hypersot Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μερικά άρθρα για το πώς και πόσο ωφελούνται οι Haswell από ταχύτερες μνήμες: 1. http://www.corsair.com/en/blog/2014/march/haswellrealworld 2. http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell 3. http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3.html Καλές μνήμες για oc είναι οι G.Skill https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/m/708/G-Skill/f/46386_46394_46401_46403/%CE%91%CF%80%CF%8C-6-1-%CE%AD%CF%89%CF%82-8GB-DDR3-2120-MHz-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CF%89-Desktop.html. Οι τιμές τους είναι πολύ κοντά στις μνήμες με 1600. Τώρα μιλάμε ... thanks 1
hypersot Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Λοιπόν, η αναζήτηση έφτασε στο τέλος της Έκανα το εξής απλό: -Διάβασα προσεκτικά όλα τα λινκς που μου δώσατε (και ευχαριστώ για αυτό) -είδα τα τυχόν κοινά χαρακτηριστικά που είχαν οι μνήμες που προτείνατε και τα σύγκρινα με αυτά που διάβασα -και τέλος, τσέκαρα στο QVL της μητρικής ποιές μνήμες ταιριάζουν σε όλα τα παραπάνω Αποτέλεσμα ήταν οι HyperX Beast 2400 2x8GB Πάω τώρα να πουλήσω λεμονάδες μέχρι να μαζέψω αρκέτα χρήματα για να τις αγοράσω Ευχαριστώ για όλα. Θα με ξαναδείτε όταν ψάξω για κάρτα γραφικών... 1
pnick Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Είναι καλές, αλλά πρόσεξε το ύψος τους. Είναι πάνω από 4.5 cm. Δεν ξέρω τί ψύκτρα έχεις.
hypersot Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Είναι καλές, αλλά πρόσεξε το ύψος τους. Είναι πάνω από 4.5 cm. Δεν ξέρω τί ψύκτρα έχεις. Ευχαριστώ για την παρατήρηση αλλά το πρόσεξα ήδη. Δεν σκοπεύω να κάνω OC οπότε δεν νομίζω να βάλω άλλη ψύκτρα. Αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχει λύση αν χρειαστεί, αφού το κουτί μου (HAF-X) έχει έξοδο και προς τα πάνω οπότε μπορώ να γυρίσω την ψύκτρα έτσι ώστε να μην βρίσκει στις μνήμες. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι τί θερμοκρασίες θα πιάνουν στα 2400, αν και το 2ο profile τους από ό,τι είδα είναι στα 2133 ... βλέποντας και κάνοντας
pnick Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Αν γυρίσεις aftermarket ψύκτρα προς τα πάνω, χειρότερα θα είναι για τις μνήμες. Τέλος πάντων, υπάρχουν καλές ψύκτρες με 100% RAM compatibility, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/416752/Noctua-NH-U12P-SE2.html. Θα χρειαστείς ψύκτρα πάντως με αυτόν τον επεξεργαστή. Είναι σίγουρο αυτό.
SPANK Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Προσωπικά ποτε δεν ειχα πρόβλημα με θερμοκρασίες στις μνήμες ουτε εχω ακούσει κατι γενικά εκτος και αν κανεις overclock στον θεό και αν τρέχεις benchmarks στο full κτλπ οποτε μην σε απασχολεί
Millennium Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Πάω τώρα να πουλήσω λεμονάδες μέχρι να μαζέψω αρκέτα χρήματα για να τις αγοράσω Ευχαριστώ για όλα. Θα με ξαναδείτε όταν ψάξω για κάρτα γραφικών... Αν είναι έτσι τσάμπα το κυνηγάς νομίζω.Διαφορές δεν θα δεις,κάποιες (αν κάτσεις να μετρήσεις) είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.Ουσιαστικότερες διαφορές θα υπάρξουν όταν αλλαχθεί ο controller,έρθουν οι μεταγενέστερες ddr4 ή γίνουν περισσότερες αρχιτεκτονικές αλλαγές. 1
hypersot Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Το πιστεύω αυτό που λες αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που με κάνουν τελικά να τις αγοράσω: 1ον. Αν δεν το τσεκάρω ο ίδιος δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές στο νετ που πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου απαντήσει στο ερώτημα ταχύτητας μνήμης και excel. 2ον. Πραγματικά, θα ήθελα να δεις με τί αρχεία δουλεύω για να καταλάβεις γιατί πιστεύω ότι η ταχύτητα της μνήμης θα βοηθήσει στη προκειμένη περίπτωση. Εϊναι εμφανές ότι η μνήμη δουλεύει στο φουλ, ειδικά όταν κάνω copy/paste μερικά εκατομμύρια cells με conditional formats και αλληλοεξαρτώμενους τύπους. Ακόμα και 5% ή και 3% αύξηση ταχύτητας να έχω, θα είμαι ευχαριστημένος αφού η διαφορά τιμής 1333 με 2400 είναι μηδαμινή (αν μιλάμε για +3% ταχύτητα) Τέλος πάντων, ούτως ή άλλως πούλησα αρκετές λεμονάδες απ'ό,τι φαίνεται και αύριο οι μνήμες έρχονται σπίτι μου Ας είναι καλά το msystems που υποστηρίζει paypal και το άδειασα εκεί. 1
pnick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Κοίτα, εγώ έχω Corsair Vengeance 1600, C9. Μόνο το command rate που άλλαξα από 2Τ σε 1Τ και που κατέβασα το tRAS σε 18 από 24 είδα 10 μονάδες αύξηση στο Cinebench R15, που ουσιαστικά rendering είναι, αποκλειστικά φορτίο του επεξεργαστή. Δεν είναι τίποτα 10cb, αλλά αν σκεφτεί κανείς πόσο μικρές αλλαγές είναι αυτές, κάτι είναι τελικά και ενδεικτικό του πώς ωφελεί η μνήμη έναν γρήγορο επεξεργαστή.
hypersot Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μακάρι να έχεις δίκιο και να βρω επιτέλους την υγειά μου. Στη δικιά μου περίπτωση βέβαια, δεν θα μπορέσω ποτέ να μάθω αν ήταν η ταχύτητα που βοήθησε αφού είχα μεγαλύτερο πρόβλημα με την 'έλλειψη' μνήμης παρά με την ταχύτητα. Το πολύ ευχάριστο που παρατήρησα (υπόψη, μόλις της παρέλαβα και τις έβαλα) είναι ότι η μητρική τις αναγνώρισε PnP, δεν έκανα *απολύτως τίποτα*. Από συνήθεια πριν μπει στα windows μπήκα στο bios και ήταν ήδη αναγνωρισμένες στις σωστές ρυθμίσεις! Προβλέπονται ωραίες στιγμές 1
pnick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Ποιό profile είδε PnP; Οι Βeast 2400 (αν πήρες τελικά αυτές) έχουν JEDEK 1333 με C9 και 1.5V. Αυτό πρέπει να είδε. Έχει ΧΜΡ 2133 και 2400 με αλλαγή σε timings και τάση.
hypersot Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Για να μην λέω βλακείες, και επειδή δεν προλαβαίνω τώρα να το ψάξω. Αυτό που είδα ήταν αυτό που ανέφερε το Bios όταν ξεκινάει. Προφανώς τί λέει εκεί και πως τις διαχειρίζεται μετά είναι διαφορετικά πράγματα. Όταν γυρίσω το βράδυ θα το κοιτάξω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα