Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ταχύτητας δίσκο (7200 ή 5400;) θα προτείνατε να βάλει κανείς σε ένα κουτί που έχει FW800 port σαν έξοδο δεδομένων; Ρωτάω, μήπως και βάλω υπερβολικά γρήγορο δίσκο τη στιγμή που δεν μπορεί να αποδόσει τι μεταφορές δεδομένων που υποστηρίζονται από την FW800. Καλώς ρωτάω ή είναι άσχετο;

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον , εστω οτι ειχε 400αρι firewire θα επαιζε πιο γρηγορα απo usb 2.0.

τωρα αφου βλεπουμε διαφορες σε δισκους των 5.400 και 7.200 σε usb 2.0 , θα δουμε και σε firewire 400. αρα θα δουμε και διαφορες σε firewire 800.

πανε για 7.200 φιλε μου!!

Δημοσ.

θεωρητικα , αλλα και σαν υλοποιηση βαλε δυο ιδιου σκληρους. τον εναν σε usb2 και μετα στο firewire 400. εχουν διαφορα 80mbps αλλα σε real life use θα δεις οτι το firewire θα τρεξει λιγο πιο ομαλα- γρηγορα.

Δημοσ.

θεωρητικα , αλλα και σαν υλοποιηση βαλε δυο ιδιου σκληρους. τον εναν σε usb2 και μετα στο firewire 400. εχουν διαφορα 80mbps αλλα σε real life use θα δεις οτι το firewire θα τρεξει λιγο πιο ομαλα- γρηγορα.

Σ΄ αυτό ναι, συμφωνώ, αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι να τερματίζει το 800άρι έναν sata 5400rpm ώστε να υπάρχει λόγος για 7200. Δικαίως ρωτάει ο TS, αλλά νομίζω πρέπει να συνυπολογίσει και το είδος της χρήσης που προορίζεται ο δίσκος. Μήπως με τον 5400 μειώσει τις πιθανότητες να "χτυπήσει" ο δίσκος;

Δημοσ.

Σ΄ αυτό ναι, συμφωνώ, αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι να τερματίζει το 800άρι έναν sata 5400rpm ώστε να υπάρχει λόγος για 7200. Δικαίως ρωτάει ο TS, αλλά νομίζω πρέπει να συνυπολογίσει και το είδος της χρήσης που προορίζεται ο δίσκος. Μήπως με τον 5400 μειώσει τις πιθανότητες να "χτυπήσει" ο δίσκος;

Φίλε χαίρομαι γιατί περιέγραψες πολύ σωστά αυτό που ρωτάω!  :-)

Δεν καταλαβαίνω που ρωτάς, μήπως με τον 5400 μειώσω τις πιθανότητες να "χτυπήσει" ο δίσκος! Γιατί υπάρχει κάποιο ιστορικό πως όσο πιό γρήγορος ο δίσκος τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει το να χαλάσει/χτυπήσει;

Δημοσ.

υπάρχει κάποιο ιστορικό πως όσο πιό γρήγορος ο δίσκος τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει το να χαλάσει/χτυπήσει;

Θεωρητικά ο 7200 ταλαιπωρείται περισσότερο αλλά παίζουν τόσοι παράγοντες ρόλο που είναι ψιλο-"λαχείο" η αγορά δίσκου. Δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορές στην ταχύτητα, όσο για την αξιοπιστία, οι πιθανότητες μπορεί να είναι υπέρ του 5400 αλλά το αν θα επιβεβαιωθούν στην περίπτωση που τον αγοράσεις, είναι μια άλλη κουβέντα. Κοινώς πάρε όποιον έχει την καλύτερη τιμή ανά GB, εκτός αν ο discoboy έχει όντως διαπιστώσει ότι ο 5400 περιορίζει το FW800 οπότε (ίσως) αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.

για μενα ασχετα αν θα κερδισει καποια λιγα mb/s που δυσκολο . θα πηγαινα με ενα σταθερο μοντελο με καλη εγγυηση. +- 2 mb/s δεν νομιζω να σ ενδιαφερουν..γιατι τοσες ειναι και οι διαφορες πανω κατω

Δημοσ.

Είμαι ανάμεσα στον WD Red 4TB και στον WD Green 4TB, για τους οποίους δεν έχω καταλάβει και σε τι ταχύτητες λειτουργούν!

Δημοσ.

H WD δεν αναφέρει στροφές γιατί δεν είναι σταθερές. Κανονίζουν από μόνοι τους. IntelliPower λέγεται.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3665/session/L3RpbWUvMTQwNTg4OTM4My9zaWQvMlpQcUlOWmw%3D

Και όλα τα spec τους

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771438.pdf

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-800002.pdf

Για τι είδους χρήση τον θέλεις;

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση, ειδικά για τον RED που ενώ δεν έχει σταθερές στροφές, τον βάζουν σε NAS όπου μπορεί να παίζει σε RAID mode ή κάνω λάθος;

Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι σε DAS (το Qx2). Συγκεκριμένα θέλω να χρησιμοποιείται από το TimeMachine της Αpple για να κάνει backup (ωριαίο).

Δημοσ.

4TB Time Machine? Τι τοπικό έχεις;

Δεν νομίζω ότι το Time Machine ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τον δίσκο αλλά αν έχεις τα λεφτά πάρε τον red.

Δημοσ.

Έχω τοπικό 1ΤΒ στον iMac, αλλά θέλω να πάρω και άλλον ένα δίσκο 2ΤΒ και να τον βάλω μέσα στο Qx2. Έτσι συνολικά ο 4TB θα κρατάει τα data των 2 δίσκων αυτών!

Δημοσ.

Ok και κάτι ακόμα, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που μέσα στο ίδιο DAS έχω ένα δίσκο που κάνει backup και έναν άλλο για επέκταση της χωρητικότητας του υπολογιστή μου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...