Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, 

θελω να κανω μια αναβαθμηση  RAM τον Σεπτέμβριο, αυτή τη στιγμη εχω 8GB corsair C8 1600
που τρεχουν dual channel  timing 8 8 8 24 και windows 64bit. (o cpu  παιρνει μεχρι 1600mhz)

η μητρική εχει 4 slots (2 channels) χρησιμοποιω τωρα το 1channel τα αλλα 2 slots είναι αδεια.

οι μνημες που θελω να παρω είναι οι ιδιες με αυτές που εχω ακριβως .

η απόρια είναι : θα είναι ενταξει να προσθεσω άλλες 2 μνημες 2x4 8gb  και να γινουν 4χ4 =16gb ?

ή θα πρεπει να αγορασω 2χ8gb για να επωφεληθώ από το dual channel και γενικως να είναι καλυτερα και να μην stress το memory controller ? αν και overclock δεν κανω.  ( σε αυτήν την περιπτωση δεν αγοραζω καν.)

Γιατι διαβασα σε αρθρα πως είναι καλυτερα να παιζει σε 2 slots παρα σε 4.

χρηση: gaming (ο λογος που θελω να αναβαθμισω τις μνημες είναι για μην χρειαστώ παλι στο μελλον  με αυτό το pc παντα. και ισως να μην βρω κ τις ιδιες

Ευχαριστω πολύ προκαταβολικα  . αν και είναι λιγο μεγαλο topic. :) 

Δημοσ.

To καλύτερο θα ήταν να πάρεις ακριβώς τις ίδιες μνήμες με αυτές που έχεις, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος ασυμβατότητας.

Θα παίξει κανονικά το dual channel με 4+4 ανά κανάλι. Νομίζω ότι το 2x8 είναι καλύτερο για oc, όχι γενικά. Μια χαρά θα παίξει στα 1600 με 4x4 dimms.

Δημοσ.

Εγω συμφωνω με τον χρηστη pnick και προσθετω οτι ετσι και αλλιως δεν ισχυει το quad channel στις μη server μητρικες. Περνοντας αλλες δυο μνημες θα δουλευει τελεια το συστημα γιατι θα συνεργαζονται αυτες οι δυο μεταξυ τους και οχι με τις αλλες δυο ( εκτος αν ειχες soctet 2011 τοτε αλλαζουν τα πραγματα ). Το καλητερο ειναι να βαλεις τις ram που ειχες και στο αλλο channel και λογο συμβατοτητας ( αν και ειπα οτι δεν ειναι quad channel ) και λογο ομορφιας.

Δημοσ.

Μόνο για gaming νομίζω ότι ακόμα δεν χρειάζονται 16gb. Τα 8 αρκούν, αλλά ας σου πεί και κάποιος gamer.

Δημοσ.

Μόνο για gaming νομίζω ότι ακόμα δεν χρειάζονται 16gb. Τα 8 αρκούν, αλλά ας σου πεί και κάποιος game

με 8gb εισαι οκ αν τωρα θες να παιζεις να κατεβαζεις να ακους μουσικη και να εχεις και ενα σωρο αλλα προγραμματα ταυτοχρονα θες 16gb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λες ε /? απλα εγω σκεφτομουν μην τυχον και δεν υπαρχουν οι ιδιες αργοτερα.. κ λεω ας τις παρω τωρα να τελειωνω.. :)

edit..

τεσ πα εγινε ευχαριστω. :) λεω να ενδωσω .. :)

Επεξ/σία από ThOmPsOn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...