Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφικη μεχρι 500€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια , εχω σκοπο να αγορασω μια καλη φωτογταφικη μηχανη για ερασιτεχνικη χρηση δεν εχω ιδεα βεβαια απο καμερες και τεχνικα χαραχτηριστικα και για αυτο ρωταω εδω ν μου προτεινετε καποια που να βγαζει ποιοτικες φωτογταφιες ! Διαθετω μεχρι 500 ευρω ομως αν υπαρχει κατι αξιολογο και οικονομικο με πιο λιγα χρηματα δεν θα το απερριπτα!

Ακομη θα ηθελα να εχει δικη της επαναφορτιζ μπαταρια

Ευχαριστω πολυ να στε καλα

Επεξ/σία από kavroulis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Aπο τις καλυτερες mirroless που κυκλοφορουν στην αγορα Αποψη μου ειναι οτι ειναι μια απο τις ποιο ισορροπημενες υλοποιησεις φωτογραφικης μηχανης με πολλες δυνατοτητες καλο kit φακο και αρκετα καλη τιμη.

https://www.skroutz.gr/s/2886722/Samsung-Smart-Camera-NX300-Kit.html

Επισης για ενα πολυ μικρο διαστημα περιπου τριων ημερων εβλεπα και την samsung nx20 στα 377 ευρω που για dslr ηταν πραγματικο κελεπουρι.Δυστηχως για μενα δεν μπορουσα να διαθεσω τοσα χρηματα.Τωρα η τιμη της επεστεψε στα 529 ευρω.

αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο κοιτα την pentax k30.. Έχει φοβερή διαχείριση θορύβου. Πολύ καλή εργονομία και παρα πολλές δυνατότητες. Στα συν με έναν αδβροχο φακό δίνετε και σε κιτ. Βγενεις και τραβάς και στην βροχή... Η τιμή της στην Ελλάδα ειναι λίγο τσιμπημένη ακομα .. Αλλα αν ψάξεις την βρίσκεις σε καλή τιμή...

επειδή όπως λες δεν έχεις ιδέα μαλλον δεν ξέρεις και τι είδος μηχανής θες. αν δεν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς σοβαρά και να μάθεις το τρόπο λειτουργίας μιας dslr μπορείς με αυτό το μπάτζετ να παρεις μια πολύ καλή compact, πχ την Sony rx100

• Like 1

Σας ευχαριστω παιδια παρα πολυ για τις απαντησεις σας! Μου αρεσει παρα πολυ η samsung nx300 kit .

Να σας ρωτησω κατι οταν λεμε body ειναι η καμερα μαζι με φακο; Και οταν λεμε κιτ ειναι η καμερα μαζι με πολλους φακους για να αλλαζεις; (Συγνωμη αλλα ειμαι λιγο ασχετος )

Θα προτιμουσα να ειναι dslr τυπου παντως!

Μου εχουν προτεινει διαφοροι την canon eos 1100? η 2000; Δεν ξερω αν ειναι καλη....δηλαδη πιστευεται οτι αξιζει η samsung; Εγω παιδια ειχα απλες ψιφιακες των 100-150 ευρω που εβγαζαν μετριες προς καλες φωτογραφιες απλα τωρα θελω να παρω κατι ετσι ωστε να ανεβω επιπεδο μιας και ειμαι τυπος αρκετα της φωτογραφιας για προσωπικη χρηση!

Oταν λεμε body εννοουμε σκετη την καμερα το σωμα της δηλαδη και οταν λεμε κιτ εννοουμε τον σωμα και τον φακο.

Η eos 1100d ειναι μοντελο 2011 ενω η nx300 μοντελο 2013 η μια dslr και η αλλη mirrorless.Αποψη μου ειναι οτι συνολικα η nx300 ειναι κλασης ανωτερη μηχανη απο την canon που και παλιο αισθητηρα εχει και τα χρονια της δειχνει σχεδιαστικα.

ενταξει τοτε! λοιπον αναμεσα στις samsung nx300 kit και την sony rx100 ? η λετε να διαθέσω κατι παραπάνω για την pentax k30 ?

ποια λετε? θα ειναι πολυ δυσκολη στην χρηση η samsung? 

απο scroutz λεω να παραγγείλω μια απο τις 2.....

αν και η samsung χωρις να ξερω φαίνεται πολυ εντυπωσιακή ....

κανονικά θα έπρεπε να παω σε καποιο κατάστημα να τις δω... αλλα που θα τις εχει στην έκθεση...

σας ευχαριστω πολυ παιδια!!! 

Αν δεν αποφασίσεις καταρχήν τι τύπο μηχανής θέλεις να αγοράσεις (compact ή με φακούς) θα είναι δύσκολο να διαλέξεις το τελικό μοντέλο. Πήγαινε να τις δοκιμάσεις και όποια σου κάτσει καλύτερα

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απόφασίσεις αν θες να ασχοληθείς με την φωτογραφία ή απλώς θες να τραβάς φωτογραφίες...

Στην πρώτη περίπτωση κάνεις οικονομίες και αγοράζεις DSLR, φακούς, αξεσουάρ κτλ....

Στην δεύτερη αγοράζεις μία ποιοτική compact - δεν θα έδινα ποτέ 500 ευρώ για compact, έχουν εξελιχθεί απίστευτα και βγάζουν πολύ "καλές" φωτογραφίες ακόμα και φθηνότερες.

Όμως να ξέρεις ότι ποτέ μία compact δεν θα βγάλει τις φωτογραφίες μίας DSLR, ενώ η πλειοψηφία των DSLR έχουν δυνατότητα απλοποιημένης λήψης (όλα αυτόματα) όπου δεν χρειάζεται να ρυθμίζεις παραμέτρους χειροκίνητα.

Τώρα για την "ενδιάμεση" κατηγορία (τις mirrorless), προσωπικά δεν με έχουν πείσει καθόλου, μάλλον είναι προιόν μάρκετιν και μόδα που θα περάσει.

Προσπαθούν να συμβιβάσουν τις περισσότερες δυνατότητες των DSLR με το μικρό μέγεθος των Compact αλλά όπως συμβαίνει συχνά όταν προσπαθείς να συμβιβάσεις πράγματα ασυμβίβαστα, στο τέλος και ακριβές είναι (για τις δυνατότητες τους) και ογκώδεις, και δύσχρηστες.

Καλώς ή κακώς ισχύει:

Ποιοτική φωτογραφία = Ποιοτικός φακός

Ποιοτικός φακός = Μεγάλο μήκος - όγκος - βάρος.

Οι φακοί που δίνονται στα κιτ των mirrorless είναι αστείας ποιότητας, σαν αυτούς που σου δίνουν όταν αγοράζεις μία DSLR για να την πουλήσουν σαν κίτ και όχι σαν σκέτο σώμα, δηλαδή πολύ βασικοί φακοί μικρής αξίας και δυνατοτήτων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχοντας ψάξει λίγο την αγορά, οι επιλογές για αγορά εναλλάξιμων φακών είναι πολύ λίγες και επιπλέον οι φακοί των mirrorless είναι και τσουχτεροί στην τιμή τους - μάλλον λόγω "μόδας".

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ποιο λόγο δεν θα φτάσουν δηλαδή οι compact τις dslr ?

Σε συνθήκες ηλιοφάνειας μπορείς να τραβήξεις ως και με ένα καλο κινητό οπως το Lumia ιδιες φωτογραφίες οπως τραβάει μια dslr με τον Kit στο αυτόματο...

Άμα πάρεις dslr για να την δουλευεις στο αυτοματο καλύτερα πάρε compact

Επεξ/σία από Rush13

Για ποιο λόγο δεν θα φτάσουν δηλαδή οι compact τις dslr ?

Σοβαρά φίλε Rush 13, έχεις τα φωτογραφικά της υπογραφής σου και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις?

Όπως ανέφερα και στο πόστ μου:

Καλώς ή κακώς ισχύει:

Ποιοτική φωτογραφία = Ποιοτικός φακός

Ποιοτικός φακός = Μεγάλο μήκος - όγκος - βάρος.

είναι φυσικώς αδύνατον να κατασκευαστούν καλοί φακοί που να χωράνε σε μία compact.

Σε συνθήκες ηλιοφάνειας μπορείς να τραβήξεις ως και με ένα καλο κινητό οπως το Lumia ιδιες φωτογραφίες οπως τραβάει μια dslr με τον Kit στο αυτόματο...

Αλήθεια πόσες φορές συναντάς ιδανικές συνθήκες έκθεσης ειδικά όταν ψάχνεις το.. κάτι παραπάνω?

Να μην πάμε στα δύσκολα, όπως κινούμενο θέμα και διαδοχικά Frames.

Ακόμα και σε στατικές απλές φωτό, πίστεψέ με οι διαφορές είναι τεράστιες στην παραμόρφωση και στον θόρυβο, εκτός βέβαια άν απλώς θες να βλέπεις τις φωτό με τους φίλους σου στην οθόνη του κινητού ή της μηχανής...

Άμα πάρεις dslr για να την δουλευεις στο αυτοματο καλύτερα πάρε compact

Συμφωνώ απόλυτα...

οι κόμπακτ όπως και τα κινητά έχουν πολύ ακόμα για να πλησιάσουν μια μέτρια dslr με τον κίτ φακό ... είχα το nokia 1020 και αρκετές κόμπακτ και οι παραμορφώσεις και η προοπτική τον 6 και 8 χιλιοστών φακών που χρησιμοποιούν είναι απλά απαράδεκτες οτιδήποτε είναι στην άκρη του κάδρου με το 1020 μοιάζει με τον πύργο της πίζας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...