Προς το περιεχόμενο

[ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ] Lenovo Ideapad Z510 (4πύρηνος i7/GT740M/4GB RAM/1TB HDD + 8GB SSD) 619.00€

AMD Expert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Z710 είναι απόλαυση στο λύσιμο, έχει πολύ καλύτερο engineering (έναντι του Z510).

Για μικρή διαφορά αξίζει προφανώς να πάει κάποιος για το Z710 και FHD, δε το συζητάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μήπως αντί για το LENOVO IDEAPAD Z710 59-427617 17.3'' FHD

http://www.e-shop.gr/lenovo-ideapad-z710-59-427617-173-fhd-intel-core-i7-4710mq-8gb-1tb-ssd-8gb-nvidia-gt840-2gb-dos-p-PER.910329 αξίζει περισσότερο το ACER ASPIRE V3-772G-747A8G1TMAKK 17.3'' FULL HD http://www.e-shop.gr/acer-aspire-v3-772g-747a8g1tmakk-173-full-hd-intel-i7-4702mq-8gb-1tb-nvidia-gf-gt750m-4gb-linux-p-PER.902741

Έχει λίγο χειρότερο επεξεργαστή αλλά μεγαλύτερη μπαταρία, καλύτερη κάρτα γραφικών και 10 ευρώ λιγότερο!

Τα 8GB SSD που έχει το Lenovo κάνουν δουλειά? Είναι υβριδικός ο σκληρός του? Αξίζει δηλαδή λόγω SSD ή καμία σχέση σε απόδοση με έναν κανονικό SSD?

Το Z710 είναι απόλαυση στο λύσιμο, έχει πολύ καλύτερο engineering (έναντι του Z510).

Για μικρή διαφορά αξίζει προφανώς να πάει κάποιος για το Z710 και FHD, δε το συζητάμε.

Σίγουρα είναι καλύτερο deal συνολικά το 17άρι αλλά είναι μεγάλο για 'μενα.

Μήπως αντί για το LENOVO IDEAPAD Z710 59-427617 17.3'' FHD

http://www.e-shop.gr/lenovo-ideapad-z710-59-427617-173-fhd-intel-core-i7-4710mq-8gb-1tb-ssd-8gb-nvidia-gt840-2gb-dos-p-PER.910329 αξίζει περισσότερο το ACER ASPIRE V3-772G-747A8G1TMAKK 17.3'' FULL HD http://www.e-shop.gr/acer-aspire-v3-772g-747a8g1tmakk-173-full-hd-intel-i7-4702mq-8gb-1tb-nvidia-gf-gt750m-4gb-linux-p-PER.902741

Έχει λίγο χειρότερο επεξεργαστή αλλά μεγαλύτερη μπαταρία, καλύτερη κάρτα γραφικών και 10 ευρώ λιγότερο!

...

Και μόνο για την διαφορά ποιότητας κατασκευής όχι βέβαια...

Νvidia GeForce GT 750M & Nvidia GeForce GT 840M στην πράξη είναι εντελώς όμοιες (τα 4GB μνήμης που βλέπεις είναι εντελώς...διακοσμητικά σ΄αυτη την κατηγορία GPU)

"Alike the Z500, the Z510 is not especially easy to maintain. In order to get to the hardware and the battery, you have to open the case. The first step is to remove the keyboard."

Ευχαριστώ. Το σκεφτόμουν λίγο, αλλά μπα.

Δες το βίντεο και πες μου ειλικρινά εάν σου φαίνεται δύσκολο να το ανοίξεις.

Εσένα σου φαίνεται εύκολο να το ανοίξεις φυσικά χωρίς κίνδυνο να κάνεις κάποια ζημιά?

Για τη μια, άντε 2 φορές **συνολικά** που ίσως χρειαστεί να το ανοίξω, ναι μου φαίνεται αρκετά εύκολο. Σίγουρα όχι για να το σκαλίζεις κάθε τρεις και λίγο βεβαια. εφόσον με το που το ανοίγεις είναι εκτεθειμένες οι μνήμες και ο σκληρός, και το drive βγαίνει εύκολα, δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν παιδιά επειδή το παρέλαβα (αυτό με τα 8g όχι το αρχικό του νήματος με τα 4) να σας ενημερώσω ότι η οθόνη πράγματι δεν είναι glossy/γυαλιστερή. Δεν ξέρω εάν matte και anti-glare είναι το ίδιο πράγμα ή όχι, δεν θα κολλήσω στο πώς θέλει ο καθένας να το πει, αλλά πρέπει να το αναφέρω επειδή:

- το e-shop στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι εσφαλμένα δεν είναι matte

- εδώ στη συζήτηση ο plpapadopoulos μου είπε (λογικό, δεν μπορώ να πω) ότι σε αυτήν ην κατηγορία τιμής δεν περιμένεις ματ οθόνη σε καμία περίπτωση. 

Η οθόνη πάντως δεν γυαλίζει, με οποιοδήποτε όνομα κι αν το πούμε. Όσο για την ποιότητά της, ΟΚ, δεν είναι η καλύτερη που έχουμε δει αλλά ούτε και η χειρότερη. Νομίζω ότι κάποιοι στα reviews τα παραλένε. Είναι μια μέτρια οθόνη, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μόνο δίπλα-δίπλα με όλες τις άλλες σε κατάστημα εχει νόημα η σύγκριση. Μακάρι να ήταν FulllHD αλλά δεν είναι.

Έχει πράγματι και φωτιζόμενο kb (αγγλικό χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες) το οποίο είναι πολύ μεγάλο συν. Το αναφέρω επειδή κι αυτό είχε ρωτηθεί, ούτε εγώ ήμουν σίγουρος, αλλά ούτε και στη σελίδα του e-shop αναφέρεται.

Μέσα είχε CD με drivers για Win8.1. Πριν τους περάσω τους συνέκρινα με αυτούς στο site της lenovo και έβαλα κατά περίπτωση τους πιό πρόσφατους.

Τα specs είναι ακριβώς όπως ααφέρονται στα Πολωνικά site που παρέθεσα σε προηγούμενη σελίδα.

Η αυτονομία με ελαφριά χρήση πάει 3-4 ώρες περίπου ίσως και κάτι παραπάνω. Η μπαταρία ακόμη στρώνει, οπότε δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα. Πάντως ο i7MQ δεν αφήνει περιθώρια σύγκρισης με τις μπαταρίες των λάπτοπ που έχουν επεξεργαστές U. Αν δεν κάνω λάθος εκείνα πιάνουν 6ωρο άνετα.

Εν ολίγοις, πολύ καλά βασικά specs (CPU, GPU, RAM, HDD), ματ οθόνη, 2 x usb3 (τα περισσότερα σε αυτήν την τιμή βάζουν 1), καλό βάρος και λεπτό form factor, ήχεία JBL πολύ δυνατά και απείρως καλύτερα από ότι στα περισσότερα λάπτοπ της κατηγορίας, πλήρης συνδεσιμότητα (με μόνη παραφωνία την έλλειψη gigabit). ε, αν θέλετε και κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα τί να πω, είστε σε λάθος χώρα. Με συγχωρείτε αλλά για όλα αυτά που δίνει, άνετα ανταλάσσω το να ανοίγει λίγο πιό εύκολα το κάτω καπάκι.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι το μηχάνημα προορίζεται για δουλειά και όχι για Gaming. Ελπίζω να βγει καλό πάντως, δεν πιστεύω σε λίγο καιρό να είμαι πάλι εδώ και να ψάχνω λύσεις σε προβλήματα :) :)

• Like 3

• 1 χρόνο αργότερα...

Ένα πολύ σημαντικό update για το συγκεκριμένο λαπτοπ guyz.

Ένα μεγάλο μέρος της σειράς Ζ510 έχει σημαντικό πρόβλημα με την μπαταρία του, η οποία αρχίζει την ασταθή συμπεριφορά (λάθος ένδειξη φόρτισης, απότομο κλείσιμο, κακή έως μηδενική διάρκεια, και άλλα πολλά) τα οποία, αν δεν τα αντιμετωπίσατε, μαλλον ή πολύ τυχεροί σταθήκατε ή απλά είναι θέμα χρόνου αν κρίνω από το τί γίνεται στο ιντερνετ αν αναζητήσετε "Lenovo Z510 Battery problem". Σε εμένα το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από 14 μήνες περίπου υποδειγματικής λειτουργίας (και εξαιρετικά προσεκτικής χρήσης) και μου έβγαλε νοκ αουτ τη μπαταρία σε 15 μέρες περίπου, σε άλλους έσκασε στον μήνα, σε άλλους στο εξάμηνο. Το κακό ήταν ότι κανένας από τους πάμπολλους χρήστες δεν μπορούσε να εντοπίσει με βεβιαότητα αν ήταν πρόβλημα μπαταρίας, φορτιστή, firmware, bios, λογισμικού Lenovo Energy Manager, ή συνδυασμός αυτών.

Και εκεί που όλοι (κι εγώ) είχαν πειστεί ότι η Lenovo την έκανε για άλλη παραλία, μόλις πριν λίγες μέρες έβγαλε νέο firmware για την μπαταρία που από ό,τι δείχνει αποκαθιστά το πρόβλημα, ακόμη και σε μπαταρίες που έδειχναν να έχουν πεθάνει!

Στο δικό μου η μπαταρία ήταν πλέον μόνιμα στο 0%, το λαπτοπ δεν έμενε αναμένο ούτε δευτερόλεπτο χωρίς ρεύμα, και το Energy Manager πετούσε μήνυμα αντικατάστασης. Εδώ και λίγη ώρα που εγκατέστησα το firmware η μπαταρία δείχνει να φορτίζει και πάλι κανονικά. Δεν έχω ιδέα αν και πόσο θα αποκατασταθεί η αντοχή της μπαταρίας, αλλά ακόμη και στο 50-60% της αρχικής να πάει πάλι καλά θα είναι.

Το fix ανέβηκε στο Lenovo Forums και βρίσκεται στο παρακάτω link όπου μπορείτε να διαβάσετε και τα σχόλια από χρήστες που είδαν βελτίωση ή και πλήρη αποκατάσταση της μπαταρίας τους:

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Lenovo-Z510-Battery-Issues/m-p/2248499/highlight/true#M138065

Αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε το firmware διαβάστε πρώτα το readme.

Θα ενημερώσω για το αν βελτιώθηκε το πρόβλημα στο νήμα που είχα ανοίξει, μόλις έχω μια καλή εικόνα.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...