Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μετα από διακοπες 1 μηνα   εκατσα  να κανω καποιες ασκησεις σε γλωσσσα C ενώ εχουμε βγαλει την υλη στην σχολη μου περασα κιολας στο επομενο εξαμηνο....οι ακησεις είναι  σχετικα απλες

και μου φενεται ότι ξεκιναω παλι από την αρχη τα βλεπω παλι δυσκολα όπως στο ξεκίνημα γιατι τι εχω παθει?

σας εχει συμβει αυτό ? τι μπορει να φταιει? μηπως την γλωσσα δεν την ξερω καλα οσο θα επρεπε?

Δημοσ.

Λογικό είναι να μην θυμάσαι κάποιες λεπτομέριες από μια γλώσσα προγραμματισμού. Ακόμα και εγώ του τελείωσα τει δεν μπορω  να προγγραμματίσω χωρίς να ψάξω τι παραμέτρους θέλει μια συνάρτηση και ας την έχω γράψει 1.000.727 φορές.

Δημοσ.

νιώθω σαν να ξεκινάω πάλι από την αρχή :unsure:

Επειδή όπως όλα τα πράγματα, έτσι και οι γλώσσες προγραμματισμού εντυπώνονται (σε όποιον βαθμό εντυπώνονται) μόνο μετά από πολύ practice. Και πάλι συνήθως εντυπώνεις μονάχα όσα χρησιμοποιείς συνέχεια... για τα υπόλοιπα ανατρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στην τεκμηρίωση.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συν οτι για να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα καλό είναι να αρχίζεις να κάνεις μικρά project μόνος σου. Πχ. υπολογιστής πυθαγόρειου θεωρήματος με gui, ή ένα παιχνίδι τρίλιζας κλπ κλπ. Προκειμένου να εξασκηθείς περισσότερο.

Το συμαντικό είναι να μην παπαγαλίζεις τις ασκήσεις αλλά να κατανοείς την ουσία. το αν δεν θυμάσαι πχ. Pointers ε γι αυτό έχουμε το manual και το internet. ;)

Δημοσ.

Ισχύει και για τις γλώσσες :

Ότι αφήνεις, σε αφήνει . :-D

Ειδικά αν είναι κάτι καινούριο που ποτε δεν έκανες ουσιαστική προπόνηση.

κανε practice, αλλιώς απλά δεν ..

Δημοσ.

Μην φοβάσε που ξεχνάς όλοι μας το παθαίνουμε. Ακόμα και στην HTML που είναι πανεύκολη τα βασικα τα ξεχνάω. και φροντίζω να έχω στικάκι με τα βασικά  μέσα(η ενα φάκελο στον υπολογιστή μου) και τα ξανά βλέπω και θυμάμε. Δοκίμασε το. Μπορεί να σου φανεί τόσο χρήσιμο όσο εμένα :) Και κάτι ακόμα. Να θυμάσε οτι δεν τα έχεις ξεχάσει. Απλά βρίσκονται πολύ βαθιά στο μυαλό σου και πρέπει να τα φέρεις στην επιφάνεια. Δλδ τα έχεις στη βαθιά μνήμη σου(μια και ασχολείσε με υπολογιστές) και πρέπει να το φέρεις στην επιφάνεια εργασίας. Εγω βρήκα τον τρόπο μου. Δες τον αν σου κάνει..... Διαφορετικά βρες δικό σου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...