Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

image.jpg

Οι στήλες Q και T περιέχουν συναρτήσεις που το κάθε τους στοιχείο εξαρτάται από το στοιχείο της αντίστοιχης γραμμής της στήλης Ι.

Άλλαζα χειροκίνητα τις τιμές του y στην στήλη Ι μέχρι να προκύψουν ίσες τιμές στις στήλες Q και Τ και έτσι προσδιόριζα το y (αυτό είναι το ζητούμενο της άσκησης).

Ο καθηγητής όμως μου είπε πως θέλει να βρω έναν τρόπο στο excel που να προσδιορίζεται αυτόματα το y και όχι να το βρίσκω εγώ αλλάζοντας τιμές μέχρι τα στοιχεία των στηλών Q και Τ να εξισώνονται ανά γραμμή.

Ξέρει κανείς κάποιον τρόπο για να το κάνω?

(Είναι σχετικα επείγον καθώς πρέπει να παραδώσω την εργασία αυτές τις μέρες.)

Δημοσ.

google "excel solver"

1. Αν θυμάμαι καλά στο 2010+ έχουν βελτιώσει λίγο τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί

2. Μια newton raphson υλοποιεί. Άρα αν υπάρχουν περισσότερες από μία λύσεις θα συγκλίνει στην τιμή που βρίσκεται πιο «κοντά» στην αρχική τιμή που θα βάλεις

3. Δεν είναι 100% full proof. Σε έντονα μη γραμμικά προβλήματα το έχω δει να μη δίνει λύση όσο και να πείραζα τις παραμέτρους (iteration count κτλ)

4. Υπάρχουν και εμπορικοί solvers που προστίθενται στο excel σαν add-ons και οι οποίοι θεωρητικά είναι καλύτεροι. Από αυτά που βλέπω, κατά 99% σου κάνει δουλειά ο default του excel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...