panos2171 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Πόσο δύσκολο είναι να γίνει μετάφραση σε μια ROM? Πχ εγώ περιμένω κινητό που δεν έχει ελληνικά (ή τουλάχιστον δεν είναι πλήρως εξελληνισμένο), μόνος δεν μπορώ να κάτσω και να το κάνω? Θέλει γνώσεις προγραμματισμού?
gesamgr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 δυσκολο εως αδυνατο...θα τρεξεις το morelocale απο το store
Κολοκυθοσπορος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 το android απο μονο του περιεχει ελληνικα απλα θελουν ενεργοποιηση φιλε μου ψαξτο λιγο στο xda
dancer_69 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Όχι και δύσκολο ως αδύνατο. Θέλει κάποιες ενέργειες βέβαια, αλλά ούτε τρελά δύσκολο είναι, ούτε γνώσεις προγραμματισμού χρειάζονται. Αυτό που χρειάζεται αρχικά είναι η συσκευή να είναι rooted. Αν δεν είναι θα πρέπει να γίνει και γι' αυτό υπάρχουν κάποια εργαλεία στο XDA-Developers, αλλά και με λίγο ψάξιμο στο google για τη συσκευή σου, αν υπάρχει θα βρεις αναφορές για το πως γίνεται. Το root σου δίνει πρόσβαση στο φάκελο /system/app όπου βρίσκονται όλες οι εφαρμογές και έτσι μπορείς να τις μεταφέρεις στο Pc και να τις επεξεργαστείς. Μετά χρειάζεται κάποια εφαρμογή ώστε να μπορείς να επέμβεις στο πακέτο της εκάστοτε εφαρμογής και να αποκτήσεις πρόσβαση στο φάκελο values-el που περιέχει τα αρχεία μετάφρασης(συνήθως πρόκειται για τα strings.xml και arrays.xml) που είναι τα αρχεία που περιέχουν τις μεταφράσεις και μπορούν να διαμορφωθούν με κάποιο κειμενογράφο. Αν δεν υπάρχει ο φάκελος values-el μπορείς απλά να τον δημιουργήσεις και να αντιγράψεις τα παραπάνω αρχεία από το φάκελο values. Υπαρχουν επίσης στο XDA αρκετά εργαλεια γι' αυτή τη διαδικασία, όπως πχ το apkTool. Βέβαια, επειδή πολλές μεταφράσεις υπάρχουν ήδη, καλύτερα είναι να ελέγξεις την έκδοση της κάθε εφαρμογή και να τις πάρεις από κάποια παρόμοια συσκευή. Σε γενικές γραμμές αυτός είναι ο τρόπος, δύσκολος δεν είναι, αλλά χρειάζεται λίγο ψάξιμο(αν δεν υπάρχει έτοιμη λύση για τη συσκευή σου) και είναι αρκετά χρονοβόρος. Σαφώς και το morelocale είναι πιο εύκολη λύση, αλλά θα λειτουργήσει μόνο στην περίπτωση που τα ελληνικά είναι απενεργοποιημένα αλλά υπάρχουν σα γλώσσα(πράγμα αρκετά πιθανό). Αν έχουν αφαιρεθεί όμως τελείως, τότε δε μπορεί να βοηθήσει.
panos2171 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 To Lenovo K910 που πήρα δεν κυκλοφορεί Ευρώπη και απ ότι έχω διαβάσει στο 70% έχει ελληνικά που δεν ξέρω ποιος τα έκανε. Γι αυτό ρωτάω αν μπορούσα να επέμβω και να τα κάνω σχεδόν 100%.
Gr_Soul Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Πλήρεις οδηγίες για να το μεταφράσεις: http://www.doctorandroid.gr/2013/01/how-to-build-a-custom-rom-theming-and-translation.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα