Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφικη μεχρι 500€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν λέω καλές οι DSLR και εγώ τέτοιες εχω αλλά από απλή περιέργεια έχετε δοκιμάσει κάποιες από τις νέες ακριβές compact?

Δηλαδή ας πουμε πόσα λεφτά χρειάζεσαι σε dslr για να πάρεις την ποιότητα της Sony Rx10 σε φώτο για να μην μιλήσω για σώμα όλο μαγνήσιο, φακό Zeiss κ.λ.π. Και πόσο βάρος θα έχει ο αντίστοιχος εξοπλισμός. Αν δε πάμε και στο βίντεο που είναι πια σημαντικός παράγοντας στις φωτογραφικές μηχανές θα πρέπει να φτάσουμε σε ΜΚ ΙΙΙ ή D800 για να υπάρχει συγκριση

Εχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα τα τελευταία 2 χρόνια η τεχνολογία προχωράει οι μεγάλοι των DSLR μένουν πίσω. Οι ακάθρεφτες είναι πια ισοδύναμες σε όλα εκτός από το AF και οι hi-end compact καλύπτουν και τον πιο ψαγμένο ερασιτεχνη εκτός αν μιλάμε εξειδικευμένους τύπους φωτογραφίας.

Το τι επιλέγει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση αλλά σαν ποιότητα φωτογραφίας για ερασιτεχνικές ανάγκες υπάρχουν λύσεις και εκτός dlsr

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν καταλαβαινω γιατι σωνει και ντε καποιος πρεπει ν' αποφασισει αν θ' ασχοληθει σοβαρα με την φωτογραφια ή αν θα εχει ενα μηχανημα για να τραβαει αραια και που την οικογενεια του και ν' αποθανατιζει τις διακοπες του.

Το παλικαρι ποιο πανω εχει μαζεψει ενα συγκεκριμενο ποσο και με αυτο θελει ν' αγορασει το καλυτερο δυνατο προιον ανεξαρτητα με το αν θα του εξαντλησει ολες τις δυνατοτητες ή αν θα το αφησει να ξεκουραζεται στην ντουλαπα του.

Δηλαδη ολοι εμεις που αγορασαμε ας πουμε laptop καποια στιγμη για να μπαινουμε στο νετ για καμια ταινιουλα ή κανεναν office δεν θα μπορουσαμε να το κανουμε με 200 ευρω.Γιατι δωσαμε το μεγιστο δυνατο ποσο που μπορουσαμε να δωσουμε και το οποιο ηταν πολλαπλασιο του 200 για ν' αγορασουμε κατι που ξεππερνα τα θελω μας και τις δυνατοτητες μας.

Ας αφησουμε τις αμπελοφιλοσοφιες κι ας προτεινουμε στο παλικαρι τι καλυτερο μπορει ν' αγορασει μεχρι του ποσου των 500 ευρω ή και φθηνοτερο αν υπαρχει που παντα υπαρχει αξιολογο προιον.Το τι θα την κανει μετα ειναι δικη του υποθεση.

Ειδηκα για να τραβας οικογένεια θελεις dslr δοκιμάστε να τραβήξετε ενα παιδικο παρτυ με συνθηκες φωτισμου σπιτιου και παιδια να τρεχουν με κομπακτ καμερα και αν βγαλει κανεις καλη φωτογραφια ειναι πολυ μαγκας..

Επισεις θεωρητικα η mirrorles μπορουν να εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας γιατι ο αισθητηρας ειναι ποιο κοντα στον φακο σαν της τηλεμετρικες στην εποχη του φιλμ....

Οσο αφορα την rx10 ισως η καλυτερη μηχανή για καποιον που θελει να την εχει στην τσεπι του αλλα δεν φτανει οποιαδηποτε dslr 2γενιων αισθητήρα πίσω (δηλαδη πολυ φθινη τωρα) οσο αφορα διαχείριση θορύβου και ποιότητας με καποιον φθηνο prime φακο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ποιο λόγο δεν θα φτάσουν δηλαδή οι compact τις dslr ?

Σοβαρά φίλε Rush 13, έχεις τα φωτογραφικά της υπογραφής σου και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις?

Όπως ανέφερα και στο πόστ μου:

Καλώς ή κακώς ισχύει:

Ποιοτική φωτογραφία = Ποιοτικός φακός

Ποιοτικός φακός = Μεγάλο μήκος - όγκος - βάρος.

είναι φυσικώς αδύνατον να κατασκευαστούν καλοί φακοί που να χωράνε σε μία compact.

Σε συνθήκες ηλιοφάνειας μπορείς να τραβήξεις ως και με ένα καλο κινητό οπως το Lumia ιδιες φωτογραφίες οπως τραβάει μια dslr με τον Kit στο αυτόματο...

Αλήθεια πόσες φορές συναντάς ιδανικές συνθήκες έκθεσης ειδικά όταν ψάχνεις το.. κάτι παραπάνω?

Να μην πάμε στα δύσκολα, όπως κινούμενο θέμα και διαδοχικά Frames.

Ακόμα και σε στατικές απλές φωτό, πίστεψέ με οι διαφορές είναι τεράστιες στην παραμόρφωση και στον θόρυβο, εκτός βέβαια άν απλώς θες να βλέπεις τις φωτό με τους φίλους σου στην οθόνη του κινητού ή της μηχανής...

Άμα πάρεις dslr για να την δουλευεις στο αυτοματο καλύτερα πάρε compact

Συμφωνώ απόλυτα...

Ναι έχω αυτα της υπογραφής και χρησιμοποιώ και πολύ καλύτερα απο αυτά που έχω οπως την Mark III, 70-200 MK II, 24-70 MK II

Μιλάμε για τον μέσο χρήστη που βαράει στο αυτόματο , οχι για μένα

Ποιοτική φωτογραφία = ποιοτικός φακός. Σωστά, ποιοτικός φακός που ποτέ κανενας δεν προκειται να αποκτήσει γιατι νομίζουν οτι αφου πήραν dslr τελειωσε το θέμα εκει και δεν θές να τα σκάσεις για φακους

Εγω ψάχνω το κάτι παραπάνω και δουλευω επαγγελματικά γ'αυτο και χρησιμοποιώ αυτον τον εξοπλισμό, άμα ήμουν άσχετος και δεν με ενοιαζε η καλύτερη δυνατή ποιότητα σε χαμηλό φωτισμό θα τράβαγα με το Lumia 1020 οικενειακές φώτο στην παραλία και μόνο αυτό

Άλλες ανάγκες έχω εγώ άλλες ο μέσος χρήστης.

Η τεράστια διαφορά εκτός απο αντοχή σωματος, af κτλπ σε σχέση με compact και λοιπα ειναι ο μικρός αισθητήρας. Μεγάλος αισθητήρας σημαινει περισσότερο φώς , σε συνθήκες ηλιοφάνειας οπως έχουμε πολύ συχνά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές απο μια καλή compact σε σχέση με μια dslr σε θέμα ποιότητας φωτογραφίας.

Όταν θα πέσει λίγο ο ήλιος η dslr θα καταγράφει 5 φορές περισσότερο φώς άρα θα ειναι 5 στοπ πιο φωτεινή απο compact άρα θα τραβάει καλύτερα ποιοτικά φωτογραφίες

Όταν πάλι θα πεσει ο ήλιος εντελώς και θα φανουν οι φωτεινοι φακοί και τα φλας που κανενας δεν ξέρει να χρησιμοποιεί και τα βαράν οπως να ναι τότε εκει γελάει και το πικραμένο χείλη....

Οποτε καταλήγουμε οτι μια dslr με έναν σαπιο φακό οπως έχουν οι περισσότεροι που αγοράζουν dslr και την δουλευουν και στο αυτόματο θα βγάζει καλυτερες φωτογραφίες σε συνθήκες οπου το φώς δεν ειναι αφθονο σε σχέση με την compact ή κινητό που θα βγάζει μονο σε ντάλα ήλιο αλλα και οι δυο το βράδυ θα βγάζουν χαλια φωτογραφίες...

Πές μου τώρα εσυ αν αξίζει να δώσεις 500 ευρώ για να έχεις λίγες ώρες της ημέρας καλύτερες φωτογραφίες απο compact...

Τα πλεονεκτήματα της dslr φαινονται όταν ξέρεις να την δουλευεις σωστά και χρησιμοποιείς καλους φακούς, αν την δουλευεις στο αυτόματο συγνώμη αλλα έχασες...πέταξες τα λεφτά σου και κουβαλάς και τσάμπα βάρος

Επεξ/σία από Rush13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν δεν εχεις σκοπο να ασχοληθεις σοβαρα, να διαβασεις βιβλια, να δεις how to,η ακομα κ να πας σε σεμιναρια, σε ενα 3μηνο+ θα ειναι στο ντουλαπι.....εδω ειμαι κ εδω εισαι! Και γω 3εκινησα με 300ευρο στην τσεπη να αγορασω μια action cam και οταν ειδα τις τυπου dslr(με ενσωματομενο φακο) πηγα κατευθειαν σε αυτην...(ενω χρειαζομουν την action cam).Με αποτελεσμα η τυπου dslr να μου ειναι τελειως αχρηστη (καθως δεν ασχοληθηκα σοβαρα ποτε)να προσπαθω μετα απο ενα χρονο να την πουλησω τα μισα λεφτα και να μην φευγει, και τωρα να ψαχνω για action cam ξανα!

Υ.Γ Ναι γνωρισα γκομενακι ενα καλοκαιρι εξαιτιας της ποζεριας...

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

Επεξ/σία από NotebookFreak
  • Like 1

Χμ..., τα καταφέραμε ακόμα μία φορά, αντί να βοηθάμε τον φίλο που ρώτησε κάτι, οδηγήσαμε το θρέντ σε:

compact vs DSLR vs mirrorles και νιώθω υπεύθυνος γιατί... η διαμάχη ξεκίνησε  μετά το δικό μου ποστάρισμα. :-)

Δεν κατηγόρησα πουθενά τις compact σαν άχρηστες, φυσικά και έχουν περάσει αρκετές από τα χέρια μου, φυσικά και πάντα έχω μία compact στην κατοχή μου εκτός από τις DSLR, φυσικά και κάποιες από αυτές με έχουν εντυπωσιάσει με την ευχρηστία τους και την απόδοσή τους.

Το πρώτο πράγμα που είπα στον Kavroulis είναι να αποφασίσει πόσο θέλει να ασχοληθεί με την φωτογραφία, αφού διάβασα ότι θέλει να “ψαχτεί” περισσότερο:

.........................................................................
Να σας ρωτησω κατι οταν λεμε body ειναι η καμερα μαζι με φακο; Και οταν λεμε κιτ ειναι η καμερα μαζι με πολλους φακους για να αλλαζεις; (Συγνωμη αλλα ειμαι λιγο ασχετος )
Θα προτιμουσα να ειναι dslr τυπου παντως!
.........................................................................

Εγω παιδια ειχα απλες ψιφιακες των 100-150 ευρω που εβγαζαν μετριες προς καλες φωτογραφιες απλα τωρα θελω να παρω κατι ετσι ωστε να ανεβω επιπεδο μιας και ειμαι τυπος αρκετα της φωτογραφιας για προσωπικη χρηση!

Για να καταλήξουμε και να μην δημιουργούμε ανούσιες διαμάχες καλοκαιριάτικα, αφού ο Kavroulis διαθέτει εως 500 ευρώ και σε αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να πάρει κάτι αξιόλογο σε DSLR + Φακούς, ας συμβουλέψουμε τον φίλο σωστά στο να αγοράσει την καλύτερη compact ή mirrorles.

Η γνώμη μου:

Δέστες από κοντά και πάρε αυτήν που θα σου κάνει... “κλίκ”. :-D

Ο Σκοπός ειναι να σταματήσει η dslrmania που έχει γίνει μόδα επειδή έπεσαν οι τιμές και πλέον ειναι προσιτές

Οπως ειπε και ο φίλος πάνω το 80% που τις αγοράζει μετα απο λίγο τις παρατάει στο ντουλάπι, οι τιμές στα entry level μεταχειρισμένα έχουν πιάσει πάτο για αυτον τον λόγο

Άμα εισαι ο χρήστης που θέλει να τραβάει την παρεα φωτογραφίες και στις διακοπές χωρις να ασχοληθει με ρυθμίσεις και τέτοια μια καλή compact ή κανα κινητό οπως το 1020 θα σε βολέψει και με το παραπάνω

Άμα εισαι ο χρήστης που ψάχνει την καλή ποιότητα, την θέλει για τις διακοπές και ίσως ενδιαφέρεται να ψαχτεί και με ρυθμίσεις πάς σε μια mirrorless 

Άμα εισαι ο χρήστης που έχει τρέλα με την φωτογραφία, τρέχει φωτοβόλτες ,βλέπει στον υπνο του φακούς έχει όρεξη να διαβάσει , να σκάσει ένα σωρό λεφτά και να ασχοληθει για χρόνια σοβαρά με το θέμα τότε πάς σε DSLR..

,,,,,,,,

Ο Φίλος πιο πάνω εκτιμώ οτι ειναι στην δευτερη κατηγορία

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ Cuspid ποια dslr προτείνεις σε κιτ ?

αυτό που θα ήθελα ειναι κατι που να ειναι εύχρηστο,  γρήγορο και να το περνώ μαζί μου σχεδον παντου!

εγω προσωπικά την θελω για να βγαζω καμια φωτογραφια με φιλους ταξιδια κτλ

δεν θελω να γινω επαγελματιας φωτογραφος απλα θελω κατι καλυτερο απο τις compact του εμποριου 100-150 που ειχα στο παρελθον . Τωρα ειναι mirrorless η compact η dslr δεν το εχω ξεκαθαρισει με αυτα π διαβαζω!

απλα θελω να βγαζει ωραιες-ποιοτικές φωτογραφιες να εκει καλο σταθεροποιητη εικονας , καλη εστίαση και να βγαζει και κανα βιντεακι 1080p 60fps? ... 

να δώσω 400-500 ευρουλακια και να την εχω 4+ χρονακια 

Επεξ/σία από kavroulis

Εσυ Cuspid ποια dslr προτείνεις σε κιτ ?

αυτό που θα ήθελα ειναι κατι που να ειναι εύχρηστο,  γρήγορο και να το περνώ μαζί μου σχεδον παντου!

εγω προσωπικά την θελω για να βγαζω καμια φωτογραφια με φιλους ταξιδια κτλ

δεν θελω να γινω επαγελματιας φωτογραφος απλα θελω κατι καλυτερο απο τις compact του εμποριου 100-150 που ειχα στο παρελθον . Τωρα ειναι mirrorless η compact η dslr δεν το εχω ξεκαθαρισει με αυτα π διαβαζω!

απλα θελω να βγαζει ωραιες-ποιοτικές φωτογραφιες να εκει καλο σταθεροποιητη εικονας , καλη εστίαση και να βγαζει και κανα βιντεακι 1080p 60fps? ... 

να δώσω 400-500 ευρουλακια και να την εχω 4+ χρονακια 

Φίλε μου όπως σου έγραψα και πιο πάνω, αυτά που ψάχνεις, μάλλον περισσότερο σε compact θα τα βρεις παρά σε DSLR.

Με 500 ευρώ αγοράζεις βασική DLSR με βασικό φακό.

Δεν σου το προτείνω (άσε που θα μου την πέσουν πάλι όλοι οι ειδικοί - κομπακτολόγοι που κάνουν αστροφωτογράφηση με compact ακουμπησμένη στο καπό του αυτοκινήτου :-D ).

Δυστυχώς για να εμβαθύνεις στην φωτογραφία χρειάζεσαι αρκετά: Καλό σώμα, 4-5 καλούς φακούς, τρίποδο, καλό εξωτερικό φλας και μερικά ακόμα αξεσουάρ (φίλτρα-φωτόμετρα-ρεφλέκτορ) που ανεβάζουν πολύ το κόστος (ουσιαστικά δεν υπάρχει ταβάνι - μία ζωή θα τα "χώνεις").

Επίσης είναι και το άλλο που ζητάς, αυτό με το...βίντεο :mad:

Μα τι σχέση έχει η φωτογραφία με το βίντεο? Θες να τραβάς φωτό ή βίντεο? Και οι βιντεοκάμερες τότε γιατί υπάρχουν? :shock:

Τέσπα μην ακούς τι λέω....πλάκα κάνω.

Με παρέσυρε το κόλλημα μου με την φωτογραφία, το ομολογώ :-)

Άκου τους συμφορουμίστες και πάρε μία αξιόλογη compact που θα έχεις πάντα μαζί σου και θα κάνεις μια χαρά την δουλεία σου.

Η συμβουλή μου:

Τράβα πολλές φωτό, πειραματίσου στο καδράρισμα, στην έκθεση και στο πρωτότυπο θέμα - η φωτογράφιση δεν είναι μόνο η μηχανή - είναι περισσότερο το "μάτι" του φωτογράφου και η άποψή του για τον κόσμο που μας περιβάλλει....

Εγώ θα προτείνω να πάρεις την Nikon j3 από plaisio στα 179 ευρώ. Η καλύτερη στα χρήματα αυτά. Την αγόρασα προχτές... Φοβερή κάμερα, αλλάζει φακούς αν τελικά την βρεις με την φωτογραφία. Αν τελικά δεν τα βρεις.... Χάνεις μόνο 179 ευρώ και όχι 500. Σκέψου το...

Εγώ θα προτείνω να πάρεις την Nikon j3 από plaisio στα 179 ευρώ. Η καλύτερη στα χρήματα αυτά. Την αγόρασα προχτές... Φοβερή κάμερα, αλλάζει φακούς αν τελικά την βρεις με την φωτογραφία. Αν τελικά δεν τα βρεις.... Χάνεις μόνο 179 ευρώ και όχι 500. Σκέψου το...

νομιζω ειναι η καλυτερη λυση για αρχαριο.

Ειναι καλη λυση για κάποιον που δρν εχει σκοπο να επενδύσει σε φακους αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις περισσότερο με την φωτογραφια καλυτερα να δεις καποια nex

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον παιδια εχω καταλήξει για πηγα και ειδα καποιες καμερες...

ειμαι αναμεσα στην samsung NX 3000 που κοστιζει 400 ευρω

και στην samsung NX300 ΠΟΥ ΣΤΟ eshop την εχει 320 .

ποια λετε να επιλέξω αν ειναι χαρισματικη η διαφορα τοτε παω αμεσως στην πιο ακριβη αλλα αν δεν εχουν μεγαλες διαφορες

τοτε να παραγγείλω την nx300 απο eshop.

Επεξ/σία από kavroulis

Εγώ θα πήγαινα στην nx300 στην θέση σου. Καλή κάμερα, με πολύ καλό focus και μεγάλη ποικιλία φακών απο την Sammy γενικότερα.

Τα 80 επιπλέον ευρώ δεν νομίζω να τα δικαιολογεί η 3000. 

Όποια και να πάρεις, μεγειά και καλές λήψεις. Εύκολα πετυχαίνεις αποτελέσματα dslr (τουλάχιστον entry lvl) αν ξέρεις να εκμεταλευτείς τις full manual ρυθμίσεις.

Εγώ θα πήγαινα στην nx300 στην θέση σου. Καλή κάμερα, με πολύ καλό focus και μεγάλη ποικιλία φακών απο την Sammy γενικότερα.

Τα 80 επιπλέον ευρώ δεν νομίζω να τα δικαιολογεί η 3000. 

Όποια και να πάρεις, μεγειά και καλές λήψεις. Εύκολα πετυχαίνεις αποτελέσματα dslr (τουλάχιστον entry lvl) αν ξέρεις να εκμεταλευτείς τις full manual ρυθμίσεις.

θα χτυπησω την nx300 που ειναι και σε προσφορα!

θα παρω καμια καρτα μνημης 32gb-class10 και καμια θηκη και στο μελλον θα ψαξω και για φακο...

σε ευχαριστώ aekoriginal21 να σαι καλα! 

και ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια π με βοηθησαν !

καλο Αύγουστο και καλες φωτογραφίες  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...