάνεις το extra space" δεν είναι επιχείρημα για σύγκριση μηχανημάτων. 

Όταν η διαφορά τιμής δικαιολογείται μόνο από αυτό,αυτή είναι η κουβέντα..αλλά μην μιλήσουμε άλλο,μπορεί να αναφέρεις την προσωπική σου προτίμηση για τις διαστάσεις του πισί σου,και δεν θες.

@Black Adder,

Αφενός έχεις μπερδέψει το marketing, το R&D, την οικονομική ανάπτυξη, την τεχνολογική ανάπτυξη, τον λόγω ύπαρξης των desktops, των laptops, των tablets και σε όλα αυτά έχουμε να συγκρίνουμε το hardware apple vs pc καθώς και το software (mac os vs windows).

Έχω τόσα να σου γράψω, αλλά κρίνω (ναι υποκειμενικό είναι, άρα και σωστό κατά εσένα) πως δεν σου αξίζει τόση δωρεάν γνώση. Μπορείς να μείνεις στον μικρόκοσμό σου με τα Windows και το Linux σου και να κατηγορείς την παγκοσμιοποίηση και την 'καπιταλιστική' οικονομική ανάπτυξη όπως γλαφυρά έγραψες (έλεος ρε φίλε :X ) για την σημερινή κατάσταση των mac users.

Και για κλείνω στο παραπάνω παράδειγμα που αναφέρεις (άντε, δωρεάν μάθημα) θα έπρεπε να γνωρίζεις πως δεν παίζουν ρόλο τα χαρακτηριστικά στην ταχύτητα αποκλειστικά. Για παράδειγμα, πάρε ένα lenovo smartphone με dual core επεξεργαστή και το iphone 5S. Ποιο είναι πιο γρήγορο?? (Δεν συγκρίνεται γιατί το ένα έχει android ενώ το άλλο ένα από τα πιο sophisticated λειτουργικά της αγοράς). Αλλά που να ξέρεις? Έχεις συγκρίνει ios με android? Μπα.

Κατ'αντιστοιχία, πάρε ένα laptop με παρόμοια χαρακτηριστικά και τρέξε ό,τι benchmarks θες με ένα mbp και κάνε τις αναλύσεις σου. Αλλά που να ξέρεις? Έχεις συγκρίνει mac os με άλλο λειτουργικό? Μπα.

Έχεις πάρει ένα φυλλάδιο, έχεις αναπτύξει και μία δική σου κοσμοθεωρία, trollareis ακατάπαυστα σε ένα άσχετο θέμα, αποκαλείς τους άλλους βλάκες κι έχεις απαίτηση να κάνουμε και συζήτηση.

Τί να σου πω αδερφέ... Καλή συνέχεια.

Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο. 

• Like 2

Προφανώς θεωρείς πως το marketing, το R&D, η οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη,  δεν είναι κομμάτι της ίδιας οικ.θεωρίας,οπότε εσύ είσαι ο μπερδεμένος.

Έχεις τόσα να μου γράψεις ,αλλά δεν μπορείς να διαβάσεις σωστά αυτά που γράφω.Γνωστό πρόβλημα mac :P

Για τα all in one έγινε η κουβέντα marketing,ποτέ δεν είπα πως το υποκειμενικό είναι απαραίτητα και σωστό,ή λάθος..κ.ο.κ.Και να προσπαθούσες δηλαδή,πάλι τόσο λάθος δεν θα έβγαινες..

Και φυσικά,άργησα αλλά το ήξερα,πως θα το δω και αυτό.

Κάτι που δε μας απασχόλησε ποτέ,οι διαστάσεις σε desktop,έγινε σημαία ,το χρησιμοποιήσατε πολλάκις σαν το στοιχείο που κάνει τη σύγκριση αδύνατη,σας βρήκα καλύτερο κ' πολύ φθηνότερο στις ίδιες διαστάσεις...και φυσικά....ΟΧΙ..ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΊΝΟΝΤΑΙ...γιατί;;;;

Γιατί mac....αχχχχχχχχχχχχχχχχχ.....δεν συγκρίνονται..το λειτουργικό που πρέπει να αγοράσεις συγκεκριμένο hardware για να είναι συμβατό,τόσο συγκεκριμένο που μόνο η Apple το φτιάχνει και το πουλάει 400+ευρώ πάνω από τον ανταγωνισμό...φυσάει....

Ειδικά για τα smartphones,που δεν ασχοληθήκαμε ποτέ σε όλο το νήμα..

Δε θα πω γελάνε οι πέτρες,θα σου πω πως το dell τρέχει hackintosh.

Δίνεις 400+ ευρώ παραπάνω για να βάλεις δυο καρφιά για το κασκόλ Apple στο τοίχο; :wub:

Καλό σ/κ και σε εσένα.

Έχει νεότερο CPU (και όχι κατά ανάγκη καλύτερο), περισσότερη μνήμη by default αλλά GPU από AMD (άρα no cuda) και μεγαλύτερο μάκρος με το stand και είναι περίπου 300$ πάνω ο MAC. 

Κάποιος που θα διάβαζε θα έβλεπε το αρχικό μου μήνυμα σε αυτή την συζήτηση που είχα αναφέρει τέτοιες διαφορές. Βέβαια, εδώ μπορεί κανείς να αναρωτιέται γιατί κάποιος που δεν είχε ποτέ MAC, κόπτεται να αποδείξει ότι οι δικές του προτιμήσεις είναι οι ορθές (π.χ. "γιατί να θέλεις παραπάνω ελεύθερο χώρο") και με την πρώτη σύγκριση που αναγκάστηκε να βρει λόγω αυτού του θέματος έσπευσε να βγάλει συμπεράσματα ότι οι MAC δεν αξίζουν... πόσο μάλλον δε όταν η άποψή του ακόμα μπάζει. 

Όσο για το εάν θέλω να πω κάτι η όχι... πόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις με ευγενικό τρόπο ότι απαξιώ να σου πω την παραμικρή λεπτομέρεια για προσωπικές προτιμήσεις; Νομίζεις (για μία ακόμα φορά) ότι θα πρέπει όλοι να συμφωνούν με την δική σου λογική... και μετά τσαμπουνάς αβέρτα διάφορα θεωρητικά για οικονομικά συστήματα ενώ εδώ ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό μπορείς να συμμαζέψεις. 

Πια μηδαμινή;

280 ευρώ διαφορά έχουνε,με 1,5 ίντσα μεγαλύτερη οθόνη,μακράν καλύτερο επεξεγαστή,μακράν καλύτερη μνήμη,κοκ...

Μπορεί η άσπρη μπογιά στο αλουμίνιο να κοστίζει 400+ ευρώ σε σχέση με τη μαύρη,δε ξέρω..

Model: Inspiron One 2350 (DLPCINS0770)
• CPU: 4th Generation Intel Core i7-4700MQ (6M Cache, up to 3.40 GHz)
• Memory: 12GB Dual Channel DDR3 1600MHz - 2 DIMMs
• Display: 23 inch WLED backlit touch Display with Anti Glare and FHD resolution (1920 X 1080)
• Hard Drive: 1TB SATA Hard Drive + Intel SRT 32GB SSD Cache
• Graphics: AMD Radeon HD 8690A with 2GB GDDR5
• LAN: 10/100/1000, 802.11b/g/n, Bluetooth v4.0+LE
• I/O Ports: 3x OSD keys, Power button, HDD LED, Stand (side), 4x USB 3.0, 8:1 MCR: MS/MS pro/MS pro hg/MS, xc/SD/SDHC/SDXC/MMC, 1x Microphone/headphone jack, Stand (back), 1x Audio Line out, 1x RJ-45, 2x USB 2.0, HDMI in (1), HDMI out (1), DC in
• Form Factor: All-in-One Desktop Computer
• Power Supply: 180 Watts
• Weight: Starting At 2.45Kgr
• Warranty: 24 Months Next Business Day

• Επεξεργαστής: 2.9GHz quad-core Intel Core i5 processor (Turbo Boost up to 3.6GHz) with 6MB L3 cache
  • Οθόνη: Ενσωματωμένη 21,5''LED-backlit display με IPS, ανάλυση 1920x1080
  • Μνήμη: Mνήμη 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3
  • Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce GT 750M graphics processor με 1GB μνήμη GDDR5
  • Δίσκος: Εσωτερικός 1 TB Serial ATA στις 5400 στροφές
  • Οπτική Συσκευή: Δεν περιλαμβάνεται
  • Θύρες επικοινωνίας: Θύρα καρτών SDXC, 4xUSB 3.0 θύρες, 2xThunderbolt θύρες, έξοδος Mini DisplayPort με υποστήριξη για DVI, VGA, και dual-link DVI (οι αντάπτορες πωλούνται ξεχωριστά), 10/100/1000BASE-T Gigabit θύρα Ethernet (RJ-45), κλειδαριά Kensington lock
  • Συσκευές Δικτύωσης και Διασύνδεσης: 802.11ac Wi-Fi wireless networking IEEE 802.11a/b/g/n compatible, Bluetooth 4.0 wireless technology, 10/100/1000BASE-T Gigabit θύρα Ethernet (RJ-45)
  • Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένα ηχεία και διπλό μικρόφωνο, facetime HD camera Yποδοχή για ακουστικά και θύρα optical digital audio output/ Θύρα audio line input, Έξοδος Mini DisplayPort με υποστήριξη για DVI, Dual DVI και VGA (απαιτούνται adapters που πωλούνται χωριστά) Υποστήριξη για Apple Stereo Headset with microphone
  • Πληκτρολόγιο: Ελληνο-Λατινικό Apple Wireless Keyboard
  • Πoντίκι: Magic mouse. Αέρινο, εύχρηστο ποντίκι με επιφάνεια Multi-Touch για απλά gestures (scrolling και swiping). Κάντε κλικ και διπλό κλικ οπουδήποτε. Σχεδιασμός που βολεύει δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.
  • Εγκατεστημένο Λογισμικό: Mac OS X Mountain Lion (περιλαμβάνει iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Maps, iBooks, Safari, Mail, FaceTime, Messages, Calendar, Contacts, Reminders, Time Machine, Photo Booth, iTunes, Game Center, Preview, Notes, Mac App Store) και iLife '09 (περιλαμβάνει iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)
  • Εγγύηση: 1 έτος

Όταν η διαφορά τιμής δικαιολογείται μόνο από αυτό,αυτή είναι η κουβέντα..αλλά μην μιλήσουμε άλλο,μπορεί να αναφέρεις την προσωπική σου προτίμηση για τις διαστάσεις του πισί σου,και δεν θες.

Άσε που έχει και touch οθόνη για μοναδική εμπειρία με τα windows 8...

Μπράβο ρε bulk under, ήμουν στραβός και βρήκα το φως μου και πολιτικά και τεχνολογικά!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...