Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια καλησπερα ,
μετα απο 2 χρονια που εχω το λαπτοπ της υπογραφης αποφασισα να του βαλω εναν ssd!
κατα πασα πιθανοτητα θα αγορασω τον 840 evo 250gb https://www.skroutz.gr/s/3731573/Samsung-840-Series-Evo-250GB.html
νομιζω απο τις καλυτερες επιλογες αυτες τις στιγμη!!
η αλλαγη δυστηχως και απο τι βλεπετε στο παρακατω βιντεο ειναι μεγαλη φασαρια:

θα λυθει ολο το λαπτοπ  :-( αλλα πιστευω θα τα καταφερω μιας και ποιανουν τα χερια μου!
αφου τοποθετηθει απο εδω και περα αρχιζουν  αρχιζουν οι αποριες....!!

1)θελω να κανω καθαρη εγκατασταση των windows απο την αρχη χωρις την σαβουρα της dell αλλα δεν εχω καποιο cd των windows γιατι δεν δοθηκε με το λαπτοπ ηταν ηδη εγκατεστημενα τα windows παραμονο υπαρχει ο κωδικος ενεργοποιησης στο κατω μερος του.. πως θα ξεπεραστει αυτο?

2)πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις πριν η μετα την εγκατασταση του δισκου...
εχω διαβασει για μια λειτουργια που λεγεται rapid mode πρεπει να την ενεργοποιησω?

3)σκεφτομαι πολυ σοβαρα αντι να χρησιμοποιησω τον ηδη υπαρχων δισκο ως εξωτερικο μετα την αλλαγη να τον βαλω στην θεση του dvd μιας και δεν εχει πολυ χρησιμοτητα η χρηση του dvd πλεον οπως κανει αυτος εδω:

αν γινει αυτο ο hdd θα λειτουργει οπως λειτουργει και τωρα με την ιδια ταχυτητα και η μονη διαφορα στο λαπτοπ θα ειναι η επιπλεον καταναλωση ενεργειας λογω 2ου δισκου?

4)αν κανω αυτο στο δευτερο βιντεο δηλαδη βαλω τον ssd στο candy και αφησω τον hdd ως εχει ο ssd θα εχει χαμηλοτερες ταχυτητες απο τι θα ειχε αν τον εβαζα στην θεση του hdd οπως και σκεφτομαι να κανω?

περιμενω με ανυπομονησια την βοηθεια σας!  :-) Επεξ/σία από modechristo_13
Δημοσ.

1. Αν το κλειδί που εχεις ειναι για τα 7 μπορείς να κατα κατεβάσεις νόμιμα εδώ http://www.askvg.com/direct-download-links-download-official-original-and-untouched-windows-7-iso-32-bit-and-64-bit/ανάλογα την διανομή που ειναι το κλειδί και ενεργοποιήσεις κανονικά

2. Μπές στο bioς γύρνα τους δίσκους σε ide mode αν ειναι σε ahci και μετά για να ενεργοποιήσεις το ahci ακολούθησε τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista , το rapid mode λένε οτι βελτιώνει και αλλο την ταχύτητα του δίσκου αλλα σου τρώει απο την ram οποτε δεν πιστεύω οτι αξίζει , προσωπικά δεν το εχω ενεργοποιήσει

3. Μπορείς να το κάνεις αν νομίζω οτι δεν θα σου χρειαστεί το dvd αν και δεν θα το θυσίαζα γιατι ποτε δεν ξέρεις ποτε θα χρειαστεί

4. Αυτο δεν το ξέρω

Δημοσ.

1. Αν το κλειδί που εχεις ειναι για τα 7 μπορείς να κατα κατεβάσεις νόμιμα εδώ http://www.askvg.com/direct-download-links-download-official-original-and-untouched-windows-7-iso-32-bit-and-64-bit/ανάλογα την διανομή που ειναι το κλειδί και ενεργοποιήσεις κανονικά

2. Μπές στο bioς γύρνα τους δίσκους σε ide mode αν ειναι σε ahci και μετά για να ενεργοποιήσεις το ahci ακολούθησε τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista , το rapid mode λένε οτι βελτιώνει και αλλο την ταχύτητα του δίσκου αλλα σου τρώει απο την ram οποτε δεν πιστεύω οτι αξίζει , προσωπικά δεν το εχω ενεργοποιήσει

3. Μπορείς να το κάνεις αν νομίζω οτι δεν θα σου χρειαστεί το dvd αν και δεν θα το θυσίαζα γιατι ποτε δεν ξέρεις ποτε θα χρειαστεί

4. Αυτο δεν το ξέρω

1) εχω πανω τα αυθεντικα windows 7 home premium τα ελληνικα και αυτα θελω να κρατησω... στο link σου απο τι βλεπω εχει μονο αγγλικες εκδοσεις αν τα καψω σε καποιο dvd και τα φοτρτωσω στον ssd θα βρω καποιον translator για να βαλω παλι ελληνικα?

2)σε ποια φαση της διαδικασιας να τους γυρισω σε ide?? βασικα ενας δισκος θα υπαρχει καθε φορα μιας και αν αποφασισω για caddy θα αργησω να το παρω.. οποτε μολις βγαλω τον hdd θα υπαρχει μονο ο ssd... δεν σε ποιανω εδω!!

3) γι αυτο δεν ειμαι ακομα σιγουρος γι αυτο θα αργησει να γινει οσο αφορα το ερωτημα μου αν θα εχει την ιδια ταχυτητα δεν το γνωριζεις?.....

4)αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας πει :)

Δημοσ.

1. Νομίζω πως δεν γίνεται μονο τα ultimate υποστηρίζουν multilanguage οπου μπορείς μετα να βάλεις οτι γλώσσα θέλεις , επειδη ομως δεν ειμαι σίγουρος περι αυτού περίμενε και καποιον αλλο φίλος που ισως γνωρίζει

2. Πρίν ξεκινήσεις την εγκατάσταση των windows αν διαβάσεις τον οδηγό τα λεει ολα αναλυτικά τι και πως , η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά ολους τους δίσκους και οχι τον έναν οποτε μια φορά το κάνεις.

3. Αυτο δεν το γνωρίζω σίγουρα μιας και δεν το εχω κάνει ποτε

Δημοσ.

1) εχω πανω τα αυθεντικα windows 7 home premium τα ελληνικα και αυτα θελω να κρατησω... στο link σου απο τι βλεπω εχει μονο αγγλικες εκδοσεις αν τα καψω σε καποιο dvd και τα φοτρτωσω στον ssd θα βρω καποιον translator για να βαλω παλι ελληνικα?

δες το vistalizator

Δημοσ.

2. Πρίν ξεκινήσεις την εγκατάσταση των windows αν διαβάσεις τον οδηγό τα λεει ολα αναλυτικά τι και πως , η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά ολους τους δίσκους και οχι τον έναν οποτε μια φορά το κάνεις.

ok θα το τσεκαρω... :)

δες το vistalizator

μμ να το βαλω και να το δοκιμασω.. αλλα εντυπωση μου κανει οταν πληρωνεις τα windows και θελεις να κανεις format και δεν θελεις να περασεις την σαβουρα της εκαστοτε εταιρειας με το να κανεις νομιζω ''recovery'' σε dvd... δεν γινεται να μην υπαρχει τροπος...!! :)

Δημοσ.

αλλα εντυπωση μου κανει οταν πληρωνεις τα windows και θελεις να κανεις format και δεν θελεις να περασεις την σαβουρα της εκαστοτε εταιρειας με το να κανεις νομιζω ''recovery'' σε dvd... δεν γινεται να μην υπαρχει τροπος...!! :)

Ψαχνεις για OEM iso, των Windows που εχεις -> υπαρχουν & στο Θειο, τα-παντα-ολα εκδοσεις 32+64 bit

Ας πουμε οτι εχεις πχ Windows 7 Home Premium Ελληνικα 64 bit = θα εγκαταστησεις την ιδια ακριβως

εκδοση και για ενεργοποιηση τους θα δωσεις....τον κωδικο σου! Οχι "σπαστηρια", ουτε παρακαμψεις :-) 

Ριξε μια ματια και σε αυτο (ελπιζω να μην ενοχλει το linkαρισμα) αν και δεν ειναι εξαρχης Ελληνικες version

http://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1/

Δημοσ.

Ψαχνεις για OEM iso, των Windows που εχεις -> υπαρχουν & στο Θειο, τα-παντα-ολα εκδοσεις 32+64 bit

Ας πουμε οτι εχεις πχ Windows 7 Home Premium Ελληνικα 64 bit = θα εγκαταστησεις την ιδια ακριβως

εκδοση και για ενεργοποιηση τους θα δωσεις....τον κωδικο σου! Οχι "σπαστηρια", ουτε παρακαμψεις :-) 

Ριξε μια ματια και σε αυτο (ελπιζω να μην ενοχλει το linkαρισμα) αν και δεν ειναι εξαρχης Ελληνικες version

http://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1/

ευχαριστω ξεπεραστικε αυτο το βημα...

οι αγγλικες εκδοσεις ειναι αλλα δεν πειραζει...

αφου υπαρχει τροπος να αλλαξει οκ!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...