Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα μαγκες,εχω το εξης προβλημα:η διετιας τηλεοραση lg δεν μου παιζει -δεν υποστηριζει μαλλον ηχο σε 720,1080π ταινιες οταν τις βλεπω απο usb.Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα λυση πατεντα να αλλαξω το φορματ του ηχου απο dts σε ac3,το δοκιμασα με τα πιο γνωστα προγραμματα(bigasoft converter,xilisoft video converter,mkvtoac3)αλλα σε ολα και ενω εχω επιλεξει να αλλαξει μονο ο ηχος αλλαζει αυτοματα και το μεγεθος-ποιοτητα εικονας και μου βγαζει μια ταινια 720 απο 4,5 περιπου gb σε 2.Υπαρχει καποιο προγραμμα που να κραταει ακριβως την ιδια ποιοτητα η ενναλακτικα καποια αλλη λυση για να παιζουν??

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το TEncoder, portable έκδοση, ακριβώς για να κάνω αυτό που θέλεις, δηλ. κωδικοποίηση μόνο του ήχου ενός βίντεο.

Αν το χρησιμοποιήσεις, στο Video Codec βάλε Direct Copy, στο Audio Codec βάλε AC3, και από το Codec Options κάνεις τις ρυθμίσεις που θέλεις για τον ήχο.

Δημοσ.

Βάλε το δωρεάν mkv to ac3 που είναι πολύ απλό και εύκολο ή το Popcorn audio converter..

Αν κάνεις ένα search στο Insomnia για dts ac3 θα βρεις πολλά, το ίδιο και αν ακολουθήσεις το λινκ του parsifal

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις οντως πατωντας στο λινκ ειδα οτι εχει ηδη συζητηθει αρκετα το θεμα στο παρελθον,το ψαξα καπως και βρηκα σε αυτο που εψαχνα την λυση εδω http://www.insomnia.gr/topic/336466-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-dts-%CF%83%CE%B5-ac3/page-2στο τελευταιο σχολιο του ντινου.Το ποπκορν οπως και τα αλλα προγραμματα που ανεφερα και επιπλεον καποια παρομοια που κυκλοφορουν κανουν μεν την δουλεια αλλα επηρεαζουν και την ποιοτητα εικονας(αυτο φενεται και στο μεγεθος οταν σε μια ταινια 10 γιγα την κοβουν λιγοτερο και απο το μισο με το remux)Η λυση λοιπον για οσους εχουν λτζ και σαμσουνκ που οι 1080 δεν υποστηριζουν ηχο ειναι με προγραμματα σαν το Bigasoft Audio Converter η το Freemake Video Converter βγαζουμε τον ηχο και μετα τα ενψνουμε με το mkvmerge ,και τελος!!!!

πσ οσο για υποτιτλους ενω τους συγχωνευσα και αυτους με το mkvmerge δεν τους ενφανιζει,αντι γιαυτο απλα τους βαζουμε στον ιδιο φακελο  σαν ενα κλασσικο αρχειο σρτ αλλα προσοχη με ακριβως ιδιο ονομα.

Δημοσ.

Κάνεις πολύ νεγάλο λάθος.

Το popcorn δεν επιρρεάζει καθόλου την εικόνα. Είναι audio converter και αυτό μόνο κάνει... audio converting και η αλλαγή στο μέγεθος είναι μείων 1gb περίπου, εκτός αν το mkv είχε 4-5 γλώσσες σε dts οπότε λογικό είναι να πέσει στη μέση το μέγεθος.

Επίσης το mkv2ac3 είναι επίσης δωρεάν αλλά πολύ ποιο απλό από το popcorn. Πετάς το mkv, πατάς Start, περιμένεις, έτοιμος.

Εσύ επέλεξες την οδό του "θείου" για κάτι που γίνεται με εντελώς δωρεάν προγράμματα και μάλιστα, σύμφωνα με τον οδηγό του ntinou (που δεν είναι του ntinou αλλά quote στον gpapai που το έγραψε λίγα post ποιο πριν) πρέπει να κάνεις remux με το mkvmerge στο τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...