Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ήθελα να ρωτήσω επειδή στο σπίτι έχουμε τα παλιά μωσαϊκά (δεκαετίας 70) υπάρχει θέμα αν μπει από πάνω πλακάκι ή laminate σχετικά με το βάρος που αντέχει ? είναι στο πρώτο όροφο, γιατί φαντάζομαι αν φορτώσεις έναν ολόκληρο όροφο με πλακάκι πάνω στο μωσαϊκό δε θα είναι και ότι καλύτερο..

επίσης, επειδή και τα κουφώματα είναι κουρέλια παλιά ξύλινα, πρώτα αλλάζουμε κουφώματα ή πρώτα βάζουμε νέο πάτωμα, στην περίπτωση που μπει πλακάκι/laminate πάνω σε μωσαϊκό, οπότε το ύψος θα είναι διαφορετικό.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ήθελα να ρωτήσω επειδή στο σπίτι έχουμε τα παλιά μωσαϊκά (δεκαετίας 70) υπάρχει θέμα αν μπει από πάνω πλακάκι ή laminate σχετικά με το βάρος που αντέχει ? είναι στο πρώτο όροφο, γιατί φαντάζομαι αν φορτώσεις έναν ολόκληρο όροφο με πλακάκι πάνω στο μωσαϊκό δε θα είναι και ότι καλύτερο..

επίσης, επειδή και τα κουφώματα είναι κουρέλια παλιά ξύλινα, πρώτα αλλάζουμε κουφώματα ή πρώτα βάζουμε νέο πάτωμα, στην περίπτωση που μπει πλακάκι/laminate πάνω σε μωσαϊκό, οπότε το ύψος θα είναι διαφορετικό.

Επειδή είχα και αρχαιότερο του 70 σπίτι και έπρεπε να το κάνω extreme makeover :
Ξεκινάμε πάντα, από το πάτωμα και συνεχίζουμε σταδιακά μέχρι το ταβάνι (για να γλυτώσεις 1000 μερεμέτια στη μέση).
Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσεις με το πάτωμα, πριν φτάσεις στα κουφώματα και στις εσώπορτες.
Μεταξύ δαπέδων, θα επέλεγα PVC για πολλούς λόγους : Τέλεια μόνωση (ζέστη-κρύο-θόρυβος), φτηνό στην αντικατάσταση ΑΝ ποτέ πάθει κάτι (απίθανο), το βρίσκεις και εύκολα.
Πριν βάλεις το PVC δάπεδο, βάλε κάτω του μονωτικό στρώμα, θα βρεις διάφορα είδη μην τα τσιγκουνευτείς. Θα κάνεις απόσβεση με αυτά χειμώνα-καλοκαίρι.

Επίσης το PVC που θα βάλεις, όσο ποιο χοντρό, τόσο το καλύτερο, ειδικά το βιομηχανικού τύπου δεν πρόκειται να πάθει τίποτα!

Μόλις τελειώσεις με αυτά, συνεχίζεις στην επιλογή κουφωμάτων.

Υ.Γ. Σχετικά με το βάρος, δεν έχεις θέμα, μιλάμε για μερικά κιλά/ΤΜ. Ρώτα και πολιτικό μηχανικό αν θες γνώμη ειδικού 😛 το πρόβλημα με το κτήριο θα ξεκινούσε αν στο χώρο θα υπήρχαν οχήματα η βαριά φορτία 🙃 ειδικά σε 2ο+ όροφο.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή! ρώτησα γιατί σε μια αποθήκη είχα βάλει πλακάκι πέρυσι και μετά φώναξα τον σιδερά να μου βάλει πόρτα γαλβανιζέ και μου είπε έπρεπε πρώτα να σου βάλω τη πόρτα και μετά να βάλεις το πλακάκι γιατί με τη κόλληση αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και μπορεί να σου κάνω ζημιά, αλλα οκ μια χαρά την έβαλε.

τέλος το pvc πάτωμα που προτείνεις είναι αυτό ? https://www.skroutz.gr/c/2826/plastika-dapeda-laminate/f/733513/plastiko-pvc-vinyliou.html

laminate δηλαδή ? συγγνώμη αλλά είμαι τελείως άσχετος.

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

τέλος το pvc πάτωμα που προτείνεις είναι αυτό ? https://www.skroutz.gr/c/2826/plastika-dapeda-laminate/f/733513/plastiko-pvc-vinyliou.html

laminate δηλαδή ? συγγνώμη αλλά είμαι τελείως άσχετος.

Laminate = χαμηλής ποιότητας ξύλο, όπως τα φτηνιάρικα έπιπλα https://www.xfloor.gr/arthra/plastika-dapeda-laminate-patomata-diafores/

παρκέ = μασίφ ξύλο (καλύτερο) , αλλά πλέον το ξύλινο δεν το προτιμούν λόγω κόστους εγκατάστασης και συντήρησης / φθοράς.

τα PVC 5mm ξεκινάνε στα 20€/τμ. Είναι ειδικό πλαστικό που δεν παθαίνει φθορές ούτε έχει θέμα με νερά.

https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia-dapedo-halia/pvc/patomata-pvc/

• Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπον αποκλειστηκε το laminate, ακομα και οι πιο ακριβες εκδοχες του δειχνουν φθηνες και ψεύτικες. 

Σιγουρα θα παω σε πλακακια.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, xgol είπε

Λοιπον αποκλειστηκε το laminate, ακομα και οι πιο ακριβες εκδοχες του δειχνουν φθηνες και ψεύτικες. 

Σιγουρα θα παω σε πλακακια.

Αν το μωσαϊκό είναι σε καλή κατάσταση εγώ θα έλεγα να μην το χαλάσεις κολώντας επάνω πλακάκια.Είναι κρίμα.Είναι σπάνιο και σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν να φτιάξουν.

Το πολύ πολύ βάλε λαμινατε στα υπνοδωμάτια και άσε το υπόλοιπο όπως έχει.Με τα λαμινατε  δεν το καταστρέφεις απλά τα τοποθετείς από πάνω και αν κάποτε τα βαρεθείς τα βγάζεις. Αν κολήσεις πλακάκι τελείωσε.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ σε μωσαϊκό θέλω να βάλω. Έχω το πολύ 30τμ δωμάτιο, και δεν ήξερα πως μπορεί να γίνει τόσο εύκολα / οικονομικά ένα ΤΕΤΟΙΟ makeover.

Το ψήνω αφάνταστα πολύ γιατί το μωσαικό το σιχαίνομαι / έχω καραβαρεθεί. Στο δικό μου δωμάτιο είναι μαύρο/άσπρο - πάει και έρχεται.. στο δίπλα μάγκες είναι ΠΡΑΣΙΝΟ/μαύρο και στη κουζίνα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ/μαύρο, και στο μπάνιο παραδόξως έχει πλακάκι καφέ το οποίο τα σπάει, έχει ΠΡΑΣΙΝΑ χλεμπονέ πλακάκια στους τοίχους.

Τα σιχαίνομαι όλα τα πράσινα και τα πορτοκαλιά το φελέκι μου. Δεν με εμπνέει καν να ασχοληθώ με το υπόλοιπο σπίτι μόνο που τα βλέπω..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Και εγώ σε μωσαϊκό θέλω να βάλω. Έχω το πολύ 30τμ δωμάτιο, και δεν ήξερα πως μπορεί να γίνει τόσο εύκολα / οικονομικά ένα ΤΕΤΟΙΟ makeover.

Το ψήνω αφάνταστα πολύ γιατί το μωσαικό το σιχαίνομαι / έχω καραβαρεθεί. Στο δικό μου δωμάτιο είναι μαύρο/άσπρο - πάει και έρχεται.. στο δίπλα μάγκες είναι ΠΡΑΣΙΝΟ/μαύρο και στη κουζίνα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ/μαύρο, και στο μπάνιο παραδόξως έχει πλακάκι καφέ το οποίο τα σπάει, έχει ΠΡΑΣΙΝΑ χλεμπονέ πλακάκια στους τοίχους.

Τα σιχαίνομαι όλα τα πράσινα και τα πορτοκαλιά το φελέκι μου. Δεν με εμπνέει καν να ασχοληθώ με το υπόλοιπο σπίτι μόνο που τα βλέπω..

Σπίτι tutti fruti 😁

Το χλεμπονε πλακάκι βάφεται πάντως

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Το καλό με το μωσαικό είναι ότι το laminate δε θέλει καμία προεργασία.Στρώνεις ένας ειδικό υλικό πρώτα κάτι σαν αφρολέξ περνάς το laminate και αν κάποια στιγμή κάποιος γουστάρειw το μωσαικό το βγάζεις και είσαι οκ,ενώ αν στρώσεις πλακάκι ,ειδικά αστάρια κόλλες τέρμα το μωσαικό.Δεν μπορείς να το ξαναφέρεις στην επιφάνεια.

Δημοσ.
Στις ‎5‎/‎12‎/‎2018 στις 10:50 ΠΜ, paylidis είπε

Στα μωσαϊκά έχετε κατά νου ότι υπάρχει περίπτωση στις άκρες και κοντά στις πόρτες να έχετε θέμα λόγω κλίσεων και να κάνει κοιλιά. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κατάλληλη τσιμεντοκονια αυτοεπιπεδουμενη που πρέπει να περαστεί ένα λεπτό στρώμα πριν τα laminate. 

Για τα οικονομικά laminate Leroy/praktiker των 5-6€ έχει κάποιος άποψη; 

Λίγο αργά αλλά μια χαρά είναι. 

Για το μωσαϊκό είχα πετύχει ένα άρθρο που έγραφε για μια συντήρηση που του κάνεις και γίνεται σαν καινούργιο. Δεν το βρίσκω όμως. Ούτε εγώ θα το έβγαζα, το συμπαθώ, αλλά καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να το έχει βαρεθεί...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Για το μωσαϊκό είχα πετύχει ένα άρθρο που έγραφε για μια συντήρηση που του κάνεις και γίνεται σαν καινούργιο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδιά μη τρελαθούμε τώρα, σας αρέσει το μωσαϊκό ? όχι απλά το έχω βαρεθεί, ποτέ δε μου άρεσε και το θεωρώ αποκρουστικό.

και όλο το σπίτι έτσι είναι, και καλά το μαύρο του σαλονιού αλλά το πράσινο ή το πορτοκαλί δε παλεύεται με τίποτα..

p.s. σαν καινούριο είναι αλλά δε βλέπεται..

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ρε παιδιά μη τρελαθούμε τώρα, σας αρέσει το μωσαϊκό ? όχι απλά το έχω βαρεθεί, ποτέ δε μου άρεσε και το θεωρώ αποκρουστικό.

και όλο το σπίτι έτσι είναι, και καλά το μαύρο του σαλονιού αλλά το πράσινο ή το πορτοκαλί δε παλεύεται με τίποτα..

p.s. σαν καινούριο είναι αλλά δε βλέπεται..

Έχει κάτι το ρετρό γι'αυτό μας αρέσει μάλλον! 

• Like 2
Δημοσ.

Τελικα με το που το εψαξα λιγο, δειχνει αποκρουστικά φτηνο το laminate για τα γούστα μου. Καλύτερα το πλακάκι, εστω κ με λιγο μεγαλύτερο κόστος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...