Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα χει παίξει αυτό το τροφοδοτικό που έχω, με τι κριτήρια διαλέγω ένα καινούργιο; Μπορώ να διαθέσω εώς 45-50ε και θέλω να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. 

Δημοσ.

Επεξεργαστής: Intel® Pentium® CPU G3220 @ 3.00GHz
4 GB Ram
Μητρική:Gigabyte H81M-S2PV (1150/H81/DDR3)
Κάρτα γραφικών: Χρησιμοποιώ αυτή που έχει ο επεξεργαστής (Intel HD Graphics)

Αυτά κάνουν;

Δημοσ.

Εγώ έχω ψιλοΐδιο σύστημα με το δικό σου και έχω αυτό: Corsair VS Series 450W (CP-9020049-EU). Το πήρα 40 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είναι σχεδόν αθόρυβο. Ειδικά τους πρώτους μήνες ήταν εντελώς αθόρυβο.

Δημοσ.

Το Corsair VS μην το κοιτάς καν. Δεν είναι καθόλου καλό (συγκριτικά με τα ποιοτικά τροφοδοτικά που ξεκίνησε να πουλάει η corsair και ευθύνονται για την φήμη της).

Το Be Quiet είναι πολύ ήσυχο (βάσει reviews) και είναι Haswell Compatible (σε περίπτωση που σ'ενδιαφέρει η απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας).

Αν θέλεις δες και το XFX Pro Series 450W Core Edition που είναι λίγο φθηνότερο,έχει 4Α = 48W παραπάνω στην 12άρα γραμμή (με λίγα λόγια είναι δυνατότερο,αν και στο παρόν σύστημά σου δεν θα παίξει απολύτως κανέναν ρόλο) έχει καλύτερο sleeving στα καλώδια και έχει καλύτερους πυκνωτές. Αντί για τους κινέζικους teapo έχει ιαπωνικούς chemi-con.

Και τα δύο πολύ καλά τροφοδοτικά. Μειονεκτήματα του be quiet η χαμηλώτερη δύναμη,το χειρότερο sleeving και οι πυκνωτές χαμηλώτερης ποιότητας και μειονεκτήματα του xfx ότι δεν είναι απολύτως ήσυχο όπως το be quiet (σε ψηλά loads) και το ότι δεν είναι haswell compatible (αυτό σ'ενδιαφέρει μόνο αν έχεις τον υπολογιστή σου να κάθεται χωρίς να κάνει κάτι και θέλεις να γλιτώσεις κάποια watt).

Corsair μην κοιτάς με τίποτα, στα φθηνά μοντέλα (κάτω των 150€,όπως τα VS/CX/CS/GS/RM) πληρώνεις μόνο την στάμπα ενώ υπάρχουν αρκετά καλύτερα τροφοδοτικά στην ίδια τιμή 

Κοίτα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του be quiet! και του xfx και αποφάσισε! :)

1) http://www.skroutz.gr/s/417911/XFX-ProSeries-450W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html48.12€

2) http://www.skroutz.gr/s/3507764/Be-Quiet-Pure-Power-L8-400W.html51.55€

• Like 1
Δημοσ.

Το πς το έχω όλη μέρα ανοιχτό και το κλείνω κάθε 2 μέρες για να ξεσκαλώσει λίγο. Anyway δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι θα πάρω ακόμα μία 4άρα RAM και αν θα φτάνουν τα 400W. Πως επηρεάζουν την λειτουργικότητα και την ομαλότητα του υπολογιστή τα λιγότερα W? Και οι πυκνωτές χαμηλής ποιότητας που επηρεάζουν;(θεωρητική ήμουν και δεν ένοιωθα μία φυσική ). Ε ντάξει το sleeving(αν κατάλαβα καλά είναι η συνδεσμολογία και τα καλώδια γενικά; ) λύνεται. Ψευδοπρόβλημα μου φαίνεται.

Προς το αθόρυβο τείνω αλλά όποιος μπορεί να με διαφωτίσει τι γίνεται με τα λιγότερα 50W και τους πυκνωτές χαμηλής ποιότητας. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το πς το έχω όλη μέρα ανοιχτό και το κλείνω κάθε 2 μέρες για να ξεσκαλώσει λίγο. Anyway δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι θα πάρω ακόμα μία 4άρα RAM και αν θα φτάνουν τα 400W. Πως επηρεάζουν την λειτουργικότητα και την ομαλότητα του υπολογιστή τα λιγότερα W? Και οι πυκνωτές χαμηλής ποιότητας που επηρεάζουν;(θεωρητική ήμουν και δεν ένοιωθα μία φυσική ). Ε ντάξει το sleeving(αν κατάλαβα καλά είναι η συνδεσμολογία και τα καλώδια γενικά; ) λύνεται. Ψευδοπρόβλημα μου φαίνεται.

Προς το αθόρυβο τείνω αλλά όποιος μπορεί να με διαφωτίσει τι γίνεται με τα λιγότερα 50W και τους πυκνωτές χαμηλής ποιότητας. Ευχαριστώ

Με τα λιγότερα 50W τώρα δεν θα'χεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν θελήσεις να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου τότε με το xfx θα μπορέσεις να βάλεις έναν i5 και μια r9 270 ενώ με το be quiet θα χτυπάς "κόκκινο",θα το φτάνεις στο τέρμα το τροφοδοτικό.

Οι πυκνωτές έχουν σχέση με την διάρκεια ζωής τους. Ένας teapo πυκνωτής έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από κάποιον Chemi-Con. Αν σκάσει πυκνωτής τότε το τροφοδοτικό μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί,μέχρι να αλλαχτεί ο πυκνωτής τουλάχιστον (από κάποιον έμπειρο)

Το Sleeving έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την αισθητική

XFX :

ACC_5189.jpg

Be Quiet! :

ACC_2173_DxO.jpg

Δημοσ.

Δε θα χει πρόβλημα το be quiet με i5+270 σε τυπική σύνθεση.

το ξέρω,αυτό που είπα είναι ότι θα'ναι πιο άνετα με το xfx

Δημοσ.

Με τα λιγότερα 50W τώρα δεν θα'χεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν θελήσεις να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου τότε με το xfx θα μπορέσεις να βάλεις έναν i5 και μια r9 270 ενώ με το be quiet θα χτυπάς "κόκκινο",θα το φτάνεις στο τέρμα το τροφοδοτικό.

Εδώ λες θα χτυπάει κόκκινο το be quiet ,πράγμα που δεν ισχύει.Θα'ναι άνετο.

Δημοσ.

Άρα έφυγα για το be quiet. Αναβάθμιση δεν πρόκεται να κάνω επειδή αυτά που έχω τώρα ήταν η αναβάθμιση μου άρα καλύπτομαι. Σας ευχαριστώ πολύ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...