Προς το περιεχόμενο

Mac or Windows ?

pirbo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι ναι ξερω. Χιλιοπαιγμενο το εργακι! Αλλα τωρα οπου να ναι μπαινω φοιτητης και ο υπολογιστης μου ειναι ενα βημα πριν την πληρη καταστροφη! Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα λαπτοπ -οχι τεραααστιων δυνατοτητων- αλλα να μπορω να κανω τις εργασιες της σχολης,να αποθηκευω διαφορα αρχεια (εικονες.βιντεο) αντε να εχω και ενα photoshop επειδη ειμαι τρελος με τις φωτογραφιες!αυτα..και μετα μονο ιντερνετ και φβ..αυτα!
Συγκεκριμενα ειμαι αναμεσα σε Surface pro 3 (απο windows) και macbook air 13αρι(απο mac).
Ποιο απο αυτα λετε να μου κανει καλυτεραα την δουλεια που θελω;; γενικοτερα ποιο λειτουργικο;
Υ.Γ. θα ηθελα και προτασεις...με αποκλειστικοτητα στους φορητους υπολογιστεες! Σας ευχαριστω οοολους προκαταβολικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

(Δεν βλέπω κόσμο, λες να ετοιμάζονται τίποτα σεντόνια;)

Ναι ναι ξερω. Χιλιοπαιγμενο το εργακι! 

Άρα πάμε στις λεπτομέρειες...

Τι είδους εργασίες θα κάνεις στη σχολή; Τα υπόλοιπα και με τα 2 μπορείς να τα κάνεις αλλά δεν είναι πολλά λεφτά; Φοιτητής γαρ...

Εχω ενα φιλο που με ρωταγε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ πραγμα... Ενα εχω να πω...

Σταθη;

Α και σαν χρηστης windows απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου σε υπολογιστη σου λεω οτι αλλαξα σε mac πριν ενα χρονο και δεν γυριζω πισω, ακομα και τωρα ομως εχω τα windows στο pc μου για παιχνιδια και μονο και οταν μπαινω μου θυμιζουν ποσο πολυ τα συχαινομαι

• Like 1

οι εργασιες στην σχολη ειναι πανω σε office!(word,powerpoint etc.)

Επίσης γίνεται μια χαρά και στα 2. Στο Mac το έχεις προεγκατεστημένο αλλά υπάρχουν θεματάκια συμβατότητας. Όσον αφορά στα Pages (Words), τα κάνεις PDF και καθαρίζεις αλλά στα Keynote (Power Point) μπορεί να συναντήσεις διαφορές στη διάταξη των κειμένων/εικόνων και στις γραμματοσειρές (που είναι το λιγότερο αλλά μερικές φορές αυτές ευθύνονται για την αναδιάταξη των κειμένων/εικόνων) οπότε θα χρειαστείς MS Office για 100% compatibility εκτός αν αυτοί που θα τα ανοίξουν/χρησιμοποιήσουν έχουν Mac (χλωμό) οπότε θα τα παραδίδεις σε .pages και .key.

Επίσης γίνεται μια χαρά και στα 2. Στο Mac το έχεις προεγκατεστημένο αλλά υπάρχουν θεματάκια συμβατότητας. Όσον αφορά στα Pages (Words), τα κάνεις PDF και καθαρίζεις αλλά στα Keynote (Power Point) μπορεί να συναντήσεις διαφορές στη διάταξη των κειμένων/εικόνων και στις γραμματοσειρές (που είναι το λιγότερο αλλά μερικές φορές αυτές ευθύνονται για την αναδιάταξη των κειμένων/εικόνων) οπότε θα χρειαστείς MS Office για 100% compatibility εκτός αν αυτοί που θα τα ανοίξουν/χρησιμοποιήσουν έχουν Mac (χλωμό) οπότε θα τα παραδίδεις σε .pages και .key.

Και σε office να τα φτιαχνει παλι αχταρμας θα γινονται, μου εχουν φερει εγγραφα και εγγραφα απο word windows σε word mac και ειναι αστα να πανε! 

• Like 1

Και σε office να τα φτιαχνει παλι αχταρμας θα γινονται, μου εχουν φερει εγγραφα και εγγραφα απο word windows σε word mac και ειναι αστα να πανε! 

Ούτε τα 2 MS Office δεν είναι απολύτως συμβατά;;; Μήπως φταίνε τα fonts ή έχουν κι άλλα θέματα;

Δεν το είπα πάντως ως μειονέκτημα των Mac (ίσα-ίσα έχουν υπέροχη σουίτα χωρίς extra κόστος), απλώς για να το έχει υπ' όψιν.

Πάντως με τα Word δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Ή το κάνεις PDF για reading ή αν είναι για περεταίρω επεξεργασία, ο τελευταίος θα του δώσει τη "σωστή" διαμόρφωση οπότε, οκ.

• Like 1

Παίζω με windows απο το 1998.

Πήρα iMac το 2014 και πριν απο 2 εβδομάδες ενα MacBook Pro για να το εχω μαζί μου.

Ξέρεις κατι, με το Mac OS X ησύχασα.

Δεν ξέρω πως κρασαρει το OS X

Δε νοιάζομαι για antivirus, firewalls, malware, spyware, adware η δε ξέρω κ εγω τι άλλο.

Μετα απο ενα update στο 10.9.3 έκανε ενα φλασαρισμα το λογότυπο της apple κατα την εκκίνηση.

Διορθώθηκε πριν απο 10 μερες στο 10.9.4

Τελος

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2

Τα macoffice αρχεία διαφέρουν των windows office, μιλάω και για τα δύο εκ της MS, το MS office για mac και τα office των windows. Διαφορετικές θέσεις κειμένου, άλλες στοιχίσεις αλλού ο πίνακας αλλού η εικόνα.

Επιπρόσθετα άλλα δυνατά στοιχεία έχει το Pages και άλλα το word, αλλά αν είναι να παραδώσεις .doc θα πρέπει να το παραδώσεις σαν pdf σίγουρα εφόσον είναι από mac, είτε από το pages το ετοιμάσεις είτε απο word:mac

Αναλόγως τη σχολή και τι θα χρειαστείς εκεί. Πολλά εξειδικευμένα προγράμματα έχουν αντίστοιχες εκδόσεις για mac. Πέρα αυτών κάποια μικρότερα που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις στην εκάστωτε σχολή πιθανό να μην έχει αντίστοιχη έκδοση για mac.

Από τα συμφραζόμενα σου θα έλεγα πως θέλεις πιο πολύ να δοκιμάσεις τη τύχη σου σε mac. Αν το mac έχει 8gb ram θα τη παλέψεις διότι θα μπορέσεις να τρέχεις τα windows με το parallels όπως λέει και η ονομασία του παράλληλα χωρίς προβλήματα.

Από την άλλη δε θα σου συνιστούσα για κύριο pc να έχεις τόσο μικρή οθόνη, εκτός και αν δε σκοπεύεις να περνάς τη μέρα σου πάνω από αυτό. Άλλη λύση θα ήταν να πάρεις και μία οθόνη να το συνδέεις εκει.

Πέρα των τιμών, δε γνωρίζω που κυμαίνονται αυτά τα δύο που αναφέρεις, απότι είδα το surface pro είναι tablet που προσπαθεί να συμπεριφέρετε σαν laptop πράγμα το οποίο θα σου έλεγα να αποφύγεις εάν το θέλεις για κύρια χρήση υπολογιστή.

Τέλος και για mac υπάρχουν σελίδες με σπασμένες εφαρμογές οπότε αυτό το "μειονέκτημα" δε στέκει.

Υ.Γ. μη ξεχνάς πως δεν υπάρχει μεγάλη πληθώρα παιχνιδιών διαθέσιμη για τη πλατφόρα των MacOS

δεν είμαι fanboy του mac απλά προσπαθώ να δώσω μία ειλικρινή άποψη λέγοντας πως γενικά η χρήση του mac μου κάνει πιο εύκολη τη ζωή. Τα μόνα ζόρια είναι όταν πρέπει να συνεργαστώ με κάποιον άλλο μη χρήστη mac όπου και γίνεται πανικός με τα προαναφερθέντα προγράμματα. +1 στον από πάνω

• Like 1

κι εγω προσπαθω να χτισω ενα windows free οικοσύστημα, αλλα ειναι υπερβολή οτι τα μακ δεν κρασαρουν.

και δυστυχως για office η πιο αξιόπιστη λυση σε mac ειναι virtual machine με windows κατα την γνωμη μου.

Δεν είπα οτι δεν κρασαρουν. Είπα οτι εγω απο το Γενάρη που το πήρα δεν εχω αντιμετωπίσει ούτε κρασαρισμα ούτε κάποιο άλλο θέμα.

Και δεν το εχω για να μπαίνω fb κ να γράφω στο word

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1

Εχω το Macbook Pro 13.3, late 2011. Το εχω βάλει και εναν SSD πάνω, και πραγματικά δεν νομίζω να το αλλάξω ποτε αυτο το λαπτοπ. Με υπερκαλύπτει, η μπαταρία κρατάει πάνω απο 6 ώρες όταν είμαι στο world και σχεδόν 3+ οταν βλέπω ταινίες ή βιντεο στο youtube.

ΝΟΤΕ: Μοντέλο 2011! Κοντεύουμε 2015 και η μπαταρία κρατάει 6 ώρες! Ολα αυτα τα χρόνια, το χρησιμοποιούσα εαν οχι καθε μέρα το πολύ ανα 2 μέρες.

Για ανταλλαγή εγγράφων είναι το pdf. Ούτε το pages, ούτε το doc(x) ούτε και το odf. Portable Document Format. 

Εκτός και εάν η ανάπτυξη γίνεται συνεργατικά, οπότε εκεί πρέπει να βρεθεί κοινή τεχνολογία. 

Από εκεί και πέρα, δεν είναι καθόλου ακριβό το iMac. Όποιος πιστεύει ότι είναι ακριβό τότε ας παραθέσει ένα μηχάνημα με τα ίδια ή και καλύτερα specs. Όπου specs = CPU, RAM, GPU, HDD, Screen, DIMENSIONS (SIZE)

• Like 1

Από εκεί και πέρα, δεν είναι καθόλου ακριβό το iMac. Όποιος πιστεύει ότι είναι ακριβό τότε ας παραθέσει ένα μηχάνημα με τα ίδια ή και καλύτερα specs. Όπου specs = CPU, RAM, GPU, HDD, Screen, DIMENSIONS (SIZE).

Μμμμ, σα να είχα πριν καιρό ρωτήσει το ίδιο πράγμα αναφορικά με το macmini, σε κάποιους που υποστήριζαν ότι με τα μισά λεφτά φτιάχνεις PC κλπ...μάλιστα επέμεινα αρκετά αλλά πρόταση σύνθεσης με τα χαρακτηριστικά του mini (CPU, RAM, GPU, HDD, Screen, DIMENSIONS (SIZE)) δεν έλαβα ποτέ...Στο τέλος με είπαν και γραφικό νομίζω! Το ίδιο ισχύει και για το iMAC φυσικά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...