Nihilist Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Τι είναι πιο efficient για το πς; Έχω ακούσει ότι καλύτερες είναι οι 2 4άρες λόγω dual channeling κάτι τέτοιο. Ισχύει;
AMD Expert Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Ισχύει,θα'ναι σαν να τρέχουν σε διπλάσια ταχύτητα οι ram. Απλώς να προτιμήσεις 2 4άρες μόνο αν έχεις 4 ram slots. Αν έχεις 2 και πάρεις 2 4άρες τότε θα θέλεις αλλαγή τουλάχιστον της μιας κι έτσι θα μείνεις με την ram...στο χέρι 2
terry308 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Single vs dual channel η διάφορα είναι στο ~+5% στο dual 1
SPANK Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Βασικά αν υποστηρίζει το dual channel η motherboard δεν υπάρχει λόγος να μην το εκμεταλευτείς οποτε και το προτιμάμε 1
cabdik Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 κανε μια σουμα στα παραπανω ποστ, και εχεις την απαντηση σου..!!! Αν και η διαφορα δεν ειναι διπλασια, αλλα 5-10%, παρ ολα αυτα..., προτιμουμε το Dual Channel, αλλα μονο αν εχουμε 4 σλοτς ελευθερα, ωστε να μπορουμε να προσθεσουμε μνημη, ΑΝ χρειαστει..!!!
rfc Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Στο dual channelling εχουμε διπλασιο bandwindth καο ΟΧΙ ταχυτητα. Το προτιμουμε βεβαια. 1
paylidis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 εγω μια φορα αισθητές διαφορές στη χρήση απο dual channel δεν εχω δει οποτε προτιμώ πλέον ένα μεγαλο dimm ωστε να ειμαι πιο ανετος στην αναβάθμιση μετα και να μη χρειάζεται να πουλήσω τις 2χ4 για να παω στις 2χ8... 2
Nihilist Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Παιδιά αυτή είναι η μητρική μου. Από ότι είδα έχει μόνο 2 θέσεις για RAM. Τι συμφέρει λοιπόν; Να πάω για την 2η 4άρα ή να πουλήσω αυτή που ήδη έχω και να πάρω μία 8άρα;
cabdik Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Παιδιά αυτή είναι η μητρική μου. Από ότι είδα έχει μόνο 2 θέσεις για RAM. Τι συμφέρει λοιπόν; Να πάω για την 2η 4άρα ή να πουλήσω αυτή που ήδη έχω και να πάρω μία 8άρα; φιλε μου, την ποσοτητα της μνημης, την καθοριζουν οι αναγκες του καθενος! σε συνηθη χρηση, τα 8GB ειναι αρκετα. αν ομως, δουλευεις προγραμματα με υψηλες απαιτησεις σε μνημη, τοτε καλυτερα να πας σε 8αρια ντιμμακια!!
blitzNikos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Παίρνεις μια 8άρα, με ίδια χαρακτηριστικά και voltage με αυτή που έχεις, την προσθέτεις και έχεις 8+4=12g μνήμη και αν, στο μέλλον, χρειαστείς περισσότερη, πουλάς και αντικαθιστάς την 4άρα. Θα έχεις πολύ μεγαλύτερο όφελος από οποιοδήποτε dual channel ...
paylidis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Παίρνεις μια 8άρα, με ίδια χαρακτηριστικά και voltage με αυτή που έχεις, την προσθέτεις και έχεις 8+4=12g μνήμη και αν, στο μέλλον, χρειαστείς περισσότερη, πουλάς και αντικαθιστάς την 4άρα. Θα έχεις πολύ μεγαλύτερο όφελος από οποιοδήποτε dual channel ... +1 εφόσον υπαρχει ηδη μια 4αρα χτύπα μια 8αρα και πας στα 12 γιγα...
AMD Expert Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 +1 εφόσον υπαρχει ηδη μια 4αρα χτύπα μια 8αρα και πας στα 12 γιγα... λογικά για να θέλει να πουλησει την 4αρα σημαινει πως δεν μπορει να την αντεξει οικονομικως
@topos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Λοιπον θα κανω την υποθεση πως δεν τρεχεις κατι τρομερα απαιτιτικο...Μιας και εαν ετρεχες δεν θα ησουν ακομα με την 4αρα.. Οποτε μαλλων η αναβαθμιση γινετε για ενα "φρεσκαρισμα" ας πουμε. Σωστα? Εαν ναι,μια χαρα θα εισαι στα 8 για γενικη/ημιαπαιτιτικη χρηση για μια 2ετια ακομα.Οποτε εαν δεν το προοριζεις για παραπανω το μηχανημα μπορεις να πας στα 8gb. Εαν απο την αλλη σκοπευεις να το κρατησεις πολυ περισσοτερο πηγαινε στην λυση 4gb+8gb (εαν ειναι συμβατο 8gb dimm με την μητρικη σου-δεν ειναι ολες-).Και εαν ποτε χρειαστεις περισσοτερη αλλαζεις αργοτερα την 4αρα και την κανεις και αυτη 8. Το dual channel δεν προσφερει καποιο bump στις καθημερινες εργασιες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα