black adder Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Νομίζω τοποθετήθηκα επί αυτού,αν εσύ δεν θέλεις να διαβάσεις τα προηγούμενα σχόλια,απλά καθυστερείς την εξέλιξη της συζήτησης. Περιέργως,δεν αντιλαμβάνεσαι,πως τη δική μου θέση ισχυροποιείς. Χρειάζεσαι αυτά που κάνει το MAC; Υπάρχει τρόπος να το κάνεις καλύτερα,φθηνότερα.Ο δικός σου. Και δεν χρησιμοποιείς MAC.MAC OS χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iobelika Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 @black adder , και εγώ κατάφερα να διαβάσω μόνο τις πρώτες σειρές από τα σχολειά σου. Δεν ξέρω τι σου συνέβει αλλά είναι κρίμα. Αν καθίσεις να δείς τις απαντήσεις αυτών που έχουν mac κανένας δεν λέει ότι είναι χάλια τα windows ή τα pc απλά λένε ότι έχουν ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο τα mac και το hardware και το λειτουργικό. Το αν μπορείς να κάνει την δουλειά σου πιο φθηνά είναι ένας λόγος , όπως και να μπορείς να την κάνεις πιο ξεκούραστα άνετα και χωρίς προβλήματα είναι ένας άλλος. Για αυτό υπάρχουν και επιλογές στην ζωή δεν είναι όλα μονόπλευρα. τώρα για αυτό που ρωτά το παιδί , εγώ όταν μπήκα στη σχολή πήρα το HP με Vista (μακριά απο εδώ), αλλά λίγο η σχολή λίγο κάποιοι καθηγητές μου που είχαν ή που δούλευαν για την Apple , ψήθηκα να πάρω mac και έτσι πήρα το 2009 το macbook pro μου. Αν ρώταγες ανάμεσα σε 2 λαπτοπ μαλλον θα σου έλεγα το air αλλά , Surface pro δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω καθόλου. Οπότε το καλύτερο γενικά θα ήταν να πας και να τα δοκιμάσεις και τα δύο και όποιο σου αρέσει περισσότερο, τα ίδια πράγματα θα κάνουν το θέμα είναι να πάρεις αυτό που θα γουστάρεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Kαι αντί να βάλεις λίνουξ,είπες ας πληρώσω 2 χιλιάρικα;;Χεχε.. Ο θεματοθέτης έχει υπολογιστή,έτοιμο,κομπλέ...ένα ελαφρύ λειτουργικό θέλει, και θα βγάλει τη σχολή του. Τι mac και τι win.. Έννοια σου,και πήραν χαμπάρι οι κατασκευαστές πόσο γουστάρουν κάποιοι να πληρώνουν χρυσάφι ,οθόνες με πισί. Αν εσύ θες να πληρώνεις χίλια ευρώ παραπάνω την έλλειψη κουτιού,μπράβο σου. Αλλά μην διαφημίζεις την βλακεία σου,και μην είσαι περήφανος για αυτή. Κάποιο λόγο έχουν οι κατασκευαστές που ακόμα βάζουν τις κάρτες κάθετα στη μητρική και όχι παράλληλα,όπως στα λάπτοπ.Δεν είναι βλάκες,απλά μάλλον μετά από σκέψη και μετρήσεις,κατέληξαν πως αυτό είναι το καλύτερο. Το ότι κάποιος είπε,θα κατασκευάσω 21" λάπτοπ,και θα το πουλάω για σταθερό,είναι απόρροια της καπιταλιστικής ανάπτυξης της οικονομίας. Όλο φρου φρου και αρώματα,και ουσία μηδέν. Σε κάποια οικ.μοντέλα,αυτούς τους σκοτώνανε.. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος αναπτυξης της οικονομιας? Μπορεις να μας πεις ενα παραδειγμα που να λειτουργησε στην πραξη γιατι εχω καιρο να γελασω και προβλεπω επικη απαντηση . Για αρχη απαντα σε αυτο και μετα θα θιξω και τα περι βλακειας ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaniared Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Υπαρχει καποιος αλλος τροπος αναπτυξης της οικονομιας? Μπορεις να μας πεις ενα παραδειγμα που να λειτουργησε στην πραξη γιατι εχω καιρο να γελασω και προβλεπω επικη απαντηση . Για αρχη απαντα σε αυτο και μετα θα θιξω και τα περι βλακειας ... Καλά και παραδείγματα να μην υπάρχουν δε σημαίνει ότι ο τωρινός τρόπος ανάπτυξης είναι σωστός. Για να μην φεύγουμε από το θέμα μας πάντως εγώ πιστεύω πως είναι λάθος η κόντρα mac-pc καθώς τα mac σου προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που αν κάποιος δεν την έχει ζήσει δε μπορεί να εκφέρει ασφαλή άποψη. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ και τα 2 συστήματα 25 χρόνια και τα γουστάρω και τα δύο με τα θετικά και τα αρνητικά τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timonkaipumpa2 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μάλιστα..αφού λύσαμε το θέμα όγκου,περάσαμε στο υλικό κατασκευής...μετά έχει σειρά το "πρεστίζ" του να έχεις MAC..Εάν προτείνω να πάρεις το λαπτοπάκι με το αλουμίνιο,να του βγάλεις την οθόνη και να το κολλήσεις πίσω από τη LG,θα μου πεις δεν είναι ωραίο ή δεν είναι άσπρο..καλύτερα να δώσω κάτι,πολύ, παραπάνω,αλλά να φαίνεται ωραίο. Όταν λες πως το μέγεθος είναι σημαντικό για εσένα σε desktop,γιατί;Επειδή αυτή είναι και η βάση της αντιλογίας μας.Δικαιολογείς ένα χιλιάρικο παραπάνω,για να μην έχεις κουτί σε μέγεθος μπιζουτιέρας κάπου κοντά στην οθόνη; Ε τι να πω...το αλουμίνιο δεν είναι τόσο ακριβό υλικό για να δικαιολογεί την διαφορά τιμής.Ούτε η έλλειψη 2 καλωδίων.Kαι δεν είναι υποκειμενικό,καθαρά θέμα κόστους.Αν κάποιος αγόρασε MAC,μόνο για το μέγεθος του χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος που να τον περιορίζει,εμμένω στην τοποθέτησή μου περί βλακείας. 300 ευρώ δεν είναι σοβαρή διαφορά;Παραμυθιαζόμαστε;Και τo δικαιολογείς σαν κόστος για τη "δωρεάν" αναβάθμιση λογισμικού;Kαι μου λες κι΄όλας πως τα linux δεν θα έχουν υποστήριξη;Τα linux;;;;;;;;;;; Μπορώ να βάλω σε MAC 5 ετών ,την τελευταία έκδοση του MacOS χωρίς να πληρώσω;Δε ξέρω ,ρωτάω.Μπορώ να τη βάλω σε όποιο υπολογιστή θέλω,10ετίας; Που είναι και unix based; Και αφού μιλάμε για σταθερό υπολογιστή,και εκθείαζετε το καθόλου σημαντικό θέμα των διαστάσεων,που κανέναν δεν έχω δει να το θέτει όταν του ζητάν τις απαιτήσεις που έχει από το μηχάνημα,τότε γιατί δε μιλάμε και για το κυριότερο προσόν της κατηγορίας,τη δυνατότητα και ευκολία αναβάθμισης,με ό,τι hardware βολεύει εσένα και την τσέπη σου. Στο προσφέρει αυτό ο MAC; Αν όχι,δεν είναι κακή λύση για desktop; Δεν είναι θέμα γούστου,είναι θέμα αναγκών. Δεν χρειάζεται κανείς,διαστάσεις λάπτοπ,σε σταθερό.Αλλιώς,όπως προείπα,φρουφρού και αρώματα. Επίσης,αναφέρεσαι στην ελεύθερη αγορά ,σαν να είναι κάτι καλό..ή τουλάχιστον παρουσιάζεις μόνο την θετική,κατ'εσέ ,πλευρά της....αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Στην παρούσα φάση,κανείς μεγάλος κατασκευαστής δεν προσφέρει το ίδιο προϊόν με κάποιον άλλο.Σε ο,τιδήποτε και αν κατασκευάζεται.Όλα έχουν τις μικροδιαφορές τους.Είναι ένα ιδιότυπο trust. To ότι υπάρχει κάποιος που πουλάει desktop,που υστερεί στο σημαντικότερο προσόν της κατηγορίας,και αναγάγεις το θέμα των διαστάσεων,σε σημαία του προϊόντος σου, για να το πουλάει η Apple ένα χιλιάρικο πάνω από τον ανταγωνισμό,είναι απόρροια του τρόπου που λειτουργεί η οικονομία,και σημάδι της παθογένειας αυτού του συστήματος. Το σχόλιό σου ,περί φασισμού,σε παρακαλώ να το ανακαλέσεις.Άλλο η μη αποδοχή του διαφορετικού,και άλλο η κρίση του. Δεν είπα πως θα πάρω το όπλο να σκοτώνω κάθε ιδιοκτήτη MAC,επειδή πλήρωσε χρυσάφι κάτι που δε χρειάζεται. Αυτά,γιατί προφανώς γνωρίζεις μόνο τη lifestyle πλευρά της φασιστικής ιδεολογίας,ενώ βλέπω πως πολύ εύκολα στρέφεσαι σε αυτή για να τη χρησιμοποιήσεις σαν επιχείρημα. Για το υλικό κατασκευής: Φυσικά και είναι θέμα τιμής. Και δεν έχει σημασία τι πιστεύεις εσύ και εγώ... από την στιγμή που διάφορες εταιρίες έχουν Η/Υ με aluminum casing και τους χρεώνουν παραπάνω από όσους δεν έχουν, τότε εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θες σχετικά με το θέμα τιμής. Και όταν η τιμή ενός Η/Υ είναι στα 1500€, νομίζω ότι τα 300€ δεν είναι μεγάλη διαφορά... πόσο μάλλον δε όταν με αυτά τα 300€ παίρνεις ένα από τα καλύτερα trackpad σε laptop, MAC OS, free development IDE (σε αντίθεση με το VS), icloud κτλ κτλ κτλ. Για το μέγεθος: Φυσικά και είναι θέμα τιμής. Και πάλι δεν έχει σημασία τι πιστεύεις εσύ. Από την στιγμή που σχεδόν όλες οι εταιρίες χρεώνουν περισσότερο το μικρότερο (στην τεχνολογία και αναφορικά με το μέγεθός του) τότε εσύ μπορείς να λες ό,τι θες. Για το πόσο ορθή είναι η επιλογή μου για μικρότερο desktop; Για εμένα είναι. Αυτό θέλω. Συγνώμη, αλλά δεν θα κάτσω να τεκμηριώσω προσωπικές επιλογές σε κάποιον σε ένα forum. Από εκεί και πέρα, πέρα από εμένα είναι και αρκετός κόσμος... και ο κόσμος εφόσον θέλει μικρό μέγεθος, θα το έχει ως κριτήριο. Εφόσον υπάρχει αυτό το κριτήριο και εφόσον επηρεάζει την τιμή, θα υπάρχει διαφοροποίηση τιμών σε σχέση με το μέγεθος. Δυστυχώς, δεν μπορείς να απαγορεύσεις ή να κατατάξεις ως λάθος την επιλογή των άλλων επειδή απλά δεν συμφωνεί με την δική σου. Κανείς δεν σε ανάγκασε να πάρεις μικρότερο desktop Η/Υ. Εάν θες όμως να εκφέρεις μία αντικειμενική άποψη και όχι κάτι που απλά συμφωνεί με τα δικά σου γούστα, θα πρέπει να συγκρίνεις όμοια πράγματα. Αυτό προφανέστατα αποφεύγεις να το κάνεις και αυτό το γεγονός φανερώνει αφενός το υποκειμενικό της άποψής σου και αφετέρου το αβάσιμό της. Όσο για το λειτουργικό και την εν γένει λειτουργικότητα... ήδη γραφτήκανε κάμποσα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black adder Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Για το πόσο ορθή είναι η επιλογή μου για μικρότερο desktop; Για εμένα είναι. Αυτό θέλω. Συγνώμη, αλλά δεν θα κάτσω να τεκμηριώσω προσωπικές επιλογές σε κάποιον σε ένα forum. Αφού θεωρείς πως δεν μπορείς να μοιραστείς την γνώμη σου με μια αναφορά του τύπου "Μου αφήνει όλο το γραφείο από κάτω και την επιφάνεια του ελεύθερη και αυτό για εμένα αξίζει τα χίλια ευρώ παραπάνω ",και για αδιανόητο για εμένα λόγο η χωροταξική προτίμησή σου αποτελεί σημαντικό προσωπικό στοιχείο από τη στιγμή που αναφέρεις το θέμα των διαστάσεων επιμόνως,απλά θα παρατηρήσω πως εσύ αποφεύγεις να απαντήσεις πόσο σημαντικός είναι ο χώρος που κερδίζεις με το all in one,και αν αξίζει το παραπάνω κόστος. Αυτό αξίζει τα 500 ευρώ παραπάνω από ένα ίδιο με πύργο,και με σειρά του,τα 280 ευρώ λιγότερα από το καλύτερο imac 21,5 ιντσών που βρήκα; Πόσο χρεώνει πια η Apple το κόψιμο στο αλουμίνιο για το μηλαράκι παραπάνω; Γιατί μη μου πεις πως η μητρική του imac φτιάχνεται σε ποιοτικότερο εργοστάσιο από του dell,και για αυτό είναι ακριβότερο. Ας μας πει και ο καρχαρίας αν το dell τρέχει hackintosh απροβλημάτιστα,και το ξανασυζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Επίσης άνοιξε ενα imac ή macmini και αν εχεις στοιχειώδεις γνώσεις engineering θα καταλάβεις (ελπίζω) οτι αυτο που πληρώνεις το αξίζει με το παραπάνω και δεν ειναι ακριβό. Κάπου εκει θα καταλάβεις πόσο μεγάλη διαφορα υπάρχει απο ενα κλασσικό κουτι desktop pc, που τα πετάς ολα μέσα και ειναι οκ. Θα μου πεις ναι αλλα δε με ενδιαφέρει αφού και με το τετράγωνο pc κάνω τη δουλειά μου. ΟΚ, σίγουρα την κανεις, όπως και με ενα Lada πας απο το σημείο Α στο Β έτσι πας και με ενα Bentley, δεν διαφωνώ, ομως δεν μπορεις να εχεις την απαίτηση οτι πρέπει να εχουν την ίδια τιμή έτσι; Θα ήθελα και εγω πάντως να ακούσω την άποψη περί μη καπιταλιστικής ανάπτυξης της οικονομίας που να λειτούργησε στην πράξη! Γιατι στη θεωρία ωραία ειναι να τα λέμε...πράξη ομως πραξη θέλω να δω! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black adder Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Τη πολύ καλή,από άποψη όγκου, χωροταξική σχεδίαση των εξαρτημάτων,εννοείς με το engineering; Δε πέταξα ποτέ τίποτα,όλα μπήκαν εκεί που έπρεπε και με τρόπο που έπρεπε να μπούνε. Ram αλλάζεις τραβώντας ένα μοχλό στο πλαινό παράθυρο, στα mac; Είδες το κουτί;Απλό,οικονομικό,αποδίδει,είναι άμεσα προσβάσιμο και ευκόλως παραμετροποιήσιμο.Αυτό είναι engineering. Ο παραλληλισμός σου ευσταθεί παρά μόνο για τη διαφορά τιμής. Αν ανοίξω το dell ,τη διαφορά θα δώ με ένα mac; Δεν είναι απλά ωραία να τα λέμε στη θεωρία.Έτσι έπρεπε να λειτουργούμε.Από τη θεωρία ,περνάμε στη πράξη,διαλέξαμε όμως πολλές λάθος θεωρίες.Η ύπαρξη χρήματος,είναι ίσως η θεμελιώδης. Η συζήτηση που επιθυμείς να κάνουμε,εμπλέκει οικονομία,κοινωνιολογία,ψυχολογία,ιστορία και ίσως βιολογία,και θα πλησιάζει σε πτυχιακή εργασία,παρά σε ποστ.Αυτό που πραγματικά επιθυμείς να διαβάσεις,είναι η λέξη κομμουνισμός,επιθυμία προφανώς κατάλοιπο της μετεμφυλιακής ιστορίας της Ελλάδας και της επίδρασης αυτής,στην κοινωνία. Προτείνω αυτό το ταινιάκι,και αν η αντίδραση σου δεν είναι "αυτό δεν είναι πολιτισμός και οικονομική ανάπτυξη",τα ξαναλέμε. Η ταινία αξίζει,όπως και να έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Μονο τα desktop ανταποκρίνονται σήμερα σε αυτό που λέμε real machines με άπλετη δύναμη με αναβαθμισιμοτητα με επιλογές. Με αυτο σαν δεδομένο αν θέλεις να κάνεις σοβαρή και δύσκολη δουλειά οτι λειτουργικό κ να τρέχεις πρέπει να το τρέξεις πάνω σε μια τέτοια μηχανή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος ίσως που ασχολούμαι με το Hackint0sh και προσπαθώ συνεχώς να τελειοποιώ τις εγκαταστάσεις μου,γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές δεν είναι Mac,είναι όμως ο μόνος τρόπος να τρέξεις osX σε καλό δυνατό Hardware.. (παλιά υπήρχαν κ τα Mac pro). Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά "μηχανάκια" laptops και στις 2 πλατφόρμες,είναι αυτά που σήμερα σου κάνουν και αύριο δεν σου κάνουν,που πέφτουν σπάνε χαλάνε,χύνονται νερά πάνω τους κλπ. δεν βολεύουν παρά μόνο σε αυτό που σχεδιάστηκαν την φορητοτητα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται λοιπόν το καθένα σαν αυτό που είναι .. σαν αυτό το οποίο ο κατασκευαστής σχεδίασε. Από εκεί και πέρα σαφώς υπάρχουν ποιότητες και η εσωτερική ποιότητα - σχεδιασμός ενός Apple μηχανήματος δύσκολα ξεπερνιέται. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να αλλάζει στο μυαλό μας ο ρόλος τους ο γενεσιουργός σχεδιασμός τους ,είναι laptop και όταν έχει βάση και 27" οθόνη είναι laptop με βάση. Αυτά είναι τα δεδομένα.καλώς η κακώς αν έπρεπε η δεν έπρεπε είναι μια άλλη συζήτηση αλλά αυτά είναι τα δεδομένα. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει φυσικά ότι θέλει μπορεί να πιστεύει ακόμα ότι υπάρχουν Gaming laptops αλλά ουσία δεν υπάρχουν,υπάρχουν laptops που τρέχουν παιχνίδια ναι καλύτερα από κάποια άλλα αλλά είναι μηχανάκια σαν αυτά που σας περιέγραψα πιο πάνω,φανταστείτε ότι σήμερα μια μέτρια κάρτα γραφικών είναι ένα κιλό και σε μέγεθος μεγαλύτερη από το μέγεθος του 1/2 ενός laptop και θα καταλάβετε εύκολα τι εννοώ.. Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά σε αυτό το νήμα ? Γιατί είναι η βάση και έχει μεγάλη σημασία σε τι βάση θα τρέξεις το λειτουργικό που κάνει καλύτερα την δουλειά σου. και αυτό πρέπει να είναι το 80% της σκέψης και του κριτηρίου για κάποιον που καλείται να επιλέξει .. στο υπόλοιπο 20% ο καθένας μπορεί και πρέπει κιόλας να βάλει την δική του ματιά,για το τι του αρέσει,αλλά πρέπει να ξέρουμε πια τι λέμε και πολύ περισσότερο τι αγοράζουμε. Δεύτερος λόγος είναι γιατί διαβάζω ότι πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τελικά τι έχουμε αγοράσει μάλλον. Να μην αναγάγουμε αλλά κ να μην υποβαθμίζουμε,είναι άλλο "το μου αρκεί εμένα" είναι άλλο το "κάνει μια χαρά την δουλειά του" και είναι εντελώς άλλο να μπαίνουμε σε λάθος εκ προοιμίου συγκρίσεις. Στο διαταυτα τώρα.. είσαι σπουδαστής,έχεις πολλές μετακινήσεις,δεν έχεις ανάγκη μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, άρα το βάρος της επιλογής γέρνει προς ένα φορητό μηχάνημα όπως επισήμανες. Μετά είναι το κόστος.. 500 με 1000 και 1500 είναι πολλαπλάσιο ποσό δεν είναι "λίγο παραπάνω" άλλο ένα σημαντικό κριτήριο λοιπόν.. 3ον Προϋπηρεσία -/ τι ξέρεις - έχεις μάθει μέχρι σήμερα να χειρίζεσαι καλά,έχεις χρόνο να μάθεις κάτι καινούριο παράλληλα με την φοίτηση σου ? Όταν θα απαντήσεις στον εαυτό σου αυτά τα ερωτήματα θα έχεις και την απάντηση που ψάχνεις,δηλαδή τι λειτουργικό θα επιλέξεις Τα υπόλοιπα ακούγονται ψευτοδιλήμματα που θα σε αναγκάσουν να πάρεις ένα χαμηλών δυνατοτήτων μηχάνημα που ίσως και να μην σε καλύπτει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η απάντηση είναι ότι και τα δυο λειτουργικά κάνουν καλά τις δουλειές τις οποίες θέλεις να κάνεις και προορίζεις το μηχάνημα,από εκεί και πέρα σαν χρήστης θα πρέπει εσύ ν'αποφασισεις πιο λειτουργικό θα εκμεταλλευτείς καλύτερα κ σε μεγαλύτερο ποσοστό. Εχε υπ'οψην σου οτι οι browser γιατί τελικά αυτούς έχουμε μπροστά μας στο 80% της μέρας υπερισχύουν πια της λογικής "λειτουργικό σύστημα" υπάρχουν στιγμές μέσα στην μέρα που δεν ξέρω τι λειτουργικό τρέχει από κάτω τους,και μικρή σημασία έχει.. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2014 από MoviemakerGr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν είναι απλά ωραία να τα λέμε στη θεωρία.Έτσι έπρεπε να λειτουργούμε.Από τη θεωρία ,περνάμε στη πράξη,διαλέξαμε όμως πολλές λάθος θεωρίες.Η ύπαρξη χρήματος,είναι ίσως η θεμελιώδης. Η συζήτηση που επιθυμείς να κάνουμε,εμπλέκει οικονομία,κοινωνιολογία,ψυχολογία,ιστορία και ίσως βιολογία,και θα πλησιάζει σε πτυχιακή εργασία,παρά σε ποστ.Αυτό που πραγματικά επιθυμείς να διαβάσεις,είναι η λέξη κομμουνισμός,επιθυμία προφανώς κατάλοιπο της μετεμφυλιακής ιστορίας της Ελλάδας και της επίδρασης αυτής,στην κοινωνία. Προτείνω αυτό το ταινιάκι,και αν η αντίδραση σου δεν είναι "αυτό δεν είναι πολιτισμός και οικονομική ανάπτυξη",τα ξαναλέμε. Η ταινία αξίζει,όπως και να έχει. Ετσι μπραβο ,αρα δεν εχεις να προσθεσεις τιποτα απολυτως στην συζητηση εκτος απο αερολογιες και συμφωνεις πως ο καπιταλισμος ειναι μονοδρομος επι της ουσιας.Οταν ΘΑ βρεθει καλυτερο συστημα τοτε ΘΑ το συζητησουμε ,μεχρι να συμβει αυτο απολαυσε τα αγαθα του καπιταλισμου ενα εκ των οποιων ειναι και το μεσο που γραφεις . Την ταινια αυτη οταν την ειδα εγω εσυ επαιζες κρυφτο στην γειτονια σου . Τους χαρακτηρισμους οτι ειναι βλακες οσοι εχουν mac στους επιστρεφω στο ακεραιο με την επισημανση πως ετσι και αλλιως δεν θα επρεπε να σε απασχολει αφου και να ηθελες δεν μπορεις να τον αποκτησεις. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2014 από Fotis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timonkaipumpa2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Αφού θεωρείς πως δεν μπορείς να μοιραστείς την γνώμη σου με μια αναφορά του τύπου "Μου αφήνει όλο το γραφείο από κάτω και την επιφάνεια του ελεύθερη και αυτό για εμένα αξίζει τα χίλια ευρώ παραπάνω ",και για αδιανόητο για εμένα λόγο η χωροταξική προτίμησή σου αποτελεί σημαντικό προσωπικό στοιχείο από τη στιγμή που αναφέρεις το θέμα των διαστάσεων επιμόνως,απλά θα παρατηρήσω πως εσύ αποφεύγεις να απαντήσεις πόσο σημαντικός είναι ο χώρος που κερδίζεις με το all in one,και αν αξίζει το παραπάνω κόστος. Αυτό αξίζει τα 500 ευρώ παραπάνω από ένα ίδιο με πύργο,και με σειρά του,τα 280 ευρώ λιγότερα από το καλύτερο imac 21,5 ιντσών που βρήκα; Πόσο χρεώνει πια η Apple το κόψιμο στο αλουμίνιο για το μηλαράκι παραπάνω; Γιατί μη μου πεις πως η μητρική του imac φτιάχνεται σε ποιοτικότερο εργοστάσιο από του dell,και για αυτό είναι ακριβότερο. Ας μας πει και ο καρχαρίας αν το dell τρέχει hackintosh απροβλημάτιστα,και το ξανασυζητάμε. Συνεχίζεις να προσπαθείς να στηρίξεις την γνώμη σου πάνω σε υποκειμενικά κριτήρια. Γιατί να πω (και όχι μοιραστώ) σε κάποιον το γιατί θέλω μικρό desktop; Για να δει εάν αξίζει να δώσω τα λεφτά; Μα για εμένα αξίζει. Και εγώ θέλω να τα δώσω τα λεφτά μου σε κάτι τέτοιο. Εγώ. Τα δικά μου λεφτά. Και ο χώρος που κερδίζω για εμένα είναι σημαντικός. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί και να αποδεχθεί κανείς πως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι οι οποίο θεωρούν κάτι άλλο σημαντικό.... Εάν θες να δεις εάν αξίζει η αγορά, τότε βρες ένα all in one desktop με ίδιες ή καλύτερα tech specs και τότε να το συζητήσουμε επί αντικειμενικών πραγμάτων και όχι κρίνοντας τα θέλω και τις ανάγκες του αλλουνού. Έτσι, μιλώντας για χαρακτηριστικά και όχι για το εάν αξίζει ο παραπάνω χώρος θα υπάρχουν επιχειρήματα και όχι υπεκφυγές για αβάσιμες και υποκειμενικές κρίσεις στα γούστα του άλλου. Οπότε, έχεις ένα μηχάνημα με ίδια ή καλύτερα specs και φθηνότερο; Όπου μέσα στα specs είναι και το μέγεθος. Εάν δεν έχεις, τότε απλά προσπαθείς να καλύψεις προσωπικές επιθυμίες και ψυχολογικά θέματα κατά-κρίνοντας κάτι βασιζόμενος στο ότι εσύ δεν αποδέχεσαι πως άλλοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Το γιατί ο παραπάνω χώρος είναι σημαντικός ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Δεν είναι απλά ωραία να τα λέμε στη θεωρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Και τα δύο μηχανήματα που κοιτάς είναι ακριβά για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις και για τη φάση που είσαι. Εγώ προτείνω να πάρεις ένα αξιοπρεπές laptop ή desktop στα 500-600€ (βρίσκεις μηχανήματα που κάνουν πολλά παραπάνω από όσα θες με αυτά τα χρήματα) για να κάνεις τη δουλειά σου και να βγάλεις τη σχολή σου. Αργότερα, παίρνεις mac ή ό,τι άλλο θέλεις αλλά τώρα γιατί να επιβαρυνθείς εσύ ή να επιβαρύνεις τους γονείς σου με κάτι που δε χρειάζεσαι? Σκέψου ακόμα και το ενδεχόμενο να αναβαθμίσεις το δικό σου αν δεν είναι πολύ παλιό...ξέρω είναι ξενέρωμα αλλά τη δουλειά σου θα την κάνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timonkaipumpa2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Το "χρειάζεσαι" είναι πολύ σχετικό. Χρειάζεσαι να έχεις έναν υπολογιστή που είναι *nix O.S., και άρα αυτομάτως είναι συμβατός με όλη την κοινότητα, έχει by default bash shell και τα περισσότερα community εργαλεία (όπως vim, nano, git, svn) ; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που έχει απόλυτο consistency μεταξύ όλων των λειτουργιών του; Δηλαδή (και ένα απλό παράδειγμα), πάντα το preferences menu είναι στο ίδιο σημείο, με την ίδια συντόμευση και για όλες τις εφαρμογές; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που να συνεργάζεται αυτόματα με ό,τι άλλο μηχάνημα της ίδιας εταιρίας; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που είναι από μία εταιρία η οποία παρέχει από media players μέχρι και κινητό τηλέφωνο και άρα όλα αυτά απλά τα αγοράζεις και είναι έτοιμα προς χρήση, συγχρονισμό, διαμοιρασμό αρχείων και διαμοιρασμό άλλων πληροφοριών με αυτόματο τρόπο; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ ο οποίος έχει O.S. βασισμένο όχι σε monolithic architecture και άρα ό,τι και εάν κολλήσει (εκτός από τον kernel) απλά μπορείς να το κάνεις kill χωρίς να χάσεις καθόλου stability από το σύστημά σου; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που απλά μπορείς να έχεις Apache χωρίς κάποιο εργαλείο, π.χ. XAMP; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που κάνεις αναβαθμίσεις σε O.S. χωρίς να σκεφτείς το format; Πότε; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που σου παρέχει δωρεάν τα εργαλεία για να φτιάξεις εφαρμογές για το O.S. σου καθώς και για τα tables και κινητά τηλέφωνα της εταιρίας που παρέχει αυτόν τον Η/Υ; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που απλά έχει μέσα του utilities για να χρησιμοποιείς αρχεία .iso και .tar; Άρα, τα "χρειάζεσαι", "τι σου χρησιμεύει" και "γιατί το θέλεις αυτό" είναι ερωτήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το εάν είναι συμφέρουσα η αγορά ή όχι. Είναι απλά για να καλύπτουν υποκειμενικά κριτήρια τα οποία (και ως υποκειμενικά) βασίζονται σε ψυχολογικές βάσεις αυτού που τα χρησιμοποιεί. Εάν κάποιος τα θέλει, τότε ο άλλος που κρίνει την άποψή του ή παρέχει συμβουλή, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προτείνει ένα ισάξιο ή καλύτερο σύστημα το οποίο να έχει όλα όσα έχει έναν MAC και να κοστίζει φθηνότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Το "χρειάζεσαι" είναι πολύ σχετικό. Χρειάζεσαι να έχεις έναν υπολογιστή που είναι *nix O.S., και άρα αυτομάτως είναι συμβατός με όλη την κοινότητα, έχει by default bash shell και τα περισσότερα community εργαλεία (όπως vim, nano, git, svn) ; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που έχει απόλυτο consistency μεταξύ όλων των λειτουργιών του; Δηλαδή (και ένα απλό παράδειγμα), πάντα το preferences menu είναι στο ίδιο σημείο, με την ίδια συντόμευση και για όλες τις εφαρμογές; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που να συνεργάζεται αυτόματα με ό,τι άλλο μηχάνημα της ίδιας εταιρίας; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που είναι από μία εταιρία η οποία παρέχει από media players μέχρι και κινητό τηλέφωνο και άρα όλα αυτά απλά τα αγοράζεις και είναι έτοιμα προς χρήση, συγχρονισμό, διαμοιρασμό αρχείων και διαμοιρασμό άλλων πληροφοριών με αυτόματο τρόπο; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ ο οποίος έχει O.S. βασισμένο όχι σε monolithic architecture και άρα ό,τι και εάν κολλήσει (εκτός από τον kernel) απλά μπορείς να το κάνεις kill χωρίς να χάσεις καθόλου stability από το σύστημά σου; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που απλά μπορείς να έχεις Apache χωρίς κάποιο εργαλείο, π.χ. XAMP; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που κάνεις αναβαθμίσεις σε O.S. χωρίς να σκεφτείς το format; Πότε; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που σου παρέχει δωρεάν τα εργαλεία για να φτιάξεις εφαρμογές για το O.S. σου καθώς και για τα tables και κινητά τηλέφωνα της εταιρίας που παρέχει αυτόν τον Η/Υ; Χρειάζεσαι έναν Η/Υ που απλά έχει μέσα του utilities για να χρησιμοποιείς αρχεία .iso και .tar; Άρα, τα "χρειάζεσαι", "τι σου χρησιμεύει" και "γιατί το θέλεις αυτό" είναι ερωτήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το εάν είναι συμφέρουσα η αγορά ή όχι. Είναι απλά για να καλύπτουν υποκειμενικά κριτήρια τα οποία (και ως υποκειμενικά) βασίζονται σε ψυχολογικές βάσεις αυτού που τα χρησιμοποιεί. Εάν κάποιος τα θέλει, τότε ο άλλος που κρίνει την άποψή του ή παρέχει συμβουλή, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προτείνει ένα ισάξιο ή καλύτερο σύστημα το οποίο να έχει όλα όσα έχει έναν MAC και να κοστίζει φθηνότερα. Εγώ πάντως, απ'ό,τι κατάλαβα, ο φίλος δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agiohorion Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Και σε office να τα φτιαχνει παλι αχταρμας θα γινονται, μου εχουν φερει εγγραφα και εγγραφα απο word windows σε word mac και ειναι αστα να πανε! πολύ πονεμενη ιστορια αυτό με το office και την συμβατοτητα τους αναμεσα στα 2 λειτουργικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα