hypersot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Πήρα πρόσφατα την παραπάνω μητρική και επεξεργαστή και θέλω να τα ταιριάξω με μνήμες. Το θέμα μου είναι ότι έσκασα όλα μου τα χρήματα για τα παραπάνω κομμάτια και τώρα θέλω να βάζω σιγά-σιγά μνήμες ξεκινώντας με 1 module των 8GB με σκοπό να φτάσω τα 32. Αυτή τη στιγμή έχω 4 x 2GB Corsair μνήμες των 1.5v στα 1333 (CM3X2G1333C9) και θέλω οι μνήμες που θα πάρω να μπορούν να συνυπάρχουν με τις παραπάνω ώστε να έχω όσο το δυνατόν περισσότερη μνήμη μέχρι να πάρω τα επόμενα modules. To PC χρησιμοποιείται για βαριά Excel workbooks συν 4-5 browsers των 100+ tabs το καθένα συν προγράμματα που τρέχουν από πίσω. Όπως καταλαβαίνετε, η RAM αυτή τη στιγμή είναι κολλημένη στα 8GB με 4-5GB virtual Υπόψη ότι: -δεν με ενδιαφέρει το OC ιδιαίτερα -το μπάτζετ μου για κάθε module είναι 70-85 Ευρώ (όπως είπα θα ξεκινήσω με 1 και βλέπουμε) -παίζω φανατικά το Planetside2 (οπότε η μνήμη να έχει και λίγο gaming value ) Τι θα μου προτείνατε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
pnick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μπορείς να δώσεις τις παλιές μνήμες σαν μεταχειρισμένες. Κάτι θα βγεί. Καλό είναι με όποια μνήμη ξεκινήσεις με την ίδια να συνεχίσεις. Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το oc μνήμης, δες αυτήν https://www.skroutz.gr/s/2284532/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS8G3D1609DS1S00.html
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Καλύτερα βασικά να πουλήσεις τις παλιές ram και πάρεις ενα σετάκι 2 x 8gb για να πας στα 16 και αργότερα αγοράζεις αλλο ενα σέτ και πας στα 32 που θέλεις , κατι τετοιο δηλαδή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=38098&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=7
hypersot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για τις συμβουλές Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να πουλήσω τις παλιές, δλδ. να περιμένω μέχρι να πουληθούν και μετά να πάρω τις καινούριες Παρατήρησα ότι και οι δύο προτείνατε μνήμες από το Visionstudio, υπάρχει κάποιος λόγος ή έτυχε και οι δύο μνήμες να υπάρχουν μόνο εκεί? Θα προτιμούσα να γλιτώσω αντικαταβολές, μεταφορικά κλπ. αφού είμαι κοντά στο κέντρο Αθήνα και μπορώ να πάω με τα πόδια να πάρω αυτά που χρειάζομαι. Πάντως από ό,τι καταλαβαίνω, θα 'ανατινάξω' το πισι αν βάλω διαφορετικές μνήμες έτσι? Είχα δοκιμάσει παλιότερα με τις παραπάνω μνήμες να βάλω κάτι RipJaws 1600 και δουλεύανε (από δύο modules η κάθε μνήμη), γιαυτό το λόγο σκέφτηκα μήπως το ξανάκανα με άλλες μνήμες. Έχετε μήπως κάποιες άλλες μνήμες να διαλέξω? Κατά πάσα πιθανότητα θα τις βάλω μαζί με τι παλιές και αν δεν δουλεύουν θα αφήσω τα 8GB από τις καινούριες.
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ενοείς να βάλεις απο διαφορετικές εταιρίες οχι δεν θα ανατιναχτεί τιποτα καλο ειναι τα specs της μνήμης που θα βάλεις να ειναι ίδια ωστε να μην εχεις θέμα με ασυμβατότητες , πάρε απο αθήνα λοιπον αλλα 2 x 4gb να πάς στα 16 http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=17664. Όσο για το visionstudio ειναι πολυ καλό κατάστημα προσωπικά αν και αθήνα το προτιμώ για τις καλές τιμές και ποικιλία σε προιόντα
hypersot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ απόλυτα για το Visionstudio. Είναι γεγονός ότι όλα τα καλά καταστήματα (και όχι μόνο) είναι εκτός Αθήνας. Οι μνήμες θέλω να είναι 8GB / module. Σκοπός είναι, αν χρειαστώ παραπάνω μνήμη στο μέλλον, να μην τρέχω να αλλάζω μνήμες όπως κάνω τώρα και απλά να μπορώ να προσθέσω ένα module. Όλη η ιστορία τώρα είναι ότι θα ήθελα μία λίστα από 4-5 διαφορετικές μνήμες να διαλέξω που θεωρείτε εσείς, οι πιό έμπειροι, ότι κάνουν για την μητρική+επεξεργαστή που έχω και για τη δουλειά που τα θέλω. Έχω άγνοια του πώς δουλεύουν οι RAM και ποιά χαρακτηριστικά βοηθάνε περισσότερο π.χ. στο Excel. Γιαυτό άλλωστε ρωτάω εδώ. Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ενα module που μπορείς να πάρεις σε 8gb http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=17661, συγκεκριμένα μνήμες για παιχνίδια excel κτλπ δεν υπάρχουν ολες την ίδια δουλειά κανουν οποτε με σε απασχολεί αυτο , επίσης ειτε ειναι 1333 1600 2000 κτλπ διαφορές δεν θα δεις παρα μονο αν ασχολείσαι με benchmark
hypersot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ spank. Υπόψη ότι, όσο έχω ψάξει, όλοι προτείνουν 1600-1866 για τη μητρική που έχω, αλλά θα ψάξω για τις συγκεκριμένες μήπως βρω κανένα review/benchmark κλπ. Ευχαριστώ ξανά.
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Κι εγω 1600 θα σου έλεγα να βάλεις αλλα οι μνήμες που εχεις τώρα ειναι στα 1333 και εκει θα παίξουν και 1600 και 1866 να βάλεις διότι οι αλλες που έχεις ειναι μικρότερης συχνότητας 1
xaniared Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Απορία γιατί δεν είμαι σίγουρος. Αν βάλει τρίτο module θα συνεχίσει να δουλεύει το Dual channel?
hypersot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Κι εγω 1600 θα σου έλεγα να βάλεις αλλα οι μνήμες που εχεις τώρα ειναι στα 1333 και εκει θα παίξουν και 1600 και 1866 να βάλεις διότι οι αλλες που έχεις ειναι μικρότερης συχνότητας Από ό,τι είδα οι ίδιες μνήμες σε 1600-1866 έχουν μεγαλύτερο latency. Πόσο λες να επηρεάσει αυτό την ταχύτητα σε περίπτωση που βάλω τις αντίστοιχες πιο γρήγορες? Επίσης, Αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι θέλω να μιξάρω μνήμες. Ποιές θα μου προτείνατε σαν τις καλύτερες στο μπάτζετ που προανέφερα σε 1 module των 8GB?
SPANK Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Όπως σου ειπα και 1866 να βάλεις θα πέσουν στην ταχύτητα των 1333 οποτε δεν θα υπάρχει διαφορά δεν θα δεις καμια διαφορά στην ταχύτητα και 1866 να έπαιζαν οι μνήμες , μιας και το ξέχασα και ευχαριστώ τον φίλο που το ανέφερε παραπάνω αν παίξεις με 3 dimm οπως θέλεις θα χάσεις το dual channel που εχεις τώρα απο τα 2 x 4gb , δεν το εχω δει απο κοντά αλλα απο οτι διαβάζω χάνεις το dual channel
pnick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δεν το χάνεις ακριβώς. Τα δύο dimmάκια του ιδίου χρώματος θα είναι σε dual εφόσον έχουν το ίδιο μέγεθος, και το μόνο του θα παίζει single. Κρατήστε όσοι θέλετε αυτό στα favorites. Μου έχει φανεί χρήσιμο http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-011965.htm
xaniared Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δεν το χάνεις ακριβώς. Τα δύο dimmάκια του ιδίου χρώματος θα είναι σε dual εφόσον έχουν το ίδιο μέγεθος, και το μόνο του θα παίζει single. Κρατήστε όσοι θέλετε αυτό στα favorites. Μου έχει φανεί χρήσιμο http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-011965.htm Αυτό ακριβώς δεν ήξερα και μου λύθηκε η απορία. Μπορεί να δουλέψει το τρίτο στικάκι ανεξάρτητα δηλαδή. Όταν όμως μπαίνουν 4 στικάκια και στις 4 θύρες τότε γίνεται αυτόματα quad channel? Το υποστηρίζουν όλες οι μητρικές αυτο? Ευχαριστώ για το λίνκ παραπάνω
pnick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Όχι. Το dual και quad δεν έχει να κάνει με το πόσα dimmάκια θα βάλεις, αλλά με τον memory controller του επεξεργαστή. Αν βάλεις 4 ίδια dimmάκια στο 1150 socket θα έχεις dual channel με 2 dimmάκια ανά κανάλι. Quad channel υποστηρίζει μόνο η 2011 πλατφόρμα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα